pa njih bi ja namlatio, do bola..
kakvi su desnicari tek
Kikibombona wrote:Isprati malo teme Turska i Sirija, cisto da vidis kakva je rinaka turska armija.Fudo387 wrote: Bice onda i tvojim Kurdima HUGE dick od Turske.![]()
A sto se tice Trampa i Kurda!
A Tramp je u nekoliko navrata rekao da je veliki fan kudrskih snaga u Siriji i Iraku. Rekao je da ih teeba naoruzati i maksimalno podrzati, da su najlojalniji Amerikancima od svih naroda Bliskog istoka.
https://youtube.com/watch?v=REiZ5GMyJP0
Tramp je odlucio produziti mandat Brettu McGurku, lideru anti-ISIL koalicije u Iraku i Siriji. Turski mediji su pobjesnili, pisu kako je Tramp odlucio podrzati simpatizera PKK. Mnogo je clanaka u posljednjih par dana napisanih od vodecih medija o buducoj saradnji Tramp - Kurdi. Neke sam prekopirao na temama Turska, Sirija i Irak... Svi su saglasni da ce Tramp snazno podrzati Kurde. Danas Kurdi u Vasingtonu imaju sastanke sa Trampovim saradnicima za Bliski istok. Imas o tome kamaru na netu. Amerika pocinje gradnju druge najvece ambasade na svijetu, u irackom Kurdistanu, koja ce se prostirati na 200 000 kvadratnih kilometara i kostati 600 miliona dolara. Trampovi ljudi salju signale da ce Amerika podrzati nezavisnost Kurdistana. Itd, itd..
U Kurdistanu ime Donald medju 100 najpopularnijih u posljednje vrijeme.![]()
http://www.nrttv.com/En/Details.aspx?Jimare=11139
Nekoliko restorana nosi ime po Trampu.![]()
http://edition.cnn.com/2017/01/02/middl ... rant-iraq/
Kurdi imaju snaznu podrsku Amerike, Izraela i Evrope. Vojno su jaki. Turska, uz Kinu i jos neke azijske zemlje, vodeci izvoznik gaca, potkosulja i carapa moze samo oglabati. Previse su mizerni da bi mogli uslovljavati velike sile. Amerika i Evropa ih je vec odjebala, eno ih, sa Putinom se lizu, a lira propada.
Tramp treba pomoci stvaranje Velikog Kurdistana za miran i prosperitetan Bliski istok. Veceg prijatelja na tom prostoru od Kurda nemaju.
pa dobro bre kiki kako sad bre. ce da namece ili ce da ne namece. znaci za kurdi ce da namece a za ostali ce da nece.Ameri su podrzali revoluciju u Libiji i Siriji. Opsti haos i dan danas. CIA je u Siriji naorzavala jedinice popit Nur al-Din al-Zinki. U medjuvremeno su ojacali i okrenuli se protiv Amerike, ko zna zasto, sta je dovelo do raskola. Jucer im je Amerika pogodila trening kamp i ubila preko 100 boraca. Zinki je poznat po klanjima zarobljenika.
Sirija i Libija nisu bile nikakva prijetnja Americi. Ipak su odlucili da silom ruse vlast.
U Bahreinu to nisu uradili. Nisu podrzali revoluciju. U tome se vidi svo licemjerstvo i zlo Obamine administracije.
Tramp je rekao da nece drugima nametati svoju volju. To ce biti HJUDZ ako se ispostuje.
FGRanimals wrote:Oni liberalni, sto razbijaju..
kakvi su desnicari tek
Pored prepustanja planete Putinu, obecao je da ce popraviti i grijanje u Zenici._BataZiv_0809 wrote:Al kmeče oh maj gaševi to je zločin
Nema on sta prepustat, zna se ko je baboFudo387 wrote:Pored prepustanja planete Putinu, obecao je da ce popraviti i grijanje u Zenici._BataZiv_0809 wrote:Al kmeče oh maj gaševi to je zločin
sa's moci glumiti u filmovima Valter brani Podujevo._BataZiv_0809 wrote:Nema on sta prepustat, zna se ko je baboFudo387 wrote:Pored prepustanja planete Putinu, obecao je da ce popraviti i grijanje u Zenici._BataZiv_0809 wrote:Al kmeče oh maj gaševi to je zločin
Štilovka, od honorara ti platim da mi regulises ogrijev, ne mere se vako bez grijanja izduratFudo387 wrote: sa's moci glumiti u filmovima Valter brani Podujevo.
