Ko Boga vas molim, samo pozurite.On je kazao da je pravo na samoopredjeljenje pravo koje postoji u Ujedinjenim nacijama te kako na njega imaju pravo svi, pa i srpski narod.
"Mi ga afirmišemo kada se osjećamo ugroženo. Stavom SDA o Republici BiH su svi ugroženi i zato spominjemo samoopredjeljenje. Građanska država koju želi SDA je floskula i to oni dobro znaju", rekao je potpredsjednik SNSD-a.
(pa kako u istoj recenici ugrozen od floskule)![]()
On je podsjetio da se polako približava godišnjica izbora, a da izborni rezultati nisu implementirani.
"Komplikovanu situaciju u BiH je još više pokvarila Deklaracija SDA koja je najveća partija sa najviše bošnjačkih glasova. Ono što je SDA usvojila je poznati stav star 30 godina. Svijet se mijenja, ali oni su ostali u '90-im godinama. Oni negiraju jednakopravnost naroda, negiraju Dejtonski sporazum. S tim stavovima SNSD se nije slagao ni ranije, a ne slaže se ni sada", kazao je Radmanović.
Na kraju je kazao kako SDSD poziva na svoj početni stav - "Dejton, Dejton i samo Dejton".
"Teško da ćemo imati dogovor o vraćanju nadležnosti na RS. U tom slučaju poduzimat ćemo mjere mimo dogovora.Ne možemo reći koje će to odluke biti, ali ćemo kao SNSD ohrabriti
našeg predsjednika (Milorada Dodika, op.a.) da sazove Skupštinu SNRS-a da bi se odluke donijele. (...) Mislio da je Dejton izlaz iz mnogih problema uz BiH i tu smo različiti od SDA. Ko je iz Sarajeva reagovao na Deklaraciju SDA? Nema prave reakcije Međunarodne zajednice", zaključio je Radmanović.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Maraschino
#44676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- SmokingMan
#44677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veoma su agilni kada se donose raznorazne nefunkcionalne deklaracije,a veoma nezainteresirani kada su u pitanju egzistencijalni problemi običnih građana.Mazohista sam ja....

-
DonieBrasco
#44678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Makijavelisti, a licni interes svetinja.
-
Haman2
#44679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/127 ... u_smo.htmlKOMŠIĆ IMA ODGOVOR NA SVAKI DODIKOV ISTUP: "Samo ne dajte da nam ubiju ideju Republike, demokratiju koju smo... "
"... gajili među sobom i kada nije bilo političkih stranaka"
Željko Komšić (Foto: NAP/Predsjedništvo BiH)Komšić i Dodik (Ilustracija: Arhiv)Foto: Arhiv
Obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića povodom dodjele priznanja „Počasni građanin općine Bosanska Krupa“:
"Poštovani građani Bosanske Krupe, poštovani načelniče!
Čast mi je da povodom Dana općine Bosanska Krupa mogu primiti vaše priznanje „Počasni građanin općine Bosanska Krupa“. Koristim priliku da vam svima zahvalim za ukazanu čast.
Naročito mi je zadovoljstvo da priznanje dobijam na dan oslobođenja Bosanske Krupe od agresora. Na današnji dan, pripadnici Petog korpusa, odnosno pripadnici 511. slavne brigade, maestralnom akcijom u sklopu operacije „Sana 95“ oslobodili su ovaj grad i natjerali neprijatelja države u panično bjekstvo.
Neprijatelj je iza sebe ostavio razrušen i opustošen grad. Međutim, njegovi građani koji ga vole i koji vole ovu državu, ponovo su ga podigli na noge. Zato mi je drago vidjeti da Bosanska Krupa živi svoj život, a ne onaj koji joj je agresor namijenio.
Dakle, agresor nije uspio u svome cilju. Njegov cilj trajno će mu ostati nedokučiv ali naši ciljevi su još živi. Življi nego ikad. Baš u ovom gradu, prošle godine, u toku predizborne kampanje, govorio sam o ciljevima nas koji volimo i koji se borimo za državu Bosnu i Hercegovinu, i tada sam kazao da moramo sačuvati vjeru u ideju Republike Bosne i Hercegovine.
Sada ću ponoviti isto ono što sam rekao i tada.
Dan kada prestanemo vjerovati u ideju Republike Bosne i Hercegovine je dan u kojem ćemo izgubiti i ovakvu Bosnu Hercegovinu. Ne dajte da nam ubiju ideju Republike, demokratiju koju smo gajili među sobom i kada nije bilo političkih stranaka. Mi, političari, ne smijemo je samo 'podnositi' već uvijek isticati kao temeljnu vrijednost politike i našeg bh. društva. Prestanimo samo govoriti za sebe i svoje, prestanimo samo slušati sebe i svoje. Bosna i Hercegovina, kao država republika, opet će biti društvo u kojem smo kao nekada svi bili okrenuti prema svima. Vjerujem u to i zato sam u politici.
