BHTelecom All About
Moderator: Benq
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#44651 Re: BHTelecom All About
ne treba mi televizija
-
aladinosmic1
#44652 Re: BHTelecom All About
zar ne ide to iz rutera ako je voipexwizzard wrote:Ako npr oces jos 1 telefon/broj na drugom spratu onda bi oni spojili te 2 zice tu.aladinosmic1 wrote:kod mene neke alu žice, do kutije na kući tanka bakarna žičica (4) i onda alu puno deblja samo 2 spojene u vdsl spliter i onda opet telefonski bakarni sa 4 žice do rutera
zašto služi ta narandžasta i bijela što nisu spojene?
-
kema
#44653 Re: BHTelecom All About
takvo što ne postojiJoseMujica wrote:postoji li kakav paket u ovom telecomu koji kombinuje mobitel i internet?
isto tako ne postoji internet i fiksni telefon,bez televizije
valjda ne mogu skontati da ima i ljudi kojima tv uopšte ne treba
nije mi jasan razlog zašto ne ubace i takav jedan paket kad već postoje svi drugi paketi u kombinaciji
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#44654 Re: BHTelecom All About
Nekada nije postojao VoIP, barem ne u ponudi telekoma. Mlad si tialadinosmic1 wrote: zar ne ide to iz rutera ako je voip
- Hyperthalamus
#44655 Re: BHTelecom All About
Pa moze se u mojatv moj izbor uvezati adsl i mobitel....mislim da taj mobitel mora biti postpaid....tad potpisujes ugovor na 12 ili 24 mjeseca...dobijas one pouste 3, 5 ili 7% na iznos racuna....u ovom slucaju ne dobijas onih 500 MB mobilnog neta...ali i dalje dobijas 1000 minuta sa 0,05 KM uspostave poziva po broju koji je ukljucen u grupu. Ne moras imati moja tv u mom izboru ali moras imati neku govornu uslugu (mobilnu ili fiksnu) na postpaidu da bi formirao grupu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#44656 Re: BHTelecom All About
Hyperthalamus wrote:Pa moze se u mojatv moj izbor uvezati adsl i mobitel....mislim da taj mobitel mora biti postpaid....tad potpisujes ugovor na 12 ili 24 mjeseca...dobijas one pouste 3, 5 ili 7% na iznos racuna....u ovom slucaju ne dobijas onih 500 MB mobilnog neta...ali i dalje dobijas 1000 minuta sa 0,05 KM uspostave poziva po broju koji je ukljucen u grupu. Ne moras imati moja tv u mom izboru ali moras imati neku govornu uslugu (mobilnu ili fiksnu) na postpaidu da bi formirao grupu.
haj pogledaću jel to moguće...hvala
ps
pogledao...faktički imaj usamo obično lijepljenje usluga 1 + usluga 2 i prikazuju uštedu od 1KM
- Laertes
#44657 Re: BHTelecom All About
Probaj za password broj sa donje strane m9dema, pocinje kod mene sa innbox....aditon wrote:zamolio bih nekoga za konkretan odgovor.
roditelji su korisnici moja tv, imali su paket moja tv phone, ako se tako zvao. Poznato mi je da je telecom uveo nove pakete od 1.5.2016. a njima je istekao ugovor u proteklih 10-20 dana. Jos nisu novi potpisali, i dalje imaju ukljucenu uslugum medjutim mene zanima na koji način mogu da iskoriste uslugu najbroja (koliko sam svatio imaju mogućnost da odrede jedan mobilni broj prema kojem će se usluge poziva naplačivati 50% niže?) i na koji način će iskoristiti onih 500 MB mobilnog interneta, kako sve to uvezati? Na šalteru telecoma?
