Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑05/02/2021 21:44
E ok onda. Ima jedno auto sto mora u ponedeljak u spasovdansku, a tek ce u ponedeljak biti predato u mup, danas zakasnili (do 12 primaju), sutra istice registracija (pogresan datum bio u evidenciji-podsjetniku 16 umjesto 06).
Druže, u Lukavici je sve pokriveno tim kamerama, svaki izlaz. Kuda misliš doći s tim autom do Spasovdanske? Te kamere imaš i na Vracama, i pored Terex pumpe, i Kurta Schorka pored aerodroma.
Jedino nisam siguran da li ima negdje na Dobrinji kuda trola ide, pa da tuda pokušaš, ali kao da mi se čini da sam ih vidio na raskrsnici prije autobuske stanice u Lukavici
drug_profi wrote: ↑05/02/2021 21:44
E ok onda. Ima jedno auto sto mora u ponedeljak u spasovdansku, a tek ce u ponedeljak biti predato u mup, danas zakasnili (do 12 primaju), sutra istice registracija (pogresan datum bio u evidenciji-podsjetniku 16 umjesto 06).
Samo se umrijeti mora, ostalo je sve - po izboru. Voziti neosiguran i neregistrovan auto i to pravdati nekakvog greškom u evidenciji u podsjetniku
Auto je danas bio na tehnickom i sve je placeno, ali nam je javljeno da nije moglo da se preda u MUP i da ce biti u ponedjeljak ujutro.
E sad ima opcija da se kasnije ode u Spasovdansku, sto cemo pokusati dogovoriti.
I ako ti ne razlikujes pravdanje od objasnjenja, ja ti tu ne mogu nista...
drug_profi wrote: ↑05/02/2021 23:04
Auto je danas bio na tehnickom i sve je placeno, ali nam je javljeno da nije moglo da se preda u MUP i da ce biti u ponedjeljak ujutro.
E sad ima opcija da se kasnije ode u Spasovdansku, sto cemo pokusati dogovoriti.
Sve je to ok, samo imaj na umu da sve dok ne dobiješ dokumente iz MUP-a, auto se smatra neregistrovanim, bez obzira što je sve plaćeno. Ako možeš sačekati, pa kasnije odvući auto do Spasovdanske, to bi bilo najbolja opcija.
noviclan wrote: ↑05/02/2021 20:19
Kutac bih mu ja oprostio, p(r)osao je na crveno
velika je razlika, nije vrijedno da popusi vozacku radi sekunde nepaznje, jbg... nekome je vozacka hljeb, a ima gorih slucajeva pa ne uzimaju vozacku za to
Jbg kod zeljinog senzori pali se zuto crveno stajem nailazi renault megane i zaustavlja se i stojimo obojica pred senzorima i sarlatan, to tetovaze to bRada, ga lagano kvacilu prebaci preko senzora kadd blic blic i po tome mu ne bi trebali evidentirati red light [yt]https://m.youtube.com/watch?v=pB-bN-RkJLM[/yt]
Nije mi namjera da se nešto rugam, samo malo grublje razmišljam naglas. Prijateljski savjet je da takve agente (čuj ti naziva agente, kao da su nekakvi svjetski špijuni) osiguranja zaobilaziš u širem luku. To su oni koji ne vode računa o klijentima (ne pošalje barem poruku na viber desetak dana pred istek registracije) i koji danima odugovlače da predaju ili preuzmu dokumente iz MUP-a. Nije da ih nema...i onda ljudi voze auta za koja ne znaju jesu li ili nisu registrovana i nemaju dokumente ili tablice.
Dodao bih jos da ne znam zasto ljudi cekaju zadnji dan da predaju za produzenje registracije, kad se to moze uciniti mjesec (30) dana prije isteka vazenja.
Kad predas 10-15 dana ranije, onda te i ne zanima toliko za koliko ce agent zavrsiti jer ti sve vrijeme i dalje vozis registrovano vozilo.
_Reds_ wrote: ↑05/02/2021 16:29
Ima li ko iskustvo za ovim semaforima po gradu.
Neku vece stao na crveno regularno. Prvi do semafora. Pored mene u traci se tip primjeri malo naprijed, i ja onako istiktivno malo na kvacilu, metar mozda i nagazim prednjim tockovima onu prvu liniju senzora i stanem. Nesto je kao blicnulo, je li moguce da je slikalo? . Nisam pjesacki nagazio.
Sta raditi ako dodje?
Jednom sam vidio kad je uslikao neku curu kod RTV doma iz pravca Ilidze. Stajala u traci za pravo, trubne liku u traci za lijevo da prodje ispred njega da ide lijevo, i kad se ubaci ispred lika na pjesackom, tad ona kamera blicnu. Da li je dobila i platila kaznu, to ne znam
Ama lako je sad srat. Inace se auta registruju cim nastupi onih 30 dana do isteka. Ali to je nekad vezano i uz druge stvari. Ovaj put se morao cekati pocetak februara iz odredjenih razloga. Agent jest slao poruke ali te poruke i ne citas jer znas sta u njima pise. Oslonis se na svoju evidenciju po kojoj kontas da imas jos 10 dana fore dok ne pogledas u saobracjnu....
Nece se drugi put desit i sta sad.
Koji to mupovi za registracijuu vozila rade subotom
tehnicki pregled radi subotom a rade i agencije za registraciju...subotom sve predam da ne moram uzimati slobodan dan...
drug_profi wrote: ↑05/02/2021 23:04Auto je danas bio na tehnickom i sve je placeno, ali nam je javljeno da nije moglo da se preda u MUP i da ce biti u ponedjeljak ujutro.
tehnicki pregled radi subotom a rade i agencije za registraciju...subotom sve predam da ne moram uzimati slobodan dan...