Jel se ovo na mene odnosi?Banksy wrote:Koliko otvorene zajedljivosti zbog običnog iskoraka... Ne valja kad nisu u RS-u, ne valja kad jesu. Zato Narod zna.
SDP
- arzuhal
#44626 Re: SDP
- Banksy
#44627 Re: SDP
Na vas nekoliko.arzuhal wrote:Jel se ovo na mene odnosi?Banksy wrote:Koliko otvorene zajedljivosti zbog običnog iskoraka... Ne valja kad nisu u RS-u, ne valja kad jesu. Zato Narod zna.
- dustaban
#44628 Re: SDP
Ja sam i dalje skeptik jer je onaj Apolon Zlaya upravo povlacenjem u Sarajevski kanton i bosnjacki korpus ucinio onu najvecu mogucu stetu, po meni nepopravljivu.cyprus wrote:Nadam se da neću zvučati patetično, ali zaista me obradovalo ovo širenje SDP-a u Republici Srpskoj
Ne mora se odmah preći prag (i ja mislim da je neralno), bitno je samo da se započeti trend održi...
Ali evo sacekacu da vidim kako ce proci ovi Nerkin eksperiment pa ako se vrate u okvire 5% ALI SVEBOSANSKE stranke... halalicu mu i trenerku i buraza i papanluk...
- arzuhal
#44629 Re: SDP
Pitam samo jer volim to načisto sveBanksy wrote:Na vas nekoliko.arzuhal wrote:Jel se ovo na mene odnosi?Banksy wrote:Koliko otvorene zajedljivosti zbog običnog iskoraka... Ne valja kad nisu u RS-u, ne valja kad jesu. Zato Narod zna.
Pa ja ne vjerujem nijednoj stranci i nijednom predsjedniku partije u BiH, nijedna mi nije sveta. Zato možeš biti u pravu u vezi sa mnom što ću biti zajedljiv i zajebljiv sa svakom od njih kada su u pitanju ovakvi i slični potezi. Ipak, ostavio sam prostora da iz toga ispadne i nešto dobro (onako kako to sam SDP najavljuje), to bih zaista i iskreno volio, to sam istaknuo. Ja sam glasač ljudi, ne partija, pa sam tako glasao i glasam za SDP na nekim nivoima. Ali ću uvijek koristiti ovakve prilike, nevezano čije srdašce ću da povrijedim svojim nebulozama. Vrijeme je pred nama, sve će se pokazati.
Kao što ti mene pripisuješ SDA-u ili SDA meni, to ti neću halaliti...Osim ako ne uplatiš 2 KM za omladinu SDA...Poslat ću ti račun u inboks...
-
putokaz1
#44630 Re: SDP
Ako glasam za koaliciju SDP+DF+ da li ću pogriješiti?
Greška je isključivo koalicija s SDA ostalo sve je OK.
Greška je isključivo koalicija s SDA ostalo sve je OK.
- arzuhal
#44631 Re: SDP
Selim je dao lijepu, kratku analizu stanja socijaldemokratije/građanskih opcija trenutno, spomenuo neke bitne momente, neke neuralgične tačke, mogućnosti, ideje. Ukoliko bi ga se poslušalo, recimo s idejom vlade u sjeni, odnosno ranijeg izlaska pred birače s nekim konkretnim ljudima, kadrovskim ponudama i rješenjima, kao i programom i planovima, pred/post koaliranju a što bi uključilo (eventualno) i druge stranke građanske provinijencije osima dvojca SDP/DF (jer im zasad očito ne pada na pamet da obraćaju pažnju na nekakve NS, GS i slične partije), imali bi priliku da osluhnu i puls naroda i da nešto postignu, da to bude zdravo. Ukoliko krenu s nekakvim igrarijama, transferima zarad zamazivanja očiju, odnosno potrošenim populizmom ("Ako treba i potući ću se s Čovićem!" i sličnim infantilijama) uzdajući se u zrno na klasu, goni u vražiju mater...