Još me interesuje, obzirom da su u ovaj phone paket dodali neki socialni internet, a primjetio sam da je modem (innbox) počeo emitirati wifi signal, koji je pasword za isti? Ja sam probao pin od moje tv i naravno bio sam u krivuDa li je serijski broj modema ustvari pass? Oni kompjutera nemaju već im samo taj wifi i treba.
hvala unaprijed
- aditon
#44658 Re: BHTelecom All About
već jesam i bio sam upravu jer pass zaista i jeste serijski odnosno security broj na samom modemu. Međutim nema protoka interneta. Bila je crvena lampica na odjelku modema koji pokazuje internet, a ostale lampice su zelene boje. Resetovao sam modem a nakon toga lampica za internet upšte ne svijeti, međutim wifi očitava ali nema protoka podataka. Sad se postavlja pitanje da li su taj novi paket kojem pripada i ovaj socijalni net uopšte i pustili.Laertes wrote:Probaj za password broj sa donje strane m9dema, pocinje kod mene sa innbox....aditon wrote:zamolio bih nekoga za konkretan odgovor.
roditelji su korisnici moja tv, imali su paket moja tv phone, ako se tako zvao. Poznato mi je da je telecom uveo nove pakete od 1.5.2016. a njima je istekao ugovor u proteklih 10-20 dana. Jos nisu novi potpisali, i dalje imaju ukljucenu uslugum medjutim mene zanima na koji način mogu da iskoriste uslugu najbroja (koliko sam svatio imaju mogućnost da odrede jedan mobilni broj prema kojem će se usluge poziva naplačivati 50% niže?) i na koji način će iskoristiti onih 500 MB mobilnog interneta, kako sve to uvezati? Na šalteru telecoma?
Još me interesuje, obzirom da su u ovaj phone paket dodali neki socialni internet, a primjetio sam da je modem (innbox) počeo emitirati wifi signal, koji je pasword za isti? Ja sam probao pin od moje tv i naravno bio sam u krivuDa li je serijski broj modema ustvari pass? Oni kompjutera nemaju već im samo taj wifi i treba.
hvala unaprijed
Što se tiće prvog dijela mog upita, to sam danas riješio na šalteru telecoma, dodao naj broj i uključio ovu opciju moja tv moj izbor.
- Casual's
#44659 Re: BHTelecom All About
Ja sam jučer dodao ultra broj i djelatnica mi je rekla da sačekam da stigne kredit (5 KM) i da se ponovno vratim u centar. Kredita nema. Koliko se čeka?
- Hyperthalamus
#44660 Re: BHTelecom All About
Nece ti doci kredit na "standardan" nacin...ovaj kredit iz mojatv moj izbor provjeravas sa:Casual's wrote:Ja sam jučer dodao ultra broj i djelatnica mi je rekla da sačekam da stigne kredit (5 KM) i da se ponovno vratim u centar. Kredita nema. Koliko se čeka?
*105*5*1# kredit
*105*5*2# minute
*105*5*3# internet
- Casual's
#44661 Re: BHTelecom All About
Hvala..al piše opcija trenutno nije validnaHyperthalamus wrote:Nece ti doci kredit na "standardan" nacin...ovaj kredit iz mojatv moj izbor provjeravas sa:Casual's wrote:Ja sam jučer dodao ultra broj i djelatnica mi je rekla da sačekam da stigne kredit (5 KM) i da se ponovno vratim u centar. Kredita nema. Koliko se čeka?
*105*5*1# kredit
*105*5*2# minute
*105*5*3# internet
-
exwizzard
#44662 Re: BHTelecom All About
Dobit ces SMS kad ti dodaju broj u moj izborCasual's wrote:Hvala..al piše opcija trenutno nije validnaHyperthalamus wrote:Nece ti doci kredit na "standardan" nacin...ovaj kredit iz mojatv moj izbor provjeravas sa:Casual's wrote:Ja sam jučer dodao ultra broj i djelatnica mi je rekla da sačekam da stigne kredit (5 KM) i da se ponovno vratim u centar. Kredita nema. Koliko se čeka?
*105*5*1# kredit
*105*5*2# minute
*105*5*3# internet
-
sabanss
#44663 Re: BHTelecom All About
Moras aktivirati internet - moze i pozivom na 1444.aditon wrote: već jesam i bio sam upravu jer pass zaista i jeste serijski odnosno security broj na samom modemu. Međutim nema protoka interneta. Bila je crvena lampica na odjelku modema koji pokazuje internet, a ostale lampice su zelene boje. Resetovao sam modem a nakon toga lampica za internet upšte ne svijeti, međutim wifi očitava ali nema protoka podataka. Sad se postavlja pitanje da li su taj novi paket kojem pripada i ovaj socijalni net uopšte i pustili.
Procedura je kao i za regularni ADSL, dodje tehnicar i postima.
- Brzopleta*
#44664 Re: BHTelecom All About
Molim vas za pomoc i savjet!
