Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
chino
#44676 Re: Utakmice.
Iznosimo loptu i napravimo penal, e to treba znati uraditi
-
Awakened
#44677 Re: Utakmice.
Smijesna smo ekipa. Ovo nije fudbal za prve lige nigdje.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
- Magarece_godine
-
last mohicans
#44680 Re: Utakmice.
Kakva bezidejnost, do sutra gola ovom neigrom neće dati.
-
mond
#44681 Re: Utakmice.
Isuviše nervozni za prvi meč. Fali Đorđević protiv jačih ekipa. Bezveze dajemo drugi penal u tri utakmice protiv njih..
Ps Jebi se Luliću. Apsolutno amaterski
Ps Jebi se Luliću. Apsolutno amaterski
-
Awakened
#44682 Re: Utakmice.
Kao da su ograjisali. Toliko nefudbalskih odluka, poteza, dodira, polozaja tijela ja nisam vidio ni u utakmicama kantonalne lige....za kadete.
-
mond
#44683 Re: Utakmice.
Nervozno sve. Sami sebe sakatimo zadnja tri meča sa njima, ništa ni mi ni oni, ali mi poklonimo jal penale jal faulove. Dodaj i nemoguće promašaje u dva derbija i skontaš da se radi o vrućim glavama kod naših igrača.
Ne sporim ja žar, trku, borbu... ali moraju biti hladniji i mudriji.
Ne sporim ja žar, trku, borbu... ali moraju biti hladniji i mudriji.
-
last mohicans
#44684 Re: Utakmice.
Loše spremljena ekipa taktički, a još više mentalno. Pravi mentalni patuljici. Kao da su Borac i Giga nasuprot. Jebo vas Svinjski, jesu li to s marsa pali, da ne možeš dva, tri pasa i polupriliku stvoriti.
- armin071
#44685 Re: Utakmice.
jebo ti ekipu koja dva dodavanja ne može uvezati…
- Maharadza
#44687 Re: Utakmice.
Remi je isto kao pobjeda na osnovu dosadašnjeg antifudbala ali navijački svakako HAAAJDEEEE IGRAJ BORDO BIJELI, SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE!!!
-
last mohicans
#44688 Re: Utakmice.
Što je Gojković fakin, ovakav stoper nam je trebao.
- GandalfSivi
#44689 Re: Utakmice.
Opet nemoguce situacije…
-
mond
#44690 Re: Utakmice.
Došli po povoljan rezultat i sve si im dao, penal, glupe prekide, valjanja i opet si se na kraju ispromašivao ko stoka. Antifudbal u prvom i nervoza čitav meč.
Lično mi se jebe za kup, ali ova utakmica pokazuje koliko fali Đorđević.
Lično mi se jebe za kup, ali ova utakmica pokazuje koliko fali Đorđević.
- Logovan
#44692 Re: Utakmice.
Smiješno prvo poluvrijeme. Drugo bolje, tri, četiri prilike. Šteta za onaj promašaj oko 90 minute.
Ni Zrinjski nije dobar bio, skroz bezveze igra. Iz penala zabili i to je to.
Butić opet zapažen.
Valjda nije neka teža povreda majku mu. Gojković!
Proći ćemo ih!
Butić opet zapažen.
Proći ćemo ih!
-
Awakened
#44693 Re: Utakmice.
Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
-
18mn97
#44694 Re: Utakmice.
Nadam se da nije zadnja loza kod Butica. Odsepao je na kraju. Inace dobar igrac, svidja mi se zasad.
- GandalfSivi
-
svi u napad
#44696 Re: Utakmice.
