Nećeš nikad naštimati ono što je besplatno, jednostavno te besplatne strimove i torente shvati kao reklamu. Stabilni IPTV se plaća.Vizionar 1985 wrote:Ma super ova stvar samo problem nama laicima ovo nastimati. Ali eto nesto sam uspio.Cak sam utakmice nastimao nekako i to preko kladionice 365 da gledam.
Ali pojma nemam. Valja uciti o ovome. Neznam kako pomjerati ove ikone itd. Ali dobro inace malo sta znam o informatici, internetu itd.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- bdzs
#4476 Re: Kodi/XBMC Media centar
- semirsar
#4477 Re: Kodi/XBMC Media centar
Samo uzivajcupe22 wrote:
Radi,radi!![]()
Hvala vam puno!
- Sanjarko
#4478 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma pitam iz razloga jer neznam oko VPN-a slabo sta. Je li stiti od virusa itd. Zato i pitam.irac300 wrote:VPN ti mijenja IP adresu i zemlju odakle si priključen na intrenet. Ono neko bukvalno objašnjenje. Npr. skidaš torrent u Njemačkoj gdje je to kažnjivo djelo, ali uz pomoć VPN-a izgleda kao da neko skida torrent iz Zanzibara. Ukratko, ako nisi u zemlji gdje se to kažnjava, nije ti potreban VPN. Izvini što ti ja ovo malo na dječiji način objašnjavam, ali vidim da nisi na TI sa ovim izrazima.Vizionar 1985 wrote:Je li podmoranje za ovo imati VPN i inace za bilo sta. Nisam nikad VPN koristio jer sta znam nema ih besplatnih a i nisam bio siguran da li bi znao to nastimati.
Kazem duduk 1/1.
- Sanjarko
#4479 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma znam da se sve placa danas pa i ovo. Ali ipak bolje ista nego nista. Sad imam ovu kladionicu 365, imam nesto od kanala i filmova, prije nisam imao nista od toga i ganjao sam stranice i linkove za sve.bdzs wrote:Nećeš nikad naštimati ono što je besplatno, jednostavno te besplatne strimove i torente shvati kao reklamu. Stabilni IPTV se plaća.Vizionar 1985 wrote:Ma super ova stvar samo problem nama laicima ovo nastimati. Ali eto nesto sam uspio.Cak sam utakmice nastimao nekako i to preko kladionice 365 da gledam.
Ali pojma nemam. Valja uciti o ovome. Neznam kako pomjerati ove ikone itd. Ali dobro inace malo sta znam o informatici, internetu itd.
Ovaj Kodi ima pravo potencijala.
- PlusSA
#4480 Re: Kodi/XBMC Media centar
Raja ima li neko preporuku za dobar iptv?
-
duffy_duck
#4482 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li mi neko poslati adoone za gledanje balkanskih tv kanala na Kodiu.?
- Sanjarko
#4483 Re: Kodi/XBMC Media centar
kodi-xbmc-media-centar-t135897s4475.html#p15074170duffy_duck wrote:Moze li mi neko poslati adoone za gledanje balkanskih tv kanala na Kodiu.?
- Radar71
#4484 Re: Kodi/XBMC Media centar
http://bfy.tw/KZX2duffy_duck wrote:Moze li mi neko poslati adoone za gledanje balkanskih tv kanala na Kodiu.?
- Sanjarko
#4485 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ovi kanali vecinom rade. Nego meni se neka greska pri instalaciji drugih adona u log-u desila. Pa mi nerade neki adoni. Mobdro neradi i jos neki adon nesjecam se koji. Kako to otkloniti. Pokusavao azuriranjem ali isto mi izbaci. Da deinstaliram pa opet sve ispocetka da probam.
-
duffy_duck
#4486 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo nasao sam na portalu nekom pod nazivom saznajemo.comRadar71 wrote: http://bfy.tw/KZX2
Kafom te castim ako ovo uspjedne
-
zikmu
#4487 Re: Kodi/XBMC Media centar
Može li se na ovim "našim" dodacima pratiti negdje Premijer liga BiH?
- irac300
#4488 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jok. Jednom je izasao na Denis listi kanal MojaTv Premijer liga, vise nikada. Na placenim listama ima.zikmu wrote:Može li se na ovim "našim" dodacima pratiti negdje Premijer liga BiH?
-
zikmu
#4489 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala na brzom odgovoru...irac300 wrote:Jok. Jednom je izasao na Denis listi kanal MojaTv Premijer liga, vise nikada. Na placenim listama ima.zikmu wrote:Može li se na ovim "našim" dodacima pratiti negdje Premijer liga BiH?
A ima li kakva plaćena lista, ali da se može gledati na više uređaja (unutar stana / IP adrese)? Koliko sam uspio pročitati, svi ograniče na jedan uređaj, tako da gdje podesiš prvi put tu i moraš gledati.
-
duffy_duck
#4490 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja bi btio alzikmu wrote:Može li se na ovim "našim" dodacima pratiti negdje Premijer liga BiH?
-
onin
#4491 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav
Poceo me je definitivno Quasar zezati. Kliknem da gledam seriju i pocne da je puno i treba mu 100g da napuni, ali obavezno na 80 ili 90% pukne vezani sve moram ponovo, a pricam o linkovima koji su 480.
Gledam na tv Sony android
Irac brate pomozi sta da radim?
Kakav je Elementum? Je li njega predlazes ili...?
Poceo me je definitivno Quasar zezati. Kliknem da gledam seriju i pocne da je puno i treba mu 100g da napuni, ali obavezno na 80 ili 90% pukne vezani sve moram ponovo, a pricam o linkovima koji su 480.
