Ko priča o tebi?L u c i f e r wrote:Fascinantno kako ti znas u sta sam ja ubijedjen.S4mpion wrote:
Reče neko koga su morali učiti kako da drži kašiku, da ne obavlja nuždu u gaće, učili ga da priča, piše, jer nije znao, učili ga da hoda, jer nije znao, učili ga 20 godina šta je ispravno, a šta nije, jer nije imao pojma o tome i on danas ubijeđen da je do svojih stavova došao nezavisno od drugih ljudi. Aha
Nidje veze.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- S4mpion
#4476 Re: Ateizam
-
L u c i f e r
#4477 Re: Ateizam
Ko me citiro...S4mpion wrote:Ko priča o tebi?L u c i f e r wrote:Fascinantno kako ti znas u sta sam ja ubijedjen.S4mpion wrote:
Reče neko koga su morali učiti kako da drži kašiku, da ne obavlja nuždu u gaće, učili ga da priča, piše, jer nije znao, učili ga da hoda, jer nije znao, učili ga 20 godina šta je ispravno, a šta nije, jer nije imao pojma o tome i on danas ubijeđen da je do svojih stavova došao nezavisno od drugih ljudi. Aha
Nidje veze.
- S4mpion
#4478 Re: Ateizam
Ja sam te citir'o, ali ko priča o tebi?L u c i f e r wrote:Ko me citiro...S4mpion wrote: Ko priča o tebi?
- Dope_Man
- beni-bu-man
#4482 Re: Ateizam
Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Zar to nije Haram
- shbc
#4483 Re: Ateizam
Vidis, ovo je vec vrijedno doveRaigor Stonehoof wrote:
-
broj dva
#4484 Re: Ateizam
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... -two-years
Pa ce onda da pricaju o svojoj toleranciji...
Jebo te, 21 vjek a "blasfemija" donosi kazne...
Religija trazi uvjek neke posebne privilegije. Postujte me, postujte moju vjeru, postujte moje pravo da vjerujem u gluposti bez dokaza.
Inace cemo vas kazniti !
Pa ce onda da pricaju o svojoj toleranciji...
Jebo te, 21 vjek a "blasfemija" donosi kazne...
Religija trazi uvjek neke posebne privilegije. Postujte me, postujte moju vjeru, postujte moje pravo da vjerujem u gluposti bez dokaza.
Inace cemo vas kazniti !
- Dope_Man
#4485 Re: Ateizam
To bjese oda divna Indonezija koju cesto vole povuci pripadnici odredjene religije kao primjer dobrog drustva u naciji sa navecom muslimanskom populacijom.. nesto mi se cini da bi radije zivio i u ovoj BiH nego u toj divnoj, uredjenoj i slobodnoj zemlji.
- SamoVasGledam
#4486 Re: Ateizam
I onda su drugi ljudi krivi zato što su ''islamofobi'', a ovakvi primeri koje viđamo skoro svakodnevno im samo daju razlog više da budu upravo takvi.
Pa ko je onda kriv, oni što su islamofobi ili ovi što svojim ponašanjem stvaraju tu islamofobiju, a u isto vreme je i kritikuju?
Pa ko je onda kriv, oni što su islamofobi ili ovi što svojim ponašanjem stvaraju tu islamofobiju, a u isto vreme je i kritikuju?
- Ludzak
#4487 Re: Ateizam
Islamofobija je izmišljena od strane hodža u nedostatku adekvatnih argumenata.
A ja bih baš volio vidjeti slobodnu muslimansku državu.
A ja bih baš volio vidjeti slobodnu muslimansku državu.
-
L u c i f e r
- arzuhal
#4489 Re: Ateizam
Čitam svakojake izjave određenih militantnih i radikalnih ateista pa mi se čini da su donekle i u pravu oni koji kažu da je problem s današnjim ateizmom što nije prošao svojevrsnu reformaciju, nego je nekako ostao zatvoren u sebe, potpuno je neuskladiv s 21. stoljećem, sa slobodama i sl. A ta promjena ateizma bi trebala doći iznutra, od samih ateista, treba smoći snage za to, to se ne smije nametati sa strane...

