Deblokada Sarajeva???

Post Reply
hamza_sa

#4476 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

CPT wrote:
Kakve to veze ima? Uvodimo kaste kao u Indiji? Jel on svjestan sta prica? Hoce li silovanovaj zeni tako filozofirati? Majci mrtvih sinova? Djecu roditelja? U 2019 filozofirati "zasto su silovane" zene pored xxx presuda je u najboljem slucaju ruzno.

Kome nije jasno zasto moze procitati presude Karadzicu, Mladicu i ostalima. Postoje i presude za silovanja. Pa cak i za Sarajevo. Sve nacrtano. Zaista nema potrebe za "ko nas bre zavadi".
Molim?!?!?!?!?

Pazi momak!

Bolestan sam i nemam snage da se raspravljam ovdje sa tobom.

Meni je pravo drago kada neko voli Bosnu i Hercegovinu i brani je na sve moguce nacine. Ali brate mili, ti je ovdje branis od nas.

Ne znam jesi li svjestan toga, ali vjeruj da tvoje pisanje ukazuje na to i ne znam sta ti je cilj?

Ti i onaj banovani momak ste svojim pisanjem totalno pokvarili temu i odveli je skroz u pogresnom smjeru.

Zato te kao covjek molim, bez obzira na tvoje porive, da prekines sa takvim pisanjem kako bi tema opstala i kako bi na njoj sudionici odbrane Sarajeva iznijeli svoja sjecanja i misljenja o istoj, ako nista da ostane barem negdje zapisano. Zarad buducih generacija.

I za kraj, ako mislis da su Dozer, Pici, PM i jos mnogi da ih vise ne nabrajam na fonu “ko nas bre zavadi”, evo ja te pozivam da mene upoznas pa da vidis da su oni male mace kada je u pitanju to “bre”.

Mislim da veceg cetnika ne bi u zivotu upoznao.
славянин

#4477 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by славянин »

hamza_sa wrote:
CPT wrote:
Kakve to veze ima? Uvodimo kaste kao u Indiji? Jel on svjestan sta prica? Hoce li silovanovaj zeni tako filozofirati? Majci mrtvih sinova? Djecu roditelja? U 2019 filozofirati "zasto su silovane" zene pored xxx presuda je u najboljem slucaju ruzno.

Kome nije jasno zasto moze procitati presude Karadzicu, Mladicu i ostalima. Postoje i presude za silovanja. Pa cak i za Sarajevo. Sve nacrtano. Zaista nema potrebe za "ko nas bre zavadi".
Molim?!?!?!?!?

Pazi momak!

Meni je pravo drago kada neko voli Bosnu i Hercegovinu i brani je na sve moguce nacine. Ali brate mili, ti je ovdje branis od nas.

Ne znam jesi li svjestan toga, ali vjeruj da tvoje pisanje ukazuje na to i ne znam sta ti je cilj?

Ti i onaj banovani momak ste svojim pisanjem totalno pokvarili temu i odveli je skroz u pogresnom smjeru.

Zato te kao covjek molim, bez obzira na tvoje porive, da prekines sa takvim pisanjem kako bi tema opstala i kako bi na njoj sudionici odbrane Sarajeva iznijeli svoja sjecanja i misljenja o istoj, ako nista da ostane barem negdje zapisano. Zarad buducih generacija.

I za kraj, ako mislis da su Dozer, Pici, PM i jos mnogi da ih vise ne nabrajam na fonu “ko nas bre zavadi”, evo ja te pozivam da mene upoznas pa da vidis da su oni male mace kada je u pitanju to “bre”.

Mislim da kada bi se neko salio tj. ni nadrealisti nisu mogli zamisliti da ce doci dan kada ce takve poput tebe nazivati cetnicima... ali eto dodje i to :roll:

Za cpt ovog ima samo jedan lijek :D
Image
Last edited by славянин on 15/09/2019 00:58, edited 1 time in total.
CPT

#4478 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

hamza_sa wrote:
CPT wrote:

Molim?!?!?!?!?

Pazi momak!

Zaista nema potrebe da glumis njegovog advokata. Pricu na koju sam replicirao je bila svakako debelu u off-topicu. Replicirao sam na konkretnu pricu tj. pitanje. Odgovor na to pitanje mozes naci u presudama sudova (nacionalnih i medjunarodnih). Za ubijene, za silovane, za Sarajevo, za SVE.

