SDP

Roccohljup

#44726 Re: SDP

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
arzuhal wrote:Hoće li SDP ponovo pomoći SNSD-u da se upiše u Internacionalu? :mrgreen:
Vec dogovoreno. Samo je problem sto je Mile na crnoj listi SAD, ali i to se da rijesiti - samo se formalno povuce i gotovo.

Recimo, kad pobijedi na izborima i postane clan Predsjednistva, pa se onda kao Vucic ispise iz stranke.
Ili ko komrad putin da ide z apredsjedništvo kao nezavisni kandidat :)
johntra

#44727 Re: SDP

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:
johntra wrote:sviđa mi se ovaj združeni napad na SDP, SDA botova i propalih liberala iz Tuzlanskog kantona...samo naprijed... :lol:
Stvarno ti treba jebeno zafaliti argumenata da mene nazoves liberalom... Manje bi fulo da si rekao da sam nacionalsocijalista ili staljinista

A glede propadanja... Ja da propadam jos 20 godina, opet necu propasti ni blizu koliko SDP. :)

Ali razumijem te u potpunosti. Ko gubi, ima pravo da se ljuti.
joj izvini, ako sam te uvrijedio, politički Nostradamuse....
baš SDP gubi, drama...
drug_profi

#44728 Re: SDP

Post by drug_profi »

U situaciji u kakvoj jesmo, svi mi koji znamo da je SDA smrtna presuda za ovu drzavu i ovaj narod, moramo prestati da se nadjebavamo.
Cilj sad mora da bude samo jedan.
Alfons Kauders

#44729 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:
johntra wrote:sviđa mi se ovaj združeni napad na SDP, SDA botova i propalih liberala iz Tuzlanskog kantona...samo naprijed... :lol:
Stvarno ti treba jebeno zafaliti argumenata da mene nazoves liberalom... Manje bi fulo da si rekao da sam nacionalsocijalista ili staljinista

A glede propadanja... Ja da propadam jos 20 godina, opet necu propasti ni blizu koliko SDP. :)

Ali razumijem te u potpunosti. Ko gubi, ima pravo da se ljuti.
joj izvini, ako sam te uvrijedio, politički Nostradamuse....
baš SDP gubi, drama...
Nisi me uvrijedio vec nasmijao.

A politicki Nostradamus svakako jesam, barem u poredjenju s SDP-ovcima.
Alfons Kauders

#44730 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:U situaciji u kakvoj jesmo, svi mi koji znamo da je SDA smrtna presuda za ovu drzavu i ovaj narod, moramo prestati da se nadjebavamo.
Pa stani malo. Kad je SDP bio na vlasti, cijeli forum im je jebavo mater i na kraju podrzavao paljevinu da ih se najuri s vlasti.

Meni su ovdje jebavali sve po spisku jer sam govorio da treba sacekati izbore kroz pola godine i glasati za druge, ako se narodu bas toliko ne svidja SDP. Nazivali me kriminalcem, tvrdili da sam u stranci, pa i objavljivali pogresne identitete po forumu, kako bi mi se najebali matere.

Prodju od tad tri godine, i sad su svi ko fol za SDP, a ja supak? Svi, ukljucujuci i one koji su navijali za paljevinu?

Ja sam svjestan da nisam bas najnormalnija individua, ali jarane, u ovoj prici se meni ipak cini da sam ja normalan a ostatak foruma lud. Ovdje za SDP bukvalno navijaju ljudi koji ce za dvije godine, ako opet dodju na vlast, navijati da se ti isti SDP-ovci lincuju i da im se spale kuce?

Jok ja. Hajte ovaj put bez mene.
johntra

#44731 Re: SDP

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:

Jesi, baš...odlično si pogodio da će SDP izgubiti Tuzlu... :lol:

Svaka ti dala...
arzuhal

#44732 Re: SDP

Post by arzuhal »

Kada SDA uzme Tuzlu, kao što je uzela općinu Centar, Tuzla će vrijediti kao 100 drugih općina...Samo zbog te rečenice koja će se čuti, svi Tuzlaci trebaju da budu ponosni...
putokaz1