-
kakavdanakneiskustvu
#4490 Re: Ateizam
radikalni ateisti danas su oni koji valjda zapocinju ratove po danasnjem svijetu
- mousstapha
#4491 Re: Ateizam
Admine moderator nas trola.arzuhal wrote:Čitam svakojake izjave određenih militantnih i radikalnih ateista pa mi se čini da su donekle i u pravu oni koji kažu da je problem s današnjim ateizmom što nije prošao svojevrsnu reformaciju, nego je nekako ostao zatvoren u sebe, potpuno je neuskladiv s 21. stoljećem, sa slobodama i sl. A ta promjena ateizma bi trebala doći iznutra, od samih ateista, treba smoći snage za to, to se ne smije nametati sa strane...
- Dope_Man
#4492 Re: Ateizam
Samo sto je originalna izjava imala smisla, sto je objasnjeno u drugim dijelovima teksta o sadrzaju islamskih knjiga koji nije prilagodjen 21. stoljecu, dok ateizam takvo sto nit ima, nit moze imati set pravila koji bi se napisao sadi i vazio za sva vremena.. bad troll arzuhal, bad troll.
- Pandakonda
#4493 Re: Ateizam
Ovo radikalni ateista je gore od onog zagovarač radikalne slobode govora 
- beni-bu-man
#4494 Re: Ateizam
Ne, to cine radikalni muslimani, kscani, jevrejikakavdanakneiskustvu wrote:radikalni ateisti danas su oni koji valjda zapocinju ratove po danasnjem svijetu
- triconja
#4495 Re: Ateizam
Cekaj zar ne pocinju masoni i iluminati sve ratove?beni-bu-man wrote:Ne, to cine radikalni muslimani, kscani, jevrejikakavdanakneiskustvu wrote:radikalni ateisti danas su oni koji valjda zapocinju ratove po danasnjem svijetu
- aurora313
#4497 Re: Ateizam
Iz beogradske Politike.
(za patriotaPrvog: uzmi najprije nešto za smirenje prije nego što pročitaš):
Vatikan se miri s Čarlsom Darvinom
Sto pedeset godina od pojave „Porekla vrsta” na pomolu je veliko pomirenje Katoličke crkve i vekovima kritikovanih i poricanih načela velikog engleskog naučnika.
Sukob Darvinove teorije evolucije i crkvenih shvatanja o poreklu vrsta je tokom vekova bio toliko jak da je on u svojoj autobiografiji napisao da je vera jedna vrsta ljudske epidemije koja zahvata čoveka još od najmlađih dana. ...
Rimska konferencija je još jedna potvrda da je definitivno kucnuo čas za rigoroznu i objektivnu ocenu crkve kada su u pitanju Darvinove teorije. Pozitivna ocena Darvinovih načela u periodu od 3. do 7. marta još je neizvesna, ali je načinjen bitan korak ka objedinjavanju naučne i verske interpretacije postanka čoveka.
---------------------
Naravno, kada se nema kuda, onda Vatikan prihvata da u nauci možda ima nešto istinito. Tako je bilo oko ravne zemlje, vasione, Zemlje u centru vasione...
(za patriotaPrvog: uzmi najprije nešto za smirenje prije nego što pročitaš):
Vatikan se miri s Čarlsom Darvinom
Sto pedeset godina od pojave „Porekla vrsta” na pomolu je veliko pomirenje Katoličke crkve i vekovima kritikovanih i poricanih načela velikog engleskog naučnika.
Sukob Darvinove teorije evolucije i crkvenih shvatanja o poreklu vrsta je tokom vekova bio toliko jak da je on u svojoj autobiografiji napisao da je vera jedna vrsta ljudske epidemije koja zahvata čoveka još od najmlađih dana. ...
Rimska konferencija je još jedna potvrda da je definitivno kucnuo čas za rigoroznu i objektivnu ocenu crkve kada su u pitanju Darvinove teorije. Pozitivna ocena Darvinovih načela u periodu od 3. do 7. marta još je neizvesna, ali je načinjen bitan korak ka objedinjavanju naučne i verske interpretacije postanka čoveka.
---------------------
Naravno, kada se nema kuda, onda Vatikan prihvata da u nauci možda ima nešto istinito. Tako je bilo oko ravne zemlje, vasione, Zemlje u centru vasione...