- irac300
#4492 Re: Kodi/XBMC Media centar
Najbolje da odes na FB i kucas IPTV liste, pa pitaj. Svi daju test linije. Ja sam koristio jednu test liniju skoro mjesec dana, na telefonu i boksu, znaci da moze na vise uredjaja. Al' opet kazem, pitaj.zikmu wrote:Hvala na brzom odgovoru...irac300 wrote:Jok. Jednom je izasao na Denis listi kanal MojaTv Premijer liga, vise nikada. Na placenim listama ima.zikmu wrote:Može li se na ovim "našim" dodacima pratiti negdje Premijer liga BiH?
A ima li kakva plaćena lista, ali da se može gledati na više uređaja (unutar stana / IP adrese)? Koliko sam uspio pročitati, svi ograniče na jedan uređaj, tako da gdje podesiš prvi put tu i moraš gledati.
- irac300
#4493 Re: Kodi/XBMC Media centar
I meni se to desilo, mislim da sam pisao o tome. Deinstaliraj ga, pa uradi frisku instalaciju. Ili probaj sa Elementumom. Jer ko ce ga znati sta se u njemu samom pohaba, pa pocne tako zezati?!onin wrote:Pozdrav
-
onin
#4494 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:I meni se to desilo, mislim da sam pisao o tome. Deinstaliraj ga, pa uradi frisku instalaciju. Ili probaj sa Elementumom. Jer ko ce ga znati sta se u njemu samom pohaba, pa pocne tako zezati?!onin wrote:Pozdrav
Pokusat cu sa Elementumom, ali reci mi pls na koji arm da idem na elementumu za tv android jer imaju 3 opcije i trebas li mi skrenuti paznju na nesto ili jednostavno instaliram i to je to?
Hvalaa
- irac300
#4495 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znam da je za boksove arm 99%. Za televizore na androidu ne znam, zbog procesora koji koriste. Ma neces nista zeznuti, krenes sa Arm, ako ti prijavi gresku, skini iduci ili probaj sa univerzalnom verzijom.onin wrote:irac300 wrote:I meni se to desilo, mislim da sam pisao o tome. Deinstaliraj ga, pa uradi frisku instalaciju. Ili probaj sa Elementumom. Jer ko ce ga znati sta se u njemu samom pohaba, pa pocne tako zezati?!onin wrote:Pozdrav
Pokusat cu sa Elementumom, ali reci mi pls na koji arm da idem na elementumu za tv android jer imaju 3 opcije i trebas li mi skrenuti paznju na nesto ili jednostavno instaliram i to je to?
Hvalaa
- Sanjarko
#4496 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znaci ove greske sto izbaci, samo deinstalirat pa opet instalirat. Jesam li dobro shvatio. 
- irac300
#4497 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisi.Vizionar 1985 wrote:Znaci ove greske sto izbaci, samo deinstalirat pa opet instalirat. Jesam li dobro shvatio.
- Sanjarko
#4498 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nezeza me vise Kodi nego adoni. Pise pogledaj log ili greska u log. Tako nekako. Kodi vise nezeza. Drugi adoni rade, radi i Kodi iako zamrzne ponekad na sekund.irac300 wrote:Nisi.Vizionar 1985 wrote:Znaci ove greske sto izbaci, samo deinstalirat pa opet instalirat. Jesam li dobro shvatio.90% ako add-on počne zezati, riješi se deinstaliranjem, pa novom instalacijom. Međutim, ako zeza sam Kodi, možeš ga 100 puta deinstalirati i instalirati, džaba. Tada pomaže reinstal samog Kodija s tim ako je Windows u pitanju, treba očistiti i sve fajlove koji ostanu iza njega, jer će opet ponavljati iste greške nakon instalacije.
- bdzs
#4499 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako koristiš android box za elementum moraš odrediti download patch putanju: storage (sd card)/android/data/xbmc.kodifiles/elementum (kreiraj elementum folder). Naravno prije svega moraš imati instaliran i elementum burst.Vizionar 1985 wrote:Nezeza me vise Kodi nego adoni. Pise pogledaj log ili greska u log. Tako nekako. Kodi vise nezeza. Drugi adoni rade, radi i Kodi iako zamrzne ponekad na sekund.irac300 wrote:Nisi.Vizionar 1985 wrote:Znaci ove greske sto izbaci, samo deinstalirat pa opet instalirat. Jesam li dobro shvatio.90% ako add-on počne zezati, riješi se deinstaliranjem, pa novom instalacijom. Međutim, ako zeza sam Kodi, možeš ga 100 puta deinstalirati i instalirati, džaba. Tada pomaže reinstal samog Kodija s tim ako je Windows u pitanju, treba očistiti i sve fajlove koji ostanu iza njega, jer će opet ponavljati iste greške nakon instalacije.
- Sanjarko
#4500 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne nekoristim boks. Kodi sam na laptop skinuo. Zezaju neki adoni a neki ne. Moguce je da je do njih ili necega drugoga jer mi izbacuje da ih azuriram pa kad azuriram ne rade. Srbija, zeleni, 365 i jos neki rade dok mi Mobdro i jos neki ne rade iako su radili. Instalirao nesto drugo pa mi izbacilo azuriranje i od tada ne rade. Ma nema veze dohakat cu ja ovome valjda.bdzs wrote: Ako koristiš android box za elementum moraš odrediti download patch putanju: storage (sd card)/android/data/xbmc.kodifiles/elementum (kreiraj elementum folder). Naravno prije svega moraš imati instaliran i elementum burst.
Ima ovo cudo potencionala pravo. Imam ja njuh za to.