- dustaban
#44632 Re: SDP
arzuhal wrote:...Ukoliko krenu s nekakvim igrarijama, transferima zarad zamazivanja očiju, odnosno potrošenim populizmom ("Ako treba i potući ću se s Čovićem!" i sličnim infantilijama) uzdajući se u zrno na klasu, goni u vražiju mater...
Fakat je ovaj Komsic infantilan. Nevjerovatno na kakvoj on ublehi (ublesi) egzistira sve ove godine...
- Alfons Kauders
#44633 Re: SDP
Mislim da postaje ocito da Lagumdzija nije bio problem SDP-a, vec ovi koji su ostali. Za njegovo vrijeme, SDP ne bi ulazio u varijante s Dodikom kako bi dobio 2000 glasova u RS...
Doduse, u Zlatkovo vrijeme, SDP bi za ovakve gluposti mogao izgubiti dio od onih 300,000 glasova u FBiH... Sad kad ih nemaju, mogu si priustiti ovakav luksuz
Doduse, u Zlatkovo vrijeme, SDP bi za ovakve gluposti mogao izgubiti dio od onih 300,000 glasova u FBiH... Sad kad ih nemaju, mogu si priustiti ovakav luksuz
- vatrogasac
#44634 Re: SDP
Politika sa strankama je kalkulacija, a izbori pokušaj mogućeg. Nama glasačima ako šta pretekne.
-
putokaz1
#44635 Re: SDP
Neznam te brojke ali
Slabosti SDP i Ljevice su:
-Loši Lideri SDP i DF
-Podjela na 4 u KS
-Postojanje stranaka kao što su SDU USD SUND SDF...
-''Nezavisni načelnici'' koji mogu ukrast od Ljevice(SDP+)
-Mnogi drugi
Slabosti SDP i Ljevice su:
-Loši Lideri SDP i DF
-Podjela na 4 u KS
-Postojanje stranaka kao što su SDU USD SUND SDF...
-''Nezavisni načelnici'' koji mogu ukrast od Ljevice(SDP+)
-Mnogi drugi
- Prpa.ba
#44636 Re: SDP
Taman kad pomislis da ne moze gore, SDP uspije iznenaditi. 
-
Novak20
#44637 Re: SDP
SDA uspješno mlati gloginje ljevičarima i čuva svog Dodika čista obraza i ruku. 
-
Mohamad Sissoko
#44638 Re: SDP
Nakon 122 godine s radom prestaje DVD Gradačac
Upravni odbor Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Gradačac, na sjednici održanoj u četvrtak, donio je odluku da s 31. decembrom 2017. godine prestaje s radom vatrogasna jedinica i dežurstva.
Gradačački vatrogasci kao razlog navode što vatrogasna jedinica DVD Gradačac nije uvrštena u prijedlog budžeta Općine Gradačac za 2018. godinu, piše Fena.
"Nakon 122 godine službe u korist građana Gradačca, teška srca i s velikom dozom zabrinutosti za živote građana i materijalna dobra, apsolutno prisiljeni od općinske administracije na ovaj korak, molimo građane za razumijevanje i očekujemo punu podršku. U slučaju potrebe za intervencijom vatrogasaca molimo građane da se direktno obrate službama Općine Gradačac", navodi se u priopćenju DVD Gradačac.
- Banksy
#44639 Re: SDP
Ne napušta se iz čista mira visoka i ugledna, predobro plaćena pozicija, osim ako nije u pitanju neka jača, skrivena agenda.
Pogledamo li biografije preletača, jasno je da se radi o 'podebljavanju' SDP-a koje je inicirano spolja, od strane MZ-e, onako kako su nedavno i Fahri uveli Cenićku i Arapoviće. To može biti samo dobra vijest i treba je pozdraviti.
I zato su SDA i Fahro (Avdo Avdić) 'na aparatima'...
Pogledamo li biografije preletača, jasno je da se radi o 'podebljavanju' SDP-a koje je inicirano spolja, od strane MZ-e, onako kako su nedavno i Fahri uveli Cenićku i Arapoviće. To može biti samo dobra vijest i treba je pozdraviti.
I zato su SDA i Fahro (Avdo Avdić) 'na aparatima'...