Ideja Republike nije ničije privatno niti stranačko vlasništvo, nego prvomartovsko naslijeđe vizije građanske države Bosne i Hercegovine. Ona ne pripada jednom narodu, naciji ili vjeri, nego svim građanima Bosne i Hercegovine koji ovu zemlju osjećaju svojom, kao i onima koji više nisu među nama.
Za tu ideju vrijedi se zalagati na svaki mogući način, a najbolje ćemo se zalagati čuvajući mir. Mir je, zapravo, naše jedino oružje. Oružje pred kojima će oni koji nastoje da naruše suverenitet države Bosne i Hercegovine, izmišljajući nekakve druge suverenitete, kad tad pokleknuti. Nama se ne žuri toliko koliko se njima žurilo da rasture državu Bosnu i Hercegovinu. Što bi narod rekao: strpljen – spašen.
Pred nama predstoji borba mirnim političkim sredstvima da Bosnu i Hercegovinu unaprijedimo kroz potrebne reforme i učinimo je modernom državom za sve njene građane, uključivanjem u veće sigurnosne, političke i ekonomske sisteme."
-
Haman2
#44680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ŠOK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: „RAZBIĆU VAS!; Ruke su vam do lakata u KRIMINALU…“
Predsjedavajući Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović skinuo je sa dnevnog reda prijedlog Nebojše Vukanovića za raspravu o „of-šor“ kompanijama. No, tek tada je situacija kulminirala
Foto: ArhivFoto: ArhivFoto: Arhiv
„Vi ovdje mislite da nas pogušite kao zečeve, i neće vam proći. Gerilski ću se boriti protiv vas. I, možete vi skinuti zakon sa of-shor kompanijama, ali ću opet otići i u Zug i u Luksemburg i na Kipar, nikad nećete znati gdje ću osvanuti. Razbiću vas“, kazao je narodni poslanik Nebojša Vukanović i nastavio:
„Gospodine Čubriloviću samo me dodatno motivišete ovakvim drskostima koje ste danas napravili. I, ćutite. Ovo danas pokazuje vaš kukavičluk jer se bojite rasprava o vladi, jer znate da su vam svima ruke do lakata u kriminalu“, kazao je Vukanović, a prenosi „Slobodna Bosna“.
A, onda je Vukanović postavio pitanje ministru Antonu Kasipoviću:
„Gospodine Kasipoviću, imamo korumpirane sudije i tužioce, a vi im ne možete ništa. Ukinite ministarstvo, šta će nam ministarstvo nepravde. Sad da mi dokumentujemo krivično djelo, predamo u tužilaštvo, predmeti kupe prašinu. A, kad Ilija Tamindžija mene tuži u utorak, u idući ponedjeljak meni dolazi tužba na odgovor. Zbog čega dvostruki aršini. Šta će nama policija da hapsi kad ga oni puste za 24 sata“, upitao je Vukanović Kasipovića, prenosi „Slobodna Bosna“!?
(SB)
-
Hafis
#44681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slobodna Bosna kao informativni medij
Pa možda negdje u inkluzivnom radu za djecu s posebnim potrebama.
Za odrasle osobe koje nažalost prate taj medij, država se jednostavno mora pobrinuti i osigurati im određene alternativne informativne i obrazovne sadržaje, pa makar i kroz određenu zakonsku legislativu, čime bi se prvenirao negativan utjecaj na navedenu populaciju.
Klix
SIPA pretresa objekte u Hercegovini zbog utaje poreza i kompjuterskih prevara
Haber
SIPA pretresa objekte u Hercegovini zbog porezne utaje i kompjuterskih prevara
Source
SIPA pretresa ugostiteljske objekte u Hercegovini: Pročitajte imena objekata koji se provjeravaju
And finally
Slobodna Bosna
OTKRIVAMO; HERCEGOVINA NA NOGAMA: Stotinu policijskih službenika u akciji „Kasa“, ovo su firme iz Mostara, Čitluka i Čapljine koje su se bavile sumnjivim rabotama…(FOTO)
Ljudi već dokazali i presudili. Još nam samo nisu rekli koliko su godina robije dobili vlasnici tih objekata.
Pa možda negdje u inkluzivnom radu za djecu s posebnim potrebama.
Za odrasle osobe koje nažalost prate taj medij, država se jednostavno mora pobrinuti i osigurati im određene alternativne informativne i obrazovne sadržaje, pa makar i kroz određenu zakonsku legislativu, čime bi se prvenirao negativan utjecaj na navedenu populaciju.
