Ovo u stilu, "Nisu oni htjeli to gadjati, al' im "dumb boms"". Jadno.Velkoski wrote: ↑14/12/2023 08:46Exclusive: Nearly half of the Israeli munitions dropped on Gaza are imprecise ‘dumb bombs,’ US intelligence assessment finds
https://edition.cnn.com/2023/12/13/poli ... index.html
Zanimljivi vjetrovi iz Amerike.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#44576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- dr_Evil
#44577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne gine Hamas nego djeca, ne ruse se Hamasovi stanovi, bolnice, skole, dzamije, crkve nego od Palestinaca.sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 14:01
Sada si opet nekorektan i podmeces i vrijedjas, sta je tacno gebelskovska kampanja i sta tacno ja podmecem hamasu? LJudi su sve sami o sebi rekli, kako rijecima/statutom tako i djelima. Plo je takdje bio korumpiran i njegovi pripadnici su pojeli vise za sebe nego sto su ucinili za vlastiti narod.
Nilkad za nikad ne bih izjednacio dijete sa teroristickim organizacijam, i toliko puta sam rekao djeca nisu nikad kriva nizasta. Ali mi se ovde podlo podmece. I tu inste fer u svoj svojoj nemoci i frustraciji da mi argumentirano kontrirate...
Teroristicki Hamas nikoga ne zanima osim tebe jer trubis o njemu.
Argumentirano ti obrazlazemo gebelovske metode kako se zrtvi ukida identitet i skida ljudsko lice sa iste.
Sta je tu je.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#44578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sve to stoji ali sutra za 5 10 godina kada lupam HDZ bude imao podšku izraela za nešto u BiH sjetite se ko je gdje prosvjedovao upraznoskoronikako wrote: ↑14/12/2023 14:12 Nasmjesniji su ovi dezurni koji na svaki protest za nesto pisu "a zasto nije za nesto trece?". U BiH svako ima pravo okupljanja, najavis skup MUP-ovima i udri. Protestuj za sve za sta mislis da treba protestovati. Mada, svi mi znamo da su takvi ljudi manje ili vise beskorisni i da je vrhunac napisati "zasto". Umjesto da podsticemo ljude da sto vise protestuju i tako se bore za svoja, ali i tudja prava, mi cemo svaki protest etiketirati iz udobnosti svog doma. Bile one sale da se cevap stavi na zastavu, ja bih ipak rekao da nam treba neki pametnjakovic na zastavi. U tome smo i najbolji.
Onom drugom degeneriku je argument zasto su jedni losi to sto nema dovoljno zena na prvim linijama.Da ih kojim slucajem ima vise, bile bi price "koriste ih kao zivi stit" "tjeraju ih" "gledaj bagre sto uzima osnovna ljudska prava zenama". Opet ova kategorija pametnjakovica, ali na suhom i u toplom, sa dovoljno hrane i interneta da se mogu pisati gluposti po forumu.
umjesto da prosvjedujemo za čist zrak mi mikro muhe i mravi prosjedujemo bez ikakvog efekta
-
sumirprimus
#44579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
naravno da ne gine hamas kada hamasovo ministarstvo zdravlja izbacuje podatke o poginulim(skoro sam postavljao tu statiskitku kako je nabrijavaju na dnevnoj bazi, realno ko pogelda uvidice i propagandu sa strane hamasa). naravno da gine i previse civila. ali reci da ne gine hamasdr_Evil wrote: ↑14/12/2023 14:11Ne gine Hamas nego djeca, ne ruse se Hamasovi stanovi, bolnice, skole, dzamije, crkve nego od Palestinaca.sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 14:01
Sada si opet nekorektan i podmeces i vrijedjas, sta je tacno gebelskovska kampanja i sta tacno ja podmecem hamasu? LJudi su sve sami o sebi rekli, kako rijecima/statutom tako i djelima. Plo je takdje bio korumpiran i njegovi pripadnici su pojeli vise za sebe nego sto su ucinili za vlastiti narod.
Nilkad za nikad ne bih izjednacio dijete sa teroristickim organizacijam, i toliko puta sam rekao djeca nisu nikad kriva nizasta. Ali mi se ovde podlo podmece. I tu inste fer u svoj svojoj nemoci i frustraciji da mi argumentirano kontrirate...
Teroristicki Hamas nikoga ne zanima osim tebe jer trubis o njemu.
Argumentirano ti obrazlazemo gebelovske metode kako se zrtvi ukida identitet i skida ljudsko lice sa iste.