_BataZiv_0809 wrote:Štilovka, od honorara ti platim da mi regulises ogrijev, ne mere se vako bez grijanja izduratFudo387 wrote: sa's moci glumiti u filmovima Valter brani Podujevo.
Ma bjezi ba goni ga u pm, njegova odvratna njuska samo sto iz pastete ne viri.Fudo387 wrote:
![]()
Sto tebe nema na temi o miletu, eno stavili dobre koke na zadnjoj stranici...tvoj tip.
Vidim da moram crtati. Amerikanizirao si se, nastupas bahato a blage veze o materiji nemas. Koliko si citao o 'arapskom nacionalizmu', 'panarabizmu', arapskim nacionalistickim pokretima u Alziru, Egiptu, Tunisu, koliko znas o Naseru?jeza u ledja wrote:
Valjas nebuloze. Kakve kompaktne drzave? Sta je "kompaktna" drzava? To nesto ko Fico?
Po cemu je Egipat "kompaktnija" drzava od Libije? Ni po cemu. Vec u pravo suprotno. Cuj kompaktne. Izem ti analizu.
Libija bure baruta al eto Egipat nije? Hajd bolan ne lupaj.
Cuj pogodne zemlje za krvavi gradjanski rat? Kome to pogoduje? Mislis Americi pogoduje krvavi gradjanski rat u Siriji? Ne pogoduje nikome, osim ISISU.
Cuj imaju pravo izvrsiti agresiju? Jeste, kao sto su izvrsili agresiju na Srbiju.![]()
Krvolocni i podli? Povraca mi se od kolicine licemjerja i lazne humanosti.![]()
Ti i tvoji haveri na forumu koji posmatrate ratove kao igrice navijajuci za nekoga, koji uzivate u slikama rusevina i zlocina, ste jedini ovdje "krvolocni i podli".
Ponavljam, ako Tramp ne bude uvodio demokratiju po drugim zemljama, u startu ce biti bolji od Obame. A obecao je da nece.![]()
![]()
![]()
insightful sto bi rekli engleziKikibombona wrote:Vidim da moram crtati. Amerikanizirao si se, nastupas bahato a blage veze o materiji nemas. Koliko si citao o 'arapskom nacionalizmu', 'panarabizmu', arapskim nacionalistickim pokretima u Alziru, Egiptu, Tunisu, koliko znas o Naseru?jeza u ledja wrote:
Valjas nebuloze. Kakve kompaktne drzave? Sta je "kompaktna" drzava? To nesto ko Fico?
Po cemu je Egipat "kompaktnija" drzava od Libije? Ni po cemu. Vec u pravo suprotno. Cuj kompaktne. Izem ti analizu.
Libija bure baruta al eto Egipat nije? Hajd bolan ne lupaj.
Cuj pogodne zemlje za krvavi gradjanski rat? Kome to pogoduje? Mislis Americi pogoduje krvavi gradjanski rat u Siriji? Ne pogoduje nikome, osim ISISU.
Cuj imaju pravo izvrsiti agresiju? Jeste, kao sto su izvrsili agresiju na Srbiju.![]()
Krvolocni i podli? Povraca mi se od kolicine licemjerja i lazne humanosti.![]()
Ti i tvoji haveri na forumu koji posmatrate ratove kao igrice navijajuci za nekoga, koji uzivate u slikama rusevina i zlocina, ste jedini ovdje "krvolocni i podli".
