more proc.dulekrele wrote:Solidan film.omar little wrote:jel neko jos gledao ovaj small town crime? ne znam ovog lika pa mu ne mogu ocijeniti preporuku.iskace mi film na netflixu stalno, ali je njihov algoritam bezze pa ignoriram.
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#44601 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
omar little
#44602 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
oke,probacu veceras.
- johnnykola
#44603 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Johnny Clay (S. Hayden) je iskusni kriminalac koji okuplja ekipu vrhunskih profesionalaca da bi izveo milionsku pljačku kladionice što će mu osigurati povlačenje iz posla i miran nastavak života. Iako je svaki detalj pozorno planiran i organiziran, već od prvoga trenutka neke stvari počinju izmicati nadzoru. Najprije cijelu priču slučajno saznaje pohlepna žena (M. Windsor) najslabijega sudionika, blagajnika Georgea Peattyja (E. Cook Jr.), a zatim niz nesretnih slučajnosti besprijekorno smišljen pothvat pretvara u konačnu katastrofu.
Film Stanleya Kubricka se na mapi Movielenda nalazi u kvadrantu H5:

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 06/07/2018 11:47, edited 1 time in total.
-
klosar pravi
#44604 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Rampage dobra zabava
- karanana
#44605 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ovaj calibre sa netflixa moze proc. Nista novo, slicno je vec vidjeno vise puta, ali moze se pogledat ako bas nista drugo nemate radit. 6/10
- Raigor Stonehoof
#44606 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Hereditary...pomijesani utisci. Prva polovina mucna, doslo mi da odem
druga dobra.
- BarbaDue
#44607 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Volio bi da znam od ovih koji su pogledali film, jeste li se valjali od smijeha? Ja iskreno nisam.John Cleese wrote:cLo wrote:e džonkli pogledaj ovajrolat ćeš se od smijeha
https://www.imdb.com/title/tt0418455/ kul je allaham vićeš
Hvala
Ali svejedno želim da vam dam do znanja da mi se film sviđa.
- johnnykola
#44608 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Crni Orfej je brazilsko/francusko/talijanski film iz 1959., kojeg je režirao francuski redatelj Marcel Camus. Film se temelji na pozorišnom komadu Orfeu da Conceição kojeg je napisao Vinícius de Moraes, a radnja se odvija u modernoj brazilskoj faveli u Rio de Janeiro tijekom karnevala. Film je naročito poznat po svom soundtracku koji su napisala dva brazilska skladatelja: Antônio Carlos Jobim, čija pjesma A felicidade se može čuti na početku filma; i Luiz Bonfá.
Film je bio dobitnikom više nagrada, između ostalih osvojio je Oscara za najbolji strani film i Zlatnu palmu.
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu H3:

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 06/07/2018 11:40, edited 1 time in total.
-
l33t
#44609 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
jel zezasklosar pravi wrote:Rampage dobra zabava
-
klosar pravi
#44610 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
l33t wrote:jel zezasklosar pravi wrote:Rampage dobra zabava
Može se pogledati ako se nema šta pametnije radit u prijevodu..
Ready player one jedan od boljih filmova ikad krenuo gledati i nisam pauze napravio.
- Nisrin
- drag_gost
#44612 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima li negdje dobar snimak Deadpool 2?
- drag_gost
-
klosar pravi
#44614 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ne, niti ce biti ubrzo
-
l33t
#44615 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gledao sam Ready player one, nije los.klosar pravi wrote:l33t wrote:jel zezasklosar pravi wrote:Rampage dobra zabava
Može se pogledati ako se nema šta pametnije radit u prijevodu..
Ready player one jedan od boljih filmova ikad krenuo gledati i nisam pauze napravio.
ako mi kad bude dosadno pogledacu i taj
-
klosar pravi
#44616 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Al' iskljucivo kad ti bude dosadno..
Ne znam što se tice ready player one možda moraš biti gamer ili si bio da bi ti legao, ja kazem meni jedan od boljih..
Ne znam što se tice ready player one možda moraš biti gamer ili si bio da bi ti legao, ja kazem meni jedan od boljih..
- cLo
#44617 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ja sam kriva, jer sam se možda trebala preciznije izrazitiBarbaDue wrote: Volio bi da znam od ovih koji su pogledali film, jeste li se valjali od smijeha? Ja iskreno nisam.
Ali svejedno želim da vam dam do znanja da mi se film sviđa.
- Atego
#44618 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Rampage puno bolji nego sam očekivao 
- BarbaDue
#44619 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ejs...a ja te bukvalno shvatih pa kontam da nije do menecLo wrote:Ja sam kriva, jer sam se možda trebala preciznije izrazitiBarbaDue wrote: Volio bi da znam od ovih koji su pogledali film, jeste li se valjali od smijeha? Ja iskreno nisam.
Ali svejedno želim da vam dam do znanja da mi se film sviđa.dakako da nisam mislila da ćeš doslovno leći, sklupčati se i pojuriti na smijehni pogon
ovo nije "glup, gluplji" humor, ovaj može prilično biti bešuman, ako nemaš sluha za njega, ako me razumiješ
Po prvoj sceni skontah da nije "glup gluplji", a ja baš volim takve filmove. Ja bih ga okarakterisao kao simpatičan...
- arzuhal
#44620 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Leg'o mi je pravo, otpočetka do kraja drži pažnju, uz bezbroj trzanja i napetosti
- karanana
#44621 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nako vala.
ima napetosti, ima uzbudljivosti, ali ima i vise nedorecenosti i nelogicnosti. vec sam spomeno, podsjeca me na shaymalanove uradke.
ima napetosti, ima uzbudljivosti, ali ima i vise nedorecenosti i nelogicnosti. vec sam spomeno, podsjeca me na shaymalanove uradke.
- drag_gost
#44622 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kako znas da nece biti ubrzo?klosar pravi wrote:ne, niti ce biti ubrzo
-
klosar pravi
- johnnykola
#44624 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Iako danas strepimo i tvrdimo da nikad nismo bili bliže nuklearnom ratu, pogledajte kako je već 1964. redatelj Stanley Kubrick transformisao hladnoratovski strah u vrhunsku satiričnu komediju.
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu H1:

Odličan film baziran na komunikaciji dvoje zrelih ljudi. Prije devet godina dvoje stranaca slučajno su se sreli, proveli zajedno noć u Beču i rastali se prije zore. Sada će se Jesse i Celine ponovno sresti i to u Parizu gdje će ponovno dobiti priliku da saznaju što je moglo biti.
Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 06/07/2018 11:41, edited 1 time in total.
- johnnykola
#44625 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Odlična drama-komedija Alexandera Paynea. Budući da mu je supruga, nakon brodske nesreće, na aparatima za održavanje života, havajski zemljoposjednik Matt King putuje sa svoje dvije kćerke iz Oahua u Kauai, da bi se suočio s čovjekom koji je imao ljubavnu aferu sa Elizabeth prije nesreće.
Radnja filma Potomci smještena je na Havajima i prikazuje nepredvidivo putovanje američke porodice koja se nalazi na raskršću. Matt King (George Clooney), suprug i otac dvije kćerke, mora preispitati svoju prošlost i donijeti odluke u vezi sa budućnošću u trenutku kad je njegova supruga ozbiljno povrijeđena u brodskoj nesreći kod Vaikikija.

Sjedinjene Države, početak 20. stoljeća. Čikaški radnik Bill (R. Gere) odlazi sa svojom djevojkom Abby (B. Adams) i mlađom sestrom Lindom (L. Manz) u Teksas, gdje se sve troje zaposle kao poljski radnici na imanju imućnog farmera (S. Shepard). Bill dozna da je farmer teško bolestan i da mu je ostala godina dana života te nagovori Abby, koja se farmeru jako sviđa, da se uda za njega, kako bi, nakon njegove očekivane smrti, naslijedila farmu. Međutim, brak s Abby farmera kao da je preporodio, a i ona se sve više emocionalno veže za njega. Impulzivni Bill, koji je pri odlasku iz Chicaga ubio čovjeka, postaje sve više obuzet ljubomorom.
Nebeski dani film su čudesne ljepote i ugođaja, u kojem je Terrence Malick (nagrađen za režiju u Cannesu) obogatio svoj 'prirodoslovni' pristup iz prvijenca Pustara etnografskim začinima, a 'proklete ljubavnike' upleo u erotski trokut. Glavnu ulogu trebao je igrati John Travolta, ali sjajno ga je zamijenio do tada nepoznati Richard Gere. Fascinantna je i Brooke Adams (Invazija kradljivaca tijela, Kuba), koja je u to vrijeme bila jedna od najzanimljivijih američkih glumica, te posebno tinejdžerica Linda Manz čiji lik priča čitavu priču. Genijalni kubanski snimatelj Nestor Almendros nagrađen je Oscarom (nominirani su bili i kostimi, zvuk te muzika - Ennio Morricone), a zanimljivo je da je susnimatelj bio glasoviti Haskell Wexler, potpisan samo na odjavnoj špici kao dodatni snimatelj, pa nije ni bio nominiran. Terrence Malick se nakon Nebeskih dana potpuno povukao iz svijeta filma i javnosti, o njegovom životu ispredale su se legende, da bi se nakon više od dvadeset godina trijumfalno vratio filmu adaptacijom romana Jamesa Jonesa Tanka crvena linija (ovaj odličan ratni film je u nedjelju na TV-u), kojim je ponovno osvojio Cannes i niz oskarovskih nominacija.
Film Nebeski dani se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C5:

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 06/07/2018 11:46, edited 1 time in total.