Sta je tu je.
i naravno da vas ne znaima hamas, kao ni uzrok za rat ovaj put, uvijek vi to apologetski preletite,kasnije bude deklarataivno osudjivanje hamasa, za svaki slucaj da se pojedini ograde.nema govora aha
posljedjni put objasni gebelskovske metode, sta je to i kako izgleda u mojim postovima sta tacno nije istina?
-
sumirprimus
#44580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
za ovu uvredu ide prijava"!skoronikako wrote: ↑14/12/2023 14:12 Nasmjesniji su ovi dezurni koji na svaki protest za nesto pisu "a zasto nije za nesto trece?". U BiH svako ima pravo okupljanja, najavis skup MUP-ovima i udri. Protestuj za sve za sta mislis da treba protestovati. Mada, svi mi znamo da su takvi ljudi manje ili vise beskorisni i da je vrhunac napisati "zasto". Umjesto da podsticemo ljude da sto vise protestuju i tako se bore za svoja, ali i tudja prava, mi cemo svaki protest etiketirati iz udobnosti svog doma. Bile one sale da se cevap stavi na zastavu, ja bih ipak rekao da nam treba neki pametnjakovic na zastavi. U tome smo i najbolji.
Onom drugom degeneriku je argument zasto su jedni losi to sto nema dovoljno zena na prvim linijama.Da ih kojim slucajem ima vise, bile bi price "koriste ih kao zivi stit" "tjeraju ih" "gledaj bagre sto uzima osnovna ljudska prava zenama". Opet ova kategorija pametnjakovica, ali na suhom i u toplom, sa dovoljno hrane i interneta da se mogu pisati gluposti po forumu.
evil jel to ta argumentovana kontra i dekonstrukcija???
- dr_Evil
#44581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To si 100% upravu, ali ja ipak mislim da bi Izrael bio uz HDZ bez obzira na sve. Barem po trenutnoj politici i politickim strankama.
Protest mi je sam po sebi smjesan, kao i svi drugi protesti gdje se politicari ne vjesaju. Samo u ovom slucaju ni vjesanje ne pomaze jer nemas koga. Nesto kao i forum, mogu ja srati ovdje jos 10 godina, nista promijenit necu.
-
sumirprimus
#44582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mossad Commentary
@MOSSADil
·
2h
Israeli tank technology 'windbreaker' has been deemed a success. Hamas published a tweet showing an RPG attacking a tank but the tank keeps on moving on with no damage. ב"ה
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#44583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja koliko znam to je turski naziv za Jevreje, preuzet od njih kao i mnogo drugih rijeci.sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 12:37 toliko dragi da imaju i poseban naziv za njih ,"čifuti" nemoj molim te samo lazi i liecmjerstva. tako je kako je.
solidarisanje sa palestincima je iz 2 razloga. prvi okupacija i drugi jer je rijec o zidovima ato je najveca i najljuca rana islamskog sveita da budemo iskreni.
Na Vlsicu postoji jedan izvor koji se naziva Cifut voda. (Znam pricu i kako je dobio to ime, al' nije tema).
-
skoronikako
#44584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koga boli kurac koga ce Izrael podrzavati? Kao do sad smo imali Svicarsku, ali zato sto Bosnjaci (mahom) protestuju protiv Izraela, sutra cemo sve izgubiti. Top argument. Bas nivo "pametnjakovic".
Istom logikom, zasto smo protestovali protiv Rusije? Rekla nam je fino Dusanka Majkic, a mi opet u protest. Bas smo nesto se nameracili da izgubimo drzavu ovim protestima protiv okupatora. Kako nas nije strah.
Bas me zanima kakva bi bila saveznicka argumentovana kontra da se degenerik Goebels nije ubio. Kad si degenerik, ne vrijedi odredjeni tip argumenata.
Istom logikom, zasto smo protestovali protiv Rusije? Rekla nam je fino Dusanka Majkic, a mi opet u protest. Bas smo nesto se nameracili da izgubimo drzavu ovim protestima protiv okupatora. Kako nas nije strah.
Bas me zanima kakva bi bila saveznicka argumentovana kontra da se degenerik Goebels nije ubio. Kad si degenerik, ne vrijedi odredjeni tip argumenata.