Nikoga je nisam nazvao ovo ili ono vec sam nazvao odredjenu pricu "ko nas bre zavadi". To je ona prica u kojoj se agresija u genocid racionalizira sa pricom o nacionalistima i "kako su nas zavadili". Tu pricu ne koriste samo Srbi ili cetnici.

Jer je nekome u 2019 sve skupa jos uvijek misterija malo pomoci:
A za sta...? Zbog cega je izginulo preko 100.000 ljudi ovdje...? Raseljeno preko milion...? Osakacene hiljade...? Silovane hiljade...? Zatvarane i mucene desetine hiljada...?
Zbog cega i za sta tacno? Za koga?

Zbog granica koje je dolaze iz SANU.
Zbog rata za granica koje je zamislio SANU, usput u 100.000 se izjednacava zrtve i agresora.
Zbog etnickog ciscenja potrebno da se zapisaju gore pomenute granice.
Muslimanke su sistematski silovane zbog dehumenizacije muslimana.
Ljudi su zatvareni i muceni jer su muslimani koji su nisu uklapali u pricu gore pomenutih granica.
Sve gore pomenuto su dozvijeli Hrvati i Albanci tako da je prica o Aliji, SDA ili "nacionalistima" deplasirana.

Ne moras ti vjerovati meni, sve to i vise mozes naci u presudama sudova. I bilo bi lijepo da se tome ne filozofira na takav nacin u 2019. Bar zbog zrtava, njihove djece, njihove rodbine. Siguran sam da svaka majka zna zasto i kako joj je sin ubijen. A mozes i provjeriti...
zateznistub

#4479 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

Hamza, dozer i sl. vi ste meni gori

Stavite ove na ignore i pišite o onome šta tema dimenzionira , pustite se djece...

Chmoljo, ti bi mogao malo metlu u ruke...
pirpa

#4480 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
strucnjakdemagog

#4481 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

CPT je klasičan primjer dijasporca koji rata nije vidio i koji ne bi imao ništa protiv da se opet zarati, dok bi on svoj patriotizam kao i sad, prosipao preko tastature. I uvijek je slučaj da su ljudi koji su otišli iz BiH veći ekstremi (nazovi patriote), na sve 3 strane, od nas koji živimo ovde.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4482 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

da su bili samo u jednoj akciji samo jednoj, sasrlali bi se ko grlice... jebat ih mizerije od insana
Dozer

#4483 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

@pirpa
Hvala ti na ovim transkriptima. Poznati su mi od ranije (i na njima, izmedju ostalog, i baziram svoje misljenje i stavove).

Bitno je napomenuti samo jednu istorijsku cinjenicu (ovaj plicak od CPT-a to ne zna, naravno, ali ce ipak pokusati opravdati SDA na neki nacin, iako bezuspjesno, kao i sve do sada) - nakon ovog sastanka i Seferovih izjava, SDA je odlucila da ga treba ukloniti jer im remeti planove. Za taj posao su bile zaduzene Seve, a sve je trebalo izgledati kao da se radilo o agresorskoj granati koja je uletila Seferu u stan i tako ga usmrtila.
Medjutim, na njihovu veliku zalost, u stanu na Ciglanama (i na mjestu na koje je agresorski projektil mogao doci samo pomocu filmskih trikova, sto ti, CPT, naravno znas, jel' tako?), sa Seferovom zenom se u momentu ispaljenja PO projektila nije nalazio Sefer, nego njegov sura, tj. zenin brat (ako se dobro sjecam), za koga su izvrsioci mislili da je Sefer. Tako je Sefer prezivio, i izgubio zenu.

