Jbt mi na forumu to govorimo ima dva mjesecaChallenger__ wrote:Foreign Policy: Flash Points: The 'decline of ISIS' is a myth
Opadanje ISIL-a je mit.
Sirija
- walter kurtz
#44676 Re: Sirija
- Lincoln-Burrows
#44677 Re: Sirija
Što tu ima čudno, to je dominantna ideologija među Arapima,
nema teorije da će biti poražena.
Sve što se može je obuzdati je u nekim okvirnim granicama.
nema teorije da će biti poražena.
Sve što se može je obuzdati je u nekim okvirnim granicama.
- Challenger__
#44678 Re: Sirija
Da. Da dodam: od početka tvrdim da je Koaliciona 'borba protiv ISIL-a" mit, placebo. Ograničvanje, preusmjjeravanja, da, borba - ne.walter kurtz wrote:Jbt mi na forumu to govorimo ima dva mjesecaChallenger__ wrote:Foreign Policy: Flash Points: The 'decline of ISIS' is a myth
Opadanje ISIL-a je mit.
-
Howitzer
#44679 Re: Sirija
Jasno ko dan, smiješno jel de, naravno da jest...salik79 wrote:Ma jasnoHowitzer wrote:Koje ste vi nakaradne šifre to je čudo...
Pa vi više sikčete tamo za nekim kamenjem isklesanim nego što ste za ove 4 godine išta rekli u vezi Asadovog masovno ubijanje dijece i žena, koja bolest čovječe...![]()
Pašče Homeini te nije naučilo suosječanju prema nevinim životima muslimana, nego njihovim naslađivanjem, idi lupi se u glavu koji put s onim "svetim" Kerbelskim kamenjem, možda ti proradi empatija
-
breuer
#44680 Re: Sirija
Idi bolan ti sruši kakav spomenik ljudskog naslijeđa.Howitzer wrote:Jasno ko dan, smiješno jel de, naravno da jest...
Pašče Homeini te nije naučilo suosječanju prema nevinim životima muslimana, nego njihovim naslađivanjem, idi lupi se u glavu koji put s onim "svetim" Kerbelskim kamenjem, možda ti proradi empatija
- insomnia78
#44681 Re: Sirija
Za ovo, naravno, imas dokazearman1 wrote:U okolini Palmire u toku dana linije pomjerane više puta. Puno žrtava na obje strane. Zijanio izgleda orangutan koji je rukovodio operacijom. Jedan odoficira SAA izjavio da su mu važniji Sirijski vojnici nego "svjetsko" blago. Navodno sirijska vojska uklonila sve oznake na palmiri da je u pitanju UNESCO priznati spomenik. Valda je to naredba na nivou cijele Sirije jer UN i komplet međunarodna zajednica nisu dosad u sukobu učinili ništa učinili da zaštite kulturnu baštinu od bradatih ćafira, čak što više neke zemlje(NATO ih dobrano i pomažu).
Il' da ti ipak vjerujemo na rijec?
- insomnia78
#44682 Re: Sirija
Nemoj ti molim te sa svojim tvrdnjamaChallenger__ wrote:Da. Da dodam: od početka tvrdim da je Koaliciona 'borba protiv ISIL-a" mit, placebo. Ograničvanje, preusmjjeravanja, da, borba - ne.walter kurtz wrote:Jbt mi na forumu to govorimo ima dva mjesecaChallenger__ wrote:Foreign Policy: Flash Points: The 'decline of ISIS' is a myth
Opadanje ISIL-a je mit.
Sta si sve ti tvrdio...
- salik79
#44683 Re: Sirija
Idi ti, ba, kak'e skole zavrsi. Kakve gragramatike u ruke...Logika ce, s vremenom, sama dociHowitzer wrote:Jasno ko dan, smiješno jel de, naravno da jest...salik79 wrote:Ma jasnoHowitzer wrote:Koje ste vi nakaradne šifre to je čudo...
Pa vi više sikčete tamo za nekim kamenjem isklesanim nego što ste za ove 4 godine išta rekli u vezi Asadovog masovno ubijanje dijece i žena, koja bolest čovječe...![]()
A ja odoh "ubit sejjidu Aisu"
- Challenger__
#44684 Re: Sirija
Da Assad neće pasti 2012, 2013, 2014. Da ga Rusija neće prodati 2013. Da će zbog blamaže na BI Administracija "otvoriti novi front" na drugom kraju svijeta. Da je zapad izgubio Egipat. Da neće biti trampe "Donbas za Krim". Da Sisi neće u ovom formatu ući u Jemen...insomnia78 wrote:Nemoj ti molim te sa svojim tvrdnjama
Sta si sve ti tvrdio...
Ukratko, uvijek u pravu.
A to što ti vjeruješ medijima da se "vodi borba protiv ISIL-a" pokazuje da placebo djeluje na ovce.
