bio bih zahvalan ako bi netko postavio link ili ziro racun za uplatu iz inostranstva
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- touch brain
#4476 Re: Poplave u cijeloj BiH
uzas....gledam vijesti sta se dogadja kod kuce i nemogu vjerovati svojim ocima
niasm ni sanjao da je stanje tako lose
bio bih zahvalan ako bi netko postavio link ili ziro racun za uplatu iz inostranstva
- Čudna sorta
#4477 Re: Poplave u cijeloj BiH
azurna_obala wrote:sinoć je majstorović bio kriv zbog poplave, sad su sarajevski mediji...majke mi, nit se smijat, nit plakatNaslovnica wrote:Zaista mi je nevjerovatno to što se dešava sa "sarajevskim" medijima!
Katastrofalno, nikakav specijalni program, nikakve informacije, apsolutno ništa!
Zna li bilo ko zašto oni šute?!
Mora da postoji neki razlog!
Više se ne javljaju ni Nikšić, Bakir, niti bilo ko od političkih kurvi!
Možda su skontali da je bolje da šute i da se ne pojavlju, jer je narod bijesan!
Povukli se ko miševi u mišije rupe, ZNAJU DA SU ZA OVAKVU KATASTROFALNU SITUACIJU NA TERENU ONI GLAVNI KRIVCI!
Ma ko je rek'o da su mediji krivi zbog poplave? Joj, kad neko ovako napiše nešto nigdje veze...
Da, sasvim je normalno dati po cijeli dan serije i crtane filmove kad je država u ovakvoj situaciji.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Naslovnica
#4479 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa šta očekujete od Dodika?! Zašto se ne oglašavaju političari iz FBiH?! Gdje su sada Niksic, Lijanović, Bakir, Radončić?! Mater im lopovsku nesposobnu! Gdje su helikopteri, čamci, robne rezerve, gorivo?!bingov buraz wrote:federacija za njih ne postoji u ovom belaju a citav dan juce pricaju kako ce im Izrael poslati pomocDaffyDuck wrote:U ovakvoj situaciji krme prica o daytonu![]()
RTRS je cenzurisan, na kapaljku daju informacije o Bijeljini, kriju stvarnu situaciju. Koriste argument da se Vrbas povlaci kako bi rekli da je situacija puno bolja. Bratunac, Srebrenicu, Zvornik i Vlasenicu i ne spominju nikako. A da ne spominjem Federaciju.
ali gori od njih su Federalni mediji za koje ova kataklizma zasluzuje 10 minuta u dnevniku
-
kakavdanakneiskustvu
- oldtajmer
#4481 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.ckfbih.ba/index.php/aktivnos ... ih-podrujatouch brain wrote:uzas....gledam vijesti sta se dogadja kod kuce i nemogu vjerovati svojim ocimaniasm ni sanjao da je stanje tako lose
-
emirolini
#4482 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uzas na Savi X((( popustili nasipi x((
-
Paradajz50
#4483 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prvo, otac ti je vO.RahatHurmašica wrote:
da potaknu i druge da isto urade, volu.
Dalje, oni ce na forumu potaknuti nekoga da pomogne, a strasni snimci, fotografije...NECE??? Bravo sine volov.
-
VjecitiStudent
#4484 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zadnja mjerenja: Sava u Šamcu opala 1cm, u Županji porasla svega 1cm u zadnjih 1h
-
Boskero
#4485 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:11, edited 1 time in total.
- Towelie
#4486 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nisu mediji obavili sve kako treba u ovakvoj situaciji, ali daleko od toga da su oni glavni krivci.
- Alfons Kauders
#4487 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa upravo zato se govori da ne idu ljudi samoinicijativnodječak sa šibicama wrote:A zasto sve nose u Maglaj, pa nije samo MAglaj stradao, svi su stradali.
