Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

klosar pravi

#44652 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

šta je ba ovo
karanana

#44653 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Pravo je otancalo sa filmovima. Nista da valja ni da ja u najavi ni da uskoro izlazi sto se holiwooda tice. Drugdje slicno izgleda.
Dohakace marvel i dc pravim filmskim fanovima jebo ih marvel i te druge jebene fantazije i harami.
johnnykola

#44654 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote:Pravo je otancalo sa filmovima. Nista da valja ni da ja u najavi ni da uskoro izlazi sto se holiwooda tice. Drugdje slicno izgleda.
Dohakace marvel i dc pravim filmskim fanovima jebo ih marvel i te druge jebene fantazije i harami.
Zato budi pametan, ugasi kino i Marvela vidiš da te truje, pristojna čoveka nateruju da psuje. Upali si TV i uživaj:

Image

Ovaj je film više od priče o muškarcima koji se bore u presudnoj bici, koja će zaustaviti Japance u napredovanju na Pacifiku. On istražuje duboke veze koje se razvijaju među muškarcima pod takvim stresom. Zbog ratnih strahota izgubit će sebe i pojam o svijetu oko njih. Više se ne bore zbog patriotizma ili većih svijetskih interesa koji su ih tamo doveli - bore se kako bi preživjeli oni i ljudi koji ih okružuju.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C3.

Image

Image

HRT3 15.30.

Lajt old skul romantična komedija. Kao osoba izuzetno sklona alkoholu, nezreli, samoživi, neodgovorni i pomalo arogantni njujorški bogataš Arthur Bach (D. Moore) svojim nekontroliranim ispadima i raskalašenim životom u luksuznom hotelu, svakodnevno izluđuje svog vjernog starog slugu Hobsona (J. Gielgud) i tamnoputog vozača Bittermana (T. Ross). Unatoč tome što Arthur neprestano izaziva skandale, Hobson i Bitterman znaju da je njihov gospodar u osnovi simpatičan i dobrodušan momak, koji često namjerno prkosi svom strogom i autoritarnom ocu Stanfordu (T. Barbour). Naime, Stanford i Arthurova baka Martha (G. Fitzgerald) drže da je vrijeme da se razmaženi bogataš konačno oženi i smiri, a najbolju priliku za ženidbu i oplođivanje njihova kapitala pronašli su u atraktivnoj Susan Johnson (J. Eikenberry). Susan je draga i staložena djevojka, kći utjecajnog poslovnog čovjeka Burta Johnsona (S. Elliott), puna razumijevanja za ispade budućeg zaručnika. Dok u Hobsonovu društvu obilazi trgovine u Petoj aveniji, Arthur ugleda policajca koji zbog krađe odjeće grubo pokušava privesti atraktivnu i temperamentnu djevojku Lindu Marollu (L. Minnelli). Odlučivši joj priskočiti u pomoć, Arthur na Hobsonovo iznenađenje priđe policajcu, predstavi se kao Lindin dečko i strastveno zagrli i poljubi curu. Zahvalna na pomoći, Linda ubrzo Arthura upozna sa svojim neurednim i prostodušnim ocem Ralphom (B. Martin). Arthur shvati da se u nju zaljubio…

Raspoloženi nastupi i izuzetno duhovita međuigra za Oscara nominiranog D. Moorea i Oscarom ovjenčanog sir J. Gielguda, najveća su vrijednost ležerne, lepršave i romantične komedije, redateljskog prvijenca također za Oscara nominiranog Stevea Gordona. Tom dvojcu pridružuje se izvrsna L. Minnelli koja je Oscara osvojila za glavnu ulogu u impresivnom mjuziklu Cabaret Boba Fossea.

Pervan stari levičar.<3

P.S. Svidi ti se ili si prije gledao Tanku crvenu liniju?
Vidiš u istom kvadrantu druge preporučene, na sljedećem
linku nađeš koji su to,
skineš i oprobaš ih pogledati. Najvjerojatnije u 90% slučajeva
pogriješiti nećeš.

