Evo sad s posla dosao i ukljucili dodatni paket 1 (zahtjev podnio na 1444) nista nisam potpisao međutim brzina ostala ista 8 bez stb i 3 sa oba ukljucena tako recimo sa ukljucena dva stb hd je nemoguce gledat, ali neka znaci radi se nesto.made_in_sarajevo wrote:pise to tako i stoji to,samo ima jedan belaj,a to je telekom sam sebi skocio u usta, sve reklama,pisanja po forumu, pricanja privatno je bilo minimalna brzina 10mbita,maksimalna 25. dakle covjek kad upali STB treba da ima bar 10mbita. prije je moglo to proci jer pise do 5mbita, sad pise od 10 do 25mbita. dakle ako ide ispod 10mbita to ne valja i to se mora popraviti. ne moze se furati telemach fazon, reklamirati jedno,pricati drugo, uraditi trece.Hyperthalamus wrote:Tebi je brzina 7.5 sto je vise od 60% od deklarisanih 10. Nemas bas nekih argumenata da se zalis na brzinu.xeksor wrote:
druže i ja sam iz tz danas sam isao u telekom za dodatni paket jedan nemaju na stanju vdsl modema tako da ce mo se izgleda nacekat.
a sto se tiče brzine meni je sa upaljenim stb 7,50 a sa ugasenim oko 10. prijavio sam jer je minimalna brzina 10 mbit-a danas su me zvali i kazu jel ok, ja kazem nije kaze prosledicimo tehničkoj službi. Inace dobio sam odgovor da sa ovom paricom i zte modem mogu bez problema ić do 23 mbit-a a sa vdsl modem i preko 100 mbit
U slučaju postojanja tehničke mogućnosti korisniku će se, za moja TV pakete koji uključuju deklarisanu brzinu sa oznakom (+) isporučiti i veća pristupna brzina u downloadu. Za slučaj deklarisane brzine od 10+/1 Mbps maksimalna brzina koja bi se isporučila korisnicima je 25/1 Mbps, a u slučaju deklarisane brzine 30+/2 Mbps maksimalna brzina je 50/2 Mpbs.
Minimalna garantovana brzina Internet pristupa putem fiksne mreže je 60% brzine deklarisane paketom (download/upload).
Tebi je deklarisano 10, minimalna garantovana 6....ti imas 7.5.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
KurtaLN79
#44626 Re: BHTelecom All About
-
Pacifistaa
#44627 Re: BHTelecom All About
Ja bih da objedinim 2 ultra broja od roditelja i moj mini 15 koji ja koristim u moja tv moj izbor. Koristimo moja tv full i sada mene interesuje koliki ce nam mjesecno dolaziti racun. Zvao sam 1444, ali teta koja mi se javila nije znala objasniti. Znam da mi dobijamo po 1000 min izmedju sebe i po 500 MB, ali mene interesuje da li u tom slucaju moji roditelji treba da nadopunjavaju ultra broj, posto njima ne treba mjesecno vise od 5KM mjesečno.
- Hyperthalamus
#44628 Re: BHTelecom All About
Dolazit ce ti 1 racun i na njemu ce biti dugovanje za mojatv full + mojmini 15 + 2x5 KM. Ovih 5 KM idu na ultra brojeve i dopunjvaju ih, te im produzavaju vrijeme upotrebe. Roditelji trebaju dopuniti kredit jedino ako zele koristiti broj preko tog iznosa od 5 KM ili ako zele poslati tv bingo, pozvati nekoga iz mreze koja nije BHT...Pacifistaa wrote:Ja bih da objedinim 2 ultra broja od roditelja i moj mini 15 koji ja koristim u moja tv moj izbor. Koristimo moja tv full i sada mene interesuje koliki ce nam mjesecno dolaziti racun. Zvao sam 1444, ali teta koja mi se javila nije znala objasniti. Znam da mi dobijamo po 1000 min izmedju sebe i po 500 MB, ali mene interesuje da li u tom slucaju moji roditelji treba da nadopunjavaju ultra broj, posto njima ne treba mjesecno vise od 5KM mjesečno.
