Jašta će, evo samo da izdaju obavještenje korisnicima.pepeljara wrote:Hocel bit sta od one rak naredbe 1sek obracunska za sve operatere, sta mislite?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
The BEN10
#44726 Re: BHTelecom All About
-
aladinosmic1
#44727 Re: BHTelecom All About
ne toLaertes wrote:Imaš full pink paketaladinosmic1 wrote:prije je bilo ka se otkljuca roditeljska zastita na 10 minuta svi kanal,
sad vidim kad prebacim na drugi kanal da ga zaključa
kako da vratim to na 10 minuta, posto imam puno zakljucanih kanala?
-
prelivoda
#44728 Re: BHTelecom All About
Kakvo je generalno stanje sa VDSL modemima, čini mi se da implementacija paketa 1 i 2, jako sporo teče. Mislim da sam prijavio među prvima u svome gradu i još nije bilo nikakvog kontakta.
-
exwizzard
#44729 Re: BHTelecom All About
I da imas vdsl modem opet je isto, ja sam prije 20 dana prijavio a imam modem.prelivoda wrote:Kakvo je generalno stanje sa VDSL modemima, čini mi se da implementacija paketa 1 i 2, jako sporo teče. Mislim da sam prijavio među prvima u svome gradu i još nije bilo nikakvog kontakta.
- Sir Charles
#44730 Re: BHTelecom All About
Pa dobro, treba vremena da se ispita TM, a sigurno je veliki broj zahtjeva. Svojevremeno sam aktivaciju HD kanala cekao vise od mjesec dana. Otezavajuca okolnost je i to sto nemaju dovoljan broj vdsl modema, a ovo kazem poucen dosadasnjim iskustvom nabavke opreme od strane BHTelecoma. Ali bice prije ili kasnije, samo treba strpljenja (i imati TM
)
-
klej1
#44731 Re: BHTelecom All About
pozdrav. molim za konkretan odgovor, od bas upucenih. moze li se u moja tv moj izbor, kombinovati samo postpaid mojmini 15 i mojatv net? sad isao da aktiviram tu kombinaciju i radnik me vrati sa saltera, govoreci da u kombinaciji mora biti i fiksni telefon. sad sam citao na linku bht-a i po mom shvatanju moze. koliko znam bilo je ovdje pisanja da je to moguce. unaprijed hvala na konkretnom odgovoru
- Laertes
#44732 Re: BHTelecom All About
Moze, druze, ja kombinovao bez fiksnog.klej1 wrote:pozdrav. molim za konkretan odgovor, od bas upucenih. moze li se u moja tv moj izbor, kombinovati samo postpaid mojmini 15 i mojatv net? sad isao da aktiviram tu kombinaciju i radnik me vrati sa saltera, govoreci da u kombinaciji mora biti i fiksni telefon. sad sam citao na linku bht-a i po mom shvatanju moze. koliko znam bilo je ovdje pisanja da je to moguce. unaprijed hvala na konkretnom odgovoru
-
klej1
#44733 Re: BHTelecom All About
je li i kod tebe kombinacija mojatv net + postpaid ili neka druga? mene ce ovi salterasi bht-a istjerati iz pameti (ako je imam), jer se ne sjecam da sam s njima nesto zavrsio bez problema. pocetkom mjeseca me vratili sa istog saltera, govoreci da se nece moci aktivirati mojatv moj izbor prije juna, pa mi ljudi ovdje odgovorise da su vec aktivirali tu uslugu. danas ovaj slucaj. sto je najgore, taj momak skoro i nema posla (poslovnica u ferhadiji, ona zajednicka sa asa autom i mojom bankom). kad sam dosao, poslovnica prazna, radnici sve tri firme, zajedno sa sekjuritijem, se skupili na jednom salteru i bacaju suplje. pa, makar sjedi za racunar i