BHTelecom All About
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#44601 Re: BHTelecom All About
Nije bas da su morali
Oni koji to urade sa namjerom ni ne plate, a zakonski ga ne mozes primorati.
-
Officer Crabtree
#44602 Re: BHTelecom All About
Del_Boy1 wrote:Oni ti odštampaju kopiju tog računa koji plaćaš i daju ti onaj manji dio računa, jedino nije u bojibumerangss wrote:a kad tako platis u telecom centru da li ti daju kakvu potvrdu, odrezak racuna da si platio jer ja moram imati dokaz za svaki slucaj?zippoo87 wrote:i ja sam se prebacio na eracun,dodje na mail i samo u telekom centru kazes ime i prezime ili broj telefona i platis uslugu
racun dodje oko 10-11. u mjesecu
šta će ti dokaz osim ako njime ne pravdaš neka sredstva...
ja imam eračun platim mobilnom aplikacijom nit vidim koga nit čujem koga... nema mi svrhu dobivati račun na mail a onda ići na šalter plaćati...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#44603 Re: BHTelecom All About
Iz istog razloga kao sto cuvas npr. uplatnicu od kazni. Neko ne provede kroz sistem, pise da nisi uplatio i bez doakza o uplati ti ne mozes dokazati da je to zaista i uplaceno.
- pepeljara
#44604 Re: BHTelecom All About
Referenca sa uplatom na njihov trn je dokaz bez ikakvog racunaun1ted wrote:Iz istog razloga kao sto cuvas npr. uplatnicu od kazni. Neko ne provede kroz sistem, pise da nisi uplatio i bez doakza o uplati ti ne mozes dokazati da je to zaista i uplaceno.
- un1ted
#44605 Re: BHTelecom All About
Jeste, kao i gomila živaca
Hoće originalnu uplatnicu/slip, ne samo u telekomu, već u bilo kojoj javnoj ustanovi. Naklati se šalteruša iza stakla i kaže original uplatnica sa pečatom, ništa drugo. Pa ti se jebi i traži šefove i žalbe.
- Ned071
#44606 Re: BHTelecom All About
Pasa hvala ti na savjetu. Wi fi svuda slobodan oo Evropi i da palim 3g. Da sigurno. Zato ce zbog takvog stava dobiti pare za ovaj racun. Al to su im nakon ovoliko godina zadnje od mene. Prebacim i internet i kucni i dva mobitela na druge operatore.krakatoa wrote:Da. Koristio mobilni internet, napravio se lud i sada se žali. Žali se ti paša koliko želiš al moraćeš platiti sve to plus zatezne kamate. Likovi prave po 10 000 KM duga u roamingu zbog mobilnog neta i poslije prave se ludi "nisam sestre mi koristio". Svi su ti morali platiti dug do zadnjeg feninga.quarterback wrote:taj internet koji imas kupljen vrijedi samo za BH, cim si preko granice placa se posebno
-
uvijekIInikadI
#44607 Re: BHTelecom All About
Neces nista postici sa tim prelazenjem ako ti postavke na telefonu budu ostale iste, opet ce ti doci i 20 i 200 MB na racunu za mobilni internet u roamingu, zato Data roaming na OFF i budi bez brige.Ned071 wrote: Pasa hvala ti na savjetu. Wi fi svuda slobodan oo Evropi i da palim 3g. Da sigurno. Zato ce zbog takvog stava dobiti pare za ovaj racun. Al to su im nakon ovoliko godina zadnje od mene. Prebacim i internet i kucni i dva mobitela na druge operatore.
- Ned071
#44608 Re: BHTelecom All About
Zato i jesam reklamirao. Uvijek je iskljuceno. Jbg... Ne mozes bit rahat nikako...
-
mirza_15
#44609 Re: BHTelecom All About
Sve ok, razumijem frustracije, nije mali iznos, ali ne znam da li razumijes da ti taj iznos ne naplacuje bh telecom? Taj iznos od telecoma, a na tvoje ime, potrazuje operater na kojem si bio u romingu? Nije ti bh telecom tu nista kriv.Ned071 wrote:Zato i jesam reklamirao. Uvijek je iskljuceno. Jbg... Ne mozes bit rahat nikako...
-
KurtaLN79
#44611 Re: BHTelecom All About
jel ima nekih naznaka kad ce brzina za nas u TZ ja sam prijavio dodatni paket 1 i kako sam saznao preko 1444, postoje tehnicke mogucnosti, medjutim brzina je ostala ona ista 8mbps bez upaljenih stb i oko 3,5 sa upaljena dva stb. Moja tv full paket, i još menije niko kontaktirao u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za dodatni paket 1. Dok sam moj izbor prijavio bez problema i dobio besplatne mb itd. mojatv+prepaid+postpaid.
