Sirija vol. 2

Locked
mirsek

#4476 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

Klavikula wrote:
DuckZz wrote:Iranski Brigadni General, Ali Rezakh, poginuo tokom sukoba na jugu Aleppa

Image
oficir na slici je porucnik po cinu.
Kod Iranaca je obicaj da kad oficir pogine odmah dobije cin generala zato su ovi poginuli u Siriji sve sami generali. :thumbup:
Mlohavi

#4477 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

fosna2014 wrote:
Onda im treba min. 15km razdaljine.
Najtezi dio posla su vec odradili, ne vjerujem da ce mnogo da se napate da potpuno osiguraju aerodrom. Za par mjeseci kad Kweiris ucine funkcionalnim najebat ce pobunjenici sjeverno od Aleppa.
Challenger__

#4478 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:Najtezi dio posla su vec odradili, ne vjerujem da ce mnogo da se napate da potpuno osiguraju aerodrom. Za par mjeseci kad Kweiris ucine funkcionalnim najebat ce pobunjenici sjeverno od Aleppa.
Ne znam kako to može ugroziti njih. Naprotiv, ugroziće ISIL, jer ta zona oko aerodroma presjeca njihovu logističku trasu prema sjeveru Alepa.
Kikibombona

#4479 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:Žestoki sukobi u Sheik Maksoud distriku u Allepu, navodno se Nusra uspjela probiti u samu četvrt, SAA topništvom tukla položaje Al-Nusra fronta u okolici Sheikh Maksouda( po prvi puta nakon 2012), mislim da je vrijeme da se YPG u Allepu rasformira i pridruži Sirijskoj vojsci :D
Kurdi nemaju sta traziti u Alepu. Trebaju se svi prebaciti iz Efin, Ezaz, Jarabulus i druge kurdske gradove na sjeveru provincije Alep.

Sto se tice Sejh Maksuda, Nusra granatira kvart... unistava ga... to malo imovine sto su Kurdi uspjeli steci u arapskoj izrabljivackoj drzavi...

Rezultati

https://pbs.twimg.com/media/CVT8DwoWwAAnGIa.jpg

O napredovanju nema ni govora.
zrakomlat

#4480 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Umjerena opozicija je jedini legitimni predstavnik sirijskog naroda.
Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki:

A kto je ta šta je ta da prostiš

Gdje li je ta

Odakle je

Kuda je

Ta

UMJERENA OPOZICIJA

Rekti
fosna2014

#4481 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Mlohavi wrote:
fosna2014 wrote:
Onda im treba min. 15km razdaljine.
Najtezi dio posla su vec odradili, ne vjerujem da ce mnogo da se napate da potpuno osiguraju aerodrom. Za par mjeseci kad Kweiris ucine funkcionalnim najebat ce pobunjenici sjeverno od Aleppa.
Za par mjeseci vise nece postajati ovi pobunjenici na sjeveru Aleppa, jedino ako mislis na isis onda da.
RepublikanskaGarda

#4482 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Kikibombona wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Žestoki sukobi u Sheik Maksoud distriku u Allepu, navodno se Nusra uspjela probiti u samu četvrt, SAA topništvom tukla položaje Al-Nusra fronta u okolici Sheikh Maksouda( po prvi puta nakon 2012), mislim da je vrijeme da se YPG u Allepu rasformira i pridruži Sirijskoj vojsci :D
Kurdi nemaju sta traziti u Alepu. Trebaju se svi prebaciti iz Efin, Ezaz, Jarabulus i druge kurdske gradove na sjeveru provincije Alep.

Sto se tice Sejh Maksuda, Nusra granatira kvart... unistava ga... to malo imovine sto su Kurdi uspjeli steci u arapskoj izrabljivackoj drzavi...

Rezultati

Kakva je situacija u Afrinu, mislim sto se tice ljudstva i naoruzanja, kurdi tamo nisu imali nekih ozbiljnijih vojnih djelovanja dok su nusrići i ostal islamističke frakcije ipak u rat vec skoro 5 godina, a i sam položaj kantona nije obecavajuc, odakle uopce mogu dobiti oruzje? realno samo iz zraka
fosna2014

#4483 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

RepublikanskaGarda wrote:
Kikibombona wrote:

Rezultati

Kakva je situacija u Afrinu, mislim sto se tice ljudstva i naoruzanja, kurdi tamo nisu imali nekih ozbiljnijih vojnih djelovanja dok su nusrići i ostal islamističke frakcije ipak u rat vec skoro 5 godina, a i sam položaj kantona nije obecavajuc, odakle uopce mogu dobiti oruzje? realno samo iz zraka
Realno, njih podrzava SAA.
Mlohavi

#4484 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Challenger__ wrote:
Ne znam kako to može ugroziti njih. Naprotiv, ugroziće ISIL, jer ta zona oko aerodroma presjeca njihovu logističku trasu prema sjeveru Alepa.
Pa ne znam bas koliko je bitno sto bi trajanje borbenih letova prema Aleppu uzletima s Kweirisa smanjili 2-3 puta. Mozda i nije jebes ga, stvarno ne znam.