GLAVNI ODBOR
Draško Aćimović imenovan za potpredsjednika SDP-a
Na sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, održanoj u Banja Luci, Draško Aćimović je imenovan za potpredsjednika SDP BiH, dok je Vojin Mijatović imenovan za potpredsjednika Glavnog odbora SDP BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/drasko- ... /171223056
Nakon što je podnio ostavku na mjesto ambasadora BiH u Kraljevini Belgiji, Draško Aćimović je pristupio Socijaldemokratskoj partiji (SDP) BiH.
Aćimović u Ukrajini vodi firmu za finansijsko posredovanje, a u Austriji je počasni konzul Ukrajine. Živi na relaciji Beograd-Ukrajina-Austrija.
Poslovnu afirmaciju stekao je u menadžmentu austrijske osiguravajuće kuće "Grawe" i u švajcarskom "Occidentu".
Učestvovao je u ekonomskim reformama i pomogao ulazak finansijskih konglomerata AIG-a i "Allianza" u Bugarsku, Rumuniju, Moldaviju i Ukrajinu.
Član je Ukrajinske tehnološke akademije i u toj zemlji nagrađen je ordenom predsjednika za međudržavne odnose.
Porodica Aćimović je porijeklom iz Beograda, a nekada su se bavili diplomatijom.
Vojin Mijatovic ...
In 2009 he was appointed as Assistant Minister of Finance of the Republika Srpska Government for pre-accession assistance of the European Union, and he worked as an adviser to the President of the Government of Republika Srpska for international relations and cooperation with international financial institutions in the period 2010-2013.
From 2014 to 2016 he served as the Director of the Economics Institute in Banja Luka. He participated in a large number of conferences organized by the World Bank, the International Monetary Fund, the European Investment Bank, the European Bank for Reconstruction and Development, the European Commission, etc.
-
El_comadante
#44640 Re: SDP
ovo je dobar potez SDPa, sad vidjet čemo šta če to donjeti i šta sve ovo treba da znaći
- Prpa.ba
#44641 Re: SDP
Par stotina glasova vise u RS-u i par desetaka hiljada glasova manje u FBiH. SDA zadovoljno trlja ruke. 
- Banksy
#44642 Re: SDP
SDA, za to vrijeme, u svom mediju, promovira svog kandidata ljevice.Prpa.ba wrote:Par stotina glasova vise u RS-u i par desetaka hiljada glasova manje u FBiH. SDA zadovoljno trlja ruke.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/677 ... jestu.html
- johntra
#44643 Re: SDP
OPĆINA GRADAČAC NE UKIDA DVD GRADAČAC!Mohamad Sissoko wrote:
Nakon 122 godine s radom prestaje DVD Gradačac
Upravni odbor Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Gradačac, na sjednici održanoj u četvrtak, donio je odluku da s 31. decembrom 2017. godine prestaje s radom vatrogasna jedinica i dežurstva.
Gradačački vatrogasci kao razlog navode što vatrogasna jedinica DVD Gradačac nije uvrštena u prijedlog budžeta Općine Gradačac za 2018. godinu, piše Fena.
"Nakon 122 godine službe u korist građana Gradačca, teška srca i s velikom dozom zabrinutosti za živote građana i materijalna dobra, apsolutno prisiljeni od općinske administracije na ovaj korak, molimo građane za razumijevanje i očekujemo punu podršku. U slučaju potrebe za intervencijom vatrogasaca molimo građane da se direktno obrate službama Općine Gradačac", navodi se u priopćenju DVD Gradačac.
Povodom dezinformacije koja je danas objavljena o navodnom ukidanju Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Gradačac od strane općine Gradačac, obavještavam javnost o sljedećem:
1. Općina Gradačac ne ukida DVD Gradačac,
2. U budžetu općine za 2018. predviđena su sredstva za rad DVD Gradačac,
3. U 2018. počinje sa radom Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) u sklopu Službe civilne zaštite,
4. Formiranje PVJ općine Gradačac je imperativna zakonska obaveza potvrđena i nalazima nadležnih inspektora,
5. PVJ su na isti način uspostavljene i u ostalim općinama ( Srebrenik, Gračanica, Tuzla...),
6. Svi trenutni vatrogasci DVD Gradačac biće prevedeni u PVJ- nastavljaju sa radom,
7. Općina Gradačac je spremna uz finansijsku naknadu sporazumno od DVD Gradačac iznajmiti dio opreme i prostora (što u više navrata nije prihvaćeno),