Zekic nastavlja po starom. Izuzev Borca kojeg smo dobili iz slobodnog udarca nismo dobili ni jednu veliku/derbi tekmu. Po obicaju kad igramo neki derbi on eksperimentise. Dakle sa ovom postavom i taktikom mozes igrati u gostima. Ljudi se povukli i postavili nisko odbranu a ti igras dubinskim loptama na Gulija. Guli ne moze igrati centarfora pogotovo kuci kad moras igrati napadacki. Na pocetku po dolasku u svetinju Zekic je igrao sa Kerijem i Gulijem na krilima i niko ih nije mogao zaustaviti. Veceras uvodi Keremeha i stavlja ga na lijevog beka. Kad je isti prebacen na desno krilo pocinjemo igrati. Vezna linija bila katastrofalna i tek ulaskom Mustafica i postavljanjem Keremeha na krilo pocinjemo igrati. Mehmedovic ne moze biti organizator i kao sto je neko vec ranije pisao Krdzalic treba dobiti isto toliko sansi kao on da bi vidjeli ko je od njih dvojice jaci tj. bolji mladi igrac. Sarajevo na Kosevu mora igrati napadacki tj. ici na pobjedu a to moze ostvariti igrajuci klasicne varijante 4-3-3 ili 3-4-3 te ako ne ide tj. nisi dao gol do 65 minute prelazis na igru sa dva napadaca tj. 3-3-4. To su osnove fudbala tj. taktike kuci. Zeka se previse uzda da ce Guli sam rjesiti tekmu u napadu i igra siguricu tj. igraj odbranu cuvaj 0:0 a ako Guli sta uradi odlicno. Ovaj novi napadac zna igrati lopte ali ga Zeka koristi kao sto je koristio i Hamzu tj. da igra nekog povucenog centarfora u nadi da ce protivnicki centarhalfovi pratiti naseg napadaca i tako napustiti svoja mjesta ostavljajuci prostor u 16 metara. Kao ozbiljan trener moras znati da Zrinjski igra zonsku odbranu sa visokim centarhalfovima koji su dobri skakaci i koji cuvaju pozicije. Bilo je smjesno gledati nase visoke balone koji su isli prema Guliju koje je Jakovljevic bez ikakve muke otklanjao. Njihovi centarhalfovi su teski i spori i trebalo je igrati po zemlji protiv njih.
No bez obzira na losu i bezidejnu igru veceras mislim da uz normalno sudjenje imamo dobre sanse da ih prodjemo jer ce oni sad moratu igrati napadacki tj. otvorenije gdje bi Guli i Keremeh koji bi morao igrati u Mostaru imali vise prostora za brzinska istrcavanja i na taj nacin bi unjeli pometnju u njihove redove.
Da zakljucim ovaj komentar ponavljajuci da na Kosevu moramo igrati klasicni napadcki fudbal bez eksperimentisanja a u gostima Zeka moze nastaviti sa sadasnjom formacijom i igrom. Zivjeli.
No bez obzira na losu i bezidejnu igru veceras mislim da uz normalno sudjenje imamo dobre sanse da ih prodjemo jer ce oni sad moratu igrati napadacki tj. otvorenije gdje bi Guli i Keremeh koji bi morao igrati u Mostaru imali vise prostora za brzinska istrcavanja i na taj nacin bi unjeli pometnju u njihove redove.
Da zakljucim ovaj komentar ponavljajuci da na Kosevu moramo igrati klasicni napadcki fudbal bez eksperimentisanja a u gostima Zeka moze nastaviti sa sadasnjom formacijom i igrom. Zivjeli.
-
Messier
#44697 Re: Utakmice.
