Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
touch brain

#4476 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by touch brain »

uzas....gledam vijesti sta se dogadja kod kuce i nemogu vjerovati svojim ocima :shock: niasm ni sanjao da je stanje tako lose
bio bih zahvalan ako bi netko postavio link ili ziro racun za uplatu iz inostranstva
Čudna sorta

#4477 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Čudna sorta »

azurna_obala wrote:
Naslovnica wrote:Zaista mi je nevjerovatno to što se dešava sa "sarajevskim" medijima!
Katastrofalno, nikakav specijalni program, nikakve informacije, apsolutno ništa!
Zna li bilo ko zašto oni šute?!
Mora da postoji neki razlog!
Više se ne javljaju ni Nikšić, Bakir, niti bilo ko od političkih kurvi!
Možda su skontali da je bolje da šute i da se ne pojavlju, jer je narod bijesan!
Povukli se ko miševi u mišije rupe, ZNAJU DA SU ZA OVAKVU KATASTROFALNU SITUACIJU NA TERENU ONI GLAVNI KRIVCI!
sinoć je majstorović bio kriv zbog poplave, sad su sarajevski mediji...majke mi, nit se smijat, nit plakat :-)
:-)

Ma ko je rek'o da su mediji krivi zbog poplave? Joj, kad neko ovako napiše nešto nigdje veze...

Da, sasvim je normalno dati po cijeli dan serije i crtane filmove kad je država u ovakvoj situaciji. :roll:
Naslovnica

#4479 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Naslovnica »

bingov buraz wrote:
DaffyDuck wrote:U ovakvoj situaciji krme prica o daytonu :shock:
RTRS je cenzurisan, na kapaljku daju informacije o Bijeljini, kriju stvarnu situaciju. Koriste argument da se Vrbas povlaci kako bi rekli da je situacija puno bolja. Bratunac, Srebrenicu, Zvornik i Vlasenicu i ne spominju nikako. A da ne spominjem Federaciju.
federacija za njih ne postoji u ovom belaju a citav dan juce pricaju kako ce im Izrael poslati pomoc
ali gori od njih su Federalni mediji za koje ova kataklizma zasluzuje 10 minuta u dnevniku
Pa šta očekujete od Dodika?! Zašto se ne oglašavaju političari iz FBiH?! Gdje su sada Niksic, Lijanović, Bakir, Radončić?! Mater im lopovsku nesposobnu! Gdje su helikopteri, čamci, robne rezerve, gorivo?!
oldtajmer

#4481 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by oldtajmer »

touch brain wrote:uzas....gledam vijesti sta se dogadja kod kuce i nemogu vjerovati svojim ocima :shock: niasm ni sanjao da je stanje tako lose
bio bih zahvalan ako bi netko postavio link ili ziro racun za uplatu iz inostranstva
http://www.ckfbih.ba/index.php/aktivnos ... ih-podruja
emirolini

#4482 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emirolini »

Uzas na Savi X((( popustili nasipi x((
Paradajz50

#4483 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Paradajz50 »

RahatHurmašica wrote:
da potaknu i druge da isto urade, volu.
Prvo, otac ti je vO.
Dalje, oni ce na forumu potaknuti nekoga da pomogne, a strasni snimci, fotografije...NECE??? Bravo sine volov.
VjecitiStudent

#4484 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Zadnja mjerenja: Sava u Šamcu opala 1cm, u Županji porasla svega 1cm u zadnjih 1h
Boskero

#4485 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:11, edited 1 time in total.
Towelie

#4486 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Towelie »

Nisu mediji obavili sve kako treba u ovakvoj situaciji, ali daleko od toga da su oni glavni krivci.
Alfons Kauders

#4487 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:A zasto sve nose u Maglaj, pa nije samo MAglaj stradao, svi su stradali.

Nekako mi nepravedno da se totalno zaboravlja Mostre (Visoko) Vares, Breza, Kalesija i ini mali gradici kojima je potrebna pomoc takodje.
pa upravo zato se govori da ne idu ljudi samoinicijativno :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4488 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote:A zasto sve nose u Maglaj, pa nije samo MAglaj stradao, svi su stradali.