- raoul duke
#4498 Re: Ateizam
Radikalni ateista? Sta ti moze uraditi radikalni ateista, napasti te argumentima? Mislim da je to mnogo razumnije nego ono sto rade radikalni muslimani po svijety.arzuhal wrote:Čitam svakojake izjave određenih militantnih i radikalnih ateista pa mi se čini da su donekle i u pravu oni koji kažu da je problem s današnjim ateizmom što nije prošao svojevrsnu reformaciju, nego je nekako ostao zatvoren u sebe, potpuno je neuskladiv s 21. stoljećem, sa slobodama i sl. A ta promjena ateizma bi trebala doći iznutra, od samih ateista, treba smoći snage za to, to se ne smije nametati sa strane...
Drzi se Kurana i svojih tema arzuhal, prestani trollati ovu temu sa nepromisljenim djecijim komentarima
- Dope_Man
#4499 Re: Ateizam
Od kad je taj tekst? Jer nije nista novo s obzirom da je prije par godina ovaj papa povezao crkvino stanoviste sa teorijom evolucije sa stavom da evolucija jeste cinjenica ali zato sto je bog stvorio sva bica i podesio proces evolucije. Sto se malo kosi sa onim da bog bjese zadovoljan onim sto je stvorio, ali hajd.. jedna laz se uvijek drugom moze pokriti.
http://www.catholicnewsagency.com/news/ ... hip-43494/
''[God] created beings and allowed them to develop according to the internal laws that he gave to each one, so that they were able to develop and to arrive and their fullness of being. He gave autonomy to the beings of the universe at the same time at which he assured them of his continuous presence, giving being to every reality. And so creation continued for centuries and centuries, millennia and millennia, until it became which we know today, precisely because God is not a demiurge or a magician, but the creator who gives being to all things... The Big Bang, which nowadays is posited as the origin of the world, does not contradict the divine act of creating, but rather requires it. The evolution of nature does not contrast with the notion of creation, as evolution presupposes the creation of beings that evolve.''
http://www.catholicnewsagency.com/news/ ... hip-43494/
''[God] created beings and allowed them to develop according to the internal laws that he gave to each one, so that they were able to develop and to arrive and their fullness of being. He gave autonomy to the beings of the universe at the same time at which he assured them of his continuous presence, giving being to every reality. And so creation continued for centuries and centuries, millennia and millennia, until it became which we know today, precisely because God is not a demiurge or a magician, but the creator who gives being to all things... The Big Bang, which nowadays is posited as the origin of the world, does not contradict the divine act of creating, but rather requires it. The evolution of nature does not contrast with the notion of creation, as evolution presupposes the creation of beings that evolve.''
-
broj dva
#4500 Re: Ateizam
---raoul duke wrote:Radikalni ateista? Sta ti moze uraditi radikalni ateista, napasti te argumentima? Mislim da je to mnogo razumnije nego ono sto rade radikalni muslimani po svijety.arzuhal wrote:Čitam svakojake izjave određenih militantnih i radikalnih ateista pa mi se čini da su donekle i u pravu oni koji kažu da je problem s današnjim ateizmom što nije prošao svojevrsnu reformaciju, nego je nekako ostao zatvoren u sebe, potpuno je neuskladiv s 21. stoljećem, sa slobodama i sl. A ta promjena ateizma bi trebala doći iznutra, od samih ateista, treba smoći snage za to, to se ne smije nametati sa strane...
Drzi se Kurana i svojih tema arzuhal, prestani trollati ovu temu sa nepromisljenim djecijim komentarima
Kace militantne i agresivne argumente na you-tube. Objavljuju agresivno-militantne clanke u novinama.
Organizuju se na agresivan i militantan nacin, agresivno iznajmljuju prostorije i militantno se okupljaju da se agresivno-militantno bore protiv uticaja religije u drusvu, agresivnim argumentima koju djeluju militantno.
A tek agresivno-militantni paneli i debeate. E tu su ga stvarno pretjerali. Sve to onako javno, bez stida i srama. Militantno i agresivno udaraju po tastaturama.
I tako dalje, odbijaju da se reformisu.