Klix
SIPA pretresa objekte u Hercegovini zbog utaje poreza i kompjuterskih prevara
Haber
SIPA pretresa objekte u Hercegovini zbog porezne utaje i kompjuterskih prevara
Source
SIPA pretresa ugostiteljske objekte u Hercegovini: Pročitajte imena objekata koji se provjeravaju
And finally
Slobodna Bosna
OTKRIVAMO; HERCEGOVINA NA NOGAMA: Stotinu policijskih službenika u akciji „Kasa“, ovo su firme iz Mostara, Čitluka i Čapljine koje su se bavile sumnjivim rabotama…(FOTO)
Ljudi već dokazali i presudili. Još nam samo nisu rekli koliko su godina robije dobili vlasnici tih objekata.
- Maraschino
#44682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta ce tek biti kada kladionice dodju na red? 
Eno u brlogu promijenise zakon, nasta kuknjava, otpustanje radnika, ucjene, peticije...a na kraju pozitivan rezultat...svaki mjesec milion vise u budzetu.
Eno u brlogu promijenise zakon, nasta kuknjava, otpustanje radnika, ucjene, peticije...a na kraju pozitivan rezultat...svaki mjesec milion vise u budzetu.
- JThomas
#44683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
znači da priupitaš za porez u hercegovini je "političko dešavanje"
a u sarajevu i lukavici sve isto - nije...
-
Hafis
#44684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije poanta mog postavljanja ovog članka bila današnja akcija, već sam se, kako nalaže stari dobri domaćinski običaj, htio narugati likovima koji u rubriku ''Političko dešavanje u BiH'' postavljaju ovo jeftino propagandno i šovinističko smeće koje se producira u analfabetskoj ''redakciji'' Slobodne Bosne, prikriveno u formi ''vijesti'' ili ''analiza''.JThomas wrote:znači da priupitaš za porez u hercegovini je "političko dešavanje"a u sarajevu i lukavici sve isto - nije...
Htio sam reći kako se od obične informativne vijesti koja obavješćuje javnost da je u tijeku akcija SIPA-e, donose ''zaključci'' i navode nazivi firmi, citiram: ''koje su se BAVILE sumnjivim rabotama.
Klasičan primjer huškačkog novinarstva, s tim da je ovo ništa, kakve sve gluposti pišu, i to ne slučajno ili iz neznanja, već motivirano, smišljeno i s veoma jasnim političkim ciljem.
Ja toliko, a sad mikrofon prepuštam bauštelcima iz dijaspore, doduše izgleda na čekanju. Valjda zatišje pred jesenske radove.
- madner
#44685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Novinarstvo je generalno takvo, naslov ako nije skandal se i ne objavi.
Bave se vise reketiranjem nego osnovnim obrtom, ali se to ne uocava kada nema nacionalnog predznaka.
Bave se vise reketiranjem nego osnovnim obrtom, ali se to ne uocava kada nema nacionalnog predznaka.
-
Hafis
#44686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ali stvarno ova Slobodna Bosna je postavila nove granice. Cjelokupan žuti tisak preko Drine izgleda kao Poletarac ili Mala sveska u odnosu na njih. Nije mi jasno kako se već netko nije pozabavio njima.
Za ovaj članak gdje donose presudu i onako odoka imenuju firme koje su se ''bavile'' utajom poreza, na zapadu bi im unuci plaćali sudsku odštetu.
Ova država je u totalnom qurcu, i daj bože i da ovako ostane. Samo sumnjam, još će daleko gore biti.
Za ovaj članak gdje donose presudu i onako odoka imenuju firme koje su se ''bavile'' utajom poreza, na zapadu bi im unuci plaćali sudsku odštetu.
Ova država je u totalnom qurcu, i daj bože i da ovako ostane. Samo sumnjam, još će daleko gore biti.
- Maraschino
#44687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-de ... /190918066
Sta je sa Salkicem?
Sve to treba smijeniti i protjerati kao u svakom fashistickom rezimu.
Sta je sa Salkicem?
- video
#44688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zbog Bratica je glasovima sda i izabran 4 poslanik iz snsd-a u dom naroda.
To je bila ta trampa, i jos sitnica okolo
- Maraschino
#44689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Toliko znam a zna i baja pa se pitam, je li se radi o prevari ili ce i baja vratiti jednog poslanika.video wrote:Zbog Bratica je glasovima sda i izabran 4 poslanik iz snsd-a u dom naroda.
Na kraju mislim da se nista nece desiti ali valja predstavu prikazati za narod.
-
jagugu
#44690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA i ostale probosanske stranke imaju dovoljno ruku da već sutra smjene Radmanovića u Parlamentu BiH
- Kikibombona
#44691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pro-kurceve stranke. Jebem im mater svima. Kosti im se raspadale.jagugu wrote:SDA i ostale probosanske stranke imaju dovoljno ruku da već sutra smjene Radmanovića u Parlamentu BiH
U stanju su 1 000 godina fabricirati jalove i cesto dogovorene konflikte samo da ostanu na vlasti.
