ENVER KAZAZ o dometima "izborne pobjede" SDP-a iz 2010 godinevee-jay wrote:a) vjerujem da ce DF biti pobjednik izbora (definicija "pobjednika" u bih je veoma fleksibilna)
"..Zlaja i raja igraju na male, a ne kao Ferguson u Ligi šampiona. Od Čaršije pa do Marindvora, najjači su, ubjedljivo, a već u Mostaru viču poput navijača, onda kad je Željo ispadao u drugu ligu: Famose, Famose, eto Želje, tamo se...."
Da li mislite da dometi DF Željka Komšića završavaju na dometima SDP-a iz 2010 godine koje Kazaz ismijava u svom članku komentirajući "pobjedu SDP-a"?
Ja osobno mislim da da!
Interetičnost stranke ne proizilazi iz multietničke liste kandidata već iz multietničke liste glasača na izborima.vee-jay wrote: b) kako ces praviti vlast bez SDA ili SDPa? Meni je logicnije da se pravi koalicija sa SDPom ali ko *ebe logiku u BiH...
Hoću reći slijedeće.... Ukoliko DF ne pobjedi i u sredinama gdje su Srbi i Hrvati u većini DF ne nosi multietnički legitimitet predstavljanja svih naroda u BiH. Tako da je svejedno da li koallra sa SDA-m ili sa MBO-om, SBB-om ili nekim trećim iz Srajeva Zenice, Kalesije ili Goražda.