Referendum(i) u RS-u

Locked
Capsicum

#4476 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Capsicum »

Ne znam sta ocekujete od PIC-a i OHR-a, ali kako stoje stvari, sta god da urade, oni nece sprijeciti odrzavanje referenduma. Jedino dobro koje mozemo ocekivati od tog sastanka i odluke OHR-a je da dobijemo nekakvu generalnu sliku koliko je medjunarodna zajednica, odnosno koje tacno zemlje, spremne da nas pomognu i koliko, u ratu koji je gotovo pa neminovan.

Milanovic je neki dan jasno dao do znanja da ce i Hrvatska u slucaju pocinjanja rata ovdje, odcijepiti "svoj" dio. Znaci situacija gotovo pa identicna kao 1992. Jedina razlika je sto sad, valjda, imamo nesto vise oruzja i municije, iako imamo jos gluplje lidere nego tad.
statixx

#4477 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

Uzmite Tjentiste i imate od Berila jednu veliku investiciju... :lol:
arzuhal

#4478 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Hoćel ovo biti:

- PIC naloži i podrži (uz izdvojeno mišljenje carske Majke Rusije) Incka da upotrijebi bonske izune/ovlasti/овлашћења i stavi Odluku NSRS-a o referendumu van snage;(ili druga varijanta: ne naloži nikakvu konkretnu mjeru od strane Incka ali jasno stavi do znanja da, ukoliko RS ne odustane od referenduma sama, da će snositi razne posljedice zbog toga;

- Dodik, Čubrilović, Ivanić i ostali zagrakću kako nema šta MZ da pametuje i da je dobro što nisu ništa preduzimali;

- Vučić zove ekipu u Čaršiju da im dohaberi/priopći/саопшти da je bolje da se nekako izvuku iz belaja jer ispade i on šonjo koji ne može ništa da odradi za EU na Balkanu, propade priča o Srbiji kao lideru u regionu, koja je za mir i stabilizaciju...

- Oni odustanu, a Dodik ispadne..šta?

Ne znam... :mrgreen:
Alfons Kauders

#4479 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:Hoćel ovo biti:

- PIC naloži i podrži (uz izdvojeno mišljenje carske Majke Rusije) Incka da upotrijebi bonske izune/ovlasti/овлашћења i stavi Odluku NSRS-a o referendumu van snage;(ili druga varijanta: ne naloži nikakvu konkretnu mjeru od strane Incka ali jasno stavi do znanja da, ukoliko RS ne odustane od referenduma sama, da će snositi razne posljedice zbog toga;

- Dodik, Čubrilović, Ivanić i ostali zagrakću kako nema šta MZ da pametuje i da je dobro što nisu ništa preduzimali;

- Vučić zove ekipu u Čaršiju da im dohaberi/priopći/саопшти da je bolje da se nekako izvuku iz belaja jer ispade i on šonjo koji ne može ništa da odradi za EU na Balkanu, propade priča o Srbiji kao lideru u regionu, koja je za mir i stabilizaciju...

PIC se nece sastajati.
arzuhal

#4480 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote:

PIC se nece sastajati.
Jarane, ulema se razišla a PIC se još nije ni sastao, ququ... :cry:
General War

#4481 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:
Sto znaci da Sarajevo treba napraviti neke mirovne proteste i spremati lug za bacanje u oci, kao i prosli put...

A mi u Tuzli trebamo odraditi kasarnu, kao i prosli put...

Nije frka.

:D
:thumbup:

Slično, ali ne baš isto kao prošli put. :D
A ne znam vala... :D Opet Izetbegovic sjedi tamo kod vas, sto znaci da se opet moramo uzdat u vlastite snage... :D S tim sto ovaj put pravimo Republiku Tuzlu od Save do Kladnja. Bujrum i Olovu, super su ekipa i u ratu i u miru, a ne gotive ni Sarajevo ni Zenicu.