- N.N.
#44629 Re: BHTelecom All About
Zasto se vise ne moze poslati poruka sa portala, one besplatne ? 
-
zrakomlat
#44630 Re: BHTelecom All About
Koja je procedura da se dekodira mobitel s bhtelecom mreze. Telefon je otplacen, i sad bi se koristio na drugoj mrezi. Citao sam nesto prije kao dodje kod postom, medjutim u telekomu rekli kao donesi telefon, s komplet kutijom od kupovine, pa cemo mi poslati to na dekodiranje, pa za par dan dodji po mob. Jel ide tako sad ili 
-
doff
#44631 Re: BHTelecom All About
zrakomlat wrote:Koja je procedura da se dekodira mobitel s bhtelecom mreze. Telefon je otplacen, i sad bi se koristio na drugoj mrezi. Citao sam nesto prije kao dodje kod postom, medjutim u telekomu rekli kao donesi telefon, s komplet kutijom od kupovine, pa cemo mi poslati to na dekodiranje, pa za par dan dodji po mob. Jel ide tako sad ili
Napišeš zahtjev i predaš na šalteru. Nema potrebe da se nosi telefon. Kod dobiješ poštom ili te servis kontaktira i izdiktira
-
zrakomlat
#44632 Re: BHTelecom All About
Tako sam nesto i čitao ovdje na forumu, ali mi poznanik reče da su njemu juče rekli ovo gore, išao on da pita za dekodiranje svog. Možda je do neupućenog službenika, ko će mu znati.doff wrote:zrakomlat wrote:Koja je procedura da se dekodira mobitel s bhtelecom mreze. Telefon je otplacen, i sad bi se koristio na drugoj mrezi. Citao sam nesto prije kao dodje kod postom, medjutim u telekomu rekli kao donesi telefon, s komplet kutijom od kupovine, pa cemo mi poslati to na dekodiranje, pa za par dan dodji po mob. Jel ide tako sad ili
Napišeš zahtjev i predaš na šalteru. Nema potrebe da se nosi telefon. Kod dobiješ poštom ili te servis kontaktira i izdiktira
Hvala
-
kema
#44633 Re: BHTelecom All About
hvala jaraneniho92 wrote:Nekema wrote:Pitanje upućeno telekomu:
pitanje je vezano za ovaj moj izbor...da li mogu iskombinovati nešto i šta dobivam sa time ako bi spojio:netflat 5,fiksnu telefoniju,i 2 prepaid
broja i da li misle podizati brzinu interneta van paketa mojatv...u mom slučaju se radi o netflat 5
znači,samo odgovor:da ili ne...bez onog standardnog bla bla
to je bilo kratko i jasno
izgleda da ove telekom morone boli neka stvar za ljude koji koriste samo internet
oni misle valjda da ima još budala koji će jebeni upload od 0.3 mb i brzinu downloada do 5 mb plaćati beskonačno jebenom bh telekomu
e pa malo sutra
-
tavustavus
- Charuga
- Globalni moderator
#44635 Re: BHTelecom All About
Nešto nije u redu posljednja dva dana, prepolovila mi se brzina.
-
made_in_sarajevo
#44636 Re: BHTelecom All About
Kaze mirza nece da te pripaze jer nisi nasCharuga wrote:Nešto nije u redu posljednja dva dana, prepolovila mi se brzina.
- Charuga
- Globalni moderator
#44637 Re: BHTelecom All About
Prijavit ću ga za nacionalnu netrepeljivost ... 
-
exwizzard
#44638 Re: BHTelecom All About
Evo jedan mali experiment, zamjenio sam telefonski kabl sa cat6e kablom.
Znaci mora se uzet cat6 kabl i krimp klijesta, koristio sam plavu/bijelo plavu zicu i rj11 konektor.
Evo kako je izgledalo sa obicnim telefonskim kablom:

Evo sa cat6

Kabl mi ide direktno iz zemlje u modem, kroz prozor
Znaci mora se uzet cat6 kabl i krimp klijesta, koristio sam plavu/bijelo plavu zicu i rj11 konektor.

Evo sa cat6

-
quarterback
#44639 Re: BHTelecom All About
koliko kosta da mi napravis jedan od 7mexwizzard wrote:
-
adoadop
-
quarterback
- MOSALJOZE
#44642 Re: BHTelecom All About

Ljeva sa svih strana
2 estebea i par mobitela prikacenih
- ultras87
#44643 Re: BHTelecom All About
MOSALJOZE wrote:
Ljeva sa svih strana![]()
2 estebea i par mobitela prikacenih
Vrh hahha
Download : 6000 kbps
-
aladinosmic1
#44644 Re: BHTelecom All About
šta si radio?exwizzard wrote:Evo jedan mali experiment, zamjenio sam telefonski kabl sa cat6e kablom.
Evo sa cat6
-
aladinosmic1
#44645 Re: BHTelecom All About
kod mene neke alu žice, do kutije na kući tanka bakarna žičica (4) i onda alu puno deblja samo 2 spojene u vdsl spliter i onda opet telefonski bakarni sa 4 žice do rutera
zašto služi ta narandžasta i bijela što nisu spojene?
-
exwizzard
#44646 Re: BHTelecom All About
Ako npr oces jos 1 telefon/broj na drugom spratu onda bi oni spojili te 2 zice tu.aladinosmic1 wrote:kod mene neke alu žice, do kutije na kući tanka bakarna žičica (4) i onda alu puno deblja samo 2 spojene u vdsl spliter i onda opet telefonski bakarni sa 4 žice do rutera
-
nightvision
#44647 Re: BHTelecom All About
Cekaj malo... Znaci naplate ti "x" maraka kao dopunu ali ti ne daju da svoj novac trosis kako hoces?Hyperthalamus wrote:...trebaju dopuniti kredit jedino ako zele koristiti broj preko tog iznosa od 5 KM ili ako zele poslati tv bingo, pozvati nekoga iz mreze koja nije BHT...
Last edited by nightvision on 20/05/2016 10:35, edited 1 time in total.
- aditon
#44648 Re: BHTelecom All About
zamolio bih nekoga za konkretan odgovor.
roditelji su korisnici moja tv, imali su paket moja tv phone, ako se tako zvao. Poznato mi je da je telecom uveo nove pakete od 1.5.2016. a njima je istekao ugovor u proteklih 10-20 dana. Jos nisu novi potpisali, i dalje imaju ukljucenu uslugum medjutim mene zanima na koji način mogu da iskoriste uslugu najbroja (koliko sam svatio imaju mogućnost da odrede jedan mobilni broj prema kojem će se usluge poziva naplačivati 50% niže?) i na koji način će iskoristiti onih 500 MB mobilnog interneta, kako sve to uvezati? Na šalteru telecoma?
Još me interesuje, obzirom da su u ovaj phone paket dodali neki socialni internet, a primjetio sam da je modem (innbox) počeo emitirati wifi signal, koji je pasword za isti? Ja sam probao pin od moje tv i naravno bio sam u krivu
Da li je serijski broj modema ustvari pass? Oni kompjutera nemaju već im samo taj wifi i treba.
hvala unaprijed
roditelji su korisnici moja tv, imali su paket moja tv phone, ako se tako zvao. Poznato mi je da je telecom uveo nove pakete od 1.5.2016. a njima je istekao ugovor u proteklih 10-20 dana. Jos nisu novi potpisali, i dalje imaju ukljucenu uslugum medjutim mene zanima na koji način mogu da iskoriste uslugu najbroja (koliko sam svatio imaju mogućnost da odrede jedan mobilni broj prema kojem će se usluge poziva naplačivati 50% niže?) i na koji način će iskoristiti onih 500 MB mobilnog interneta, kako sve to uvezati? Na šalteru telecoma?
Još me interesuje, obzirom da su u ovaj phone paket dodali neki socialni internet, a primjetio sam da je modem (innbox) počeo emitirati wifi signal, koji je pasword za isti? Ja sam probao pin od moje tv i naravno bio sam u krivu
hvala unaprijed
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#44649 Re: BHTelecom All About
postoji li kakav paket u ovom telecomu koji kombinuje mobitel i internet?
-
exwizzard
#44650 Re: BHTelecom All About
http://www.mojatv.ba/moj-izbor.htmlJoseMujica wrote:postoji li kakav paket u ovom telecomu koji kombinuje mobitel i internet?