Jutros u tramvaju ispred scca mi je ukraden mobitel. Kupljen u bh telecomu prije 6mj i nije jos otplacen imam i garanciju.
Isla sam dvaput u policiju, uzeli sve podatke ali nisu uzeli pismenu izjavu ne znam zasto, rekli me zvati da dam izjavu pocetkom sedmice.
Isla u bh telecom, rekli da ne mogu nista uraditi dok ne dodje nalog od policije.
Znam za slucajeve koji su jako brzo locirali i vratili svoj telefon. Nikoga ne znam ni u policiji ni u bh telecomu da bi mogla zamoliti da mi pomognu!
Ako neko zna neku informaciju kako da sto prije lociram telefon i ubrzam policiju ili bh telecom ja cu biti zahvalna i ako treba platit cu.
Jutros u tramvaju ispred scca mi je ukraden mobitel. Kupljen u bh telecomu prije 6mj i nije jos otplacen imam i garanciju.
Isla sam dvaput u policiju, uzeli sve podatke ali nisu uzeli pismenu izjavu ne znam zasto, rekli me zvati da dam izjavu pocetkom sedmice.
Isla u bh telecom, rekli da ne mogu nista uraditi dok ne dodje nalog od policije.
Znam za slucajeve koji su jako brzo locirali i vratili svoj telefon. Nikoga ne znam ni u policiji ni u bh telecomu da bi mogla zamoliti da mi pomognu!
Ako neko zna neku informaciju kako da sto prije lociram telefon i ubrzam policiju ili bh telecom ja cu biti zahvalna i ako treba platit cu.
-
zippoo87
#44665 Re: BHTelecom All About
nisi napisala koji telefon i koji je sistem na njemuBrzopleta* wrote:Molim vas za pomoc i savjet!
ali ako ti je na telefonu bila ukljucena opcija da prati telefon ,onda preko googla ili microsofta mozes pokusati locirati telefon ,cak ga mozes i zakljucati i potpuno onesposobiti,tako da lopov nema koristi od njega
jedino telefon treba biti na internetu konektovan
- Brzopleta*
#44666 Re: BHTelecom All About
Telefon je Huawei g7, nisam nista imala instalirano nazalost. Danas sam u istoj minuti primjetila da ga nema jer cim sad zavrsila razgovor izasla sam iz tramvaja i nije ga bilo. Usla sam u bh telecom u sccu, objasnila sta se desilo i zamolila da nazovu moj broj. Nazvala jedna gospodja zvonio do kraja i nista. Opet sam zamolila njenog kolegu sto je s njom radio i zvonilo do kraja i nista. Ja sam bila izgubljena i obzirom da je pretplata upitanju on je deaktivirao tu karticu i dao mi novu.zippoo87 wrote:nisi napisala koji telefon i koji je sistem na njemuBrzopleta* wrote:Molim vas za pomoc i savjet!
ali ako ti je na telefonu bila ukljucena opcija da prati telefon ,onda preko googla ili microsofta mozes pokusati locirati telefon ,cak ga mozes i zakljucati i potpuno onesposobiti,tako da lopov nema koristi od njega
Tek poslije sam cula da postoji mogucnost duple sim kartice ali nisam znala, tako da je telefon poslije bio sa deaktiviranom sim karticom. Locirala sam preko google racuna na skenderiji se nalazi zadnja lokacija, isla sam ga traziti ali nista.
Zasto bh telecom apsolutno nikako ne zeli pomoci? Njihov sam korisnik od 98 godine, koristim jako puno usluga, vise mobilnih pretplata, kupila sam puno telefona, jos uvijek neke otplacujem i taj telefon je kupljen skoro kod njih pa zar je u redu da kazu ne mozemo nista uraditi?!