Nekako mi nepravedno da se totalno zaboravlja Mostre (Visoko) Vares, Breza, Kalesija i ini mali gradici kojima je potrebna pomoc takodje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4488 Re: Poplave u cijeloj BiH
mislim da je to "na prvu". nekako se na Maglaju i Zavidovićima vidjelo da će ovo biti katastrofa koju ćemo za života zapamtiti.dječak sa šibicama wrote:A zasto sve nose u Maglaj, pa nije samo MAglaj stradao, svi su stradali.
Nekako mi nepravedno da se totalno zaboravlja Mostre (Visoko) Vares, Breza, Kalesija i ini mali gradici kojima je potrebna pomoc takodje.
-
kakavdanakneiskustvu
#4489 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kako je u Olovu? Imam namjeru tamo da idem pa moze li reci je li se cisti, trebali sta donjeti i tako to da spremim stvari. Hvala unaprijed
- azurna_obala
#4490 Re: Poplave u cijeloj BiH
kako možeš kriviti bilo koga za ovu prirodnu katastrofu...molim te lijepo, de mi to objasni??Čudna sorta wrote:
![]()
Ma ko je rek'o da su mediji krivi zbog poplave? Joj, kad neko ovako napiše nešto nigdje veze...
Da, sasvim je normalno dati po cijeli dan serije i crtane filmove kad je država u ovakvoj situaciji.
To što mediji ne prenose kako treba o tome, to je već poseban problem...
- BadCopy
#4491 Re: Poplave u cijeloj BiH
na N24 ima bar live ticker.Svabski kanal,
- Jack Be Nimble
#4492 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jucer na istoj lokacijiKlavikula wrote:Brcko![]()
-
Objektivni navijac
#4493 Re: Poplave u cijeloj BiH
MissGump wrote:Većina ovih ljudi što ih je pogodila poplava ni ne zna što je poplava zapravo... Mojima svake godine plavi kuća, vjeruj mi kad ti kažem iz dugogodišnjeg iskustva, mulj se mora odmah početi čistiti, dezinfekcija se mora čto prije raditi, to je tako i kraj... rekla sam već, mi sutra idemo u Žepče i Zavidoviće da pomognemo ljudima u čišćenju rasklanjanju itd. znaš li ti što se sve nalazi na ulicama i u dvorištima sada kada se počela povlačiti? Ima starih ljudi kojima nema tko pomoći od susjeda jer su zabavljeni o svom jadu, njima idemo pomoći... kontaš... nećemo ići na klizišta pa skakat po njima, nećemo operacije vršiti pa da nam treba iskustvo i znanje, svatko od nas zna čistitiChmoljo wrote:treba otići tamo gdje ljudi budu zvali. za mene je najrelevantniji poziv CZ-a ili načelnika općina pogođenih poplavama.Drinski wrote:Chmoljo, ok, ne mohu u Maglaj, da li mogu u Olovo?
sinoć sam čuo da je prohodno do Olova. ali opet ostaje stvar da radnu akciju treba organizovati i da će prvenstveno na njoj biti ljudi koji i žive u tim općinama. ako njima zatreba pomoć, tu smo hebemu život...
ali do tada, sve je na ho-ruk, neefikasno i glupo.
hoćete da pomognete? šaljite još pomoći. sve što se poslalo ovim ljudima, dovoljno će biti tek za prvi udar. mnogo će njih sada živjeti po kolektivnim smještajima, nezbrinuti, gladni... i od naredne plate možete izdvojiti.
ali ići u pogođena područja dok ljudi koji tamo žive ne vide štetu i ne kažu ŠTA IM TREBA POMOĆI, meni je glupo. toliko.
mojima srećom ne treba pomoć kod nas se voda povukla preksinoć i oni su već sve završili jer je ušlo oko 40 cm vode u prizemlje gdje srećom ne živimo, ali kažem nisam ja tražila da me crveni križ stavi za koordinatora odlaska u svemir, nego da mi kaže dođi tu i tu i idemo čistiti, ništa drugo
elem, zato sam se sama organizirala <3
Dobar dio zivota sam proveo na velikoj rijeci,ovo je tacno u rijec. Nece se ici praviti fasade i podizati kuce. Niti sanirati klizista. Treba starim i nemocnim a njih je puno,obezbijediti mogucnost boravka u svojoj kuci. Bolje nego da idu u prihvatne centre,gdje vecina ionako ne bi htjela ici. Ciscenje mulja,vode,kupljenje leseva zivotinja,iznosenje stvari,sitne popravke. Osnovno osposobljavanje za zivot ,kako ljudi,tako i preostalih zivotinja.
