Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

chino

#44676 Re: Utakmice.

Post by chino »

Iznosimo loptu i napravimo penal, e to treba znati uraditi👍
Awakened

#44677 Re: Utakmice.

Post by Awakened »

Smijesna smo ekipa. Ovo nije fudbal za prve lige nigdje.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#44678 Re: Utakmice.

Post by enko 1964 »

Awakened wrote: 25/02/2025 21:10 Smijesna smo ekipa. Ovo nije fudbal za prve lige nigdje.
Dobro je, nisam jedini što misli da ovo ne liči ni na šta.
Magarece_godine

#44679 Re: Utakmice.

Post by Magarece_godine »

enko 1964 wrote: 25/02/2025 21:13
Awakened wrote: 25/02/2025 21:10 Smijesna smo ekipa. Ovo nije fudbal za prve lige nigdje.
Dobro je, nisam jedini što misli da ovo ne liči ni na šta.
+1
last mohicans

#44680 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Kakva bezidejnost, do sutra gola ovom neigrom neće dati.
mond

#44681 Re: Utakmice.

Post by mond »

Isuviše nervozni za prvi meč. Fali Đorđević protiv jačih ekipa. Bezveze dajemo drugi penal u tri utakmice protiv njih..
Ps Jebi se Luliću. Apsolutno amaterski
Awakened

#44682 Re: Utakmice.

Post by Awakened »

Kao da su ograjisali. Toliko nefudbalskih odluka, poteza, dodira, polozaja tijela ja nisam vidio ni u utakmicama kantonalne lige....za kadete.
mond

#44683 Re: Utakmice.

Post by mond »

Nervozno sve. Sami sebe sakatimo zadnja tri meča sa njima, ništa ni mi ni oni, ali mi poklonimo jal penale jal faulove. Dodaj i nemoguće promašaje u dva derbija i skontaš da se radi o vrućim glavama kod naših igrača.
Ne sporim ja žar, trku, borbu... ali moraju biti hladniji i mudriji.
last mohicans

#44684 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Loše spremljena ekipa taktički, a još više mentalno. Pravi mentalni patuljici. Kao da su Borac i Giga nasuprot. Jebo vas Svinjski, jesu li to s marsa pali, da ne možeš dva, tri pasa i polupriliku stvoriti.
armin071

#44685 Re: Utakmice.

Post by armin071 »

jebo ti ekipu koja dva dodavanja ne može uvezati…
mond

#44686 Re: Utakmice.

Post by mond »

Tako :thumbup:
Maharadza

#44687 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Remi je isto kao pobjeda na osnovu dosadašnjeg antifudbala ali navijački svakako HAAAJDEEEE IGRAJ BORDO BIJELI, SVI U NAPAD, JEDAN JE HASE!!!
last mohicans

#44688 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Što je Gojković fakin, ovakav stoper nam je trebao.
GandalfSivi

#44689 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Opet nemoguce situacije…
mond

#44690 Re: Utakmice.

Post by mond »

Došli po povoljan rezultat i sve si im dao, penal, glupe prekide, valjanja i opet si se na kraju ispromašivao ko stoka. Antifudbal u prvom i nervoza čitav meč.
Lično mi se jebe za kup, ali ova utakmica pokazuje koliko fali Đorđević.
sencobih

#44691 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Nama uvijek neko fali
Logovan

#44692 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Smiješno prvo poluvrijeme. Drugo bolje, tri, četiri prilike. Šteta za onaj promašaj oko 90 minute. :-) Ni Zrinjski nije dobar bio, skroz bezveze igra. Iz penala zabili i to je to.

Butić opet zapažen. :thumbup: Valjda nije neka teža povreda majku mu. Gojković! :thumbup:

Proći ćemo ih!
Awakened

#44693 Re: Utakmice.

Post by Awakened »

Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
18mn97

#44694 Re: Utakmice.

