SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dr. Kuca

#4476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

jao_situacije wrote:samo po ćirsu ovih dana
doklen ovo više ?
I mene iznenadjuje, bas je mirno mjesto.

Bravo za policiju!!!
zdruzdjo

#4477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

By Avaz:

.......... Ognjen se vratio sa još dvojicom muškaraca i pištoljem prijetili "NAJBOLJEM" MMA borcu.

HAHAHAHAHAHAHA.
SJOOOOOOOOO najbolji. Nema, vrh.
Dobar jeste. Bio.
Ali najbolji......paaaa sad.
trambusek88

#4478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by trambusek88 »

U ulici Muvekita u ugostiteljskom objektu Cheers sinoć je došlo do pucnjave, potvrđeno je za Avaz.ba iz Operativnog centra MUP-a KS.

Do pucnjave je došlo oko 03,20 sati u ulici Muvekita, općina Stari Grad Sarajevo, kada je zbog narušavanja javnog reda i mira M.O., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu, držao pištolj u ruci.

Na licu mjesta je intervenirala patrola policije. Policijski službenik je izdao jasnu zakonitu naredbu M.O. da odloži oružje, na što se isti oglušio okrenuvši i repetirajući pištolj prema policijskom službeniku koji je nakon toga upotrijebio službeni pištolj prema M.O. ispalivši dva hica i pogodio ga u nogu i stomak.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", gdje je zadržan na daljem liječenju. Od strane ljekara kod M.O. su konstatovane teške tjelesne povrede i nije životno ugrožen.

Isti se sumnjiči da je počinio krivična djela iz člana 359. KZ F BiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti) i člana 52. ZONDINOIM-a.

O prednjem je obaviješteno Kantonalnog tužilaštvo Kantona Sarajevo. Uviđajnim radnjama na licu mjesta rukovodio je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), slobode je lišen i M.O., rođen 1976.godine, nastanjen u Sarajevu, koji je bio u društvu sa povrijeđenim.

Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku još jednog izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Avaz.ba je došao u posjed policijskog zapisnika, a koji se tiče sinoćnjih dešavanja u ulici Muvekita i pucnjave u ugostiteljskom objektu Cheers.

Naime, Denis Stojnić, vlasnik kafić Cheers bio je sudionik svega, a u zapisniku je detaljno ispričao šta se desilo.

Prema Stojnićevim riječima on je bio ispred kafića City Longe kada je navedenom ulicom prišao automobil Mercedes GLE kupe bijele boje u kojem je bio izvjesni Ognjen, stao sa vozilom i po riječima Stojnića počeo verbalno da ga napada.

Nakon uvrede prema riječima Stojnića, Ognjen se vratio sa još dvojicom muškaraca i pištoljem prijetili najboljem MMA borcu. Vrlo brzo se na lice mjesta pojavila i policija, a sve je završilo ranjavanjem je Osmana Pirije koji je prijetio pištoljem.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/250421/detalj ... B5vl4.dpuf

Image
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

odjebi odavde i pusi kurac 8-) :lol:
radiša

#4480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Eto i sta sad tu mozes ocekivat nego moguci nastavak belaja.Samo da ko nevin ne najebe.
julisiz es grant

#4481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

zdruzdjo wrote:By Avaz:

.......... Ognjen se vratio sa još dvojicom muškaraca i pištoljem prijetili "NAJBOLJEM" MMA borcu.

HAHAHAHAHAHAHA.
Dobar jeste. Bio.
"na šta sam mu ja izrevoltiran rekao u čemu je problem, odjebi odavde i puši kurac."
:lol:
mario001

#4482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

Policajci :thumbup:

Nadam se da su ih specijalci preuzeli i da ce dobiti batine za udaranje kolege
wolfie

#4483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

[*]
_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:Nisam znao za ovaj detalj oko pištolja. Podrška pripadnicima MUP-a KS.

Veliko hvala i slava onome ko je policiji dao zeleno svjetlo da koriste vatreno oružje čim osjete ugroženost a ne kao do nedavno kad ga nisu smjeli upotrijebiti ni kad se na njih pucalo.
I meni djeluje da ovo rezultat nekog namigivanja sa vrha. Ministar ili pak vjerovatnije-komesar.