Nekako mi nepravedno da se totalno zaboravlja Mostre (Visoko) Vares, Breza, Kalesija i ini mali gradici kojima je potrebna pomoc takodje.
mislim da je to "na prvu". nekako se na Maglaju i Zavidovićima vidjelo da će ovo biti katastrofa koju ćemo za života zapamtiti.
kakavdanakneiskustvu

#4489 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kako je u Olovu? Imam namjeru tamo da idem pa moze li reci je li se cisti, trebali sta donjeti i tako to da spremim stvari. Hvala unaprijed
azurna_obala

#4490 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by azurna_obala »

Čudna sorta wrote:

Ma ko je rek'o da su mediji krivi zbog poplave? Joj, kad neko ovako napiše nešto nigdje veze...

Da, sasvim je normalno dati po cijeli dan serije i crtane filmove kad je država u ovakvoj situaciji. :roll:
kako možeš kriviti bilo koga za ovu prirodnu katastrofu...molim te lijepo, de mi to objasni??
To što mediji ne prenose kako treba o tome, to je već poseban problem...
BadCopy

#4491 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BadCopy »

na N24 ima bar live ticker.Svabski kanal,
Jack Be Nimble

#4492 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Jack Be Nimble »

Klavikula wrote:Brcko :shock:
Image
Jucer na istoj lokaciji

Objektivni navijac

#4493 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Objektivni navijac »

MissGump wrote:
Chmoljo wrote:
Drinski wrote:Chmoljo, ok, ne mohu u Maglaj, da li mogu u Olovo?
treba otići tamo gdje ljudi budu zvali. za mene je najrelevantniji poziv CZ-a ili načelnika općina pogođenih poplavama.

sinoć sam čuo da je prohodno do Olova. ali opet ostaje stvar da radnu akciju treba organizovati i da će prvenstveno na njoj biti ljudi koji i žive u tim općinama. ako njima zatreba pomoć, tu smo hebemu život...

ali do tada, sve je na ho-ruk, neefikasno i glupo.

hoćete da pomognete? šaljite još pomoći. sve što se poslalo ovim ljudima, dovoljno će biti tek za prvi udar. mnogo će njih sada živjeti po kolektivnim smještajima, nezbrinuti, gladni... i od naredne plate možete izdvojiti.

ali ići u pogođena područja dok ljudi koji tamo žive ne vide štetu i ne kažu ŠTA IM TREBA POMOĆI, meni je glupo. toliko.
Većina ovih ljudi što ih je pogodila poplava ni ne zna što je poplava zapravo... Mojima svake godine plavi kuća, vjeruj mi kad ti kažem iz dugogodišnjeg iskustva, mulj se mora odmah početi čistiti, dezinfekcija se mora čto prije raditi, to je tako i kraj... rekla sam već, mi sutra idemo u Žepče i Zavidoviće da pomognemo ljudima u čišćenju rasklanjanju itd. znaš li ti što se sve nalazi na ulicama i u dvorištima sada kada se počela povlačiti? Ima starih ljudi kojima nema tko pomoći od susjeda jer su zabavljeni o svom jadu, njima idemo pomoći... kontaš... nećemo ići na klizišta pa skakat po njima, nećemo operacije vršiti pa da nam treba iskustvo i znanje, svatko od nas zna čistiti

mojima srećom ne treba pomoć kod nas se voda povukla preksinoć i oni su već sve završili jer je ušlo oko 40 cm vode u prizemlje gdje srećom ne živimo, ali kažem nisam ja tražila da me crveni križ stavi za koordinatora odlaska u svemir, nego da mi kaže dođi tu i tu i idemo čistiti, ništa drugo