#44733 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa za koga ćemo glasati
-za SDA
-za SDP
-za ostatak ljevice
-za nezavisne načelnike+Šepić
-male Bošnjačke stranke
-90 ili boljitak da ne bude HDZ
-Prazan listić
-Neizaći
Sve ima svoje prednosti i mane
Ako radimo za SDA možemo dobiti radno mjesto,ako nas ideologija vuče glasat ćemo za neku stranaka ljevice,ako mrzimo SDA naletiti ćemo na Priču Nezavisnih,ako nam je rodjak na listi za male ćemo itd
SDP ima 8 načelnika i jedini može parirati SDA u,iskreno i Nezavisnih je 7
Udruženi bi mogli pobjediti SDA
U jedinstvu Ljevice nezavisnih i malih je SNAGA
Alfons Kauders

#44734 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:

Svaka ti dala...
Kad sam to prognozirao svega ti?
cadburry

#44735 Re: SDP

Post by cadburry »

Nikšićeva izjava je kontradiktorna u smislu što kaže:
1. Cilj 2018. je skinuti nacionaliste s vlasti
2. Cilj je dovesti SDP u poziciju da se u RS-u ne može formriati vlast niti donijeti nijedna odluka bez SDP-a

Ovo 2. implicira da će SDP biti dio buduće vladajuće strukture u RS-u i to ili sa nacionalističkim Savezom za promjene ili sa ultra-nacionalističkom profašističkom koalicijom koja je najveća prijetnja za mir u ovoj zemlji, okupljenoj oko SNSD-a. A to je u suprotnosti sa 1.

@johntra, vidim da si blizak SDP-u. Za dobro SDP-a, ubijedi ih da se moraju jasno i glasno distancirati od ratnohuškačkog SNSD-a. Ako to ne uradi, SDA i ova ekipa isfrustriranih i propalih radikala sa maskama ljevice za koju agitira @Alfons, će razvlačiti i šutati SDP do izbora sa ovom pričom. Ubijedi ih jer ako SDP nakon izbora 2018. ne učini sve da ovaj fašista siđe sa vlasti, krhki mir u BiH će biti ugrožen, a samim tim i život i sigurnost i tebe i tvoje porodice.
Alfons Kauders

#44736 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

putokaz1 wrote:Pa za koga ćemo glasati
-za SDA
-za SDP
-za ostatak ljevice
-za nezavisne načelnike+Šepić
-male Bošnjačke stranke
-90 ili boljitak da ne bude HDZ
-Prazan listić
-Neizaći
Sve ima svoje prednosti i mane
Ako radimo za SDA možemo dobiti radno mjesto,ako nas ideologija vuče glasat ćemo za neku stranaka ljevice,ako mrzimo SDA naletiti ćemo na Priču Nezavisnih,ako nam je rodjak na listi za male ćemo itd
SDP ima 8 načelnika i jedini može parirati SDA u,iskreno i Nezavisnih je 7
Udruženi bi mogli pobjediti SDA
U jedinstvu Ljevice nezavisnih i malih je SNAGA
Je nemam namjeru glasati za stranku koja bi se "mirila" s Dodikom i Dacicem.

A vi bujrum, to je vase pravo.
cadburry

#44737 Re: SDP

Post by cadburry »

Heartbeats wrote: Naprimjer ovo da povrtanici nisu "domicilno" stanovništvo!
Ne znaš je li izjava gluplja ili opasnija.
Upravu si.
Heartbeats

#44738 Re: SDP

Post by Heartbeats »

drugi profil wrote:U situaciji u kakvoj jesmo, svi mi koji znamo da je SDA smrtna presuda za ovu drzavu i ovaj narod, moramo prestati da se nadjebavamo.
Potpuno si u pravu, ali je li Elvedin Grabljivica alternativa Amiru Zukiću??
Alfons Kauders

#44739 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

cadburry wrote:Nikšićeva izjava je kontradiktorna u smislu što kaže:
1. Cilj 2018. je skinuti nacionaliste s vlasti
2. Cilj je dovesti SDP u poziciju da se u RS-u ne može formriati vlast niti donijeti nijedna odluka bez SDP-a

Ovo 2. implicira da će SDP biti dio buduće vladajuće strukture u RS-u i to ili sa nacionalističkim Savezom za promjene ili sa ultra-nacionalističkom profašističkom koalicijom koja je najveća prijetnja za mir u ovoj zemlji, okupljenoj oko SNSD-a. A to je u suprotnosti sa 1.