-
sumirprimus
#44585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne vrijedi, predajem se... sve 5Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑14/12/2023 14:26Ja koliko znam to je turski naziv za Jevreje, preuzet od njih kao i mnogo drugih rijeci.sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 12:37 toliko dragi da imaju i poseban naziv za njih ,"čifuti" nemoj molim te samo lazi i liecmjerstva. tako je kako je.
solidarisanje sa palestincima je iz 2 razloga. prvi okupacija i drugi jer je rijec o zidovima ato je najveca i najljuca rana islamskog sveita da budemo iskreni.
Na Vlsicu postoji jedan izvor koji se naziva Cifut voda. (Znam pricu i kako je dobio to ime, al' nije tema).
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
- dr_Evil
#44587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
U tvojim postovima vecina nije istina, gebelovske metode vec vidjene protiv Jevreja u varsavskom getu, i protiv Bosnjaka u Bijeljini. Ko je i sta je Hamas pa da gine, da li je terorista Hamasovac onaj sta mu je bomba pala na zgradu i ubila zenu i djecu pa rekao daj mi pusku da branim svoj dom, ili je terorista Hamasovac onaj sta je na platnom spisku necijem pa je 07.10 odlucio da ubije svoj narod ubijajuci Izraelce? Vidis, ima tu gebelovskih metoda, koliko su Orke pobile ovih sta su orgijali po otvorenoj izraelskoj granici, a koliko djece, zena i koliko ljudi sta su stali i rekli ne diraj mi djecu?sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 14:17
naravno da ne gine hamas kada hamasovo ministarstvo zdravlja izbacuje podatke o poginulim(skoro sam postavljao tu statiskitku kako je nabrijavaju na dnevnoj bazi, realno ko pogelda uvidice i propagandu sa strane hamasa). naravno da gine i previse civila. ali reci da ne gine hamas. cak ih i razumijem kada se ukopaju u skolama i bolnicama koriste resurse koje imaju. s tim da su izraelci nemilosrdni ovaj put i da ih ganjaju i ruse nemilice sve redom.
i naravno da vas ne znaima hamas, kao ni uzrok za rat ovaj put, uvijek vi to apologetski preletite,kasnije bude deklarataivno osudjivanje hamasa, za svaki slucaj da se pojedini ograde.nema govora aha![]()
posljedjni put objasni gebelskovske metode, sta je to i kako izgleda u mojim postovima sta tacno nije istina?
Hamasovo ministarstvo zdravlja koje djeluje sa koje lokacije? Hamasovo ministarstvo zdravlja koje se sluzi kojim internetom i strujom za prenos tih istih informacija, izaberi Tel Aviv ili Katar? Hamasovo ministarstvo zdravlja koje na koji nacin broji mrtve ako ne moze muha provirit, a da ne kazemo pokopat? Na kojoj drustvenoj mrezi, X? ondje gdje Musk ne smije da kaze misljenje o Gazi? Jel ti umiru u bolnicama koje su pod Izraelskom okupacijom odakle Hamasu brojke ako su u bolnicama?
Uzrok rata je apsolutno isprican vise desetina puta, pokriljepljen historijom, kartama, razvojem stanovnistva, brojem poginulih u raketnim napadima kroz desetljeca, nastanak Hamasa isprican, ali tebe to ne zanima jer je sve pocelo 07.10 kada je svemocni Hamas neobavijestenu svjetsku silu iznenadio i ordinirao citav dan po istoj.
I onda krece mantra da ako kazes da Izrael ubija civile u nesrazmjernoj odgovoru da si terorist, islamist, antisemit(iako su Palestinci semiti), da mrzis jevreje, i da se ovo ne moze uporedjivati sa Holokaustom.
Izrael i Jevreji nisu Natanjahu, i teroristicki hamas nisu Palestinci.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#44588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta to Izrael može pomoći HDZ u BiHTruba wrote: ↑14/12/2023 14:15sve to stoji ali sutra za 5 10 godina kada lupam HDZ bude imao podšku izraela za nešto u BiH sjetite se ko je gdje prosvjedovao upraznoskoronikako wrote: ↑14/12/2023 14:12 Nasmjesniji su ovi dezurni koji na svaki protest za nesto pisu "a zasto nije za nesto trece?". U BiH svako ima pravo okupljanja, najavis skup MUP-ovima i udri. Protestuj za sve za sta mislis da treba protestovati. Mada, svi mi znamo da su takvi ljudi manje ili vise beskorisni i da je vrhunac napisati "zasto". Umjesto da podsticemo ljude da sto vise protestuju i tako se bore za svoja, ali i tudja prava, mi cemo svaki protest etiketirati iz udobnosti svog doma. Bile one sale da se cevap stavi na zastavu, ja bih ipak rekao da nam treba neki pametnjakovic na zastavi. U tome smo i najbolji.