-
bumerangss
#44612 Re: BHTelecom All About
Da, bas zbog toga. Ja sam u julu prosle godine dobio sa suda da moram platiti racun za vodu od jula predprošle godine a posto cuvam sve racune i pazim da sve platim redovno, znao sam da sam platio i nadjem taj racun i ja budala odem u vodovod da im dokazem da sam platio mjesto da sam pustio sve do prinudne naplate duga pa da sam tad sudskoj policiji kad mi dodju na vrata pokazaoun1ted wrote:Iz istog razloga kao sto cuvas npr. uplatnicu od kazni. Neko ne provede kroz sistem, pise da nisi uplatio i bez doakza o uplati ti ne mozes dokazati da je to zaista i uplaceno.
- escobar__
#44613 Re: BHTelecom All About
Meni prošle sedmice završeno povećanje na Full, sad čekam i aktivaciju Paketa 1.KurtaLN79 wrote:jel ima nekih naznaka kad ce brzina za nas u TZ ja sam prijavio dodatni paket 1 i kako sam saznao preko 1444, postoje tehnicke mogucnosti, medjutim brzina je ostala ona ista 8mbps bez upaljenih stb i oko 3,5 sa upaljena dva stb. Moja tv full paket, i još menije niko kontaktirao u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za dodatni paket 1. Dok sam moj izbor prijavio bez problema i dobio besplatne mb itd. mojatv+prepaid+postpaid.
-
Dady
#44614 Re: BHTelecom All About
Ja nisam šaltera vidio godinama. Zato mi i muka ići po tim TC tražiti uvezivanje u MojaTV Moj Izbor.un1ted wrote:Jeste, kao i gomila živacaHoće originalnu uplatnicu/slip, ne samo u telekomu, već u bilo kojoj javnoj ustanovi. Naklati se šalteruša iza stakla i kaže original uplatnica sa pečatom, ništa drugo. Pa ti se jebi i traži šefove i žalbe.
Sve elektronske uplate imaju referencu i može se i uplatnica printati i ovjeriti u banci. Znam da su mi ovo prije tražili za vrtić, a odavno i oni to ne traže.
Elem sve uplate se mogu provjeriti i kod većine davatelja usluga tipa: EP, BHTelecom, RAd, Vik sa...
Jedino ko nije baš ažuran je Sarajevogas, ali i oni odnedavno imaju elektronski račun koji stiže na email, mada mi nije jasno zašto još uvijek šalju i printani račun.
Meni ebanking štedi i vrijeme i novac.
Kod telecoma je bila akcija kod prelaska na e-račun 6 mjeseci umanjene računa za po 1 KM.
A očuvanje okoliša također je vrijedno spomena
- un1ted
#44615 Re: BHTelecom All About
Niko ne spori da se može dokazati, no većinom je to mukotrpan proces, gdje na kraju ljudi odustanu i uplate 20KM. Ne samo kod telekoma, već bilo gdje.
Zamisli da prestaneš koristiti trenutne usluge IB tvoje banke. Koja je procedura da dođeš do IB naloga, da se isprinta i ovjeri. Čak i da ne promijeniš banku moraš ići na šalter banke da bi dobio pečat.
I ja isto plaćam preko IB, no ne uvjeravam ljude da je to bolje.
Zamisli da prestaneš koristiti trenutne usluge IB tvoje banke. Koja je procedura da dođeš do IB naloga, da se isprinta i ovjeri. Čak i da ne promijeniš banku moraš ići na šalter banke da bi dobio pečat.
I ja isto plaćam preko IB, no ne uvjeravam ljude da je to bolje.