@johntra, vidim da si blizak SDP-u. Za dobro SDP-a, ubijedi ih da se moraju jasno i glasno distancirati od ratnohuškačkog SNSD-a. Ako to ne uradi, SDA i ova ekipa isfrustriranih i propalih radikala sa maskama ljevice za koju agitira @Alfons, će razvlačiti i šutati SDP do izbora sa ovom pričom. Ubijedi ih jer ako SDP nakon izbora 2018. ne učini sve da ovaj fašista siđe sa vlasti, krhki mir u BiH će biti ugrožen, a samim tim i život i sigurnost i tebe i tvoje porodice.
Sad sam i propali radikal? Ma divno.

Sta mislite da me onda odmah nazovite Hitlerom, da skratimo?

Koje jednoumlje jebo te...

SDP je zaglavljen u 1947
johntra

#44740 Re: SDP

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:
johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:

Svaka ti dala...
svi ste ovo prognozirali ovdje, dežurni brižnici i pljuvači...mojne mi sad izvlačenja...mrsko mi tražiti postove iz ljeta 2016. godine, ali znam da smo se isto tako ovdje tada prepucavali i znam da ste tvrdili da Tuzla postaje zelena...kad ono, prc...
cyprus

#44741 Re: SDP

Post by cyprus »

Pa ne mo'š furat NVZ i tvrdit da nisi radikal :mrgreen:
Alfons Kauders

#44742 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:
johntra wrote:

Svaka ti dala...
svi ste ovo prognozirali ovdje, dežurni brižnici i pljuvači...mojne mi sad izvlačenja...mrsko mi tražiti postove iz ljeta 2016. godine, ali znam da smo se isto tako ovdje tada prepucavali i znam da ste tvrdili da Tuzla postaje zelena...kad ono, prc...
Svi ste to? Jesam li ja "svi" ili ja?

E pa necemo tako. Trazi ih, nadji ih, pokazi nam ih. Nemoj biti lazov i nemoj mi stavljati tudje rijeci u usta.

"Svi ste"

Sve go fasista i neprijatelj SDP-a, sve neprijatelji i izdajice, samo SDP zna sta valja... Vise od pola ljudi zbog kojih sam glasao za SDP nisu u stranci, ostao go kreten, i jos imaju obraza nazivati ove koji su se isfurali nekim pogrdim imenima?

Bijedno i zalosno.
drug_profi

#44743 Re: SDP

Post by drug_profi »

Heartbeats wrote:
Potpuno si u pravu, ali je li Elvedin Grabljivica alternativa Amiru Zukiću??
Ako ćemo tražiti savršenu zamjenu postojećim kleptomanima, onda smo u teškoj gabuli.
SDA je stvorila sistem vrijednsoti gdje više nema poštenja, obraza, časti i kompetencija.
Sad tražiti u tom smradu nekog časnog ko želi da zapliva kroz ta govna je nesuvislo i nemudro.
Prvo se mora uspostaviti novi sistem vrijednosti, a to se može postići samo stalnim smjenama loše vlasti.
Znači sad prvo maknuti SDA potpuno. Ona će se vratiti svakako, ali sigurno nešto bolja nego je sad. Natjerati ih da rade (i) u interesu naroda u svom mandatu. Da se bore za novi mandat. A ne da se on podrazumjeva uz par stupidnih reklama i vrpci na standardnim gradilištima.
Alfons Kauders

#44744 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:Pa ne mo'š furat NVZ i tvrdit da nisi radikal :mrgreen:
Pa ne mogu biti radikal, liberal, fasista i komunjara odjednom.

Odaberite jedno. :D
johntra

#44745 Re: SDP

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:

E pa necemo tako. Trazi ih, nadji ih, pokazi nam ih. Nemoj biti lazov i nemoj mi stavljati tudje rijeci u usta.

"Svi ste"

Sve go fasista i neprijatelj SDP-a, sve neprijatelji i izdajice, samo SDP zna sta valja... Vise od pola ljudi zbog kojih sam glasao za SDP nisu u stranci, ostao go kreten, i jos imaju obraza nazivati ove koji su se isfurali nekim pogrdim imenima?