prodji kroz usluge koje tvoja firma pruza, da ne trabunjas gluposti. sto je najgore, danas me taj momak dvaput vracao sa saltera. prvi put je tvrdio da u paketu mora biti minimum mojatv ful, a drugi put da mora biti i fiksni ukljucen. ako ne bude u pravu, za ovo setanje mu ide prijava, pa nek onda mahala sa kolegama u poslovnici.Laertes wrote:Moze, druze, ja kombinovao bez fiksnog.klej1 wrote:pozdrav. molim za konkretan odgovor, od bas upucenih. moze li se u moja tv moj izbor, kombinovati samo postpaid mojmini 15 i mojatv net? sad isao da aktiviram tu kombinaciju i radnik me vrati sa saltera, govoreci da u kombinaciji mora biti i fiksni telefon. sad sam citao na linku bht-a i po mom shvatanju moze. koliko znam bilo je ovdje pisanja da je to moguce. unaprijed hvala na konkretnom odgovoru
- Laertes
#44734 Re: BHTelecom All About
Moja tv net, 2 postpaida i 2 prepaidaklej1 wrote:je li i kod tebe kombinacija mojatv net + postpaid ili neka druga? mene ce ovi salterasi bht-a istjerati iz pameti (ako je imam), jer se ne sjecam da sam s njima nesto zavrsio bez problema. pocetkom mjeseca me vratili sa istog saltera, govoreci da se nece moci aktivirati mojatv moj izbor prije juna, pa mi ljudi ovdje odgovorise da su vec aktivirali tu uslugu. danas ovaj slucaj. sto je najgore, taj momak skoro i nema posla (poslovnica u ferhadiji, ona zajednicka sa asa autom i mojom bankom). kad sam dosao, poslovnica prazna, radnici sve tri firme, zajedno sa sekjuritijem, se skupili na jednom salteru i bacaju suplje. pa, makar sjedi za racunar i prodji kroz usluge koje tvoja firma pruza, da ne trabunjas gluposti. sto je najgore, danas me taj momak dvaput vracao sa saltera. prvi put je tvrdio da u paketu mora biti minimum mojatv ful, a drugi put da mora biti i fiksni ukljucen. ako ne bude u pravu, za ovo setanje mu ide prijava, pa nek onda mahala sa kolegama u poslovnici.Laertes wrote:Moze, druze, ja kombinovao bez fiksnog.klej1 wrote:pozdrav. molim za konkretan odgovor, od bas upucenih. moze li se u moja tv moj izbor, kombinovati samo postpaid mojmini 15 i mojatv net? sad isao da aktiviram tu kombinaciju i radnik me vrati sa saltera, govoreci da u kombinaciji mora biti i fiksni telefon. sad sam citao na linku bht-a i po mom shvatanju moze. koliko znam bilo je ovdje pisanja da je to moguce. unaprijed hvala na konkretnom odgovoru
- Hyperthalamus
#44735 Re: BHTelecom All About
Za ovu moja tv moj izbor uslugu uopste ne moras imati uvezanu moju tv....ali moras imati neku govornu komponentu za koju dolazi racun....eh sad...da li je to mobilni na postpaidu ili fixni...nije bitno....razlika je u tome....ako grupa sadrzi moju tv....dobijas onih 500 MB...a ako ne sadrzi...sve ostaje isto (1000 minuta) ali nema 500 MB. I da...u slucaju kad nema moje tv u grupi....potpisuje se ugovor na godinu ili dvije....tad ostvarujes i popuste na racun od 3 do 7%....a ako imas moju tv u grupi...ne potipisuje se ugovor na godinu ili dvije....ali nema ni popusta.
PS
Skini cjenovnik bh telecoma za maj 2016...pa nadji moj izbor...tamo ti je objasnjeno kako i sta u specificnim uslovima...a i u samom cjenovniku ima detaljno.
