SDP

johntra

#44676 Re: SDP

Post by johntra »

Roccohljup wrote:Kakav je stav (tj.kako ce glasati) SDP po pitanju prijedloga budžeta i zakona o PIO?
Protiv Zakona o PIO-u su jedini otpočetka protiv i tako je i sada...ovakav zakon je svakako ubitačan za buduće penzionere, za sve radne kategorije...
Roccohljup

#44677 Re: SDP

Post by Roccohljup »

johntra wrote:
Roccohljup wrote:Kakav je stav (tj.kako ce glasati) SDP po pitanju prijedloga budžeta i zakona o PIO?
Protiv Zakona o PIO-u su jedini otpočetka protiv i tako je i sada...ovakav zakon je svakako ubitačan za buduće penzionere, za sve radne kategorije...
Hvala za info. To im je plus od mene. kakva je situacija sa ostatkom ljevice po tom pitanju? A kakav im je stav o budžetu?
kiligonzales

#44678 Re: SDP

Post by kiligonzales »

johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:
johntra wrote:Kako je lijepo čitati ovdje likove kojima je malo teško pojesti svoja govna od ranije (SDP bošnjačka stranka, gdje su u RS i tako to), čast izuzecima, pa sad babavangovski prognoziraju totalnu propast SDP-a...milina baš, ide uz jutarnju kafu....
Prognoziramo? Prije bih rekao da samo konstatiramo totalnu propast SDP-a koju ce dodatno potvrditi rezultati izbora.

SDP ce, kao i NS na proslim izborima, izgubiti 10,000 glasaca u FBiH kako bi u Banjoj Luci dobio 100 glasova.
Na osnovu čega, to što su došli ljudi koji nemaju okaljane ruke, koji nisu četnici? ako je to logika glasača u FBiH, a znam da nije, onda ja potpisujem sutra za takav SDP...ustvari, izgubit će 10.000 glasova koje nikad nije ni dobio, a to su glasači SDA i nekoliko forumaša sa klixa, koji će i dalje pljuvati po ovome...
Kakva ti je to suplja? SDA ima ustaljeno glasacko tijelo. SDP zazivi svaki put sa vecom izlasnoscu na izborima, kad god je veca izlaznost bila to je bio i svojevrsni alarm za SDA i moguci losi izborni rezultat za njih. Najcesce se to potvrdilo kao pravilo da ce SDP pobjediti na izborima, medjutim sada su ljudi razocarani ne samo njima, vec svima, to je cinjenica, naredne ce izbore dobiti oni koji imaju stalno i potpunije glasacko tijelo. SDP je sam sebe uskratio za dio sopstvenog glasackog tijela sa unutarstranackim sukobom Lagumdzije i Komsica i odlaskom Komsica. Nek mi neko kaze kako ce oni animirati sve nas koji smo nekad bili glasali za njih, a danas ni ne pomisljamo?

Ne odlucuje izbore 10 hiljada glasova, ni glasaci sa foruma. Da ovaj forum odlucuje ista, mi bi barem po supljoj ovdje svi bili na ustavu RBiH. :D
johntra

#44679 Re: SDP

Post by johntra »

Roccohljup wrote:
Hvala za info. To im je plus od mene. kakva je situacija sa ostatkom ljevice po tom pitanju? A kakav im je stav o budžetu?
DF je isto protiv ja mislim, kao i NS...što se tiče budžeta, ne znam hoće li nešto pokušati popraviti amandmanima...samo znam da je dio za finansiranje rada državnih institucija isti kao i 2012, kada je SDA prozivala SDP da je to previše malo za funkcioniranje državnih institucija...isti slučaj je bio i prošle godine...isti novac...mislim da će i SDP biti protiv, ovi svakako imaju većinu, ako se SBB opet predomisli u 5 do 12, ko sa akcizama...
Roccohljup

#44680 Re: SDP

Post by Roccohljup »

johntra wrote:
Roccohljup wrote:
DF je isto protiv ja mislim, kao i NS...što se tiče budžeta, ne znam hoće li nešto pokušati popraviti amandmanima...samo znam da je dio za finansiranje rada državnih institucija isti kao i 2012, kada je SDA prozivala SDP da je to previše malo za funkcioniranje državnih institucija...isti slučaj je bio i prošle godine...isti novac...mislim da će i SDP biti protiv, ovi svakako imaju većinu, ako se SBB opet predomisli u 5 do 12, ko sa akcizama...
Hvala "jopet" :thumbup: Ma SBB sigurno podrzava jer dzaba im akcize za aranžman MMFa ako ne prodju budžeti.
Alfons Kauders