Nego ako vec kako mnogi tvrde Turska naoruzava ISIL i upumpava vojnike preko granice, zasto bi im pobogu ta logisticka trasa bila nesto bitna?? :-)
Kikibombona

#4485 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Umjerena opozicija je jedini legitimni predstavnik sirijskog naroda.
Selefijski zombiji iz grupe Ahararu Sham odrubili glavu zarobljenom arapskom borcu, pripadniku tzv. FSA grupe Jaysh al-Thuwar

UPOZORENJE!

https://www.youtube.com/watch?v=Mt5mOpM ... e=youtu.be

Prvo su ga brutalno pretukli kao sto se moze vidjeti, pa mu onda skratili muke.

I ti se onda cudis kada napisem da su zombiji zajedno sa Nusrom i ostalim islamistima napravili pokolj nad Kurdima u gradovima Tel Aran i Tel Hasal. Ovi zombiji su u stanju uraditi svako zlo koje i najbolesniji um moze zamisliti.

I onda kada padnu u zarobljenistvo, kao ovaj komadant Ahrar Shama, izgledaju ovako, kao zvijeri satjerane u cosak... pogled ispunjen mrznjom, zlom i strahom...

Image

Sa druge strane, civili se vracaju u selo Marejmejn koje su oslobodile kurdsko-arapske snage od Al Kaide i saveznika

Image

Stize pomoc iz Efrina

Image
Image
Image
Image
fosna2014

#4486 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Kikibombona wrote:
Selefijski zombiji iz grupe Ahararu Sham odrubili glavu zarobljenom arapskom borcu, pripadniku tzv. FSA grupe Jaysh al-Thuwar

UPOZORENJE!

https://www.youtube.com/watch?v=Mt5mOpM ... e=youtu.be

Prvo su ga brutalno pretukli kao sto se moze vidjeti, pa mu onda skratili muke.

I ti se onda cudis kada napisem da su zombiji zajedno sa Nusrom i ostalim islamistima napravili pokolj nad Kurdima u gradovima Tel Aran i Tel Hasal. Ovi zombiji su u stanju uraditi svako zlo koje i najbolesniji um moze zamisliti.

I onda kada padnu u zarobljenistvo, kao ovaj komadant Ahrar Shama, izgledaju ovako, kao zvijeri satjerane u cosak... pogled ispunjen mrznjom, zlom i strahom...

Image

Sa druge strane, civili se vracaju u selo Marejmejn koje su oslobodile kurdsko-arapske snage od Al Kaide i saveznika

Image

Stize pomoc iz Efrina

Image
Image
Image
Image
Njemu Nusra predstavlja zdravu opoziciju. Ne trudi se dzabe.
Challenger__

#4487 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:Pa ne znam bas koliko je bitno sto bi trajanje borbenih letova prema Aleppu uzletima s Kweirisa smanjili 2-3 puta. Mozda i nije jebes ga, stvarno ne znam.

Nego ako vec kako mnogi tvrde Turska naoruzava ISIL i upumpava vojnike preko granice, zasto bi im pobogu ta logisticka trasa bila nesto bitna?? :-)
To je romantična prošlost okončana sa pokušajem zauzimanja Kobanija. Ovih vrlih mjeseci ljudstvo ISIL-a ide preko/iz Rake za sjever Alepa. Širenje zone oko aerodroma i njegovo stavljanje u funkciju je upravo udar na ISIL.
Ironmen

#4488 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

U Homsu uskoro nova operaciona ruska baza tako da nebi bas reko da ce odma Kweirs korisiti rusi mozda je osposobi SAA.
Mlohavi

#4489 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

fosna2014 wrote:
Za par mjeseci vise nece postajati ovi pobunjenici na sjeveru Aleppa, jedino ako mislis na isis onda da.
Pa ako ISIL, YPG pa i SAA imaju snage za par sedmica napada, mislim da si u pravu.
Kikibombona

#4490 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ljudstvo nikada i nigdje nije bilo problem. Imaju vise ljudi nego oruzja. :D

Oruzje je problem. Pitanje je koliko su nagomilali do sada. Od teskog naoruzanja skoro da nema nista. Ako Nusra i ostali krenu sa samoubilackim napadima, bice problema...

