Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
bolivia

#4476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bolivia »

vee-jay wrote:a) vjerujem da ce DF biti pobjednik izbora (definicija "pobjednika" u bih je veoma fleksibilna)
ENVER KAZAZ o dometima "izborne pobjede" SDP-a iz 2010 godine

"..Zlaja i raja igraju na male, a ne kao Ferguson u Ligi šampiona. Od Čaršije pa do Marindvora, najjači su, ubjedljivo, a već u Mostaru viču poput navijača, onda kad je Željo ispadao u drugu ligu: Famose, Famose, eto Želje, tamo se...."

Da li mislite da dometi DF Željka Komšića završavaju na dometima SDP-a iz 2010 godine koje Kazaz ismijava u svom članku komentirajući "pobjedu SDP-a"?

Ja osobno mislim da da!
vee-jay wrote: b) kako ces praviti vlast bez SDA ili SDPa? Meni je logicnije da se pravi koalicija sa SDPom ali ko *ebe logiku u BiH...
Interetičnost stranke ne proizilazi iz multietničke liste kandidata već iz multietničke liste glasača na izborima.
Hoću reći slijedeće.... Ukoliko DF ne pobjedi i u sredinama gdje su Srbi i Hrvati u većini DF ne nosi multietnički legitimitet predstavljanja svih naroda u BiH. Tako da je svejedno da li koallra sa SDA-m ili sa MBO-om, SBB-om ili nekim trećim iz Srajeva Zenice, Kalesije ili Goražda.
cadburry

#4477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

vee-jay wrote:a) vjerujem da ce DF biti pobjednik izbora (definicija "pobjednika" u bih je veoma fleksibilna)
b) kako ces praviti vlast bez SDA ili SDPa? Meni je logicnije da se pravi koalicija sa SDPom ali ko *ebe logiku u BiH...
Ne bih se ni približno složio s tobom. DF će biti treća po broju glasova u FBiH. Prva SDA, drugi SDP, a treći DF. Ili ti misliš da DF može prebaciti preko 240 hiljada glasova?
Mr. Brightside

#4478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

ovim tempom i cjelokupnim pomakom stranke kao neke opcije... završiće zajedno s ekipama iz donjeg dijela tabele, Lijanovići, Naša stranka, Batko i merhametlije...

al' ni to nije loše ako se stvari postave od početka kako treba, s pametnim ljudima i realnim ciljevima, dometima.
It_is_a_Leclerc

#4479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Cilj DF ne treba biti odmah ulazak u vlasti jer u sadašnjoj konstalaciji odnosa u istu bi mogli jedino koaliranjem sa uhljupima i nesretnicima kakvi su SDA, SDP, SNSD, HDZ, i za četiri godine - na smetlište zajedno sa SBB-om, S BiH-om, PDP-om i njima sličnima...

Valja graditi infrastrukturu u stranci, izvršiti neku selekciju kvalitetnih kadrova, pa tek onda, kad se situacija možda malo "relaksira" i normalizuje, ući u vlast.
cadburry

#4480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

It_is_a_Leclerc wrote:Cilj DF ne treba biti odmah ulazak u vlasti jer u sadašnjoj konstalaciji odnosa u istu bi mogli jedino koaliranjem sa uhljupima i nesretnicima kakvi su SDA, SDP, SNSD, HDZ, i za četiri godine - na smetlište zajedno sa SBB-om, S BiH-om, PDP-om i njima sličnima...

Valja graditi infrastrukturu u stranci, izvršiti neku selekciju kvalitetnih kadrova, pa tek onda, kad se situacija možda malo "relaksira" i normalizuje, ući u vlast.
A sve pod predpostavkom da sisanje budžeta nije cilj rukovodstava svih nivoa DFa. Ne zaboravi da se tu pitaju Hanka Vajzović, Zlatko Miletić, Munja, Ekrem Prošić na višim nivoima, a evo ovdje u Sarajevo hohštapler koji je poletio za budžetskim parama, ni manje ni više nego predsjednik kantonalne organizacije, je Samer Rešidat.
Mr. Brightside

#4481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

Zlatko Miletić nije član DF.
cadburry

#4482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Mr. Brightside wrote:Zlatko Miletić nije član DF.
Ne znam da li je potpisao pristupnicu, ali je bio na osnivačkoj skupštini, a zna se da ima poprilično intimne odnose sa Komšićem :D . Nedavno ga je Komšić počastio jednim dobrim imenovanjem (na mjesto ambasadora!)
Mr. Brightside

#4483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

bezrazložno spinovanje prijatelju :D
cadburry

#4484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Nazovi kako hoćeš, ali taj krimos ima jak utjecaj na Komšića i DF. Uostalom, ako se javno ne eksponira kao član DF, eto zanemari ga, dajgle ostalih...
Mr. Brightside