#44681 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:
Polako ba, prvo da vide ide li kakva godisnjica NOB-a ili kakve komunisticke revolucije, pa ako nista ne bude - mozda se i pozabave budzetom i parlamentom...
Nema ba ništa....vidis da sam cekao iza svih praznika (i nob-ovskih i vjerskih) da priupitam :D :D nego, de ti nama reci....jel ti i dalje ostaješ pri podršci SDA na izborima kako bi napokon dotakli dno (haman ko oni evangelisti sto podrzavaju izrael jer iščekuju sudnji dan nakon toga)? :D :D
Nisam siguran. Zavisi od kandidata, ali u svakom slucaju cu glasati za najgore (a to su trenutno SDA i HDZ, mada ima vremena do izbora).

SDP i ljevica su dokazali da su neslozni, nesposobni i impotentni. Kao takvi, ne zasluzuju da postoje i bolje ih je totalno odjebat nego opet izgubiti 10 ili 20 godina dok se oni ne skontaju. Oni to nikad nece shvatiti, nikad dok ih se potpuno ne otrese da ne predju ni prag.

Navedeno se ne odnosi samo na SDP, vec i na ostale stranke nastale njegovim raspadom. Ugasi, rastjeraj i pravi od nule. To je jedini nacin.

Ostalo je manje od godinu dana do izbora. Najgore sto nam se moze desiti je neka ponovna trula pobjeda lijevih stranaka koje se nece moci dogovoriti ni oko cega, pa ce neminovno izgubiti naredna dva izborna ciklusa, kao 2000 i 2010.
johntra

#44682 Re: SDP

Post by johntra »

kiligonzales wrote:
Kakva ti je to suplja? SDA ima ustaljeno glasacko tijelo. SDP zazivi svaki put sa vecom izlasnoscu na izborima, kad god je veca izlaznost bila to je bio i svojevrsni alarm za SDA i moguci losi izborni rezultat za njih. Najcesce se to potvrdilo kao pravilo da ce SDP pobjediti na izborima, medjutim sada su ljudi razocarani ne samo njima, vec svima, to je cinjenica, naredne ce izbore dobiti oni koji imaju stalno i potpunije glasacko tijelo. SDP je sam sebe uskratio za dio sopstvenog glasackog tijela sa unutarstranackim sukobom Lagumdzije i Komsica i odlaskom Komsica. Nek mi neko kaze kako ce oni animirati sve nas koji smo nekad bili glasali za njih, a danas ni ne pomisljamo?

Ne odlucuje izbore 10 hiljada glasova, ni glasaci sa foruma. Da ovaj forum odlucuje ista, mi bi barem po supljoj ovdje svi bili na ustavu RBiH. :D

nije to nikakva šuplja, nego čista logika...jedino SDP radi nešto u ovoj državi, predlaže, bori se i tako dalje...da, u tome im nekada pomažu i drugi,kao DF, NS ili neko drugi, ali jedino oni imaju snage da stanu na čelo tog zajedničkog bloka...kad bi prestao gledati ono što se radi kroz prizmu nekoga koga si upoznao i vidio na kratak period, možda bi i ti glasao za SDP...

logika je i ta da je SDP u odnosu na 2014. dobio 25000+ glasova 2016. godine, tako da 2018. godine minimalno mogu dobiti još toliko...SDA je svakako u padu i to će se tako nastaviti...ukoliko se odigra ovo sa DF-om, kako treba,to je sigurnih zajedničkih 250.000 glasova, što nije mala stvar...
ali eto, Zlatko je i dalje problem...i da, SDP sebi više ne može dozvoliti greške sa SDA, ako to urade sve ide pod kapak, a toga su vrlo dobro svjesni...
Alfons Kauders

#44683 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ti ljudi su najmanje bitni i o njima nemam sta lose reci. Ali SDP nece izgubiti izbore radi onog sto je uradio u Banjoj Luci, vec onog sto nije uradio u Sarajevu, Tuzli, Zenici itd.