umjesto da prosvjedujemo za čist zrak mi mikro muhe i mravi prosjedujemo bez ikakvog efekta
Pa vlast dijelimo na 3 bez obzira koliko nas ima
Ako Bošnjaci ne žele, ne može proći, džaba
-
sumirprimus
#44589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
st atacno nije istina u mojim postovima??? sto pricas uopsteno i uvijeno daj primjere? da li stvarno poredis bijeljinu i varsavski geto sa gazom?dr_Evil wrote: ↑14/12/2023 14:32U tvojim postovima vecina nije istina, gebelovske metode vec vidjene protiv Jevreja u varsavskom getu, i protiv Bosnjaka u Bijeljini. Ko je i sta je Hamas pa da gine, da li je terorista Hamasovac onaj sta mu je bomba pala na zgradu i ubila zenu i djecu pa rekao daj mi pusku da branim svoj dom, ili je terorista Hamasovac onaj sta je na platnom spisku necijem pa je 07.10 odlucio da ubije svoj narod ubijajuci Izraelce? Vidis, ima tu gebelovskih metoda, koliko su Orke pobile ovih sta su orgijali po otvorenoj izraelskoj granici, a koliko djece, zena i koliko ljudi sta su stali i rekli ne diraj mi djecu?sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 14:17
naravno da ne gine hamas kada hamasovo ministarstvo zdravlja izbacuje podatke o poginulim(skoro sam postavljao tu statiskitku kako je nabrijavaju na dnevnoj bazi, realno ko pogelda uvidice i propagandu sa strane hamasa). naravno da gine i previse civila. ali reci da ne gine hamas. cak ih i razumijem kada se ukopaju u skolama i bolnicama koriste resurse koje imaju. s tim da su izraelci nemilosrdni ovaj put i da ih ganjaju i ruse nemilice sve redom.
i naravno da vas ne znaima hamas, kao ni uzrok za rat ovaj put, uvijek vi to apologetski preletite,kasnije bude deklarataivno osudjivanje hamasa, za svaki slucaj da se pojedini ograde.nema govora aha![]()
Hamasovo ministarstvo zdravlja koje djeluje sa koje lokacije? Hamasovo ministarstvo zdravlja koje se sluzi kojim internetom i strujom za prenos tih istih informacija, izaberi Tel Aviv ili Katar? Hamasovo ministarstvo zdravlja koje na koji nacin broji mrtve ako ne moze muha provirit, a da ne kazemo pokopat? Na kojoj drustvenoj mrezi, X? ondje gdje Musk ne smije da kaze misljenje o Gazi? Jel ti umiru u bolnicama koje su pod Izraelskom okupacijom odakle Hamasu brojke ako su u bolnicama?
Uzrok rata je apsolutno isprican vise desetina puta, pokriljepljen historijom, kartama, razvojem stanovnistva, brojem poginulih u raketnim napadima kroz desetljeca, nastanak Hamasa isprican, ali tebe to ne zanima jer je sve pocelo 07.10 kada je svemocni Hamas neobavijestenu svjetsku silu iznenadio i ordinirao citav dan po istoj.
I onda krece mantra da ako kazes da Izrael ubija civile u nesrazmjernoj odgovoru da si terorist, islamist, antisemit(iako su Palestinci semiti), da mrzis jevreje, i da se ovo ne moze uporedjivati sa Holokaustom.
Izrael i Jevreji nisu Natanjahu, i teroristicki hamas nisu Palestinci.
hamas je neupitno teroristicka organizacija. bilo gdje u zapadnom svijetu reci drukcije mozda te i izbace iz zemlje drug moj sta je vama bolan ,to su stvari oko kojih nema polemiziranja niti apologetisanja. uvijanja, niti umotavanja u celofan jer ti ih je zao.
nista ja tebe ne razumijem ti stvarno mozes pisat dva dana i nista konkretno ne reci, samo onako optuzivat.
Last edited by sumirprimus on 14/12/2023 14:37, edited 1 time in total.