PS
Skini cjenovnik bh telecoma za maj 2016...pa nadji moj izbor...tamo ti je objasnjeno kako i sta u specificnim uslovima...a i u samom cjenovniku ima detaljno.
-
klej1
#44736 Re: BHTelecom All About
sve ja to kontam, sve sam iscitao i, na kraju, sta imam od toga? naletim na nesposobnjakovica na salteru, koji sve tumaci na neki svoj nacin i seta me kao kretena. otisao sam, po treci put danas na salter, uzeo mu ime i prezime, te cu podnijeti zalbu na njegov rad. kada sam mu zatrazio ime i prezime, kontaktirao je nekoga i dobio info da mogu dobiti trazenu uslugu (cak mu je taj neko i profaksao uslove), ali nisam zelio ni pogledati zahtjev, koji mi je gurao u ruke da bih ga popunio. ima dana i drugih smjena, ne zuri mi se toliko, samo mi je dojadilo da me magarce nesposobnjakovici. sto je najgore, dovodi me u zabludu, jesam li u stanju ispravno shvatiti i protumaciti ono sto pise na stranici njegove firme, jer on tako cvrsto i sigurno brani svoj stav, da covjek pomisli kako je 100% u pravu.Hyperthalamus wrote:Za ovu moja tv moj izbor uslugu uopste ne moras imati uvezanu moju tv....ali moras imati neku govornu komponentu za koju dolazi racun....eh sad...da li je to mobilni na postpaidu ili fixni...nije bitno....razlika je u tome....ako grupa sadrzi moju tv....dobijas onih 500 MB...a ako ne sadrzi...sve ostaje isto (1000 minuta) ali nema 500 MB. I da...u slucaju kad nema moje tv u grupi....potpisuje se ugovor na godinu ili dvije....tad ostvarujes i popuste na racun od 3 do 7%....a ako imas moju tv u grupi...ne potipisuje se ugovor na godinu ili dvije....ali nema ni popusta.
PS
-
ing-ecc
#44737 Re: BHTelecom All About
Lakse ti je nabaviti VoIP telefon i tako izbjeci adapter ako je vec samo on problemDady wrote: Hvala puno
I ja sam prije imao svoj ADSL modem, i to je radilo bez problema.
E sada bih volio znati da ću moći poštimati i MojaTV i VOIP telefon da radi bez problema, da se riješim onog voip adaptera od telecoma.
-
Dady
#44738 Re: BHTelecom All About
Ma stavio sam ovaj projekt na čekanje, jer nisam siguran da li je oprema kompatibilna sa BHT, zato sam i pitao za pomoć.ing-ecc wrote:Lakse ti je nabaviti VoIP telefon i tako izbjeci adapter ako je vec samo on problemDady wrote: Hvala puno
I ja sam prije imao svoj ADSL modem, i to je radilo bez problema.
E sada bih volio znati da ću moći poštimati i MojaTV i VOIP telefon da radi bez problema, da se riješim onog voip adaptera od telecoma.
Želio sam osloboditi jedan LAN port na routeru koji sada se koristi za spajanje VOIP adaptera, jer modem/Router ima postavke za VOIP i DECT bazu unutar sebe. Također osim BHT broja konfigurisao bih još nekoliko brojeva koje imam po drugim zemljama, što ne bih mogao sa npr posebnim VOIP telefonom ako BHT koristi posebnu konekciju za VOIP.
Prednost ovakvog all in one uređaja je i što sve VOIP pozive mogu primati i uspostaviti i pomoću smartphone dok je spojen na njegov WiFi.
Unutar ovog uređaja imam mogućnost dodavanja 20 VOIP brojeva tj različitih SIP parametara, naravno za svaki od njih se može definisati da li koristi posebnu konekciju ili postojeću internet konekciju. Mogu se podesiti VLAN i PVC parametri unutar uređaja, ovisno da li se radi o VDSL ili ADSL konekciji.