U SDP jednostavno ne kontaju sta je zaista bitno narodu. Toliko su se udaljili od naroda da pojma nemaju sta se zapravo ocekuje od njih. Valjda zato cestitaju stogodisnjicu osnivanja SSSR i pozivaju na uvodjenje "BHS" jezika i generalno rade stvari za kojeg nikog normalnog ne boli kurac i od kojih niko nece imati koristi (pa ni sam SDP)
znači, prema tebi je problem kada stranka, koja je nastala iz komunističke partije YU/BiH, koja je opet temeljena na osnovama oktobarske revolucije, te stranka koja koristi imovinu KP BiH, podsjeti ljude na godišnjicu te iste revolucije? meni to nije..da je drugačije, bili bi samo licemjerni..socijalizam socijaldemokratija dijele mnogo zajedničkih vrijednosti, samo što je razlika u promoviranju tih vrijednosti..neko milom, a neko silom...
Da, problem mi je kad mi stranka cestita stotu godisnjicu formiranja SSSR. Problem mi je i sto koriste uzurpriranu imovinu KP BiH, jer nije trebala biti njihova.
što se tiče BHS jezika ni meni nije jasno sve oko toga, ali je opet to urađeno radi promocije ravnopravnosti svih jezika u BiH, a i to je valjda isto temelj socijaldemokratije...u suštini, nije SDP kriv što su ovdje zavladali termini srpski i hrvatski, te zašto svi koji žive u BiH ne pričaju bosanskim...
Tipican primjer gubljenja vremena na totalne gluposti od kojih nema niti ce biti ikakve koristi. SDP godinama trosi barem pola energije na takve gluposti.
to koliko im nije bitan narod pokazuje i činjenica da su JEDINI, za sada, dali priliku narodu da svojim sugestijama i idejama učestvuje u izradi njihovog izbornog programa i to je počelo još proljetos, godinu i po prije izbora....ali eto, baba vange znaju sve....
:lol:

Koga boli kurac za izbornim programom kad ce ga pogaziti iste sekunde kad dodju na vlast, kao i prosli put? I pretprosli?
Alfons Kauders

#44684 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

kiligonzales wrote:

:thumbup:

Cijeli SDP moze stati u onih par recenica koje je izgovorio B. Hadzimerovic u izbornoj noci, kad je narod krivio za gubitak.

Njima je i dalje kriv narod - a sebe nisu preispitali, jer su savrseni, samo mi to ne vidimo. :D Komsic, Beslagic, Suljagic i sve druge svadje i pizdarije koje su si sami napravili u proteklih 10 godina su takodjer tudja krivica, niposto njihova. :D Svi budale, samo SDP pametan. :D
johntra

#44685 Re: SDP

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:
johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ti ljudi su najmanje bitni i o njima nemam sta lose reci. Ali SDP nece izgubiti izbore radi onog sto je uradio u Banjoj Luci, vec onog sto nije uradio u Sarajevu, Tuzli, Zenici itd.

U SDP jednostavno ne kontaju sta je zaista bitno narodu. Toliko su se udaljili od naroda da pojma nemaju sta se zapravo ocekuje od njih. Valjda zato cestitaju stogodisnjicu osnivanja SSSR i pozivaju na uvodjenje "BHS" jezika i generalno rade stvari za kojeg nikog normalnog ne boli kurac i od kojih niko nece imati koristi (pa ni sam SDP)
znači, prema tebi je problem kada stranka, koja je nastala iz komunističke partije YU/BiH, koja je opet temeljena na osnovama oktobarske revolucije, te stranka koja koristi imovinu KP BiH, podsjeti ljude na godišnjicu te iste revolucije? meni to nije..da je drugačije, bili bi samo licemjerni..socijalizam socijaldemokratija dijele mnogo zajedničkih vrijednosti, samo što je razlika u promoviranju tih vrijednosti..neko milom, a neko silom...
Da, problem mi je kad mi stranka cestita stotu godisnjicu formiranja SSSR. Problem mi je i sto koriste uzurpriranu imovinu KP BiH, jer nije trebala biti njihova.
što se tiče BHS jezika ni meni nije jasno sve oko toga, ali je opet to urađeno radi promocije ravnopravnosti svih jezika u BiH, a i to je valjda isto temelj socijaldemokratije...u suštini, nije SDP kriv što su ovdje zavladali termini srpski i hrvatski, te zašto svi koji žive u BiH ne pričaju bosanskim...
Tipican primjer gubljenja vremena na totalne gluposti od kojih nema niti ce biti ikakve koristi. SDP godinama trosi barem pola energije na takve gluposti.
to koliko im nije bitan narod pokazuje i činjenica da su JEDINI, za sada, dali priliku narodu da svojim sugestijama i idejama učestvuje u izradi njihovog izbornog programa i to je počelo još proljetos, godinu i po prije izbora....ali eto, baba vange znaju sve....
:lol:

Koga boli kurac za izbornim programom kad ce ga pogaziti iste sekunde kad dodju na vlast, kao i prosli put? I pretprosli?
:kiss:

imaš neku kuglu, pa vidiš budućnost unaprijed? daj i meni malo da vidim-... na kraju krajeva, rečeno je da će se program pretvoriti u zakone koji će morati biti usvojeni prije formiranja vlasti sa SDP-om...bez toga nema nove izvršne vlasti...to će biti test za ostale stranke...ali ok, baba vanga zna najbolje... :izet:
što se tiče imovine, prežvakana tema milijardu puta, ali i dalje je to samo imovina partije, jer su je pravili članovi partije svojim prilozima...
kiligonzales

#44686 Re: SDP

Post by kiligonzales »

johntra wrote:
kiligonzales wrote:

nije to nikakva šuplja, nego čista logika...jedino SDP radi nešto u ovoj državi, predlaže, bori se i tako dalje...da, u tome im nekada pomažu i drugi,kao DF, NS ili neko drugi, ali jedino oni imaju snage da stanu na čelo tog zajedničkog bloka...kad bi prestao gledati ono što se radi kroz prizmu nekoga koga si upoznao i vidio na kratak period, možda bi i ti glasao za SDP...

logika je i ta da je SDP u odnosu na 2014. dobio 25000+ glasova 2016. godine, tako da 2018. godine minimalno mogu dobiti još toliko...SDA je svakako u padu i to će se tako nastaviti...ukoliko se odigra ovo sa DF-om, kako treba,to je sigurnih zajedničkih 250.000 glasova, što nije mala stvar...
ali eto, Zlatko je i dalje problem...i da, SDP sebi više ne može dozvoliti greške sa SDA, ako to urade sve ide pod kapak, a toga su vrlo dobro svjesni...
Bice da si malo ostrascen onim sto SDP predstavlja. Imali su dva mandata da pokazu da su bolji od drugih i sta su u ta dva mandata napravili? Ne vidim neke kvantne skokove niti neki nivo razvoja koji odskace od trenutnog.

Racunaj ti koliko su oni izgubili sa odlaskom Komsica, nista je tih 25 hiljada bez DF, realno. Samo ako koalicija ta zazivi imaju realnu sansu da naprave blok protiv njih. Pitanje je samo da li ce dobiti isti broj glasova ko SDA ili vise jer SBB ce ocito opet trgovati dobro ma ko god pobjednik bude, ako uspiju zadrzati jednak izborni rezultat ko sa proslih izbora.

Sto se tice SDA, SDA je kao sto rekoh stranka sa stalnim glasackim tijelom. Treba se desiti dobar udar na njihove budzetlije da bi oni ledja okrenuli njima. Masineriju su razradili do u detalj. Podsjecaju na kakav kartel, zlato ili olovo, prihvati mito ili ces biti ubijen, u njihovom slucaju to je budi s rajom, ako neces nema te nidje. :D
Alfons Kauders

#44687 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote::kiss:

imaš neku kuglu, pa vidiš budućnost unaprijed? daj i meni malo da vidim-... na kraju krajeva, rečeno je da će se program pretvoriti u zakone koji će morati biti usvojeni prije formiranja vlasti sa SDP-om...bez toga nema nove izvršne vlasti...to će biti test za ostale stranke...ali ok, baba vanga zna najbolje... :izet:
što se tiče imovine, prežvakana tema milijardu puta, ali i dalje je to samo imovina partije, jer su je pravili članovi partije svojim prilozima...
Ne unaprijed, vec u proslost - SDP je u prosla dva mandata i proteklih deset godina jasno dokazao da je nesposoban i nespreman za bilo sta osim nosanja crvenih zastava i Titinih slika.