- krakatoa
#44616 Re: BHTelecom All About
Slobodno pa ćeš otići u dug do grla kada te taj "drugi operater" počne klati. Brže ćeš ti nazad u BHT nego kod "drugog operatera". Btw. Priča ti je preofirna i jako prozirna i budala vidi zašto si ovdjeNed071 wrote:Pasa hvala ti na savjetu. Wi fi svuda slobodan oo Evropi i da palim 3g. Da sigurno. Zato ce zbog takvog stava dobiti pare za ovaj racun. Al to su im nakon ovoliko godina zadnje od mene. Prebacim i internet i kucni i dva mobitela na druge operatore.krakatoa wrote:Da. Koristio mobilni internet, napravio se lud i sada se žali. Žali se ti paša koliko želiš al moraćeš platiti sve to plus zatezne kamate. Likovi prave po 10 000 KM duga u roamingu zbog mobilnog neta i poslije prave se ludi "nisam sestre mi koristio". Svi su ti morali platiti dug do zadnjeg feninga.quarterback wrote:taj internet koji imas kupljen vrijedi samo za BH, cim si preko granice placa se posebno
- Ned071
#44617 Re: BHTelecom All About
Dobro. A sta mislis da cu postici? Pitao sam za cjenovnik i mogucnost greske. I rekao da cu platit ko i svaki racun do sada i promijenit uslugu. A ti ih branis ko da su ti familija i to vrlo ulicarskim rjecnikom sto ostavlja sumnju da radis tamo
-
xeksor
#44618 Re: BHTelecom All About
druže i ja sam iz tz danas sam isao u telekom za dodatni paket jedan nemaju na stanju vdsl modema tako da ce mo se izgleda nacekat.KurtaLN79 wrote:jel ima nekih naznaka kad ce brzina za nas u TZ ja sam prijavio dodatni paket 1 i kako sam saznao preko 1444, postoje tehnicke mogucnosti, medjutim brzina je ostala ona ista 8mbps bez upaljenih stb i oko 3,5 sa upaljena dva stb. Moja tv full paket, i još menije niko kontaktirao u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za dodatni paket 1. Dok sam moj izbor prijavio bez problema i dobio besplatne mb itd. mojatv+prepaid+postpaid.
a sto se tiče brzine meni je sa upaljenim stb 7,50 a sa ugasenim oko 10. prijavio sam jer je minimalna brzina 10 mbit-a danas su me zvali i kazu jel ok, ja kazem nije kaze prosledicimo tehničkoj službi. Inace dobio sam odgovor da sa ovom paricom i zte modem mogu bez problema ić do 23 mbit-a a sa vdsl modem i preko 100 mbit
-
neogzg
#44619 Re: BHTelecom All About
Postoji li neki flat paket za internet da se moze koristiti uz ulutru?
-
bumerangss
#44620 Re: BHTelecom All About
Zvao 1444 da pitam mogu li na taj nacin prijaviti da ujedinim phone i netflat5 u novi moja tv full i kazu da moram na šalter ali je zaboravih pitati hoce li mi oni na šalteru dati taj gigaset ili ce mi monteri naaknadno donijeti?
- Hyperthalamus
#44621 Re: BHTelecom All About
Tebi je brzina 7.5 sto je vise od 60% od deklarisanih 10. Nemas bas nekih argumenata da se zalis na brzinu.xeksor wrote:druže i ja sam iz tz danas sam isao u telekom za dodatni paket jedan nemaju na stanju vdsl modema tako da ce mo se izgleda nacekat.KurtaLN79 wrote:jel ima nekih naznaka kad ce brzina za nas u TZ ja sam prijavio dodatni paket 1 i kako sam saznao preko 1444, postoje tehnicke mogucnosti, medjutim brzina je ostala ona ista 8mbps bez upaljenih stb i oko 3,5 sa upaljena dva stb. Moja tv full paket, i još menije niko kontaktirao u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za dodatni paket 1. Dok sam moj izbor prijavio bez problema i dobio besplatne mb itd. mojatv+prepaid+postpaid.
a sto se tiče brzine meni je sa upaljenim stb 7,50 a sa ugasenim oko 10. prijavio sam jer je minimalna brzina 10 mbit-a danas su me zvali i kazu jel ok, ja kazem nije kaze prosledicimo tehničkoj službi. Inace dobio sam odgovor da sa ovom paricom i zte modem mogu bez problema ić do 23 mbit-a a sa vdsl modem i preko 100 mbit
U slučaju postojanja tehničke mogućnosti korisniku će se, za moja TV pakete koji uključuju deklarisanu brzinu sa oznakom (+) isporučiti i veća pristupna brzina u downloadu. Za slučaj deklarisane brzine od 10+/1 Mbps maksimalna brzina koja bi se isporučila korisnicima je 25/1 Mbps, a u slučaju deklarisane brzine 30+/2 Mbps maksimalna brzina je 50/2 Mpbs.
Minimalna garantovana brzina Internet pristupa putem fiksne mreže je 60% brzine deklarisane paketom (download/upload).
Tebi je deklarisano 10, minimalna garantovana 6....ti imas 7.5.