Evo i u Meeting pointu svaki dan u 20.00
sati zaključno s utorkom ide vrlo dobar:

Image

Što rekao Dilfa Novalić, uvijek ima načina ako bi stijo nešto,
a ako ne želiš svoj život boljim načiniti sam si si (Sisqa si verovatno
onda fan) kriv. :D :D :D

Film na TV-u
kakavdanakneiskustvu

#44655 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

neki dan odgledah tanku crvenu liniju,a evo veceras na tv,napamet ga skoro znam
johnnykola

#44656 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

kakavdanakneiskustvu wrote:neki dan odgledah tanku crvenu liniju,a evo veceras na tv,napamet ga skoro znam
Odličan u biti antiratni film.
kakavdanakneiskustvu

#44657 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

johnnykola wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:neki dan odgledah tanku crvenu liniju,a evo veceras na tv,napamet ga skoro znam
Odličan u biti antiratni film.
:thumbup: :thumbup:
nKrkan

#44659 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nKrkan »

Filmovi na temu pljačke banke , čekam prijedloge :kiss: :kiss:
AhmetShabo

#44660 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by AhmetShabo »

nKrkan wrote:Filmovi na temu pljačke banke , čekam prijedloge :kiss: :kiss:
https://www.google.ba/search?q=bank+rob ... e&ie=UTF-8
kakavdanakneiskustvu

#44661 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

nKrkan wrote:Filmovi na temu pljačke banke , čekam prijedloge :kiss: :kiss:
gledao heat?
medvjed23

#44662 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

johnnykola wrote:

Zato budi pametan, ugasi kino i Marvela vidiš da te truje, pristojna čoveka nateruju da psuje. Upali si TV i uživaj:
:thumbup:

juče i danas se moglo baš fino probrati.. upravo pregledah:

Image

jako dobar.. udrobio je ljudskosti u mit o divljem zapadu punom hladnokrvnih ubica.. nekako me podsjeća na onu priču - istinitu ili ne, ne znam - da je dok holidej, nakon ok korala, plako..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44663 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Chmoljo »

Doc nije bio emo.
medvjed23

#44664 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

potvore i objede, objede i potvore, jerbo..
Doc returned to the room after the shootout, sat on the edge of his bed and wept from the shock of what had happened during this close-range gunfight. He said, 'that was awful, just awful'
suze, tu
I was in love once. My first cousin. She was… We were both so…
She joined a convent over the affair.
She was all I ever wanted.
nesretna ljubav, tu

muzika, tu

samodestrukcija, tu

jedino je falila:

Image
johnnykola

#44665 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

medvjed23 wrote:
johnnykola wrote:
:thumbup:

juče i danas se moglo baš fino probrati.. upravo pregledah:

jako dobar.. udrobio je ljudskosti u mit o divljem zapadu punom hladnokrvnih ubica.. nekako me podsjeća na onu priču - istinitu ili ne, ne znam - da je dok holidej, nakon ok korala, plako..
:-D :-D :-D

Ljudskost je kćerka Kišlovskog. Evo ga danas sa četvrtim dijelom Dekaloga koji se upravo bavi odnosom djece i roditelja:

Image

Na prvu opis upućuje na dosadu, no, nije tomu tako. Odličan film! Studentica glume Anka i njezin otac su vrlo povezani, a njihov je odnos više prijateljski nego što je klasični odnos oca i kćeri. Oni žive zajedno od smrti Ankine majke. Njihov blizak odnos bit će doveden u pitanje kada Anka pronađe jedno majčino pismo koje skriva stare porodične tajne.

Image

Kung fu film. Lee (B. Lee) je učitelj u jednoj shaolinskoj školi. Hongkonška policija i vlada već dugo sumnjaju da je bogati Han (S. Men) trgovac opijumom, ali i bijelim robljem. Lee je idealna osoba da prikupi vladi dokaze o njegovoj prljavoj djelatnosti. Pravi trenutak za odlazak na izoliran Hanov otok je kada Han, jednom godišnje, organizira turnir u borilačkim vještinama.