Sad im opet treba dati 4 godine da se igraju politike? Da se opet nakon 4 godine raspadnu i poklone vlast nacionalistima na jos desetak godina?

Neka hvala. Ja sam za to da propadnu i da krenemo od nule. SDP je beznadezan slucaj.
kiligonzales

#44688 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Alfons Kauders wrote:
kiligonzales wrote:

Cijeli SDP moze stati u onih par recenica koje je izgovorio B. Hadzimerovic u izbornoj noci, kad je narod krivio za gubitak.

Njima je i dalje kriv narod - a sebe nisu preispitali, jer su savrseni, samo mi to ne vidimo. :D Komsic, Beslagic, Suljagic i sve druge svadje i pizdarije koje su si sami napravili u proteklih 10 godina su takodjer tudja krivica, niposto njihova. :D Svi budale, samo SDP pametan. :D
Sami Selim im sa svojim imidzem vrijedio blaga, da ne spominjem neka druga imena, ovi sad su smjesni, kad mi neko spominje Magazinovica najezim se. Da napravimo anketu ko je Magazinovic na ulici, nebi od 100 ljudi deset znalo ko je on i na takvim osobama hoce da grade kampanju. :lol:

Mašic je malo razvikanije al njemu je domet "Posteno govoreci" i kulinarski show na Hajatu. :lol:

Na sta se sroza nekadasnji SDP.
johntra

#44689 Re: SDP

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:
Ne unaprijed, vec u proslost - SDP je u prosla dva mandata i proteklih deset godina jasno dokazao da je nesposoban i nespreman za bilo sta osim nosanja crvenih zastava i Titinih slika.

Sad im opet treba dati 4 godine da se igraju politike? Da se opet nakon 4 godine raspadnu i poklone vlast nacionalistima na jos desetak godina?

Neka hvala. Ja sam za to da propadnu i da krenemo od nule. SDP je beznadezan slucaj.
ovo može samo napisati neko ko ne voli SDP, odnosno, mrzi ga...jer izvaliti glupost da SDP nije uradio ništa za dva mandata nije za odgovora fakat...
drago mi je da imaš svoje mišljenje, ali srećom, pa je samo tvoje...
johntra

#44690 Re: SDP

Post by johntra »

kiligonzales wrote:

Sami Selim im sa svojim imidzem vrijedio blaga, da ne spominjem neka druga imena, ovi sad su smjesni, kad mi neko spominje Magazinovica najezim se. Da napravimo anketu ko je Magazinovic na ulici, nebi od 100 ljudi deset znalo ko je on i na takvim osobama hoce da grade kampanju. :lol:

Mašic je malo razvikanije al njemu je domet "Posteno govoreci" i kulinarski show na Hajatu. :lol:

Na sta se sroza nekadasnji SDP.[/quote]

čuj Selim vrijedio zlata... :lol: :lol:
pa da je bio zaista partijski lik, ne bi se ko miš povukao kad je izgubio na izborima za predsjednika i kakioiz prikrajka...valjda se prizna poraz, pa se prui ruka...ali jok, bolje pametovati iz hladovine bez ikakve odgovornosti...
čuj, srozali se... :lol: :lol: :lol: :lol:

Sa Selimom bi se digli do nebesa, istom onom koji se u posljednje vrijeme nudio svima, od SBB-a, do ZABIH, pa ga uzeli ovi jadnici iz NS...e moj ti...
arzuhal

#44691 Re: SDP

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote: Najgore sto nam se moze desiti je neka ponovna trula pobjeda lijevih stranaka koje se nece moci dogovoriti ni oko cega, pa ce neminovno izgubiti naredna dva izborna ciklusa, kao 2000 i 2010.
To je ona situacija kada se SDA pojavljuje kao spasilac situacije i logičan izbor...
Alfons Kauders

#44692 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

kiligonzales wrote:
Alfons Kauders wrote:
kiligonzales wrote:

A zipa sad im eto ne valja ni Selim :lol: Picka, povukao se :lol: Frajer objavio rat JNA i dva dana kasnije ih porokali na Brcanskoj :lol: Nema Selim muda, mis pametuje bez odgovornosti :lol:

Ne valja Selim, ali zato valja Masic ili neko deseti, po mogucnosti iz Sarajeva, naravno. Doduse sad im ne valjaju ni Srbi iz Sarajeva. Zato dovode nove iz Banja Luke, ko jebe marginalizirane "miseve" poput Slavise Sucura i Svete Pudarica