-
zippoo87
#44667 Re: BHTelecom All About
pa telekomovo i nije da ganja lopove
ali ima neka procedura sigurno,vjerovatno im treba neki nalog iz policije i IMEI telefona da ga lociraju
sigurno ce se neko javiti ko je imao slicne situacije
ali ima neka procedura sigurno,vjerovatno im treba neki nalog iz policije i IMEI telefona da ga lociraju
sigurno ce se neko javiti ko je imao slicne situacije
-
aladinosmic1
#44668 Re: BHTelecom All About
dobro ok, al sad gdje ima voip te druge dvije žice ne trebajuun1ted wrote:Nekada nije postojao VoIP, barem ne u ponudi telekoma. Mlad si tialadinosmic1 wrote: zar ne ide to iz rutera ako je voip![]()
-
aladinosmic1
#44669 Re: BHTelecom All About
i meni je ukraden bicikl od 500KM, kako da ga lociramzippoo87 wrote:nisi napisala koji telefon i koji je sistem na njemuBrzopleta* wrote:Molim vas za pomoc i savjet!
išao u policiju pitali izgled i kad je ukraden i gdje, kažu zvaće za par dana da dadnem izjavu neku i et, prošlo 2 sedmice ništa nema
trebam kupit onaj GPS GSM tracker za novo biciklo
- Sir Charles
#44670 Re: BHTelecom All About
Ja nazolst mogu samo sanjati ove brzine. Prijavio sam dodatni paket 1 i nadam se da cu vdsl modemom (kojeg jos nemam) moci ici makar na 30, ali vidjecemo. Vec sam prije pisao na ovoj temi, prije nekoliko godina su postavljene cijevi za optiku (cak mi je cijev dovedena do kuce), ali jos uvijek nista od kablova. Negdje je zapelo, ali nisam uspio saznati gdje i zasto.MOSALJOZE wrote:
Ljeva sa svih strana![]()
2 estebea i par mobitela prikacenih

- supercali
#44671 Re: BHTelecom All About
Pa mnogi ne znaju sta je kaseta a kamoli vezu izmedju ovo dvojeun1ted wrote:Nekada nije postojao VoIP, barem ne u ponudi telekoma. Mlad si tialadinosmic1 wrote: zar ne ide to iz rutera ako je voip![]()
-
Dady
#44672 Re: BHTelecom All About
Opet sam bio u TC radi uvezivanja u MojaTV moj izbor grupu. Nažalost bez prebacivanja svih brojeva na nosioca usluge ne ide. Ovo je još jedan flop BHTa, nakon izvrsne ideje, implementacija i realizacija to ne može pratiti.
Šteta da ne mogu iskoristiti ovakvu konkurentnu prednost. Ali ništa novo od BHTelecoma, bilo bi neobično da je drugačije.
Šteta da ne mogu iskoristiti ovakvu konkurentnu prednost. Ali ništa novo od BHTelecoma, bilo bi neobično da je drugačije.
- supercali
#44673 Re: BHTelecom All About
Al te zice su postavljene pitaj boga kad tj kad nije bilo voip-a tako da stoje kako stoje i stajat ce i daljealadinosmic1 wrote:dobro ok, al sad gdje ima voip te druge dvije žice ne trebajuun1ted wrote:Nekada nije postojao VoIP, barem ne u ponudi telekoma. Mlad si tialadinosmic1 wrote: zar ne ide to iz rutera ako je voip![]()
- Filter
#44674 Re: BHTelecom All About
Brzopleta* wrote:Molim vas za pomoc i savjet!
pisao sam na drugoj temi, ista stvar. ukradena lumia 640, sve zivo za lociranje popaljeno, sifra na telefonu i ukljucen hepek da se tel ne moze obrisati bez sifre. prijavljeno policiji, policija poslala tuzilastvu da napravi nalog za bh telecom, pracenje...
prodje od tad trinest bajrama, ne vrati se babo atif
elem, to je bilo prije 20+ dana, jos nas niko nije kontaktirao, niti je telefon bio na mrezi. ne znam po kojem folu mogu pratiti telefon, ali i IMEI broj se moze promijeniti. vjerovatno samo fizickim uvidom u serijski broj na telefonu se moze utvrditi jel to tvoj hepek.
ja ga vec otpisao... jbga nadam se da ces ti biti bolje srece
- REDDEVILS
#44675 Re: BHTelecom All About
Podnio sam zahtjev za dodatni paket 1 4 maja tehbicku mogucnost su ispitali 11 maja i TM postoji , pustili su mi pink paket + a HD paket sam imao od prije i rekli su mi da ce me zvati iz tehnicke sluzbe vjerovatno da mi zamjene modem a evo deset dana proslo niko ne zove. Dali ja trebam ugovor potpisati pa da mi onda zamjene modem i da mi aktiviraju ovaj dodatni paket 1 od 30 do 50 Mbps inace korisnik sam Moje tv od 24.03.2011