U zmajevom gnijezdu predstavlja prekretnicu u prodoru žanra kung fu filma u svijetu. To je prvi američki kung fu film, snimljen spektakularno, poput atraktivnih filmova o Jamesu Bondu. U glavnoj ulozi je Bruce Lee, rano preminula zvijezda ovog žanra. U našim kinima bio je to prvi kung fu film uopće prikazan. Tek nakon senzacionalnog uspjeha kod publike došli su i drugi filmovi istog žanra koji su nekoliko godina poslije preplavili domaće kino dvorane. Film U zmajevom gnijezdu vješta je pustolovna priča o krijumčarima opijuma i vladinim agentima u koju je utkano mnoštvo izvrsno koreografiranih kung fu borbi.

:-D :-D :-D

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D2:

Image

Image

Odlična komedija, vrhunska je scena sa čika zubom:

Mushnik je vlasnik cvjećare u kojoj radi zajedno sa svoja dva zaposlena: simpatičnom, ali jednostavnom Audrey i nespretnim Seymourom. Cvjećara je mala i ima samo nekoliko stalnih kupaca. Kada Mushnik Seymouru bude dao otkaz zbog greške koju je načinio, Seymour će ga moliti da ga zadrži i ujedno mu reći kako je stvori zanimljivu hibridnu biljku. Nažalost, čime god da je hrani biljka ne uspijeva procvijetati kako treba. Mushnik mu obećava da će ga vratiti na posao ukoliko za nedelju dana bude oživio biljku. Nakon što jednog dana slučajno bude posjekao prst, shvatit će da njegova biljka žudi za njegovom krvlju. Ali krv nije jedino što njoj treba.

Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu I3:

Image

Film na TV-u
johnnykola

#44666 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Drži vodu lista na sljedećem linku.
hadzinicasa

#44667 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Pa kaze to 15 filmova za inteligentnu publiku (sta god to znacilo), bilo kako bilo, interesantan izbor.

http://www.6yka.com/novost/141584/top-1 ... nu-publiku
johnnykola

#44668 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Eno ga i oni o kojima smo raspravljali - Predestination opjevan u pjesmi Rambeta Amadeusa Švancvald klinik sa stihom gdje sam bio šta sam radio kako sam se na vlastitog ku*ku nasadio. :D :D :D Ilitiga onaj u kojem je Itan Houk sam sebi i otac i majka i dijete i supružnica. A tu je i Primer Bloov, film za peterostrukog zapaljenja moždane opne poznat kao karina sura i karina pjur skupno. :D :D :D
skupljac_zeljeza

#44669 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by skupljac_zeljeza »

hadzinicasa wrote:Pa kaze to 15 filmova za inteligentnu publiku (sta god to znacilo), bilo kako bilo, interesantan izbor.

http://www.6yka.com/novost/141584/top-1 ... nu-publiku

Skoro svaki i SF. Valjda što ima veze sa Science. :mrgreen:

Nije loš za kišno popodne pa i ako zaspiš, sustići ćeš. :mrgreen:

commendatore

#44671 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu

#44672 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

johnnykola wrote:Eno ga i oni o kojima smo raspravljali - Predestination opjevan u pjesmi Rambeta Amadeusa Švancvald klinik sa stihom gdje sam bio šta sam radio kako sam se na vlastitog ku*ku nasadio. :D :D :D Ilitiga onaj u kojem je Itan Houk sam sebi i otac i majka i dijete i supružnica. A tu je i Primer Bloov, film za peterostrukog zapaljenja moždane opne poznat kao karina sura i karina pjur skupno. :D :D :D

da gledam primer ili da ne gledam?
klosar pravi

#44673 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

Nemoj baš nemoj
annoy

#44674 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by annoy »

Nemoj svega ti
Post Reply