-
made_in_sarajevo
#44622 Re: BHTelecom All About
pise to tako i stoji to,samo ima jedan belaj,a to je telekom sam sebi skocio u usta, sve reklama,pisanja po forumu, pricanja privatno je bilo minimalna brzina 10mbita,maksimalna 25. dakle covjek kad upali STB treba da ima bar 10mbita. prije je moglo to proci jer pise do 5mbita, sad pise od 10 do 25mbita. dakle ako ide ispod 10mbita to ne valja i to se mora popraviti. ne moze se furati telemach fazon, reklamirati jedno,pricati drugo, uraditi trece.Hyperthalamus wrote:Tebi je brzina 7.5 sto je vise od 60% od deklarisanih 10. Nemas bas nekih argumenata da se zalis na brzinu.xeksor wrote:druže i ja sam iz tz danas sam isao u telekom za dodatni paket jedan nemaju na stanju vdsl modema tako da ce mo se izgleda nacekat.KurtaLN79 wrote:jel ima nekih naznaka kad ce brzina za nas u TZ ja sam prijavio dodatni paket 1 i kako sam saznao preko 1444, postoje tehnicke mogucnosti, medjutim brzina je ostala ona ista 8mbps bez upaljenih stb i oko 3,5 sa upaljena dva stb. Moja tv full paket, i još menije niko kontaktirao u vezi sa potpisivanjem aneksa ugovora za dodatni paket 1. Dok sam moj izbor prijavio bez problema i dobio besplatne mb itd. mojatv+prepaid+postpaid.
U slučaju postojanja tehničke mogućnosti korisniku će se, za moja TV pakete koji uključuju deklarisanu brzinu sa oznakom (+) isporučiti i veća pristupna brzina u downloadu. Za slučaj deklarisane brzine od 10+/1 Mbps maksimalna brzina koja bi se isporučila korisnicima je 25/1 Mbps, a u slučaju deklarisane brzine 30+/2 Mbps maksimalna brzina je 50/2 Mpbs.
Minimalna garantovana brzina Internet pristupa putem fiksne mreže je 60% brzine deklarisane paketom (download/upload).
Tebi je deklarisano 10, minimalna garantovana 6....ti imas 7.5.
-
kema
#44623 Re: BHTelecom All About
Pitanje upućeno telekomu:
pitanje je vezano za ovaj moj izbor...da li mogu iskombinovati nešto i šta dobivam sa time ako bi spojio:netflat 5,fiksnu telefoniju,i 2 prepaid
broja i da li misle podizati brzinu interneta van paketa mojatv...u mom slučaju se radi o netflat 5
znači,samo odgovor:da ili ne...bez onog standardnog bla bla
pitanje je vezano za ovaj moj izbor...da li mogu iskombinovati nešto i šta dobivam sa time ako bi spojio:netflat 5,fiksnu telefoniju,i 2 prepaid
broja i da li misle podizati brzinu interneta van paketa mojatv...u mom slučaju se radi o netflat 5
-
niho92
#44624 Re: BHTelecom All About
Nekema wrote:Pitanje upućeno telekomu:
- escobar__
#44625 Re: BHTelecom All About
Pitanje:
Stari se pegla s Telekomom / MOBISom oko garancije za Lumia 535 govno od telefona (standardan problem s touch panelom). Do sada je tri puta bio na servisu (prvi puta su ga resetovali, drugi put zamijenili touch panel, treći put samo istestirali i vidjeli da radi uredno - a ne radi - i vratili nazad). Pošto je ocu više pun qratz i telefona i MOBISa (telefon jednostavno ne radi, ne znam kakve su oni testove vršili ali čovjek jebeni SMS ne može otipkat bez problema), šta mu je sljedeća dobra opcija za napravit? U Telekom ga očito nema fajde vraćat pošto ovlašteni servis smatra da je telefon uredu, postoji li kakva instanca kojoj bih se mogao obratit, a koja bi mi mogla pomoći u rješavanju tog problema?
Stari se pegla s Telekomom / MOBISom oko garancije za Lumia 535 govno od telefona (standardan problem s touch panelom). Do sada je tri puta bio na servisu (prvi puta su ga resetovali, drugi put zamijenili touch panel, treći put samo istestirali i vidjeli da radi uredno - a ne radi - i vratili nazad). Pošto je ocu više pun qratz i telefona i MOBISa (telefon jednostavno ne radi, ne znam kakve su oni testove vršili ali čovjek jebeni SMS ne može otipkat bez problema), šta mu je sljedeća dobra opcija za napravit? U Telekom ga očito nema fajde vraćat pošto ovlašteni servis smatra da je telefon uredu, postoji li kakva instanca kojoj bih se mogao obratit, a koja bi mi mogla pomoći u rješavanju tog problema?