-
jagugu
#44692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kikibombona wrote:Pro-kurceve stranke. Jebem im mater svima. Kosti im se raspadale.jagugu wrote:SDA i ostale probosanske stranke imaju dovoljno ruku da već sutra smjene Radmanovića u Parlamentu BiH
U stanju su 1 000 godina fabricirati jalove i cesto dogovorene konflikte samo da ostanu na vlasti.
- JThomas
#44693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ama o svemu se izvještava isto, kuso i nepismeno. ima i posebna tema o tome. sve isto je pisano i o prvoj akciji u sarajevu, koja je najjače i odjeknula jer je prva, jer je sve to u paketu smatrano nedodirljivim. i tu su isto politički ugostitelji, bakirovi kućni jarani, i to je neko protumačio kao udar na "prvake"...a tebe ipak svrbi samo ovo. e jebiga.Hafis wrote:Nije poanta mog postavljanja ovog članka bila današnja akcija, već sam se, kako nalaže stari dobri domaćinski običaj, htio narugati likovima koji u rubriku ''Političko dešavanje u BiH'' postavljaju ovo jeftino propagandno i šovinističko smeće koje se producira u analfabetskoj ''redakciji'' Slobodne Bosne, prikriveno u formi ''vijesti'' ili ''analiza''.JThomas wrote:znači da priupitaš za porez u hercegovini je "političko dešavanje"a u sarajevu i lukavici sve isto - nije...
Htio sam reći kako se od obične informativne vijesti koja obavješćuje javnost da je u tijeku akcija SIPA-e, donose ''zaključci'' i navode nazivi firmi, citiram: ''koje su se BAVILE sumnjivim rabotama.
Klasičan primjer huškačkog novinarstva, s tim da je ovo ništa, kakve sve gluposti pišu, i to ne slučajno ili iz neznanja, već motivirano, smišljeno i s veoma jasnim političkim ciljem.
Ja toliko, a sad mikrofon prepuštam bauštelcima iz dijaspore, doduše izgleda na čekanju. Valjda zatišje pred jesenske radove.
- GandalfSivi
#44694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobili smo instruktora tenisa (sve sa diplomom fakulteta za fizicko vaspitanje i sport) za ambasadora u Americi. Ludilo 
- bunk
#44695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto to fali nastavnicima fizickog vaspitanja?
-
jagugu
#44696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Potpredsjednik NSRS-a Senad Bratić podnio neopozivu ostavkuMaraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-de ... /190918066
Sta je sa Salkicem?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/potpred ... /190918093
- horkesh
#44697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jašta će vratitiMaraschino wrote:Toliko znam a zna i baja pa se pitam, je li se radi o prevari ili ce i baja vratiti jednog poslanika.video wrote:Zbog Bratica je glasovima sda i izabran 4 poslanik iz snsd-a u dom naroda.
Na kraju mislim da se nista nece desiti ali valja predstavu prikazati za narod.
Dogovor je, znači, bio da SDA glasa za Majkićku, a zauzvrat im SNSD dopušta da šute. Ako išta progovore, dogovor više ne važi, ali Majkićka ostaje u Domu naroda PSBiH.Admir Čavka: Očigledno da dogovor SNSD-a i SDA više ne važi
https://vijesti.ba/clanak/461444/ocigle ... se-ne-vazi
Genijalan potez SDA. Na nivou potpisivanja ugovora s Katoličkom crkvom i SPC-a pojedinačno, a ostavljanje potpisivanje ugovora sa IZ u BiH za kraj
-
Haman2
#44698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zar je u BiH problem sam SDA. Puno kritika na njen racun a nista konkretno. Kad neko negira postojanje drzave BiH, postojanje jednog naroda, postojanje jednog jezika, kad neko zabranjuje da djeca u skolama uce svoj jezik, pojest itd, kad se podizu spomenici ratnim zlocincima koju su u proslom ratu pobili preko 100.000 ljudi to nikome ne smeta. Pa gdje nam je morl. U cemu su to trugi bolji kao npr. HDZ, SDS, SNSD.
- horkesh
#44699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve što si ti nabrojao ne smeta SDA-u nimalo, inače ne bi glasali za Majkićku, a kao zahvalu su dobili jedan veliki, topli mlaz urina.Haman2 wrote:Kad neko negira postojanje drzave BiH, postojanje jednog naroda, postojanje jednog jezika, kad neko zabranjuje da djeca u skolama uce svoj jezik, pojest itd, kad se podizu spomenici ratnim zlocincima koju su u proslom ratu pobili preko 100.000 ljudi to nikome ne smeta.
-
Haman2
#44700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A kome to onda smeta gospodine Horkesh. Da ne mislis slucajno da to puno brine SDP ili Nasu stranku, SBB, HDZ, SDS ili mozda SNSD.