#4485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mr. Brightside »

nije politika igra anđela, svako ima i svoj interes i svoju svrhu zašto je tu...
Komšić samo treba da sa svojim kadrom poreda principe tako da je Država na prvom mjestu, pa sve ostalo, i biće ok :D
cadburry

#4486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Mr. Brightside wrote:nije politika igra anđela, svako ima i svoj interes i svoju svrhu zašto je tu...
Komšić samo treba da sa svojim kadrom poreda principe tako da je Država na prvom mjestu, pa sve ostalo, i biće ok :D
Ako pod Država smatraš, eto ko RS hoće da podijeli Bosnu, a eto mi ko nedamo, nadam se da Komšić neće krenuti putem Silajdžića i (zlo)namjernog održavanja tenzija između FBiH i RS, pomoću kojeg skreče pogled javnosti sa ekonomskih i socijalnih problema. A iskreno se nadam da glasači neće, u tom slučaju biti idioti, pa popušiti tu priču po ko zna koji put.

Ako pak pod Državom smatraš zajednicu nas građana tj. smatraš da mi Komšiću i budžeta željnoj ekipi oko njega trebamo biti važniji od njihove zaBudžetomGladne guzice, onda se slažem.
It_is_a_Leclerc

#4487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

cadburry wrote:
Mr. Brightside wrote:nije politika igra anđela, svako ima i svoj interes i svoju svrhu zašto je tu...
Ako pod Država smatraš, eto ko RS hoće da podijeli Bosnu, a eto mi ko nedamo, nadam se da Komšić neće krenuti putem Silajdžića i (zlo)namjernog održavanja tenzija između FBiH i RS, pomoću kojeg skreče pogled javnosti sa ekonomskih i socijalnih problema. A iskreno se nadam da glasači neće, u tom slučaju biti idioti, pa popušiti tu priču po ko zna koji put.

Ako pak pod Državom smatraš zajednicu nas građana tj. smatraš da mi Komšiću i budžeta željnoj ekipi oko njega trebamo biti važniji od njihove zaBudžetomGladne guzice, onda se slažem.
Prva stvar, pitanje opstanka ili nestanka BiH je pitanje od primarnog interesa za građane, i ja od Komšića očekujem da se, po pitanju bilo kakvih jednostranih poteza na štetu države BIH, od strane rukovodstva RS-a, odredi jasno, oštro, nedvosmisleno i ni na koji način ne podilazeći Dodiku ili bilo kome sličnom. Ako to znači "održavanje" tenzija - DA, to je ono što tražimo. Bolje i to nego ovo "smirivanje tenzija" u kojem RS dobije entitetsko državljanstvo, jmbg, parlamentarnu raspravu o ukidanju suda...
bob_rock

#4488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

cadburry wrote:
b) kako ces praviti vlast bez SDA ili SDPa? Meni je logicnije da se pravi koalicija sa SDPom ali ko *ebe logiku u BiH...
Ne bih se ni približno složio s tobom. DF će biti treća po broju glasova u FBiH. Prva SDA, drugi SDP, a treći DF. Ili ti misliš da DF može prebaciti preko 240 hiljada glasova?
Ostao si mi dužan odgovor.
vatrogasac

#4489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

Nezahvalna pozicija totalno. Biti u vlasti, a praviti stranku koja kritikuje rezultate postojeće vlasti.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/za-koga- ... /130709071
cadburry

#4490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

It_is_a_Leclerc wrote:
cadburry wrote:

Prva stvar, pitanje opstanka ili nestanka BiH je pitanje od primarnog interesa za građane, i ja od Komšića očekujem da se, po pitanju bilo kakvih jednostranih poteza na štetu države BIH, od strane rukovodstva RS-a, odredi jasno, oštro, nedvosmisleno i ni na koji način ne podilazeći Dodiku ili bilo kome sličnom. Ako to znači "održavanje" tenzija - DA, to je ono što tražimo. Bolje i to nego ovo "smirivanje tenzija" u kojem RS dobije entitetsko državljanstvo, jmbg, parlamentarnu raspravu o ukidanju suda...
Pa onda glasaj za SBiH. Oni su se nešto ko fol inatili, drš-ne daj, zamalo ukinuše RS, a u međuvremenu ispod stola potpisaše podjelu policije, otvoriše raspravu o ukidanju suda i tužiaštva (tzv. struktuirani dijalog o pravosuđu). Mislim da neke tenzije, svađa, prepucavanje... troše bezveze živce i vrijeme naivnog naroda. Po meni, najbolje je igornisati gluposti kojim Dodik pokušava zadržati svoju poziciju u RS, a ne mjesecima se reko novina dopisivati - "ja ću tebi RS zapalit, ja ću tebi Bosnu zapalit". Imamo dovoljno mehanizama da zaustavimo sve napade iz RSa. Vrlo tiho.

