PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

kokakolas

#4476 Re: PROTESTI!!!

Post by kokakolas »

Vanredni izbori i vozdra. Ne možemo izabrati najbolje, jer takvih nema... ali se zato može izabrati najmanje zlo.
Last edited by kokakolas on 10/02/2014 17:05, edited 1 time in total.
djes_ba

#4477 Re: PROTESTI!!!

Post by djes_ba »

Janjicar wrote:
arshavin wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140210022

Odakle osobe iz Visokog da pale po Sarajevu?

http://www.*** SPAM ***.ba/novost/182840/Sta-je-to-Siranovic-vec-rijesio-na-drzavnom-nivou-i-ko-ga-je-popravljao-finansijski

Komentar za ovo?

I kad kazu da nisu protesti politicki izrezirani,gori su ovi sto protestvuju.
I pitas ste sto vas ljudi mrze?

Sto ja ne mogu doci iz Tuzle protestvovat u Sarajevu? Jel to moj glavni grad ?

Kada ode iz Tuzle iz Elektroprivrede 100miliona ne kazes necemo sta ce nam, a hoces reci sta ce nam prosvjednici...
nije problem doci nego je problem kad dolaze sa namjerom da pale unistavaju i kradu za svoje potrebe a uz to su jos placeni :thumbup: :thumbup: sinoc nije bilo problema na protestima osim ovih koji su na kraju bacali bez ikakvog cilja u palili
Lakat Jebić

#4478 Re: PROTESTI!!!

Post by Lakat Jebić »

pa valjda jelah, pise preko slike
ratamahatta

#4479 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

stihija wrote:Image

Je li moze neko pojasnjenje uz sliku....ko, kada, gdje.... :?
Nokian808

#4480 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

Zasto Klix ne objavi da je bio DDOS napadnut danas i koji su uslovi postavljeni za prekid napada? Strah me da ste ih prihvatili jer nema ni rijeci o autima koje su mafijaske organizacije po imenu stranke poslale da gaze ljude kao jasnu poruku na sta su spremni!!!
Alfons Kauders

#4481 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:Nema alfonsa da nije napokon otisao podrzat proteste :D
S Belim u prvim redovima, idemo na barikade :D

ja sam davno rekao da cu podrzati sve proteste s nekim ciljevima... dakle sta treba da podrzim? konkretno?

na ovim se u cetvrtak razbijalo, u petak palilo, u subotu ibretilo, a juce i danas se prebacuje loptica, trazi krivac... zahtjevi 0 bodova... osim ako cilj svega nije da se ustolici Imperator Radon, u kojem slucaju mozete i bez mene...

juce sam prolazio kraj tuzilastva, da puste "nevinascad"? da za njih stojim na ulici, nakon sto su oni ili njima slicni spalili dvije zgrade bez ikakvog jebenog razloga? da podrzim, kako kaze fahro, pustanje nevinih demonstranata... ili da podrzim uhljebljenje revolucionara aldina i hanume mu?

sad opet traze ostavku vlade KS i vlade FBiH, a obje su u ostavci... nema ih... ne prica se o tome ko ce i kako izabrati i imenovati novu vladu

dakle sta da podrzim? koga i koje zahtjeve? hvala na objasnjenju
denimb

#4482 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

stihija wrote:Image

Jesu li ovo cuvari mira u idilicnom RS-u ?
Sa_u_srcu

#4483 Re: PROTESTI!!!

Post by Sa_u_srcu »

A ostavka ministra sigurnosti...??? Trazi li se to?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4484 Re: PROTESTI!!!

Post by Velkoski »

hhaarree wrote:
FreakyStyley wrote:
hhaarree wrote:bgm nesta dobro ucinise klixu, eo ga ko munja sad

sta je jel dobro ova raja sto ih konj udari
Pa dje si Hare, care iz magle . :-D

:kiss:

Evo radi klixtoris konacno.
dje si frki :kiss:
Woole Triwunovich wrote:hare ba, đe si ti mjesecima? :D
koji si sad ti :mrgreen:

sta ova slika iznad predstavlja, gdje je uslikano ovo :zoka:
leet budalo :mrgreen:
Janjicar

#4485 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:

ja sam davno rekao da cu podrzati sve proteste s nekim ciljevima... dakle sta treba da podrzim? konkretno?

na ovim se u cetvrtak razbijalo, u petak palilo, u subotu ibretilo, a juce i danas se prebacuje loptica, trazi krivac... zahtjevi 0 bodova... osim ako cilj svega nije da se ustolici Imperator Radon, u kojem slucaju mozete i bez mene...

juce sam prolazio kraj tuzilastva, da puste "nevinascad"? da za njih stojim na ulici, nakon sto su oni ili njima slicni spalili dvije zgrade bez ikakvog jebenog razloga? da podrzim, kako kaze fahro, pustanje nevinih demonstranata... ili da podrzim uhljebljenje revolucionara aldina i hanume mu?

sad opet traze ostavku vlade KS i vlade FBiH, a obje su u ostavci... nema ih... ne prica se o tome ko ce i kako izabrati i imenovati novu vladu

Kad se ovo zavrsi doci ce jos gore demonstracije :D

Neku noc na nekom od Televizija je bio neki sociolog (halali nisam upratio na kojem) i kaze da je normalno i da u svakom socijalnom buntu nema konkretnih i artikulisanih zahtjeva ali da se to kasnije usaglasi tako da nije kod nas neobicno.