- Filter
#44739 Re: BHTelecom All About
dobar ovaj mojaTV moj izbor portal za pregled gsm potrosnje. po njemu mi racun iznosi 256038,83KM 
-
quarterback
#44740 Re: BHTelecom All About
Filter wrote:dobar ovaj mojaTV moj izbor portal za pregled gsm potrosnje. po njemu mi racun iznosi 256038,83KM
- krakatoa
#44741 Re: BHTelecom All About
Ako si bio u roamingu i koji slučajem imao uključen GPRS to je vrlo moguć račun.Filter wrote:dobar ovaj mojaTV moj izbor portal za pregled gsm potrosnje. po njemu mi racun iznosi 256038,83KM
- Filter
#44742 Re: BHTelecom All About
quarterback wrote:Filter wrote:dobar ovaj mojaTV moj izbor portal za pregled gsm potrosnje. po njemu mi racun iznosi 256038,83KMcestitam sestro
kad sam prvi put gledao, prije destak dana, bilo 48 tisucica i nesta sitno
hae, nadoce u voznji
- Cossack
#44743 Re: BHTelecom All About
Morao bi biti u romingu jedno pola godine za toliki računkrakatoa wrote:Ako si bio u roamingu i koji slučajem imao uključen GPRS to je vrlo moguć račun.Filter wrote:dobar ovaj mojaTV moj izbor portal za pregled gsm potrosnje. po njemu mi racun iznosi 256038,83KM
- krakatoa
#44744 Re: BHTelecom All About
U Turskoj je 1GB ravno 25 000KM u avea mreži jer je na istoj 1MB cijelih 25 KMCossack wrote:Morao bi biti u romingu jedno pola godine za toliki računkrakatoa wrote:Ako si bio u roamingu i koji slučajem imao uključen GPRS to je vrlo moguć račun.Filter wrote:dobar ovaj mojaTV moj izbor portal za pregled gsm potrosnje. po njemu mi racun iznosi 256038,83KM
- MOSALJOZE
#44745 Re: BHTelecom All About
Kad gdje krenem,ima da ostavim telefon kući
-
Dzontra_Volta
#44746 Re: BHTelecom All About
Koliko ja znam, čim pređeš određenu cifru iznad iznosa redovne pretplate u roamingu, stiže ti sms poruka od BH Telecoma kojom te upozoravaju da ti je uključen Mobile Data u roamingu, te da bi mogao imati nepredviđene troškove. Mojoj ženi je takva poruka došla prošlo ljeto u Hrvatskoj, nakon što je prekoračila 20 KM.
- pepeljara
#44747 Re: BHTelecom All About
krakatoa wrote: U Turskoj je 1GB ravno 25 000KM u avea mreži jer je na istoj 1MB cijelih 25 KM. Taj tvoj račun može na 3G mreži dostići se za pola sata tako da ako si bio u roamingu onda počni tražiti žirante
Ili bacit karticu i prijavit da su mu je ukrali prije 10 dana
Last edited by pepeljara on 24/05/2016 12:39, edited 1 time in total.
- Cossack
#44748 Re: BHTelecom All About
A na listingu u tih 10 dana hladno zvao kuću, porodicu i prijatelje...pepeljara wrote: Ili bacit karticu i prijavit da su mu je ukrali prije 10 dana
- valjuga
#44749 Re: BHTelecom All About
Lopovi zvali i tražili otkupninuCossack wrote:A na listingu u tih 10 dana hladno zvao kuću, porodicu i prijatelje...pepeljara wrote: Ili bacit karticu i prijavit da su mu je ukrali prije 10 dana
-
The BEN10
#44750 Re: BHTelecom All About
valjuga wrote:Lopovi zvali i tražili otkupninuCossack wrote:A na listingu u tih 10 dana hladno zvao kuću, porodicu i prijatelje...pepeljara wrote: Ili bacit karticu i prijavit da su mu je ukrali prije 10 dana