@Hamza
Ne obracaj paznju na tog lika, a pogotovo se ne nerviraj oko njega i slicnih, sta ti je ba? :D
Vidis da nam sluzi za zajebanciju, nesto poput malog kuceta koje ne konta ni gdje je, ni sta hoce, ni kako ce bilo sta, pa se onda vrti u krug ganjajuci svoj rep, i pri tome konta da radi ober pametnu stvar. :lol:

Mislim...nacelnik VSK i komandanti korpusa su jos '93 bili svjesni onoga sta radi i planira njegova SDA, ali on ce i dalje tupiti svoje jer, zaboga, tako pise u "dokumentima". Koliko neinteligentan treba biti za to?
Last edited by Dozer on 15/09/2019 23:22, edited 1 time in total.
CPT

#4484 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Da, znam. Sve to i vise jer je sve javno poznato bar 10 godina. Izmedu ostalog i dokumentarcu njegovog sina. Sa svjedocenjem, dokumentima, analizama, itd, itd... Hoces nam jos koju novost ili tajnu reci?! Nadam se da si nasao odgovore na pitanja od prije.
Dozer

#4485 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Sta rekoh :lol: :lol:
CPT

#4486 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Sta rekoh :lol: :lol:
Vise manje sve informacije u vezi tog slucaja poticu iz Haaga tj. dokumenta suda u Haagu. To valjda znas? Ako ne znas (a vidim da ne znas) tu je vecina stvari (informacija) pronasla i njegova porodica. Imas sve detaljno 3. dijelu Atentanta. Iz usta Sefera i Semira...
Dozer

#4487 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Papi moj... Ne trebaju meni nikakvi dokumenti, jer tacno znam i gdje je stan i odakle je ispaljen PO projektil, kontas? :izet:

Nego, imas li ti sta konkretno i "pametno" reci vezano za ovo sto su ti ljudi tvrdili jos '93, a vezano za "nepostojece dogovore i planove SDA" itd.?
CPT

#4488 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Papi moj... Ne trebaju meni nikakvi dokumenti, jer tacno znam i gdje je stan i odakle je ispaljen PO projektil, kontas? :izet:

Nego, imas li ti sta konkretno i "pametno" reci vezano za ovo sto su ti ljudi tvrdili jos '93, a vezano za "nepostojece dogovore i planove SDA" itd.?
Papi, vise citaj manje izmisljaj...

Jer inace bi znao da na stan nije ispaljen "PO projektil" vec postavljena bomba. Po misljenju komsija i po misljenju tj. ekspertizi jednog on najpoznatijih strucnjaka na ovom dijelu planete (prof. dr. Berko Zecevic). Do tog zakljucka je dosao po pronadjenom eksplozivu u fasadi, disperziji gelera i komadima razlicitih granata, itd.

I ne moras ti meni vjerovati...

36:00

Ekspert Tužilaštva Bosne i Hercegovine prof.dr.Berko Zečević izvršio je, prije nekoliko godina, višestruke ekspertne opite i analize, te pretragu Halilovićevog stana kojom prilikom je utvrdio da su Halilović i njegova porodica napadnuti podmetnutom bombom napravljenom od plastičnog eksploziva. U međuvremenu se pojavio veliki broj svjedoka koji su potvrdili učešće sumnjivaca za ovo dvostruko političko ubistvo, koje je okarakterisano kao terorizam.
Last edited by CPT on 16/09/2019 08:59, edited 2 times in total.
BISTRIK100

#4489 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

Evo kako je Silajdzic deblokirao Sarajevo 42.40 min.Ako pogledate cijeli interviju Krajisnik govori kako se rat nije mogao izbjeci,sto znaci da bi oni napali bez obzira na sve dogovore.Za sve one naivne sto misle da rata ne bi bilo da je Alija htio pristati na neki dogovor.

N1 Pressing: Momčilo Krajišnik (18.11.2015)
https://www.youtube.com/watch?v=hJyT40PkDJg
pici

#4490 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

zar ne rekosHe sdO junosHe da se ratnom zlocincu obrvaru ne moze vjerovat il samo pase ono sto pase... jel vam to kusHluz u centrali de se zdogovorite valjda ima neki hodza kordinator na tim poslovima ko meni birivaktile za moral
CPT

#4491 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

pici wrote:zar ne rekosHe sdO junosHe da se ratnom zlocincu obrvaru ne moze vjerovat il samo pase ono sto pase... jel vam to kusHluz u centrali de se zdogovorite valjda ima neki hodza kordinator na tim poslovima ko meni birivaktile za moral
ratnim zlocincima se vjeruje samo kad pricaju o dogovorima o predaji Srebrenice, ha ja! obrvar eto radi za interes SDA ili cega vec :lol:
pici