- Challenger__
#44686 Re: Sirija
A sad, kao fancy "zapadnjak" potegni argument satire koji sam voljno postavio na temi Ukrajina...
______
Veze ti blage nemaš Nesanice.
______
- JohnnyS
#44687 Re: Sirija
A je li Rusija prodala Assada 2015.? Džaba vježbe kineske i ruske mornarice po Mediteranu, lihvarocionistički AIPAC-ovi proxyiji ga dobro stisli, a Rusi sve to s obzora gledaju...
-
Bodkin
#44688 Re: Sirija
Opet taj vehabijeki izraz pasce. Idi bolan procitaj koju knjigu. Ili ne mozes od svrsavanja na rusenje spomenika civilizacije stare 3000 godina koja je tad bila naprednija od kamilojeba danasHowitzer wrote:Jasno ko dan, smiješno jel de, naravno da jest...salik79 wrote:Ma jasnoHowitzer wrote:Koje ste vi nakaradne šifre to je čudo...
- Challenger__
#44689 Re: Sirija
Na ovoj stranici, mjesecima, Walter i ja pričamo da "ISIL ne slabi". Pobožnim vjernicima one klempave budaletine u WH se postavi naslov Foreign Policy analize koja to potvrđuje danas, oni se klibere...
Koji jad.
_____
Koji jad.
_____
- insomnia78
#44690 Re: Sirija
HahahahaChallenger__ wrote:A sad, kao fancy "zapadnjak" potegni argument satire koji sam voljno postavio na temi Ukrajina...![]()
______
Pa covjece to kod tebe stvarno prerasta u patologiju
Hahahaha
Odo, valja po bebsa u obdaniste
- Challenger__
#44691 Re: Sirija
Ništa se ne sekiraj. Obuma i ekipa će sve to srediti. Samo da padne Assad.

-
Bodkin
#44692 Re: Sirija
Sta je fazon sa obuma? Ne kontam uvredu
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#44693 Re: Sirija
izrael pomaže kurde pa se ne bunite ... što liHerr Flick wrote:insomnia78 wrote: Smjesno, Izrael ih lijeci i naoruzava, sigurno im Izrael daje oruzje koje ce biti koristeno protiv njih
Nebitno, a jesi vidio kolicinu i tip oruzja koje su Ameri dali irackoj vojsci,pa nista?
Jedva su, na celu sa strasnim Kasimom i njegovim ljudima, uz podrsku USAF-a zauzeli Tikrit
Nece oni ruku koja ih hrani,Izrael ih 1000% lijeci,imas cak video od Vice Newsa o tome,takodjer te iste i naouruzava sto su mirovnjaci UN-a na golanu potvrdili,uglavnom odrzavaju redovan kontkat sa IDF-om na granici
ah pa naravno kurdi su "protiv" turske
- Klavikula
#44694 Re: Sirija
i sta je na kraju, jel se za Palmiru jos vode borbe ili IS drzi grad?
otkako su SAD i Iran priblizili stavove, Assada ne ide bas najbolje.
otkako su SAD i Iran priblizili stavove, Assada ne ide bas najbolje.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#44695 Re: Sirija
isil je u vojnom pogledu kita od ovceChallenger__ wrote:Na ovoj stranici, mjesecima, Walter i ja pričamo da "ISIL ne slabi". Pobožnim vjernicima one klempave budaletine u WH se postavi naslov Foreign Policy analize koja to potvrđuje danas, oni se klibere...
Koji jad.
_____
da im nije saudije, jordana, kuvajta, katara, uae, turske, izraela, amerike, hrvatske, barselone, vanzemaljca, engleske, francuske i nato pakta propali bi ko kauč
plus desetine hiljada a možda i preko stotinu dobrovoljca fanatika i plaćenika sa svih strana svijeta koji dolaze u siriju i irak pod patronatom gore pobrojanih
martin bi ... pardon kasim, hrabri saa vojnici i superhezbola bi ih riješili ako ne za mjesec dana onda najviše za dvije-tri hefte
čeli lajk
- Joe McCarthy
#44696 Re: Sirija
Ako ti nemoreš u džihad, imaš valjda ženskog roda u famEliji? To mora halifi na halal rasplod ići radi povećanja broja Mudžahedina.Howitzer wrote:Samo ako ćeš ti skoknut do kurda pa da te potražim preko nišana, nikako drugačije![]()
više te volim habat ovde![]()
Vala koliko pišeš o tim Kurdima red bi bio da si im na bilo koji način doprinjeo njihovom slobodi i toliko željenoj samostalnosti, djevojke sa puškama a ti trubiš svakodnevno već koliko, mogao si ti kojeg halifinog smaknut
- Joe McCarthy
#44697 Re: Sirija
Samo su Timur, Ghengis i Turci znali kako da vladaju Arapima. Istrijebiš čitav grad i koji ti se odupre, i sve tako dok u Arapa ne proradi samo prezervacijski instinkt.atg51 wrote:Ove godine ISIL, AQ i ostale grupe (pobunjenici ili teroristi, svejedno kako se zovu) u kvalitetnim ofanzivnim djelovanjima porazili su SAA i NDF, uglavnom u borbama oko Idliba. Ne znam sta se desava na terenu, predaleko smo mi da bi znali detalje, ali ono sto znam je da nisu bili ovako opasni i efikasni prosle godine. ISIL na oba fronta na koja ratuje (Sirija i Irak) ostvaruje veliki napredak. Ko god ima gram mozga zna da to nije do njih, cak i BBC na svojoj stranici javno kaze da im otvoreno pomazu Turska, Saudijska Arabija i Jordan. S druge strane, SAA i Iracka armija mi trenutno izgledaju smijesno. Ostavljaju tenkove, oklopna vozila, napustaju gradove i baze i bjeze. Ne znam gdje planiraju bjezati i sta kontaju ko ce ih spasiti? ISIL ko ISIL, napada isto kao i prije, par ovih samoubica u kamione napunjene eksplozivom, detonacija, juris. Za 4 godine rata SAA i Iracka vojska jos nisu shvatili kako to zaustaviti!?
