BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#44676 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mislim da ćeš samo morat bit strpljiv, i ja čekam aktivaciju Paketa 1.
Sovex

#44677 Re: BHTelecom All About

Post by Sovex »

Ista situacija i kod mene. U Tz je valjda nestalo VDSL modema :)

Ima li forumasa da im je pusten dodatni paket 2?

Poz
escobar__

#44678 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

U Tuzli tradicionalno ludo i nezaboravno. :lol:
ing-ecc

#44679 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Sir Charles wrote: Ja nazolst mogu samo sanjati ove brzine. Prijavio sam dodatni paket 1 i nadam se da cu vdsl modemom (kojeg jos nemam) moci ici makar na 30, ali vidjecemo. Vec sam prije pisao na ovoj temi, prije nekoliko godina su postavljene cijevi za optiku (cak mi je cijev dovedena do kuce), ali jos uvijek nista od kablova. Negdje je zapelo, ali nisam uspio saznati gdje i zasto.

http://i64.klix.com/16lb3l.jpg
Ovo bas i ne mora biti cijev za optiku?! :( Al svakako jeste nesto za novu mrezu pa je i to fina podloga za puno vise mogucnosti. Jel ovo na podrucju 033?
exwizzard

#44680 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

Sovex wrote:Ista situacija i kod mene. U Tz je valjda nestalo VDSL modema :)

Ima li forumasa da im je pusten dodatni paket 2?

Poz
Ja evo cekam 20 dana dodatni paket 2, samo da neko tamo klikne 3 dugmeta :S
Sir Charles

#44681 Re: BHTelecom All About

Post by Sir Charles »

ing-ecc wrote:
Sir Charles wrote: Ja nazolst mogu samo sanjati ove brzine. Prijavio sam dodatni paket 1 i nadam se da cu vdsl modemom (kojeg jos nemam) moci ici makar na 30, ali vidjecemo. Vec sam prije pisao na ovoj temi, prije nekoliko godina su postavljene cijevi za optiku (cak mi je cijev dovedena do kuce), ali jos uvijek nista od kablova. Negdje je zapelo, ali nisam uspio saznati gdje i zasto.

Ovo bas i ne mora biti cijev za optiku?! :( Al svakako jeste nesto za novu mrezu pa je i to fina podloga za puno vise mogucnosti. Jel ovo na podrucju 033?
Nije033, USK je u pitanju, a potvrdjeno mi je ovo radjeno za BHTelecom. Zadnju informaciju koju sam uspio dobiti je da problem zapravo u Opstinskom vijecu, valjda je zapelo nesto oko odluke/dozvole za smjestaj centrale ili tako nesto. Moram se jos raspitati o cemu se zapravo radi, jer mi je nelogicno da se dobar dio grada prekopa, postave cijevi i da to godinama tako stoji.
Sake_Mali

#44682 Re: BHTelecom All About

Post by Sake_Mali »

Sir Charles wrote:
ing-ecc wrote:

Nije033, USK je u pitanju, a potvrdjeno mi je ovo radjeno za BHTelecom. Zadnju informaciju koju sam uspio dobiti je da problem zapravo u Opstinskom vijecu, valjda je zapelo nesto oko odluke/dozvole za smjestaj centrale ili tako nesto. Moram se jos raspitati o cemu se zapravo radi, jer mi je nelogicno da se dobar dio grada prekopa, postave cijevi i da to godinama tako stoji.
Tako je i kod nas radjeno (035) pre par godina. Prvo su uradili novu centralu u naselju gdje zivim do koje su doveli optiku iz glavne poste/centrale.E onda su prekopali kompletno naselje i postavili vece crne razvodne kutije ispred svakog sokaka ili svakih nekoliko kuca i sve to je povezano novm instalacijom sa novoizgradjenom centralom. Pa su od tih razvodnih kutija vukli nove telefonske kablove do svake kuce posebno i montirali manje razvodne kutije na kuce. A pored tog novog telefonskog kabla su polozili crnu plasticnu cijev koja je ostala prazna ali je upojena u razvodnu kutiju na kuci. I tada su nam rekli da je to predvidjeno za optiku koja je planirana za nekih 10 godina hehehe :).I da, sve ove poslove je radila privatna firma za BHTelecom :). Oni su samo dosli i spojili nam te podzemen nove instalacije, a sve sto je islo zrakom je poskidano i sklonjeno.
A sad je na nama da cekamo optiku :).
aladinosmic1