Ponavljam, ako Tramp ne bude uvodio demokratiju po drugim zemljama, u startu ce biti bolji od Obame. A obecao je da nece.![]()
![]()
![]()
Egipat je kulturno-historijski najvaznija arapska drzava. Nacionalizam kod Arapa se prvi put javio u Egiptu, tamo nekad u 19. stoljecu. Gamal Naser je najistaknutiji arapski nacionalista, moze se reci otac arapskog nacionalizma. Egipat je vjerski i etnicki kompaktan. Nema izrazenih regionalinih netrepeljivosti. Imaju dosta plemena, bude tu i tamo sukoba medju njima, ali nista sto bi moglo pretjerano eskalirati. Imam poznanika iz Egipta koji mi je tada govorio da Egipat nije Libija i da gradjanskog rata vjerovatno nece biti. Tada mi je rekao da se Libija nikako ne moze porediti sa Egiptom, da se radi o dvije potpuno razlicite drzave. Napisao sam o tome xy komentara na temi Egipat, da se sada ne ponavljam. U Tunisu je slicno.
U Libiji arapski nacionalizam nikada nije zazivio kao u Egiptu, Tunisu i Alziru. Plemenski rivaliteti su strahoviti. Regionalni, izmedju istoka i zapada, isto tako. Libija je vjestacka tvorevina, nema kulturno-historijsko naslijedje kao Egipat. Separatisticke teznje istoka Libije tinjaju oduvijek. Istok se prvi pobunio protiv Gadafija. Sirija? Na vlasti manjinski alevitski rezim. Mrznja i rivalitet na relaciji sije - sunije, Kurdi, krscani, druzi... Drzava isprepletena razlicitostima. Nema cega nema, veoma lako zakuhati.
Naveo sam ti primjer Srbije i BiH. Gdje je lakse izazvati rat? Je li lakse nagovoriti Srbe iz Leskovca da ratuju protiv Srba iz Novog sada ili je lakse nagovoriti Srbe iz Banjaluke da ratuju protiv Bosnjaka iz Bihaca? Ako ne mozes na osnovu ovog primjera skontati, ne mogu ti pomoci.
Nisu Ameri napali Srbiju radi civila. Boli njih karina za civile. Napali su radi svojih geostrateskih interesa. To da bude jasno.
Krvolocni i podli - DA. Vidis kako su nas navikli na intervencije diljem svijeta. Naprave haos u Libiji i nikom nista. Aj, sta ima veze. U Siriji podrzavaju dzihadisticke skupine koje su sto puta vece zlo od Asada i opet nikom nista. Otkud im pravo za to? Moze im se jer su jaki? Kako bi se ti osjecao da sutra u BiH naoruzaju vehabije da se bore protiv vlasti Federacije BiH pod izgovorom da je vlast korumpirana i kriminalna!??
Ja nisam kriv za smrt nijednog covjeka. Ko me poznaje ka'e 'zdravo, niko ne okrece glavu od mene. Americka politika ima dosta krvi na rukama. Vise nego iko na svijetu.
Moras ba malo ba imati suptilnosti. Nemres ba sve crno-bijelo gledati. Halo ba, kontas ba. Ovo-ono, kontas.155_mm wrote:
pa dobro bre kiki kako sad bre. ce da namece ili ce da ne namece. znaci za kurdi ce da namece a za ostali ce da nece.
mislim bre kiki daj se dogovori sam sa sebe pre pre nego sto izadjes u svet, bre.
recimo jebes sveostale..jesmo najaci, al ko vas jebe, mi prvi,,znaci, k ponudi vise ide i ispod ruke...Challenger__ wrote:Inauguracioni govor: žestoka anti-establišment retorika, "stara i nova prijatelsjstva" uslovljena interesima USA, antiteroristički narativ i želja da USA ponovo ojačaju, ekonomski i moralno.
Šta još izdvojiti??
Izgleda da je tako, otprilike.sumirprimus wrote:recimo jebes sveostale..jesmo najaci, al ko vas jebe, mi prvi,,znaci, k ponudi vise ide i ispod ruke...Challenger__ wrote:Inauguracioni govor: žestoka anti-establišment retorika, "stara i nova prijatelsjstva" uslovljena interesima USA, antiteroristički narativ i želja da USA ponovo ojačaju, ekonomski i moralno.
Šta još izdvojiti??
eehhhh
Liberalni ?animals wrote:Oni liberalni, sto razbijaju..
kakvi su desnicari tek