#4492 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

CPT wrote:
pici wrote:zar ne rekosHe sdO junosHe da se ratnom zlocincu obrvaru ne moze vjerovat il samo pase ono sto pase... jel vam to kusHluz u centrali de se zdogovorite valjda ima neki hodza kordinator na tim poslovima ko meni birivaktile za moral
ratnim zlocincima se vjeruje samo kad pricaju o dogovorima o predaji Srebrenice, ha ja! obrvar eto radi za interes SDA ili cega vec :lol:
pa zato vam vellim zdogovotite se sa hodzama o kordinaciji koji dio klipa valja a koji ne... selamim vehabijsku zajednicu i bracu u KS :bih:
CPT

#4493 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

pici wrote:
CPT wrote:
pa zato vam vellim zdogovotite se sa hodzama o kordinaciji koji dio klipa valja a koji ne... selamim vehabijsku zajednicu i bracu u KS :bih:
Pa ja generalno ne vjerujem ratnim zlocincima al ako se vec citiraju za jednu stvar onda treba prihvatiti i za drugu, jelte... Usput, sve sto Krajisnik rekao je poznato i potvrdjeno i prije njega. Rat u BiH je "poceo" na sastanku Milosevic-Kucan u Beogradu.
pici

#4494 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

zar nije pocMeo ubistvom srBskog svata na carsiji od delalica cele :shock:
pici

#4495 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

zajebala koalicija...

Koalicija SDA, HDZ i SDS – 20.12.1990.

Image

20.12.1990 – Tri vodeće stranke objavile koaliciju

Zasjedanje Skupštine BH čime je zvanično uspostavljena nova vlast. Predsjednik Predsjedništva je Alija Izetbegović, skupštine Momčilo Krajišnik, vlade Jure Pelivan.

Sporazum o podjeli vlasti funkcionirao je za vrijeme izborne utrke, u pobjedi na izborima, te u podjeli funkcija, čime je ustvari i okončan. U Skupštini Bosne i Hercegovine, HDZ-u BiH pripalo je 18,35 %, SDS-u 30,00 %, a SDA 35,83 % zastupničkih mjesta. Njihova raspodjela uvelike je odgovarala udjelima pojedinih naroda u ukupnom stanovništvu.

Opći izbori u SR Bosni i Hercegovini 1990. održani su 18. novembra 1990. godine, dok je drugi krug za izbor zastupnika u Dom naroda održan 2. decembra. Ovo su bili prvi višestranački izbori u SR Bosni i Hercegovini. Osim izbora za članove Predsjedništva Socijalističke republike Bosne i Hercegovine, održani su i izbori za Skupštinu Socijalističke republike Bosne i Hercegovine.[1]

Prosječan odaziv birača je bio 77,83% od 3.033.921 ukupnog broja registriranih glasača (74,4% u izborima za članove Predsjedništva i 81,6% u izborima za Vijeće općina i 77,5 za Vijeće građana).

Ove izbore pobijedile su tzv. nacionalne stranke: Stranka demokratske akcije, Srpska demokratska stranka i Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine. Ove tri stranke su nakon izbora postigle dogovor i raspodijelili vlast. Predsjednik republike je postao Musliman Alija Izetbegović (SDA), predsjednik skupštine Srbin Momčilo Krajišnik (SDS) a predsjednik vlade Hrvat Jure Pelivan (HDZ BiH). Ova antikomunistička koalicija je zadržala vlast do početka Rata u Bosni i Hercegovini 1992.
Uz Allaha i Krista/Hrista protiv komunista... Teeekkbiirrrrrrr :bih:

za sve su krivi FGR i komunjare
Dozer

#4496 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Mojne ga pici, ba... Vidis da je pogubljen k'o krmence u Teheranu :D
shalla

#4497 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by shalla »

Al usraste temu halal vam vjera :roll:

De ba nek moderator banuje ovog Jugenda, nek nas poštedi njegovih smislenih postova i nek pusti ovim četnicima Dozeru, Hamzi i ostalima da pišu po temi o onome ŠTO SE ZAISTA DOGAĐALO a ne što su nam servirali ovi što im na Kongresu ispadaju zubi i slični njemu...
CPT

#4498 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:Mojne ga pici, ba... Vidis da je pogubljen k'o krmence u Teheranu :D
Kad smo vec kod pogubljenih...

jer tacno znam i gdje je stan i odakle je ispaljen PO projektil
by Dozer

napadnuti podmetnutom bombom napravljenom od plastičnog eksploziva
by prof. dr. Berko Zecevic

ko je lagao tj. "izmisljao"? :lol:
Dozer

#4499 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

CPT wrote: Papi, vise citaj manje izmisljaj...