SAA je sigurno nakon svih ovih poraza u relativno teskom stanju, u prvom redu mislim na moral. Sta poduzeti da se situacija popravi, da se vojnicima vrati samopouzdanje i zaustavi ova proljetna ofanziva ISIL-a, to je sigurno glavno pitanje vojnog vrha SAA. Isto tako ne kontam zasto se forsira ovaj Kalamun toliko mnogo i zasto je toliko bitno da se osvoji. SAA, uz pomoc Hezbolaha, jedino tamo napreduje.
Od cudnih situacija na terenu, ne znam koja strana je cudnija. Ima bar 100 klipova na netu gdje se unistavaju tenkovi i oklopna vozila SAA. I ovi opet isto sve rade i nikako da nauce. S druge strane, ISIL-ovci ginu u nevjerovatnim kolicinama (BBC pise da je od marta (pocetak napada na Idlib) poginulo preko 500 boraca ISIL-a) i opet stalno napadaju, kao da ni najmanje ne mare sto ce poginuti. Naravno, BBC ne pise da su poginuli u klasicnim borbama protiv SAA i NDF, vec ono, vecina ih je poginula nakon bombardovanja saveznicke avijacije.To sto se kolone vozila u ogromnim konvojima krecu po dijelu teritorije koji kontrolise ISIL-a slobodno i sto ih niko "ne vidi", to je valjda normalno.
Uglavnom, trenutno stanje: SAA sa svojim saveznicima je u defanzivi, ISIL sa svojim saveznicima napreduje.
Pravi gubitnici su obicni ljudi, koji ne zele da se ratuje, unistava i ubija oko njih.
Ne možeš se ti "politički korektno" boriti protiv zatucanih ljudi, samo Dredenska bombradovanja gradova koji su se poklonili pobunjenicima i stari sistem komesra koji bi pogubljavali kukavice i nesposobne na licu mjesta Arapske države mogu spasiti. Ovako se samo vrte u krug.
- Challenger__
#44698 Re: Sirija
To što ne tuku po konvojima ISIL-a to je dio koalicione "borbe protiv ISIL-a".atg51 wrote:S druge strane, ISIL-ovci ginu u nevjerovatnim kolicinama (BBC pise da je od marta (pocetak napada na Idlib) poginulo preko 500 boraca ISIL-a) i opet stalno napadaju, kao da ni najmanje ne mare sto ce poginuti. Naravno, BBC ne pise da su poginuli u klasicnim borbama protiv SAA i NDF, vec ono, vecina ih je poginula nakon bombardovanja saveznicke avijacije.To sto se kolone vozila u ogromnim konvojima krecu po dijelu teritorije koji kontrolise ISIL-a slobodno i sto ih niko "ne vidi", to je valjda normalno.
Samo treba imati čvrstu vjeru u Obumu i ekipu.
-
budza
#44699 Re: Sirija
RepublikanskaGarda wrote:ISIS ponovno upao u Palmyru, po njihovim izvorima kontroliraju većinu grada dok su royalisti u bježaniji, sa loyalističkih izvora je teško naći neku novu informaciju o situaciji tamo pa ako netko od cijenjenih izvjestitelja može malo podrobnije objasniti šta se tamo događa, pad Palmyre bi bio jedan od najvecih kulturocida u novijoj eri ljudske povijesti, Palmyra je muzej na otvorenom, bio sam tamo kao klinac.....
sigurno da je tacno. citam od juce, nemacki i francuski mediji su intenzivirali sa plakanjem zbog toga sto ID zauzima palmiru.
- JohnnyS
#44700 Re: Sirija
Bodkin wrote:Sta je fazon sa obuma? Ne kontam uvredu
Jamačno neka rasistička stvar. Vidiš da isti spominju.