Dje sad Tercijus da nam kaze?
Kakav crni komesar, najgori komesar ikad, je li to ovaj crni komesar sto je svjesno i namjerno usmjeravao istragu ubistva Dzenana Memica u pogresnom pravcu i davao upute svojima da to isto rade, tuga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

wolfie wrote:
Kakav crni komesar, najgori komesar ikad, je li to ovaj crni komesar sto je svjesno i namjerno usmjeravao istragu ubistva Dzenana Memica u pogresnom pravcu i davao upute svojima da to isto rade, tuga.
Lafe je li ti trolas?
O'zone
Globalni moderator

#4485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Kako se Avaz odmah dočepa policijskog zapisnika.....

Šteta što i ovaj Ognjen nije popio metak nakon udaranja policajca.
slavemaster

#4486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by slavemaster »

julisiz es grant wrote:
zdruzdjo wrote:By Avaz:

HAHAHAHAHAHAHA.
Dobar jeste. Bio.
"na šta sam mu ja izrevoltiran rekao u čemu je problem, odjebi odavde i puši kurac."
hahaha hvatam se za stomak,,,

sad ozbiljno...ovako se fakat daju izjave? sve od riejci do rijeci? bez navodnika zvjezdica :D ono raw material?
mario001

#4487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

O'zone wrote:Kako se Avaz odmah dočepa policijskog zapisnika.....

Šteta što i ovaj Ognjen nije popio metak nakon udaranja policajca.
Isto sam pomislio, sta je taj drugi policajac radio..

P.S.
Sto je brz taj sumo hrvac
quarterback

#4488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

studiorum_tuzlaensis wrote:Smeta vam bašta u Cheersu, to je OK! Ali šta je sa Saračima, pa tamo ko god je mogao izbacio je stolice na cestu, Hadžibajrić šuti? Je.bo tu politiku, isto je i za još par kafana po Ferhadiji, da je ikako moglo posadili bi bašte čitavom širinom, pa nek raja prolazi drugim cestama, šta će nam usrana Ferhadija.

Stari Grad je tipičan primjer javašluka. Podsjeća me na neke kasabice tipa Donji Vakuf i Konjic, gdje svak malo jači u privredi i ugostiteljstvu soli pamet stanovništvu i crta granice svojih objekata i avlije kako hoće.
nije to u starom gradu nego u cijelom sarajevu
wolfie

#4489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

_BataZiv_0809 wrote:
wolfie wrote:
Lafe je li ti trolas?
Ne razumijem. :) Ja podrsku dajem Vedranu Mulabdicu, mozda je njegovo maslo. Nidje ga, a puno bolje nego kad je svabo bio. (malim slovima nije slucajno)
MensurM

#4490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Ko je Kiba-sumohrvač
duminjo

#4491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duminjo »

Kad se bosnjo osili. Doso sa mercedesom stranih tablica u bosnu I pistolj u drota pa jos prijeti :-)

MensurM wrote:Ko je Kiba-sumohrvač
Garant neki olimpijac 100 ili 200 metara sprint :mrgreen:
dabarizmabra

#4492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dabarizmabra »

mg wrote:Vodeći se logikom "kome smeta?" ja bih mogao recimo sjeći šumu na Trebeviću i ubirati novce.
Takođe, mogao bih recimo parkirati na sred štrosmajerove i reći "kome smeta?" jer ima po pet metara sa svake strane.
Mogao bih recimo, napraviti šadrvan na sred parka iza druge gimnazije, prodavat ćevape i reći "kome smeta?"

Bespravna uzurpacija trotoara, blokiranje i onemogućavanje odvijanja normalnog saobraćaja, kada se pri tome riziku od povrede izlažu svi učesnici u saobraćaju treba da smeta SVIMA!

Kada bi recimo prešao nekoj curici koja se bavi sportom ili plesom preko noge i sjebao stopalo, zbog kojeg ne bi mogla dalje da se bavi sportom, na vozača PMV bi se primjenila ona "nije prilagodio brzinu uslovima na cesti" a činjenicu da je neko uzurpirao trotoar za potrebe osobnog bogaćenja, čime je prislio pješaka da hoda po kolovozu niko ne bi razmatrao, jer "kome smeta?", osim divljaku sto se tu voza sa autom i gazi djecu.