Bijedno i zalosno.
u redu, nađem, nije frka...i ja te ne zovem pogrdnim imenima, nego me samo nervira kako ljude pokušavaš ubijediti u nešto što i ti ne znaš šta će biti...niko to ne zna, pa ni ja..ali eto, ti si baš siguran u svoje prognoze...
cyprus

#44746 Re: SDP

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:

Može... Sve to stane u jedan akronim - GS :mrgreen:
arzuhal

#44747 Re: SDP

Post by arzuhal »

Pa ima i ta dilema...Ko voli SDA neka glasa za SDP jer će time napraviti da se SDA prišuti kao i svaki put kada izgube poveći procenat glasova, pa odjednom počnu da nižu najbolje prijedloge i najdržavotvornije ideje, kad samo s jednom nogom stoje u opoziciji.
Ko hoće dobro SDP-u neka glasa za SDA jer će time još više pokrenuti reforme i procese unutar SDP-a i rad na jačanju i ujedinjenju ljevice u BiH.
Ko želi dobro SDA-u ili SDP-u neka glasa za nešto manje starnke, od DF-a do GS-a, NS-a, Nezavisnog bloka, i sl. jer će time poslati poruku, bla-bla...

Pošto se nikada (osim u jednom slučaju, ali to je opet nemoguće) neće desiti (jer ne postoji validan ideološki, teoretski osnov za to) da se monoetničke stranke (SDA, HDZ UZP, SDS, SNSD, SBB i sl) s desne strane ujedine u jednu stranku ili da oforme predizbornu programsku koaliciju (s jedinstvenim programskim ciljevima i zajedničkom agendom) na svim nivoima (primarno entitetskim i državnom), jedina šansa za državu BiH i njeno društvo je u:

1) potpunom ujedinjavanju (ne nužnu u jednu stranku, barem ne odmah) svih neetničkih, nenacionalnih stranaka građanske opcije, čije okupljanje bi predvodio SDP s dovoljnim moralnim kredibilitetom vođe za takav jedan projekat i spremnosti na kompromiščiće s manjim partijama kao što su NS ili GS i sl. Ovu opciju handri i kvari glad za vlašću i pozicijima koja uvijek dohaka svemu...

2) totalno uništenje "ljevice" u BiH i njen trajni nestanak u ovom obliku i rađanje nečeg sasvim novog, o čemu priča Kauders...
Alfons Kauders

#44748 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote: Ako ćemo tražiti savršenu zamjenu postojećim kleptomanima, onda smo u teškoj gabuli.
SDA je stvorila sistem vrijednsoti gdje više nema poštenja, obraza, časti i kompetencija.
Sad tražiti u tom smradu nekog časnog ko želi da zapliva kroz ta govna je nesuvislo i nemudro.
Prvo se mora uspostaviti novi sistem vrijednosti, a to se može postići samo stalnim smjenama loše vlasti.
Znači sad prvo maknuti SDA potpuno. Ona će se vratiti svakako, ali sigurno nešto bolja nego je sad. Natjerati ih da rade (i) u interesu naroda u svom mandatu. Da se bore za novi mandat. A ne da se on podrazumjeva uz par stupidnih reklama i vrpci na standardnim gradilištima.
Najbolji nacin da se SDA vrati je da opozicija sljedece godine pokusa preuzeti vlast, pa kad opet dokazu da su nesposobni, kad se dogovore sredinom 2019 i kad im tri godine mandata prodju u imenovanju uhljeba, SDA ih pomete 2022 i vlada jos desetak godina bez ikakve opozicije.

Kao sto rekoh - jok ja, bez mene, hajte sami.
cadburry

#44749 Re: SDP

Post by cadburry »

Alfons Kauders wrote:

"Svi ste"

Bijedno i zalosno.
Drug, žao mi je ako si se uvrijedio, nisam na tebe mislio pod isfrustriranim i propalim radikalima, nego na Suljagića i Bajrovića. Ne mislim da ti iz ideoloških pobuda agitiraš za njih, već iz oportunistiških ili nekih ličnih koje imaš protiv SDP-a. Ali naravno, ne mora značiti da je to stvarno tako niti da sam ja upravu (ne poznajem te, pa jel), ali eto tako to meni izgleda.
Alfons Kauders

#44750 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

cyprus wrote:
Alfons Kauders wrote:

Može... Sve to stane u jedan akronim - GS :mrgreen:
Dobro, onda cu glasati za njih umjesto za SDA.

To mi je kriterij pri izboru. Ako ti i Banksy pizdite na nekog - taj ima moj glas.
Post Reply