Ti možda vidiš neku korist od Belkićevog jeftinog populizma na jučerašnjoj sjednici. Ja ne vidim ni da je Bosna jača ni da je više ima, poslije te izjave.
kox

#4491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Al' ste zaustavili napade (Slučajni prolaznik & co) svaka vam čast :lol:
Kako ono reče Lagumdžija, najbolje će se protiv Dodikovih napada boriti tim što će od Federacije stvoriti Zapadnu Njemačku. I stvarno je napravio, al' u martu '45.
Last edited by kox on 09/07/2013 16:03, edited 2 times in total.
cadburry

#4492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

bob_rock wrote:
cadburry wrote:
Ostao si mi dužan odgovor.
Ne mogu se stvarno sjetiti. Možeš li molim te ponoviti pitanje? :?
bob_rock

#4493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

cadburry wrote: Ne mogu se stvarno sjetiti. Možeš li molim te ponoviti pitanje? :?
Adnan vs Habul ?
Prvi nesposoban, drugi sposoban ?
cadburry

#4494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Napisah dva posta na prethodnoj strani vezana za Adnana. Adnan nema nikakve veze sa Habulom. Ovo što sam govorio je bilo čisto za dobro ove stranke.

S druge strane, Habul je idiot. Zato je nedavno postao bivši predsjednik općinske organizacije SDP Novi Grad.
Ko misli da se reforma ne dešava u SDP nakon izbora 2012. grdno se vara... Samo što je krenulo od nižih nivoa ka višem...
ultima_palabra

#4495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

cadburry wrote:Ko misli da se reforma ne dešava u SDP nakon izbora 2012. grdno se vara... Samo što je krenulo od nižih nivoa ka višem...
:lol: :lol: :lol: Koji si ti kralj...
cadburry

#4496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

ultima_palabra wrote:
cadburry wrote:Ko misli da se reforma ne dešava u SDP nakon izbora 2012. grdno se vara... Samo što je krenulo od nižih nivoa ka višem...
Hvala ti. :thumbup:
Došlo je za sada do smjene u dvije općinske organizacije u KS (Novi Grad i Novo Sarajevo). Možda uskoro i Stari Grad.
No, to sve nije tema :wink:
kox

#4497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

cadburry wrote:
ultima_palabra wrote:
Hvala ti. :thumbup:
Došlo je za sada do smjene u dvije općinske organizacije u KS (Novi Grad i Novo Sarajevo). Možda uskoro i Stari Grad.
No, to sve nije tema :wink:
Stranka čiji je predsjednik uz Milorada Dodika vjerovatno najveća politička štetočina u BiH u posljednjih 5 godina je 'čistku' počela od dna ? Krasno. Zna se kojih 10-ak ljudi iz SDP-a treba otići da bi bilo ko pri zdravoj pameti ikada više pomislio da im da glas. Sve ostalo je farsa.
bob_rock

#4498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

cadburry wrote:Napisah dva posta na prethodnoj strani vezana za Adnana. Adnan nema nikakve veze sa Habulom. Ovo što sam govorio je bilo čisto za dobro ove stranke.

S druge strane, Habul je idiot. Zato je nedavno postao bivši predsjednik općinske organizacije SDP Novi Grad.
Ko misli da se reforma ne dešava u SDP nakon izbora 2012. grdno se vara... Samo što je krenulo od nižih nivoa ka višem...
Ok, za Habula se mogu složiti.
Ali se nemogu složiti za prvi dio posta.
Objasnio sam ti već razloge ali očito si previdio odgovor o upravljanju i liderstvu.
Ovo naravno negledam kroz prizmu Adnana već bilo koga koji se želi aktivno uključiti u politiku.
Da ponovo ne pišem, pogledaj ponovo post.
vrbas1979

#4499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vrbas1979 »

It_is_a_Leclerc wrote:Demokratska fronta Željka Komšića neće razbiti ljevo biračko tijelo u BiH, već će ga, dapače, okrupniti. Naime, pojavom ove partije, došlo je do potpunog raspada u SDP-u, jer je, kako članstvo, tako i biračko tijelo prepoznalo neoprostivu izdaju ideje socijalno pravedne BiH za čovjeka od strane Zlatka Lagumdžije.
Demokratska fronta će, u liku Željka Komšića, okupiti sve dobronamjerne patriote ove zemlje (ne računam tu lažne ratne-vojne invalide koji potkradaju državu, a igraju fudbal po turnirima, zelenaše i reketaše, muftijice koje su za minderima zaradili vojne penzije, omladinu koja bi i u penziju sa 35 godina i sl.), ali u isto vrijeme i građane lijevog političkog shvatanja koje u Komšiću prepoznaje stranku kakva SDP nikad neće biti.
Plašim se da ljevo biračko tijelo u BiH neće ni postojati 2014
vee-jay

#4500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

plasis se q
Post Reply