Sramotno je da već godinama općinski inspektori u 16h idu kući, a Ferhadija i okolne ulice postaju Eldorado za ilegalce, koji nikom porez ne plaćaju, bogate se enormno pri tome uzurpirajući javne površine, koje su napravljene od ovih "mutavaca" što plaćaju porez!

Samo ljudima koji nisu navikli na asfalt, a pri tome imaju u sjećanju široke poljane rodnog kraja može pasti na pamet "kome smeta?"

Kome smeta, recimo, što neko ima Kalašnjikov ispod kreveta? :run:
Şvaka čast, dobro sročeno,
Potpisujem!
quarterback

#4493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

duminjo wrote:Kad se bosnjo osili. Doso sa mercedesom stranih tablica u bosnu I pistolj u drota pa jos prijeti :-)

MensurM wrote:Ko je Kiba-sumohrvač
Garant neki olimpijac 100 ili 200 metara sprint :mrgreen:
mislim da znam momka, tesko da bi mogao potrcati, povelik je
jao_situacije

#4494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

al kiba sumohrvač :lol:

šta sam ja rekao

opet po ćirsu, navalili na akademika denisa ne pušćaju ga :mrgreen:
quarterback

#4495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

vjerovatno se sumo hrvac odnosilo na Kibine dimenzije, a cudi me da je Stojnic tako formulisao jer bi Kibu morao znati, ako je to taj Kiba kojeg poznajem on je sa Bistrika i stalno je u Starom Gradu
duminjo

#4496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duminjo »

dabarizmabra wrote:
mg wrote:Vodeći se logikom "kome smeta?" ja bih mogao recimo sjeći šumu na Trebeviću i ubirati novce.
Takođe, mogao bih recimo parkirati na sred štrosmajerove i reći "kome smeta?" jer ima po pet metara sa svake strane.
Mogao bih recimo, napraviti šadrvan na sred parka iza druge gimnazije, prodavat ćevape i reći "kome smeta?"

Bespravna uzurpacija trotoara, blokiranje i onemogućavanje odvijanja normalnog saobraćaja, kada se pri tome riziku od povrede izlažu svi učesnici u saobraćaju treba da smeta SVIMA!

Kada bi recimo prešao nekoj curici koja se bavi sportom ili plesom preko noge i sjebao stopalo, zbog kojeg ne bi mogla dalje da se bavi sportom, na vozača PMV bi se primjenila ona "nije prilagodio brzinu uslovima na cesti" a činjenicu da je neko uzurpirao trotoar za potrebe osobnog bogaćenja, čime je prislio pješaka da hoda po kolovozu niko ne bi razmatrao, jer "kome smeta?", osim divljaku sto se tu voza sa autom i gazi djecu.

Sramotno je da već godinama općinski inspektori u 16h idu kući, a Ferhadija i okolne ulice postaju Eldorado za ilegalce, koji nikom porez ne plaćaju, bogate se enormno pri tome uzurpirajući javne površine, koje su napravljene od ovih "mutavaca" što plaćaju porez!

Samo ljudima koji nisu navikli na asfalt, a pri tome imaju u sjećanju široke poljane rodnog kraja može pasti na pamet "kome smeta?"

Kome smeta, recimo, što neko ima Kalašnjikov ispod kreveta? :run:
Şvaka čast, dobro sročeno,
Potpisujem!
Ne znam jel opstinska ili kantonalna..sinoc su na ferhadiji bili u 23:00 :lol:
quarterback

#4497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

duminjo wrote:Ne znam jel opstinska ili kantonalna..sinoc su na ferhadiji bili u 23:00 :lol:
prijatna promjena :thumbup:
mario001

#4498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

quarterback wrote:vjerovatno se sumo hrvac odnosilo na Kibine dimenzije, a cudi me da je Stojnic tako formulisao jer bi Kibu morao znati, ako je to taj Kiba kojeg poznajem on je sa Bistrika i stalno je u Starom Gradu
Ime prezime ?
Thorgerson

#4499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

"...evo došli smo da ti popušimo kurac, ali ćeš i ti nama popušiti kurac."

mario001

#4500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

Thorgerson wrote:"...evo došli smo da ti popušimo kurac, ali ćeš i ti nama popušiti kurac."

Partnerski odnos
Post Reply