elem, zato sam se sama organizirala <3
:thumbup:
Dobar dio zivota sam proveo na velikoj rijeci,ovo je tacno u rijec. Nece se ici praviti fasade i podizati kuce. Niti sanirati klizista. Treba starim i nemocnim a njih je puno,obezbijediti mogucnost boravka u svojoj kuci. Bolje nego da idu u prihvatne centre,gdje vecina ionako ne bi htjela ici. Ciscenje mulja,vode,kupljenje leseva zivotinja,iznosenje stvari,sitne popravke. Osnovno osposobljavanje za zivot ,kako ljudi,tako i preostalih zivotinja.
Ekipica od 3-5 osoba ( najbolje mjesovito drustvo :D ) u dobrom pogodnom autu,vrece za spavanje,hrana za sebe i za podijeliti,neophodne potrebstine - plinske boce,svijece,baterije,akumulatori,vodene pumpe ,alat-sitni i veci. I to je to,krenuti na avanturicu od 2-4 dana.
Sto prije,to bolje.
dječak sa šibicama

#4494 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Milloni wrote:

Varesu se ne moze prici :-(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Znam, ali moze helikopterom, a koliko sam cuo, tamo nijedan nije odletio.

Njima treba pomoci da se prokopa ta cesta, ali nesto ne vidim da im iko pomaze. Narod ne moze, naravno, ali gdje su nadlezni organi?
Alfons Kauders

#4495 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

nivo vode u modracu pofino opada, metar manje neg juce haman...
Isabell

#4496 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Isabell »

Po informacijama iz Maglaja stvari su komplicirane jer podjela svega sto dole dolazi nije organizirana na najbolji nacin. Sto i nije cudno jer ljudi ne mogu nikako drugacije komunicirati nego osobno. Tako da i dalje ima jako puno ljudi kojima nije dosla hrana. Hodaju bukvalno po gradu i traze mjesta gdje se dijeli pomoc. Jer su gladni i zedni.
Jos je teza situacija sa lijekovima....
Alfons Kauders

#4497 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
Milloni wrote:

Varesu se ne moze prici :-(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Znam, ali moze helikopterom, a koliko sam cuo, tamo nijedan nije odletio.

Njima treba pomoci da se prokopa ta cesta, ali nesto ne vidim da im iko pomaze. Narod ne moze, naravno, ali gdje su nadlezni organi?
do varesa nije lako doci ni u dobrim uslovima... takav teren i sa sjevera i s juga, a okolo je slabo naseljeno... vjerovatno pokusavaju, ali tu ima potencijala za odrone i klizista malo je reci... :roll:
VjecitiStudent

#4498 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Isabell wrote:Po informacijama iz Maglaja stvari su komplicirane jer podjela svega sto dole dolazi nije organizirana na najbolji nacin. Sto i nije cudno jer ljudi ne mogu nikako drugacije komunicirati nego osobno. Tako da i dalje ima jako puno ljudi kojima nije dosla hrana. Hodaju bukvalno po gradu i traze mjesta gdje se dijeli pomoc. Jer su gladni i zedni.
Jos je teza situacija sa lijekovima....
Zato maglajski općinari imaju vremena da naokolo dijele brojeve žiro računa za prijem para.
BadCopy

#4499 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by BadCopy »

DANAS U 13:30, ISPRED ZEMALJSKOG MUZEJA, KRECU NASA DVA KOMBIJA ZA ZAVIDOVICE! Hranu, deke, odjecu i sve ostalo mozete donijeti pred Muzej u ovom terminu
Čudna sorta

#4500 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Čudna sorta »

azurna_obala wrote:
Čudna sorta wrote:

kako možeš kriviti bilo koga za ovu prirodnu katastrofu...molim te lijepo, de mi to objasni??
To što mediji ne prenose kako treba o tome, to je već poseban problem...
Ama ko je igdje napisao da su mediji krivi za poplavu, hajde eto kopiraj post, jer onaj na koji si se ti nadovezala se samo osvrnuo na program... a to kako si ti shvatila je već neka druga priča, ili si samo pročitala ono što je tebi odgovaralo.

I upravo je bila priča o njihovom tome kako prenose odnosno ne prenose, pa nije niko toliko ograničen da proziva medije zbog poplave. :roll:
Post Reply