8. Općina Gradačac je u cilju uspostave zaštite od požara u skladu sa zakonskim obavezama nabavila dva vozila za PVJ,
9. U budžetu za 2018. predviđena je izgradnja novog Vatrogasnog doma,
10. Općina Gradačac nije predvidjela nikakvu prodaju niti prisilno oduzimanje starog Vatrogasnog doma od DVD Gradačac.
Naglašavam da su sve poduzete mjere zakonske obaveze općine i ne mogu biti predmet proizvoljnih i površnih tumačenja te da će općina Gradačac i u narednom periodu pružiti finansijsku podršku radu DVD Gradačac uvažavajući ogroman doprinos ovog društva u prethodnom periodu i dugogodišnju tradiciju dobrovoljnog vatrogastva na području općine Gradačac!
SDA na aparatima sa pokušajima spinova...još malo pa će biti ko Alistair...
-
putokaz1
#44644 Re: SDP
Begić i Bijedić kažu SDP će pobjediti...
Šta to znaju njih dvojica ami ne znamo
Da li je to pobjeda:Imat ćemo više od SDA ili
-Pobjeda kao koalicija s SDA
-Pobjeda a dva preletača odu s SDA i SDA ostane u foteljama
-Pobjeda 18 Zastupnika TK
-Pobjeda Koalicijska vlada TK bez SDA
O kakvoj je pobjedi riječ?
Šta to znaju njih dvojica ami ne znamo
Da li je to pobjeda:Imat ćemo više od SDA ili
-Pobjeda kao koalicija s SDA
-Pobjeda a dva preletača odu s SDA i SDA ostane u foteljama
-Pobjeda 18 Zastupnika TK
-Pobjeda Koalicijska vlada TK bez SDA
O kakvoj je pobjedi riječ?
-
Heartbeats
#44645 Re: SDP
Dodik likes this!
Nego kako dođoše ovi novi u vrh stranke ovako po hitnom popstupku?
Gdje sada 1 član 1 glas? Ko je članstvo pitao da li ovaj može biti potpredsjednik?
http://www.zurnal.info/novost/20863/ner ... dikov-snsd
Gdje sada 1 član 1 glas? Ko je članstvo pitao da li ovaj može biti potpredsjednik?
- johntra
#44646 Re: SDP
kad bi malo bolje naučio taj sistem biranja, znao bi da se potpredsjednici ne biraju na taj način, nego da se biraju tako što predsjednik predloži, pa onda te prijedloge usvoje predsjedništvo i glavni odbor...ali kako ne znaš, nebitan ti je komentar...Heartbeats wrote:Dodik likes this!
a ova priča o Dodiku je baš onako, prava Hadžifejzovićevska...
-
El_comadante
#44647 Re: SDP
navodno je koplet SDU živinice prešau SDP. kakvi su bili ovi u SDU?
-
zbiljovski
#44648 Re: SDP
Ajde kolektivno da ne kakimo? Pa jesmo li pljuvali po SDP-u godinama, svi redom, krećem od sebe, da se njihov rad i politika svode na Bošnjake i Federaciju BiH i da ih apsolutno ne zanima multietničnost, odnosno da su Bošnjačka stranka ? Možemo sad naći nekoliko stotina postova na ovu tezu, međutim svima nama, meni prvom, SDP BiH je ovim potezima u RS-u debelo začepio usta i opalio šamarčinu, od koje se ni sam ne mogu oporaviti danima. Uvesti u bazu članstva u Banja Luci preko 120 članova srpske nacionalnosti, među kojima su i neka izuzetno poznata i uspješna imena, nije šala i nije projekat za podcijenit. Ovo što je SDP uradio je politički nezabilježeno nakon rata pa do danas, bez obzira kako mi gledali na to.