Post by 18mn97 »

Nadam se da nije zadnja loza kod Butica. Odsepao je na kraju. Inace dobar igrac, svidja mi se zasad.
GandalfSivi

#44695 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

18mn97 wrote: 25/02/2025 23:37 Nadam se da nije zadnja loza kod Butica. Odsepao je na kraju. Inace dobar igrac, svidja mi se zasad.
Kad je udario loptu misic ga zabolio. Nadam se da nije napukao…
svi u napad

#44696 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Zekic nastavlja po starom. Izuzev Borca kojeg smo dobili iz slobodnog udarca nismo dobili ni jednu veliku/derbi tekmu. Po obicaju kad igramo neki derbi on eksperimentise. Dakle sa ovom postavom i taktikom mozes igrati u gostima. Ljudi se povukli i postavili nisko odbranu a ti igras dubinskim loptama na Gulija. Guli ne moze igrati centarfora pogotovo kuci kad moras igrati napadacki. Na pocetku po dolasku u svetinju Zekic je igrao sa Kerijem i Gulijem na krilima i niko ih nije mogao zaustaviti. Veceras uvodi Keremeha i stavlja ga na lijevog beka. Kad je isti prebacen na desno krilo pocinjemo igrati. Vezna linija bila katastrofalna i tek ulaskom Mustafica i postavljanjem Keremeha na krilo pocinjemo igrati. Mehmedovic ne moze biti organizator i kao sto je neko vec ranije pisao Krdzalic treba dobiti isto toliko sansi kao on da bi vidjeli ko je od njih dvojice jaci tj. bolji mladi igrac. Sarajevo na Kosevu mora igrati napadacki tj. ici na pobjedu a to moze ostvariti igrajuci klasicne varijante 4-3-3 ili 3-4-3 te ako ne ide tj. nisi dao gol do 65 minute prelazis na igru sa dva napadaca tj. 3-3-4. To su osnove fudbala tj. taktike kuci. Zeka se previse uzda da ce Guli sam rjesiti tekmu u napadu i igra siguricu tj. igraj odbranu cuvaj 0:0 a ako Guli sta uradi odlicno. Ovaj novi napadac zna igrati lopte ali ga Zeka koristi kao sto je koristio i Hamzu tj. da igra nekog povucenog centarfora u nadi da ce protivnicki centarhalfovi pratiti naseg napadaca i tako napustiti svoja mjesta ostavljajuci prostor u 16 metara. Kao ozbiljan trener moras znati da Zrinjski igra zonsku odbranu sa visokim centarhalfovima koji su dobri skakaci i koji cuvaju pozicije. Bilo je smjesno gledati nase visoke balone koji su isli prema Guliju koje je Jakovljevic bez ikakve muke otklanjao. Njihovi centarhalfovi su teski i spori i trebalo je igrati po zemlji protiv njih.
No bez obzira na losu i bezidejnu igru veceras mislim da uz normalno sudjenje imamo dobre sanse da ih prodjemo jer ce oni sad moratu igrati napadacki tj. otvorenije gdje bi Guli i Keremeh koji bi morao igrati u Mostaru imali vise prostora za brzinska istrcavanja i na taj nacin bi unjeli pometnju u njihove redove.
Da zakljucim ovaj komentar ponavljajuci da na Kosevu moramo igrati klasicni napadcki fudbal bez eksperimentisanja a u gostima Zeka moze nastaviti sa sadasnjom formacijom i igrom. Zivjeli.
Messier

#44697 Re: Utakmice.

Post by Messier »