Kako bilo, ovaj put nas ne zanima nista juzno od Nisica. Neka se svako pobrine za svoje... :D Dakle, Tuzla i okolna mjesta ce odraditi sve od Save do Olova.... A Sarajevo neka se fokusira na potez Poljine - SCC :D
Hitno krenuti u osnivanje Tuzlanskih " Peshmega" :mrgreen:
BHCluster

#4482 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

edo_79 wrote:
Da ja puknem jedan burek s jorgutom, kako je krenulo ko zna kad ću jopet bureka jest :mrgreen:

Ispremis sanduk dva bureka u prahu. :-D
BIONA

#4483 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BIONA »

Alfons Kauders wrote:

PIC se nece sastajati.
Rekoh to i ja, jer je sastanak odgodjen
edo_79

#4484 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by edo_79 »

arzuhal wrote:Jarane, ulema se razišla a PIC se još nije ni sastao, ququ... :cry:
:qq: :qq: :qq: :qq: :qq: :qq: ... šta ćemo sad jadna nam majka :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
edo_79

#4485 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by edo_79 »

BHCluster wrote:
edo_79 wrote:
Da ja puknem jedan burek s jorgutom, kako je krenulo ko zna kad ću jopet bureka jest :mrgreen:

Kilu mleka u prahu, dvi-tri šteke cigara (uzajmiću od komšije do plate, ko ga ebe), par koMzervi i to je to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4486 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

BHCluster wrote:
edo_79 wrote:

Sto, jaja u prahu, tzv. trumanova, su bila hit :oops:
freeme1

#4487 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by freeme1 »

PM72 wrote:
arzuhal wrote:
Paul F. wrote:Tunjo je davno reko, i nije jedini, da su se Njemci opametili tek kad su cigle morali nosat po ruševinama. Zajeban je ovaj život jbg, :(
Eh, kad pomenu Tunju, jaran mi neki dan veli da je Tunjo rek'o, kada su Osmanlije stigle prvi put u Bosnu:"Neće ni oni, vala, vječno ostat...". I bio je u pravu. A meni je najbolja ona kada je rek'o Husejn-kapetanu:"Husejne, živ mi bio, ja sam odveć star da bih krenuo s tobom u bitku, ali poslušaj zato moj savjet makar...Gledaj da šta naučiš nemeckog jezika, može ti valjat u životu..."
:lol: :lol: :lol:
Dobar.

Bio jedan Omer,nažalost rahmetli,što je volio šiljit' ko i Tunjo.Linafo znao pola svijeta i kao svi bili dobri s njim. :lol: jedne prilike priča kako je na utakmici Željo - Dinamo dreknuo "treneru izbaci beka vidiš da nije u formi " a da mu se Osim okrenuo i rekao "vidim i ja Omere dragi ali šta ću"...

Helem,i dalje su prisutni dežurni internet ratnici koji bi kao ratovali ali tastaturom.A na prvi pucanj bi bilo "odoh i ja majko Bosnu brani TI" :run:
Na prvi pucanj je vec kasno. Dobro znas da se poslije prvog pucnja bjezi placanjem parama ili guzicom. A ti da imas para ne bi cekao prvi pucanj, ti bi vec davno pobjegao..pa znas sta te ceka ako ti je vec zelja da bjezis :wink:
edo_79

#4488 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by edo_79 »

PM72 wrote:Helem,i dalje su prisutni dežurni internet ratnici koji bi kao ratovali ali tastaturom.A na prvi pucanj bi bilo "odoh i ja majko Bosnu brani TI" :run:
Drug moj ja sam i prošli rat bio u Bosni od prvog do zadnjeg dana, a to šupljiranje ostavi za ove što im je linija odbrane bila Frankfurt am Main, odakle su pjevali ''Đesi bio ti kad je bilo najteže'' ;-) :thumbup: :bih:
Alfons Kauders

#4489 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

BIONA wrote:
Alfons Kauders wrote:

PIC se nece sastajati.
Ne.

Prosli put je bio odgodjen sastanak. Sada je navodno skroz otkazan.