Jel ti shvatas, nit pocetka nit kraja?svi u napad wrote: ↑26/02/2025 02:33 Zekic nastavlja po starom. Izuzev Borca kojeg smo dobili iz slobodnog udarca nismo dobili ni jednu veliku/derbi tekmu. Po obicaju kad igramo neki derbi on eksperimentise. Dakle sa ovom postavom i taktikom mozes igrati u gostima. Ljudi se povukli i postavili nisko odbranu a ti igras dubinskim loptama na Gulija. Guli ne moze igrati centarfora pogotovo kuci kad moras igrati napadacki. Na pocetku po dolasku u svetinju Zekic je igrao sa Kerijem i Gulijem na krilima i niko ih nije mogao zaustaviti. Veceras uvodi Keremeha i stavlja ga na lijevog beka. Kad je isti prebacen na desno krilo pocinjemo igrati. Vezna linija bila katastrofalna i tek ulaskom Mustafica i postavljanjem Keremeha na krilo pocinjemo igrati. Mehmedovic ne moze biti organizator i kao sto je neko vec ranije pisao Krdzalic treba dobiti isto toliko sansi kao on da bi vidjeli ko je od njih dvojice jaci tj. bolji mladi igrac. Sarajevo na Kosevu mora igrati napadacki tj. ici na pobjedu a to moze ostvariti igrajuci klasicne varijante 4-3-3 ili 3-4-3 te ako ne ide tj. nisi dao gol do 65 minute prelazis na igru sa dva napadaca tj. 3-3-4. To su osnove fudbala tj. taktike kuci. Zeka se previse uzda da ce Guli sam rjesiti tekmu u napadu i igra siguricu tj. igraj odbranu cuvaj 0:0 a ako Guli sta uradi odlicno. Ovaj novi napadac zna igrati lopte ali ga Zeka koristi kao sto je koristio i Hamzu tj. da igra nekog povucenog centarfora u nadi da ce protivnicki centarhalfovi pratiti naseg napadaca i tako napustiti svoja mjesta ostavljajuci prostor u 16 metara. Kao ozbiljan trener moras znati da Zrinjski igra zonsku odbranu sa visokim centarhalfovima koji su dobri skakaci i koji cuvaju pozicije. Bilo je smjesno gledati nase visoke balone koji su isli prema Guliju koje je Jakovljevic bez ikakve muke otklanjao. Njihovi centarhalfovi su teski i spori i trebalo je igrati po zemlji protiv njih.
O cemu pricas?
-
internazionale
#44698 Re: Utakmice.
Prerast'o si ti našu ligu, fataj se liga peticaAwakened wrote: ↑25/02/2025 23:05 Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
-
Awakened
#44699 Re: Utakmice.
Imas li sta reci na temu, pusti se mene? Po tebi smo valjda dobro odigrali?internazionale wrote: ↑26/02/2025 08:13Prerast'o si ti našu ligu, fataj se liga peticaAwakened wrote: ↑25/02/2025 23:05 Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
-
internazionale
#44700 Re: Utakmice.
Ko prati našu ligu i situaciju u i oko sinoć utakmica je očekivana.Awakened wrote: ↑26/02/2025 08:26Imas li sta reci na temu, pusti se mene? Po tebi smo valjda dobro odigrali?internazionale wrote: ↑26/02/2025 08:13Prerast'o si ti našu ligu, fataj se liga peticaAwakened wrote: ↑25/02/2025 23:05 Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
Po meni najveće iznenađenje je destrukcija od strane Zrinjskog, valjanje i odugovlaĉenje od starta. Sa Zrinjskim smo koliko pamtim imali najfudbalskije utakmice, nikad nisu "odigrali" ko sinoć. Bilo je nekoliko "legendarnih" sudijskih krađa ali generalno su furali fudbal.
Zrinjski je i dalje top ekipa naše lige, koliko god imali problema s nekim igračima. Iskusni, uigrani...
Dodatno na to kada si svjestan da će Vicino sudijsko pašće svaku ili/ili situaciju njima presuditi, tako je i penal, onda moraš biti solidno dobar da ih pobijediš.
Raja mora biti svjesna da nas, posebno na AFH, namjerno izazivaju i provociraju. Davno sam najavio da nam neće dati dalje od 3. mjesta, a ne kup da osvojimo.
Još smo neuigrani, neki igrači su kasno došli. Ali mi ovi što su s klupe ušli daju nadu, "samo" da se sve to ukomponuje.
Ponjava od mene, svi u napad je mala maca