Fakat na sta spadose, bas bijedno u picku materinu, da se pokriju od sramote... A oni se jos hvale! :lol: :-)
Alfons Kauders

#44693 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote: čuj Selim vrijedio zlata... :lol: :lol:
pa da je bio zaista partijski lik, ne bi se ko miš povukao kad je izgubio na izborima za predsjednika i kakioiz prikrajka...valjda se prizna poraz, pa se prui ruka...ali jok, bolje pametovati iz hladovine bez ikakve odgovornosti...

Sa Selimom bi se digli do nebesa, istom onom koji se u posljednje vrijeme nudio svima, od SBB-a, do ZABIH, pa ga uzeli ovi jadnici iz NS...e moj ti...
Selim je vrijedio ovoliko, pa vagaj:

Stavi video snimak Masica kako kuha na Hayatu, da uporedimo :D i da pitamo narod za koga bi prije glasali :D Ja inace stvarno nisam fan S. Beslagica, ali sarajevski SDP bi trebao stati u stavu mirno kad ga se pomene, i salutirati.

Zato je danas Selim u NS, a SDP u opoziciji u Sarajevu. Zato je u Tuzli SDP na vlasti, a u Sarajevu se SDP face najcesce nalaze na sudjenju ili u pritvoru. Ljudima poput Selima, rahmetli Bracike i Nijaza, Bogija i mnogih drugih, ovi danasnji SDP-ovci bi jedino mogli glancati cipele umjesto Cika Mise.

Bijednici.
Ned071

#44694 Re: SDP

Post by Ned071 »

kaze mi jaran iz VM da su ovog mijatovica prvi put nakon nekoliko mjeseci vidjeli kad se pojavio na predstavljanju u sdp-u... nigdje lika na poslu mjesecima... al umisljen ko suljagic, vec se vidi na mjestu jal ministra jal premijera
kiligonzales

#44695 Re: SDP

Post by kiligonzales »

johntra wrote:
kiligonzales wrote:

čuj Selim vrijedio zlata... :lol: :lol:

Sa Selimom bi se digli do nebesa, istom onom koji se u posljednje vrijeme nudio svima, od SBB-a, do ZABIH, pa ga uzeli ovi jadnici iz NS...e moj ti...[/quote]

Covjek nije prosao na izborima ko Komsic jer nije populista kao on, drugi razlog je sto je u Sarajevu kontinuirano blacen iz razlicitih krugova. Svakako da je u SDP bio jedan od onih koji su imali veliko politicko iskustvo, ako to nije dovoljno da se istome skine kapa ne znam sta jeste, covjek je u Tuzli bio tatica od 90-te pa do 2003. godine. Tesko se Selimu moze spocitavati politicka nebitnost. U Sarajevu nikada nije bio cijenjen kao u Tuzli.

Hocemo li spomenuti i druge likove iz SDP koji su otisli jer su politicki obezvrijedjeni unutar svoje stranke, ima ih tovar koji su ostali, ali kao da je njihovo vrijeme stalo s krajem rata, vise su se bavili svime drugim nego politikom. Jedino se Ivo Komsic migoljio u tome SDP kako je znao i umio.

Zanimljiv je taj macehinski odnos prema prvacima stranke iz 90-tih godina nakon rata, interesantno je kako su mnogi bili u toj opciji, pa potom otisli ili jednostavno ih se stranka nije ticala kao prije iako su ostali u njoj. Komsic je izrastao u toj stranci, pa je poslje i stranka rasla sa njim, pa je potom i on otisao od nje. Sto li?