svi u napad wrote: 26/02/2025 02:33 Zekic nastavlja po starom. Izuzev Borca kojeg smo dobili iz slobodnog udarca nismo dobili ni jednu veliku/derbi tekmu. Po obicaju kad igramo neki derbi on eksperimentise. Dakle sa ovom postavom i taktikom mozes igrati u gostima. Ljudi se povukli i postavili nisko odbranu a ti igras dubinskim loptama na Gulija. Guli ne moze igrati centarfora pogotovo kuci kad moras igrati napadacki. Na pocetku po dolasku u svetinju Zekic je igrao sa Kerijem i Gulijem na krilima i niko ih nije mogao zaustaviti. Veceras uvodi Keremeha i stavlja ga na lijevog beka. Kad je isti prebacen na desno krilo pocinjemo igrati. Vezna linija bila katastrofalna i tek ulaskom Mustafica i postavljanjem Keremeha na krilo pocinjemo igrati. Mehmedovic ne moze biti organizator i kao sto je neko vec ranije pisao Krdzalic treba dobiti isto toliko sansi kao on da bi vidjeli ko je od njih dvojice jaci tj. bolji mladi igrac. Sarajevo na Kosevu mora igrati napadacki tj. ici na pobjedu a to moze ostvariti igrajuci klasicne varijante 4-3-3 ili 3-4-3 te ako ne ide tj. nisi dao gol do 65 minute prelazis na igru sa dva napadaca tj. 3-3-4. To su osnove fudbala tj. taktike kuci. Zeka se previse uzda da ce Guli sam rjesiti tekmu u napadu i igra siguricu tj. igraj odbranu cuvaj 0:0 a ako Guli sta uradi odlicno. Ovaj novi napadac zna igrati lopte ali ga Zeka koristi kao sto je koristio i Hamzu tj. da igra nekog povucenog centarfora u nadi da ce protivnicki centarhalfovi pratiti naseg napadaca i tako napustiti svoja mjesta ostavljajuci prostor u 16 metara. Kao ozbiljan trener moras znati da Zrinjski igra zonsku odbranu sa visokim centarhalfovima koji su dobri skakaci i koji cuvaju pozicije. Bilo je smjesno gledati nase visoke balone koji su isli prema Guliju koje je Jakovljevic bez ikakve muke otklanjao. Njihovi centarhalfovi su teski i spori i trebalo je igrati po zemlji protiv njih.
No bez obzira na losu i bezidejnu igru veceras mislim da uz normalno sudjenje imamo dobre sanse da ih prodjemo jer ce oni sad moratu igrati napadacki tj. otvorenije gdje bi Guli i Keremeh koji bi morao igrati u Mostaru imali vise prostora za brzinska istrcavanja i na taj nacin bi unjeli pometnju u njihove redove.
Da zakljucim ovaj komentar ponavljajuci da na Kosevu moramo igrati klasicni napadcki fudbal bez eksperimentisanja a u gostima Zeka moze nastaviti sa sadasnjom formacijom i igrom. Zivjeli.
Jel ti shvatas, nit pocetka nit kraja?
O cemu pricas?
internazionale

#44698 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Awakened wrote: 25/02/2025 23:05 Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
Prerast'o si ti našu ligu, fataj se liga petica
Awakened

#44699 Re: Utakmice.

Post by Awakened »

internazionale wrote: 26/02/2025 08:13
Awakened wrote: 25/02/2025 23:05 Nesto bolje drugo poluvrijeme, ali prvo je bilo TOLIKO lose, da bi raja s termina izgledala bolje u drugom. Za neke igrace ne kontam kako uopste igraju za FKS. Jos mi nikako nije jasno kako smo tako losi sa ubacivanjima, pa cak i na prekidima. Pa zar je problem potkopati loptu jbt?
Imas li sta reci na temu, pusti se mene? Po tebi smo valjda dobro odigrali?
internazionale

#44700 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Awakened wrote: 26/02/2025 08:26
internazionale wrote: 26/02/2025 08:13
Imas li sta reci na temu, pusti se mene? Po tebi smo valjda dobro odigrali?
Ko prati našu ligu i situaciju u i oko sinoć utakmica je očekivana.

Po meni najveće iznenađenje je destrukcija od strane Zrinjskog, valjanje i odugovlaĉenje od starta. Sa Zrinjskim smo koliko pamtim imali najfudbalskije utakmice, nikad nisu "odigrali" ko sinoć. Bilo je nekoliko "legendarnih" sudijskih krađa ali generalno su furali fudbal.

Zrinjski je i dalje top ekipa naše lige, koliko god imali problema s nekim igračima. Iskusni, uigrani...

Dodatno na to kada si svjestan da će Vicino sudijsko pašće svaku ili/ili situaciju njima presuditi, tako je i penal, onda moraš biti solidno dobar da ih pobijediš.

Raja mora biti svjesna da nas, posebno na AFH, namjerno izazivaju i provociraju. Davno sam najavio da nam neće dati dalje od 3. mjesta, a ne kup da osvojimo.

Još smo neuigrani, neki igrači su kasno došli. Ali mi ovi što su s klupe ušli daju nadu, "samo" da se sve to ukomponuje.

Ponjava od mene, svi u napad je mala maca
Post Reply