-
Juliuscezar
#44590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Objašnjeno zašto cionisti gube veliki broj oficira. Kao i ruska armija oficiri moraju da rješavaju probleme na frontu što dovodi do smrti. Plus mladi ljudi na visokim pozicijama
- dr_Evil
#44591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ja od prvog dana neupitno stojim iza toga da je hamas teroristicka organizacija, bez ikakvog umotavanja u celofan. Ne znam sta tebi tu nije jasno, jedini nacin da Palestina bude politicki faktor je da Hamas teroristi nestanu.sumirprimus wrote: ↑14/12/2023 14:36
st atacno nije istina u mojim postovima??? sto pricas uopsteno i uvijeno daj primjere? da li stvarno poredis bijeljinu i varsavski geto sa gazom?
hamas je neupitno teroristicka organizacija. bilo gdje u zapadnom svijetu reci drukcije mozda te i izbace iz zemlje drug moj sta je vama bolan ,to su stvari oko kojih nema polemiziranja niti apologetisanja. uvijanja, niti umotavanja u celofan jer ti ih je zao.
nista ja tebe ne razumijem ti stvarno mozes pisat dva dana i nista konkretno ne reci, samo onako optuzivat.
Ali ljepota na zapadu je sto se sve vise svaki dan Izrael naziva teroristickom zemljom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#44592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
apropo stalingrada
izraelci nemaju pored sebe rumunje da popuše foru i dozvole okruženje
a to što ginu časnici samo je pokazatelj da nisu kukavice koje se kriju u rupama ko vođe hamasa
koliko sam pročitao hamaslije se predaju jer su pogubili kontakt s vodjama
naime nemaju danima zapovijedi
dok su izraelci sa svojim vojnicima izraju zapovijedi na terenu korak po korak
možda su i hamaslije ko onaj mel gibson što je rokao crvene mundire pa kad imaju slobodnu metu da pucaju izabiru casnike umjesto obicnih prasinara
a to što ginu časnici samo je pokazatelj da nisu kukavice koje se kriju u rupama ko vođe hamasa
možda su i hamaslije ko onaj mel gibson što je rokao crvene mundire pa kad imaju slobodnu metu da pucaju izabiru casnike umjesto obicnih prasinara
- dr_Evil
#44593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
IDF Orke su fantastican ratni stroj, mozda najbolji na svijetu, svaki komentar na njih je suvisan, ljudskost je nesto drugo, ali nije to tema.Truba wrote: ↑14/12/2023 14:43 apropo stalingrada
Ako se hamaslije i branioci predaju jer nemaju vezu sa komandom, odakle onda sumiru brojke poginulih, pitam za druga.
-
Jordan1961
#44594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakav Staljingrad?!Truba wrote: ↑14/12/2023 14:43 apropo stalingrada
Situacija je usporediva jedino sa nacistickim upadom u Varsavski geto.
I tamo su ginuli SS oficiri. Bili u prvim redovima.
Zidovska vojna struktura se isto tako brzo raspala i borci su se predavali i bili odvedeni u konc logore ili pobijeni na lic mjesta. Ni oni danima nisu imali zapovijedi za razliku od SS kojima su se zapovjedi izdavale na terenu korak po korak.
- dr_Evil
#44595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
S tim da ipak ja Hamas ne bih uporedio sa Jevrejskim otporom, ali ljude koji uzimaju pusku da brane svoj dom, zasigurno da.Jordan1961 wrote: ↑14/12/2023 14:52Kakav Staljingrad?!Truba wrote: ↑14/12/2023 14:43 apropo stalingrada
Situacija je usporediva jedino sa nacistickim upadom u Varsavski geto.
I tamo su ginuli SS oficiri. Bili u prvim redovima.
Zidovska vojna struktura se isto tako brzo raspala i borci su se predavali i bili odvedeni u konc logore ili pobijeni na lic mjesta. Ni oni danima nisu imali zapovijedi za razliku od SS kojima su se zapovjedi izdavale na terenu korak po korak.
- Charuga
- Globalni moderator
- dr_Evil
#44597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jeko celo?
- Charuga
- Globalni moderator
#44598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Marc Botenga, član Evropskog parlamenta iz Belgije
-
splinter
#44599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Postaju naporni s ovom propagandom "uhapšenih hamasovaca". Mene živo zanima kakvi napaćeni umovi mogu povjerovati u ovako nešto ? Da li takve osobe uistinu postoje i žive oko nas ili su u pitanju isključivo botovi i sl.
- dr_Evil
#44600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da je Hamas teroristicki nije sporno, problem je kad ti koji branis dom postanes terorista na medijima. Podsjeca na ono kad je HVO ispred vranice postrojio pripadnike Armije BiH koji su branili komandu i predstavljao ih kao islamske teroriste, a dalje zna se, mucenje, strijeljanje i 20 godina u bunar.
Ima Hamas izgleda clanova koliko i Palestina stanovnika. Uskoro cemo to saznati