E sad je pitanje da li ce se PIC ikako sastajati, odnosno da li uopste postoji (jer manje-vise ne postoji kada drzave odbiju da ucestvuju u radu).
Hadzi Lojo

#4490 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Hadzi Lojo »

Al su se salonci razvikali, valda umislili da mi imamo samo pracke za odbranu!
BHCluster

#4491 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Laki Je Nervozan wrote:
Kilu mleka u prahu, dvi-tri šteke cigara (uzajmiću od komšije do plate, ko ga ebe), par koMzervi i to je to :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
slat će Edrogan opet izmir i tokat cigare biće i novog ikara ma biće tičjeg mleka sa ade ciganlije[/quote]

Ako nije u prahu necu.
Alfons Kauders

#4492 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

General War wrote:
Alfons Kauders wrote:
daddy-kool wrote:
:thumbup:

Slično, ali ne baš isto kao prošli put. :D
A ne znam vala... :D Opet Izetbegovic sjedi tamo kod vas, sto znaci da se opet moramo uzdat u vlastite snage... :D S tim sto ovaj put pravimo Republiku Tuzlu od Save do Kladnja. Bujrum i Olovu, super su ekipa i u ratu i u miru, a ne gotive ni Sarajevo ni Zenicu.

Kako bilo, ovaj put nas ne zanima nista juzno od Nisica. Neka se svako pobrine za svoje... :D Dakle, Tuzla i okolna mjesta ce odraditi sve od Save do Olova.... A Sarajevo neka se fokusira na potez Poljine - SCC :D
Hitno krenuti u osnivanje Tuzlanskih " Peshmega" :mrgreen:
Ha ja, neka Bakir i ostali sarajevski klovnovi pisu fantomskom PIC-u koji se vise ne moze ni sastati...

Mi se pak trebamo pozabaviti nekim drugim, ozbiljnijim temama. :D Mi rudari svakako nismo za te visoke politike, vec za neke druge stvari. :D Ko sto onomad Graha objasni "ne zna razlomke, al zna da dijeli lobanje na dva"... :D
arzuhal

#4493 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

BIONA wrote:
Alfons Kauders wrote: PIC se nece sastajati.
Ko je insajder? Prelećem sve portale, niko ništa ne dojavljuje...Ni ona Đurđina s ATV-a...Šta se odlučilo? Jel ukidaju embargo il opet Iran?
daddy-kool

#4494 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Vele sjednica u 14h na vijesti .ba
General War

#4495 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
General War wrote: Hitno krenuti u osnivanje Tuzlanskih " Peshmega" :mrgreen:
Ha ja, neka Bakir i ostali sarajevski klovnovi pisu fantomskom PIC-u koji se vise ne moze ni sastati...

Mi se pak trebamo pozabaviti nekim drugim, ozbiljnijim temama. :D Mi rudari svakako nismo za te visoke politike, vec za neke druge stvari. :D Ko sto onomad Graha objasni "ne zna razlomke, al zna da dijeli lobanje na dva"... :D
Uzecemo @ kikija da nam radi PR. :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#4496 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ma ljudi svašta pišu, sjednica nije odgođena, odnosno i ako jeste mi to ne znamo jer za sada nigdje nema takve informacije.
zenit dozic

#4497 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by zenit dozic »

arzuhal wrote:
BIONA wrote:
Alfons Kauders wrote: PIC se nece sastajati.
Ko je insajder? Prelećem sve portale, niko ništa ne dojavljuje...Ni ona Đurđina s ATV-a...Šta se odlučilo? Jel ukidaju embargo il opet Iran?
Pa Iran koji crni embargo :mrgreen:
Alfons Kauders

#4498 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:Vele sjednica u 14h na vijesti .ba
Neka vele sta hoce... Mozda bude sastanak, neformalni, ali sjednica nece... I nece biti zakljucaka.

Sad neka to zovu kako hoce, sastanak, sjednica ili mevlud... Ali PIC fakticki vise ne postoji.
Drvosjeca iz Dejcica

#4499 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Neka vele sta hoce... Mozda bude sastanak, neformalni, ali sjednica nece... I nece biti zakljucaka.

Sad neka to zovu kako hoce, sastanak, sjednica ili mevlud... Ali PIC fakticki vise ne postoji.
Što? Jer Rusija ne želi više da se igra? Može se nategnuti zaključak i bez Rusije.
Alfons Kauders

#4500 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Što? Jer Rusija ne želi više da se igra? Može se nategnuti zaključak i bez Rusije.
Nije samo Rusija...

I nemre se "nategnut"
Locked