Dok se DF i Naša Stranka bave istrošenim kadrovima SDP-a, SDP BiH se ozbiljno pojačava i postaje ozbiljan politički faktor širom Bosne i Hercegovine. Užasno me u zadnjih nekoliko sedmica iritira Kojović i Komšić sa svojim populizmom i praznom pričom, iza koje nema ništa konkretno, dok sa druge strane imamo zaista jedan već gotovo završen izborni program Plan 10, ako se ne varam od strane SDP-a, naša Stranka i DF populistički pričaju o stvarima, koje su apsolutno nerealno Naša Stranka očekuje u Sarajevu da bude nosilac promjena i liderska stranka ? Ukoliko nešto debelo i konkretno ne promjene, već jučer, od toga nema ništa, ubjeđen sam !
Dok se DF i Naša Stranka bave istrošenim kadrovima SDP-a, SDP BiH se ozbiljno pojačava i postaje ozbiljan politički faktor širom Bosne i Hercegovine. Užasno me u zadnjih nekoliko sedmica iritira Kojović i Komšić sa svojim populizmom i praznom pričom, iza koje nema ništa konkretno, dok sa druge strane imamo zaista jedan već gotovo završen izborni program Plan 10, ako se ne varam od strane SDP-a, naša Stranka i DF populistički pričaju o stvarima, koje su apsolutno nerealno Naša Stranka očekuje u Sarajevu da bude nosilac promjena i liderska stranka ? Ukoliko nešto debelo i konkretno ne promjene, već jučer, od toga nema ništa, ubjeđen sam !
-
Heartbeats
#44649 Re: SDP
Dobro.johntra wrote:kad bi malo bolje naučio taj sistem biranja, znao bi da se potpredsjednici ne biraju na taj način, nego da se biraju tako što predsjednik predloži, pa onda te prijedloge usvoje predsjedništvo i glavni odbor...ali kako ne znaš, nebitan ti je komentar...Heartbeats wrote:Dodik likes this!
a ova priča o Dodiku je baš onako, prava Hadžifejzovićevska...
- arzuhal
#44650 Re: SDP
Znaš šta bih ja volio...Da taj zamah u RS-u i kompletnoj BiH (jer i mene raduje ta "srbizacija SDP-a", kako to ružno reče Senad H. u svom Dnevniku) ne bude odmah pokvaren kandidovanjem Aćimovića za srpskog člana Predsjedništva BiH (priča se da hoće da kandiduju za mjesta sva tri člana Predsjedništva, pa je to izvlakuša) kako bi se, eto, pokazalo da je SDP takva i takva stranka, pa da to onda donese prevagu Dodiku, ne bih volio da im je to dil (a nemoj dvaput kazat). A da SDP ojača u Narodnoj skupštini RS-a, da uđu u sva tri kluba vijeća naroda makar sa po jednim članom, da neko od njih bude i u Parlamentarnoj skupštini BiH iz RS-a - sve ja to pozdravljam i raduje me, navijam za tozbiljovski wrote:Ajde kolektivno da ne kakimo? Pa jesmo li pljuvali po SDP-u godinama, svi redom, krećem od sebe, da se njihov rad i politika svode na Bošnjake i Federaciju BiH i da ih apsolutno ne zanima multietničnost, odnosno da su Bošnjačka stranka ? Možemo sad naći nekoliko stotina postova na ovu tezu, međutim svima nama, meni prvom, SDP BiH je ovim potezima u RS-u debelo začepio usta i opalio šamarčinu, od koje se ni sam ne mogu oporaviti danima. Uvesti u bazu članstva u Banja Luci preko 120 članova srpske nacionalnosti, među kojima su i neka izuzetno poznata i uspješna imena, nije šala i nije projekat za podcijenit. Ovo što je SDP uradio je politički nezabilježeno nakon rata pa do danas, bez obzira kako mi gledali na to.
Ili, danas razmišljam, neka kandiduju Aćimovića za srpskog člana kako bi imali odriješene "moralne" ruke da kandiduju kandidata za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda u FBiH (jer to im je jedini koji može pobijediti, bošnjačkog ili srpskog člana ne mogu zasad dobiti), ali da simpatizeri, članovi i glasači ne glasaju za njega nego za Dodikovog protivkandidata