Jer inace bi znao da na stan nije ispaljen "PO projektil" vec postavljena bomba. Po misljenju komsija i po misljenju tj. ekspertizi jednog on najpoznatijih strucnjaka na ovom dijelu planete (prof. dr. Berko Zecevic). Do tog zakljucka je dosao po pronadjenom eksplozivu u fasadi, disperziji gelera i komadima razlicitih granata, itd.
Ti da ista znas o ovome o cemu laprdas, ovo podvuceno i boldirano bi ti bilo sasvim dovoljno da shvatis koliki je ovo supljak...
Eksploziv u fasadi? Ako je bomba podmetnuta, onda bi, po svakoj mogucoj logici i "pravilima", trebalo da je podmetnuta u stanu, a ne na fasadi zgrade.
Disperzija gelera? Kuda su to furali geleri bombe s plasticnim eksplozivom, postavljene na fasadu zgrade?
Komadi razlicitih granata? Sta bi ovo uopste trebalo znaciti? :D Da je ta bomba, s plasticnim eksplozivom, bila sastavljena od razlicitih granata? :D

Jarane, toplo ti preporucujem da odes na jedan mjesec u Siriju, sa svojom rajom. Kad malo iskusis i okusis rat, eksplozije svega i svacega, naucis ponesto o svemu tome iz prve ruke, tj. svoje, onda mozda, ali samo mozda, budes sposoban da shvatis ove gluposti o kojima ovdje pises. Jer, vise je nego ocigledno da ti nemas blage veze kako izgleda eksplozija, kako se siri i u zavisnosti od cega, itd.itd.itd. Samo se brukas...

Da ne pricamo o tome da i dalje pokusavas spinovati sve, a to je cinjenica da je Sefera pokusala ubiti tvoja voljena SDA jer je pricao o tome sta ta ista SDA radi i dogovara za drzavu. Kontas? Covjek se htio boriti, oruzjem za BiH. A to nekima (tvojima) nije odgovaralo jer su oni imali neke druge ideje, planove i ciljeve. I to sve - sa svojim predratnim partnerima, koji su im partneri i danas ;)
CPT

#4500 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

Dozer wrote:
CPT wrote: Papi, vise citaj manje izmisljaj...

Ti da ista znas o ovome o cemu laprdas, ovo podvuceno i boldirano bi ti bilo sasvim dovoljno da shvatis koliki je ovo supljak...
Eksploziv u fasadi? Ako je bomba podmetnuta, onda bi, po svakoj mogucoj logici i "pravilima", trebalo da je podmetnuta u stanu, a ne na fasadi zgrade.
Disperzija gelera? Kuda su to furali geleri bombe s plasticnim eksplozivom, postavljene na fasadu zgrade?
Komadi razlicitih granata? Sta bi ovo uopste trebalo znaciti? :D Da je ta bomba, s plasticnim eksplozivom, bila sastavljena od razlicitih granata? :D

Jarane, toplo ti preporucujem da odes na jedan mjesec u Siriju, sa svojom rajom. Kad malo iskusis i okusis rat, eksplozije svega i svacega, naucis ponesto o svemu tome iz prve ruke, tj. svoje, onda mozda, ali samo mozda, budes sposoban da shvatis ove gluposti o kojima ovdje pises.
A sad red izvlacenja :lol: Boldirano je sazetak ekspertize prof. dr. Zecevica. Imam osjecaj da nesto vise za od tebe o materiji :wink: Komadi razlicitih gelera znaci da je neko pokupio gelere (razlicitih projektila) i skupa sa eksplozivom postavio na terasu. Da ne pripadaju istom "projektilu" znaju po kem. analizi. Imas cak i skicu bombe na linku od prije.

Skice postavljene bombe je na 37:37
https://www.youtube.com/watch?v=IPZIMPIjv24

U klipu imas i odgovore na ostala pitanja.

Jarane, preporocujem ako vec mislis siriti traceve da materiju bar priiblizno proucis i price prodajes u kompletu. Po mogucnosti nekome ko ne zna provjeriti.
Post Reply