Navodno su Rusi jucer iz zraka bacili pet tona municije. Da li je to tacno pojma nemam.
Challenger__

#4491 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:U Homsu uskoro nova operaciona ruska baza tako da nebi bas reko da ce odma Kweirs korisiti rusi mozda je osposobi SAA.
Da, Shayrat na pola puta između Homsa i Sadada. Pa onda ide Tiyas nadomak Palmire a ko će preuzeti Kuweiris sasvim je nebitno.
Kikibombona

#4492 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ZANIMLJIVO!

Kurds & US Special Forces should be used to seal Turkish-Syrian border – Russian FM

https://www.rt.com/news/324487-lavrov-k ... sh-border/

Turska nikako ne zeli izgubiti susjeda sa kojim nemaju niti jedan problem ili otvoreno pitanje. Hej, ljudi toliko dugo imaju hilafet za susjeda i jedini su koji sa njima nikakvih problema nisu imali. Sto li!??? :D
RepublikanskaGarda

#4493 Re: Sirija vol. 2

U Tiyas će navodno sletjeti Iranci, ako već nisu sletjeli, idu i oni malo isprobat svoju avijaciju :-) Možda ne bi bilo loše da i Hrvatska pošalje svoje Mig-21 malo na testiranje, ali u kakvom su stanju bili bi idealni za ISIL-ove samoubilačke napade, trebaju samo znat uzletit....a avion svakako pada sam od sebe :D
Kikibombona

#4494 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

RepublikanskaGarda wrote:U Tiyas će navodno sletjeti Iranci, ako već nisu sletjeli, idu i oni malo isprobat svoju avijaciju :-) Možda ne bi bilo loše da i Hrvatska pošalje svoje Mig-21 malo na testiranje, ali u kakvom su stanju bili bi idealni za ISIL-ove samoubilačke napade, trebaju samo znat uzletit....a avion svakako pada sam od sebe :D
Izvor?

Prvi put cujem.
RepublikanskaGarda

#4495 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:

Oruzje je problem. Pitanje je koliko su nagomilali do sada. Od teskog naoruzanja skoro da nema nista. Ako Nusra i ostali krenu sa samoubilackim napadima, bice problema...

Navodno su Rusi jucer iz zraka bacili pet tona municije. Da li je to tacno pojma nemam.
Čitao sam podavno članak o tome kako se dosta vojnika iz enklava Nubl/Zahraa liječilo u Afrinu a i trgovina je cvala sve ovo vrijeme :D
Lincoln-Burrows

#4496 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Kikibombona wrote:

Sjeverozapadna kurdska regija Afrin se nalazi na visoravni i vrlo je pogodna za obrambene aktivnosti.
ako IS dođe i zauzme Azaz za prodor među Kurde treba se penjati na planine.
RepublikanskaGarda

#4497 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:
RepublikanskaGarda wrote:U Tiyas će navodno sletjeti Iranci, ako već nisu sletjeli, idu i oni malo isprobat svoju avijaciju :-) Možda ne bi bilo loše da i Hrvatska pošalje svoje Mig-21 malo na testiranje, ali u kakvom su stanju bili bi idealni za ISIL-ove samoubilačke napade, trebaju samo znat uzletit....a avion svakako pada sam od sebe :D
Izvor?

Prvi put cujem.

http://defence-blog.com/news/iran-deplo ... syria.html

Tiyas je najveća,najmodernija zračna baza a ujedno i baza sa najviše avionskih hangara/bunkera
Mlohavi

#4498 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:

Joj pa reci nekad da ne znas kad ne znas, nije sramota jeb'li te Kurdi :D

Ma i ne treba im teskog oruzja ako ne kane ofanzivno djelovati. Ako ih se ugrozi ce da radi ruska avijacija i to je to, do tad nek' bace hljeba ljudima.
Kikibombona

#4499 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Talal Silo, glasnogovornik SDF i jedan od komadanata koalcije. Etnicki Turkmen o uticaju Turske, o Turkmenima, narodima Rojave i njihovim odnosima i planovima SDF za buducnost.

QSD Turkmen Commander: "Turkmens are Syrians, not Turks"

Ovo je glas buducnosti, glas razuma, glas normalnih Sirijaca. SDF je multietnicka kolacija koja se zalaze za demokratsku Siriju i jednak tretman za sve kolektivitete i pojedince. Na kraju komadant Silo kaze da ce uskoro osloboditi kompletan sjever Sirije od ISILa i Al Kaide. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Challenger__

#4500 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- napredak SAA/saveznika oko Alepa
#SAA #Hezbollah #IRGC #Iraq forces take control of Jabal al-Arba'een in reef Aleppo and Tal al-Bak'kar.

- napredak SAA na sjeveroistoku Latakije:
SAA take control of Rweiset Khandaq, a hill adjacent to Arafit in NE Latakia.
_____

Image
More #Russia/n soldiers around #Aleppo. Look at the shoulder: "Republican Guards Commandos". #Syria.
E. Magnier
Locked