#44683 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

Image

nije ovo dobro još imam 3 TV i HD kanale a ova je brzina sa ugašenim TV

sa 3 SD kanala (3 tv upaljenja) - 25 a HD - 15

sa 2 SD kanala (2 tv upaljena) - 28 a HD - 21

sa 1 SD kanalom (1 tv upaljen) - 31 a HD - 27

i slično mješavina ako je HD i SD ili ako su isti kanali ali minimalna brzina sa 3 HD je 15

i plus kad se downloaduje nešto moram smanjit još duplo da ne bi prekido tv
Last edited by aladinosmic1 on 21/05/2016 21:16, edited 1 time in total.
Hyperthalamus

#44684 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

aladinosmic1 wrote:Image

nije ovo dobro još imam 3 TV i HD kanale a ova je brzina sa ugašenim TV

sa 3 SD kanala (3 tv upaljenja) - 25 a HD - 15

sa 2 SD kanala (2 tv upaljena) - 28 a HD - 21

sa 1 SD kanalom (1 tv upaljen) - 31 a HD - 27

i slučno mješavina ako je HD i SD ili ako su isti kanali ali minimalna brzina sa 3 HD je 15

i plus kad se downloaduje nešto moram smanjit još duplo da ne bi prekido tv
Kada su ti pustili to povecanje ?
Imao si innbox od prije ?
aladinosmic1

#44685 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

da imam innbox otkad sam priključio mojutv

zvao sam u ponedjeljak a u srijedu su pustili brzinu , u četvrtak nikako nije radio tv, i i onda u petak je počeo radit i aktivirani su dodatni kanali i hd paket
Laertes

#44686 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Nemam MojeTV od popodne. Internet radi OK (brzina 12/0.8). Zvao 1444, rekli obavijestiti tehnicku sluzbu. Nista nije popravljeno. Nisam mijenjao pakete, samo uvezao u MojIzbor. Jos neko da mu TV ne radi? Ima li nade do ponedjeljka?
caffeinefreak

#44687 Re: BHTelecom All About

Post by caffeinefreak »

Jeli neko zna da li je uopce ziv ovaj projekat?
Uslugu MojaTV možete koristiti i sa bilo kojeg Internet service providera u BiH. Sve što vam je potrebno je pristup internetu!

Iskoristi najbolju ponudu i izaberi:

MojaTV BH – 47 TV programa, sa područja BiH za mjesečnu cijenu od samo 10 KM

MojaTV Basic – svi TV sadržaji iz standardne ponude BH Telecoma (više od 140 TV kanala) zamjesečnu cijenu od samo 22,23 KM

MojaTV Biz – paketi za pravna lica po mjesečnoj cijeni za broj priključaka:

· 29,25 KM – do tri priključka

· 24,90 KM – od četiri do 10 priključaka

· 20,25 KM – za više od 10 priključaka

Obrazovne institucije (škole osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja) ostvaruju pravo na besplatan prvi priključak MojaTV Biz usluge.

Nekad 2014 god cak je ovo objavljeno.
fortaleza

#44688 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

Koje timeshift programe nudi Moja tv?
sencobih

#44689 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

fortaleza wrote:Koje timeshift programe nudi Moja tv?

Ove ozbiljnije domaće, dokumentarne , foxove i eurosportove....
Laertes

#44690 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Laertes wrote:Nemam MojeTV od popodne. Internet radi OK (brzina 12/0.8). Zvao 1444, rekli obavijestiti tehnicku sluzbu. Nista nije popravljeno. Nisam mijenjao pakete, samo uvezao u MojIzbor. Jos neko da mu TV ne radi? Ima li nade do ponedjeljka?
Popravljeno ☺
aladinosmic1

#44691 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

sencobih wrote:
fortaleza wrote:Koje timeshift programe nudi Moja tv?

Ove ozbiljnije domaće, dokumentarne , foxove i eurosportove....

http://www.mojatv.ba/time-shift.html

http://www.mojatv.ba/fileadmin/template ... malica.pdf
aladinosmic1

#44692 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

nema smisla ovo pane download brzina kad se upali tv i opet pocne prekidat, moram na 10 smanjitda bi lijepo 1 tv radio

prije ovih promjena bila je brzina limitirana na 6 a u ruteru 17, tako da ono potrebno za tv se nije moglo koristit na drugim uredajima
Dady