Kod nas u TK za sada ide dobro i kako sam cuo u Skupstini TK su usvojili da plate smanje za 50% i ukinu sve beneficije mada treba doci jos uvijek potvrda za to.
Ali sto me zabirnjava da na tu funkciju premijera puca i Faruk Sirbegovic (ko se sjeca Harisa Silajdzica i Arapa zna i Faruka), vlasnik Sirbegovic company koji svojim radnicima ne uplacuje doprinose a hoce da vodi TK...
BegA_

#4486 Re: PROTESTI!!!

Post by BegA_ »

Info

Forum je privremeno nedostupan.
Pokušaj ponovo kasnije

:D :sax:
Janjicar

#4487 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Image
L u c i f e r

#4488 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

nikšić bi za mene bio zadnji pussy kad bi pokleknuo pred ultimatumom rulje
zna se kako se mijenja vlast
na izborima
FreakyStyley

#4489 Re: PROTESTI!!!

Post by FreakyStyley »

Sta se uopste sad desava?
ExNihilo

#4490 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

L u c i f e r wrote:nikšić bi za mene bio zadnji pussy kad bi pokleknuo pred ultimatumom rulje
na izborima

Giljotina je, također, efikasan način za promjenu vlasti.
Drvosjeca iz Dejcica

#4491 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

L u c i f e r wrote:nikšić bi za mene bio zadnji pussy kad bi pokleknuo pred ultimatumom rulje
na izborima
Uh, jesmo legalisti, a dok se kralo 17 godina i to je bilo sve po zakonu. Poznata matrica režima u BiH.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 10/02/2014 17:21, edited 1 time in total.
Janjicar

#4492 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

na izborima
Znas kako Brankovic kaze:"Stanove smo dijelili po zakonu. Sve je po zakonu"
novinar:"Ko je pravio zakon?"
Brankovic:" Zakon smo mi u saradnji s ostalim strankama predlozili i na kraju je usvojen"
L u c i f e r

#4493 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

ExNihilo wrote:
na izborima

za civilizovane nije :kravata:
Logovan

#4494 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

na izborima
A može i ovako, tj. protestima.
Alfons Kauders

#4495 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kad se ovo zavrsi doci ce jos gore demonstracije :D

Neku noc na nekom od Televizija je bio neki sociolog (halali nisam upratio na kojem) i kaze da je normalno i da u svakom socijalnom buntu nema konkretnih i artikulisanih zahtjeva ali da se to kasnije usaglasi tako da nije kod nas neobicno.

Kod nas u TK za sada ide dobro i kako sam cuo u Skupstini TK su usvojili da plate smanje za 50% i ukinu sve beneficije mada treba doci jos uvijek potvrda za to.
Ali sto me zabirnjava da na tu funkciju premijera puca i Faruk Sirbegovic (ko se sjeca Harisa Silajdzica i Arapa zna i Faruka), vlasnik Sirbegovic company koji svojim radnicima ne uplacuje doprinose a hoce da vodi TK...
pa moze i Sabovic za premijera, :D taman nek Giprom renovira zgradu :D moze i beli pomoc - da polira podove aldinom :D

i zaista ne vidim vise potrebu da se prozivaju ljudi koji ne idu na proteste... mora neko i radit druze... stoga nek skontaju zahtjeve pa idemo dalje

zvati ljude na ulicu, huskati i praviti belaj bez ikakvog cilja, organizacije, planova i rokova je recept za sranje... mirni skupovi da, ali to da po gradu radi ko sta hoce i da svakih 100 metara gledam specijalce, koji ce nam to kurac? ne moze sve na silu i ne moze sve preko noci...
mefistofilis

#4496 Re: PROTESTI!!!

Post by mefistofilis »

L u c i f e r wrote:
ExNihilo wrote:
na izborima

za civilizovane nije :kravata:
procita li se sta ponekad
hhaarree

#4497 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Woole Triwunovich wrote:
hhaarree wrote: dje si frki :kiss:
Woole Triwunovich wrote:hare ba, đe si ti mjesecima? :D
koji si sad ti :mrgreen:

sta ova slika iznad predstavlja, gdje je uslikano ovo :zoka:
leet budalo :mrgreen:
a litonja :lol: dje si bolan :mrgreen:

opet me kix jebe daj ba da se utalimo da im kupimo stabilan hosting, stvarno nema smisla

i dje je ova slika uslikana, koji je prelaz?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4498 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

Ove neko nekoga zesto hebe!!! Maloprije gleda predstavnike demobilisanih boraca, RVI itd itd kod Izetbegovica kako su oni protic ovoga a Patakovic ako treba ce i zivot dati "da zatiti Izetbergovca" (parafraziram). U petak ono sto je ucinjeno su ucinili djeca demobilisanih boraca itd itd. Meni se cini da ovdje pocinje zestoki sex a Patakovicu porucujem da A BiH nije samo 7 Alijna Muslimanska nego nesto puno puno vece i da na ovoj drugoj strani boraca A BiH ima puno puno vise koje su Izetbegovici sjebali
sorge_sa

#4499 Re: PROTESTI!!!

Post by sorge_sa »

Fucking unbelievable , Komentar Vildane Selimbegovic na naslovnici Avaz portala, pa ta je zena bila anatemizirana i proglasena za crnog djavla, kakve su samo uvrede pljustale po njoj, a sad .....
L u c i f e r

#4500 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Logovan wrote:
na izborima
A može i ovako, tj. protestima.
zamolio bih za citat zakonske odredbe kojom je to predviđeno :)
Post Reply