Sta je truhlo u SDP?
johntra

#44696 Re: SDP

Post by johntra »

da, sada ćemo sve svesti na odnos Sarajevo-Tuzla i ono kao u Sarajevu nije bilo rata i niko nije imao muda suprotstaviti se JNA, a da je danas član SDP-a?
šta Slaviša Šućur se ne uklapa u te vaše aršine heroja? ne valja, jer nije iz Tuzle?
masu tih ljudi koji su otišli iz SDP-a, od Bogića, Skenderagića, pa evo i Pudarića, sve te stare garde, niko ne sere po partiji i rukovodstvu...jer su dali šansu nekom drugom...samo je Selim srao po naredbama SDA i danas sere po Jasminu nadugo i naširoko...ali ok, Selim je objavio rat JNA, pa je zato dobar...odličan argument... :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#44697 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

kiligonzales wrote:
Covjek nije prosao na izborima ko Komsic jer nije populista kao on, drugi razlog je sto je u Sarajevu kontinuirano blacen iz razlicitih krugova. Svakako da je u SDP bio jedan od onih koji su imali veliko politicko iskustvo, ako to nije dovoljno da se istome skine kapa ne znam sta jeste, covjek je u Tuzli bio tatica od 90-te pa do 2003. godine. Tesko se Selimu moze spocitavati politicka nebitnost. U Sarajevu nikada nije bio cijenjen kao u Tuzli.

Hocemo li spomenuti i druge likove iz SDP koji su otisli jer su politicki obezvrijedjeni unutar svoje stranke, ima ih tovar koji su ostali, ali kao da je njihovo vrijeme stalo s krajem rata, vise su se bavili svime drugim nego politikom. Jedino se Ivo Komsic migoljio u tome SDP kako je znao i umio.

Zanimljiv je taj macehinski odnos prema prvacima stranke iz 90-tih godina nakon rata, interesantno je kako su mnogi bili u toj opciji, pa potom otisli ili jednostavno ih se stranka nije ticala kao prije iako su ostali u njoj. Komsic je izrastao u toj stranci, pa je poslje i stranka rasla sa njim, pa je potom i on otisao od nje. Sto li?

Sta je truhlo u SDP?
Sve.
fosna2014

#44698 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Da su ostali, bila bi prica kako se SDP ne moze rijesiti stare garde.
kiligonzales

#44699 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Alfons Kauders wrote:
kiligonzales wrote:
Alfons Kauders wrote:

A zipa sad im eto ne valja ni Selim :lol: Picka, povukao se :lol: Frajer objavio rat JNA i dva dana kasnije ih porokali na Brcanskoj :lol: Nema Selim muda, mis pametuje bez odgovornosti :lol:

Ne valja Selim, ali zato valja Masic ili neko deseti, po mogucnosti iz Sarajeva, naravno. Doduse sad im ne valjaju ni Srbi iz Sarajeva. Zato dovode nove iz Banja Luke, ko jebe marginalizirane "miseve" poput Slavise Sucura i Svete Pudarica

Fakat na sta spadose, bas bijedno u picku materinu, da se pokriju od sramote... A oni se jos hvale! :lol: :-)
Selimu, Nijazu rhm, Lazovicu, Pejanovicu, Komsicu jednom drugom, Grebi, gromadi Bogicevicu i nekim drugim imenima kapa dole, ti ako nekom nisu valjali nek se rane ili nek legnu na pod i valjaju se po njemu jer su budale. Svaki od njih je nosio politicko iskustvo iz prethodnog sistema, da su samo cijedili to iskustvo i pamet, kad su trebali i vise imali demokratije unutar stranke i danas bi bili jaki. Ovako ciiin, prvo SDU, pa onda DF. Na kraju stranka sa povlacenjem i Zlaje, posta smjesna.

E sad bi da im guzove vade Tuzlaci Imamovic i Becirevic i izbjeglica Zeljko. Sramota je to. :D
adelkam

#44700 Re: SDP

Post by adelkam »

kiligonzales wrote: Sta je truhlo u SDP?
Kratko cu... SDP su razorila unutarstranacka lobiranja i borba za licni intteres i to od najnizeg do najviseg nivoa partije. Posle je doslo do odlazka kadrova i drugih raskola tako da danas SDP nema vise ni priblizno jaku politicku elitu kakvu je nakada imao. Necu se doticati Selima jer vidim da ga neki ne vole, ali zamisli da jednog Bogica Bogicevica vise nema ni na mapi u SDP-u koji se i jeste aktivno povukao onda kada su iz partije izasli Miro Lazovic, Sejfudin Tokic itd.... Covjek koji je dokazao koliko voli ovu zemlju i kojeg ovaj narod cijeni za ono sto je uradio 1991 se jednostavno povukao.
Jos se sjecam rijeci rahmetli Nijaza Durakovica na vanrednom kongresu prije oko 15 godina. Sve se ispostavilo tacnim... nazalost
Post Reply