Ekipica od 3-5 osoba ( najbolje mjesovito drustvo
Sto prije,to bolje.
- dječak sa šibicama
#4494 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
Znam, ali moze helikopterom, a koliko sam cuo, tamo nijedan nije odletio.Milloni wrote:Varesu se ne moze prici :-(dječak sa šibicama wrote:A zasto sve nose u Maglaj, pa nije samo MAglaj stradao, svi su stradali.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Njima treba pomoci da se prokopa ta cesta, ali nesto ne vidim da im iko pomaze. Narod ne moze, naravno, ali gdje su nadlezni organi?
- Alfons Kauders
#4495 Re: Poplave u cijeloj BiH
nivo vode u modracu pofino opada, metar manje neg juce haman...
- Isabell
#4496 Re: Poplave u cijeloj BiH
Po informacijama iz Maglaja stvari su komplicirane jer podjela svega sto dole dolazi nije organizirana na najbolji nacin. Sto i nije cudno jer ljudi ne mogu nikako drugacije komunicirati nego osobno. Tako da i dalje ima jako puno ljudi kojima nije dosla hrana. Hodaju bukvalno po gradu i traze mjesta gdje se dijeli pomoc. Jer su gladni i zedni.
Jos je teza situacija sa lijekovima....
- Alfons Kauders
#4497 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
do varesa nije lako doci ni u dobrim uslovima... takav teren i sa sjevera i s juga, a okolo je slabo naseljeno... vjerovatno pokusavaju, ali tu ima potencijala za odrone i klizista malo je reci...dječak sa šibicama wrote:Znam, ali moze helikopterom, a koliko sam cuo, tamo nijedan nije odletio.Milloni wrote:Varesu se ne moze prici :-(dječak sa šibicama wrote:A zasto sve nose u Maglaj, pa nije samo MAglaj stradao, svi su stradali.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Njima treba pomoci da se prokopa ta cesta, ali nesto ne vidim da im iko pomaze. Narod ne moze, naravno, ali gdje su nadlezni organi?
-
VjecitiStudent
#4498 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zato maglajski općinari imaju vremena da naokolo dijele brojeve žiro računa za prijem para.Isabell wrote:Po informacijama iz Maglaja stvari su komplicirane jer podjela svega sto dole dolazi nije organizirana na najbolji nacin. Sto i nije cudno jer ljudi ne mogu nikako drugacije komunicirati nego osobno. Tako da i dalje ima jako puno ljudi kojima nije dosla hrana. Hodaju bukvalno po gradu i traze mjesta gdje se dijeli pomoc. Jer su gladni i zedni.
- BadCopy
#4499 Re: Poplave u cijeloj BiH
DANAS U 13:30, ISPRED ZEMALJSKOG MUZEJA, KRECU NASA DVA KOMBIJA ZA ZAVIDOVICE! Hranu, deke, odjecu i sve ostalo mozete donijeti pred Muzej u ovom terminu
- Čudna sorta
#4500 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ama ko je igdje napisao da su mediji krivi za poplavu, hajde eto kopiraj post, jer onaj na koji si se ti nadovezala se samo osvrnuo na program... a to kako si ti shvatila je već neka druga priča, ili si samo pročitala ono što je tebi odgovaralo.azurna_obala wrote:kako možeš kriviti bilo koga za ovu prirodnu katastrofu...molim te lijepo, de mi to objasni??Čudna sorta wrote:
![]()
To što mediji ne prenose kako treba o tome, to je već poseban problem...
I upravo je bila priča o njihovom tome kako prenose odnosno ne prenose, pa nije niko toliko ograničen da proziva medije zbog poplave.