#44693 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

REDDEVILS wrote:Podnio sam zahtjev za dodatni paket 1 4 maja tehbicku mogucnost su ispitali 11 maja i TM postoji , pustili su mi pink paket + a HD paket sam imao od prije i rekli su mi da ce me zvati iz tehnicke sluzbe vjerovatno da mi zamjene modem a evo deset dana proslo niko ne zove. Dali ja trebam ugovor potpisati pa da mi onda zamjene modem i da mi aktiviraju ovaj dodatni paket 1 od 30 do 50 Mbps inace korisnik sam Moje tv od 24.03.2011 :-?
I meni su rekli da će me zvati tehničar za zamjenu modema.
Pitanje za telecom podršku na forumu:
Da li se može koristiti vlastiti modem kao što je to prije bio slučaj kod ADSL-a.
Naime kako već planiram kupiti AC WiFi Router, uzeo bih onda neki koji u sebi ima integriran VDSL modem i VOIP.
Modem podržava automatsku konfiguraciju od strane providera.
Volio bih da mi neko potvrdi da li će ovo raditi u mreži BHTelecoma. Trebao bi da podržava i ADSL/ADSL2+ Anex A i B standarde te VDSL uključujući i vectoring.
FRITZ!Box 7490 A/CH verzija - valjda je za Njemačku samo ISDN verzija.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/A1PLOlHPZrS.pdf
Del_Boy1

#44694 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

aladinosmic1 wrote:nema smisla ovo pane download brzina kad se upali tv i opet pocne prekidat, moram na 10 smanjitda bi lijepo 1 tv radio

prije ovih promjena bila je brzina limitirana na 6 a u ruteru 17, tako da ono potrebno za tv se nije moglo koristit na drugim uredajima
Probaj uradit ovako kao što je objašnjeno ovdje pa vidi imal kakve razlike.
exwizzard

#44695 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

Dady wrote:
REDDEVILS wrote:Podnio sam zahtjev za dodatni paket 1 4 maja tehbicku mogucnost su ispitali 11 maja i TM postoji , pustili su mi pink paket + a HD paket sam imao od prije i rekli su mi da ce me zvati iz tehnicke sluzbe vjerovatno da mi zamjene modem a evo deset dana proslo niko ne zove. Dali ja trebam ugovor potpisati pa da mi onda zamjene modem i da mi aktiviraju ovaj dodatni paket 1 od 30 do 50 Mbps inace korisnik sam Moje tv od 24.03.2011 :-?
I meni su rekli da će me zvati tehničar za zamjenu modema.
Pitanje za telecom podršku na forumu:
Da li se može koristiti vlastiti modem kao što je to prije bio slučaj kod ADSL-a.
Naime kako već planiram kupiti AC WiFi Router, uzeo bih onda neki koji u sebi ima integriran VDSL modem i VOIP.
Volio bih da mi neko potvrdi da li će ovo raditi u mreži BHTelecoma. Trebao bi da podržava i ADSL/ADSL2+ Anex A i B standarde te VDSL uključujući i vectoring.
Moze radit bez problema, i ja sam uzeo modem. Automatske postavke ti nece radit jer to ide preko serijskog broja modema/mac adrese.
aladinosmic1

#44696 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

Del_Boy1 wrote:
aladinosmic1 wrote:nema smisla ovo pane download brzina kad se upali tv i opet pocne prekidat, moram na 10 smanjitda bi lijepo 1 tv radio

ne mogu naći Multicast: IGMP v2
Dady

#44697 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

exwizzard wrote:
Dady wrote: Pitanje za telecom podršku na forumu:
Moze radit bez problema, i ja sam uzeo modem. Automatske postavke ti nece radit jer to ide preko serijskog broja modema/mac adrese.
Hvala puno
I ja sam prije imao svoj ADSL modem, i to je radilo bez problema.
E sada bih volio znati da ću moći poštimati i MojaTV i VOIP telefon da radi bez problema, da se riješim onog voip adaptera od telecoma.
Del_Boy1

#44698 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

aladinosmic1 wrote:
Del_Boy1 wrote:

ne mogu naći Multicast: IGMP v2
Ne znam kako je kod innbox modema, kod zte se to nalazi u postavkama za internet i odaberes PVC 1.
Cossack

#44699 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Danas viđoh Telemachov flajer s novom ponudom. Bar u Sarajevu su opasno napali sa super niskim cijenama. Nadam se da će BHT imati neki odgovor jer su inace u velikim problemima! :cry:
exwizzard

#44700 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

Cossack wrote:Danas viđoh Telemachov flajer s novom ponudom. Bar u Sarajevu su opasno napali sa super niskim cijenama. Nadam se da će BHT imati neki odgovor jer su inace u velikim problemima! :cry:
Haha pa to to od telemacha je odgovor na BHT cijene od maja.
Locked