E takvi zaslužuju da ih neki lokalni Ogier pomete s ceste pa da kmeće o trkačima itd...
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#44576 Re: Automobilizam - All about
-
JCecotto
#44577 Re: Automobilizam - All about
Takodjer, ako je ta jurcobolja, mogao je on ostat bez auta, pa da ne bude pobjednik relija.
Mislim ne pije vam vode ta cijela prica, al istresite se, razumijem...
Mislim ne pije vam vode ta cijela prica, al istresite se, razumijem...
-
tempuser
#44578 Re: Automobilizam - All about
I šta kao razmjena podataka mu daje pravo da gura drota pa to nije bahatost???? Jel mi raspravljamo o istom snimku?JCecotto wrote: ↑26/04/2021 22:51Vidi, ja sve razumijem, ovo je primitivna i ogranicena sredina koja ne zna kako to funkcionise.tempuser wrote: ↑26/04/2021 22:40Pomete lika na čistu miru i treba mu reć - svaka čast majstore?!![]()
Može on na SS-u biti najbolji vozač svih vremena, ali je u svakodnevnom saobraćaju i guranjem drota autom pokazao da je nadobudni debil! Ono što je on napravio nije bio previd i nepažnja nego klasična qurcobolja.
I ja sam na prvu pomislio da je bahat, medjutim, ispostavilo se da je prije dolaska policije razmijenio podtake sa ovim vozacem Bmw-a, koji je ascare gasao da mu dokaze da je on brzi.
Dalje, da ne bude da samo serem po formu, evo i sam sam vozio etape kroz Sarajevo i susretao se sa prezrivim pogledima sanera jer smo mi u kacigama i sa HANS-om, gdje ti je pokret glave lijevo-desno ogranicen maksimalno. Umjesto da dobijem razumijevanje, obicno je kreten gledao kako ce nam se uvalit..
I za tebe isto pitanje, kakav si sa vidom i sa sluhom? Ako si dobar sa vidom onda vidiš da razmak između njih se ne mijenja do tenutka kad Ogier istovremeno usporava i ulijeće u lika. Ako si dobar sa sluhom onda čuješ zvuk Ogierovog auta, gas, prva, druga i usporavanje. I sad je kao lik sa BMW-om ašćare gasao, a ovaj nije kočio?
Koliko sam ja uspio da vidim nijedan od njih dvojice nije nosio kacigu, a i da jeste smanjena vidljivost nije briga drugih vozača. Kao kad bi meni neko otkinuo bošni retrovizor i smanji mi preglednost, ja bih imao pravo da se prestrojavam bez gledanja? Ja ću uvijek pokazati razumjevanje kad vidim tako nešto, ali ne obavezu.
Da je htio mogao je vidjeti lika u BMW koristeći ovo:

-
tempuser
#44579 Re: Automobilizam - All about
A kako to objašnjavaš oduzimanje prednosti i prolazak kroz crveno?
Da je tebe neki bruda iz Boljakovog u nekom naćuniranom mezaru pomeo ovako kao što je Ogier pomeo ovog lika, bil isto filozofiro da si zapravo ti kriv?
-
foxlife
#44580 Re: Automobilizam - All about
kako mi znamo opravdavati necije pogreske to je cudo jedno
samo ako je malo poznat ili stranac mi opravdavamo da on nije kriv
a vidimo da je skretao na bus stanicu ocito
jedina greska ovog bmw je eventualno sto je brze vozio al vjerovatno ne da se trka ili da pokazuje nesto ovima nego krenuo svojim putem a ovaj mu presjece put i na kraju jos "bjezi" od policije
jedina greska ovog bmw je eventualno sto je brze vozio al vjerovatno ne da se trka ili da pokazuje nesto ovima nego krenuo svojim putem a ovaj mu presjece put i na kraju jos "bjezi" od policije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#44581 Re: Automobilizam - All about
Frajer je gasao da se trka sa šampionom...u tom zecu leži grm.
Al' qurtzobolja je to kriva...
Al' qurtzobolja je to kriva...
-
tempuser
#44582 Re: Automobilizam - All about
Da je neko snimio brudu u čuniranom Seatu da radi ovo što i Ogier vidio bi horskog pjevanja!foxlife wrote: ↑26/04/2021 23:26 kako mi znamo opravdavati necije pogreske to je cudo jedno
-
tempuser
#44583 Re: Automobilizam - All about
I ko je tu kriv?konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:36 Frajer je gasao da se trka sa šampionom...u tom zecu leži grm.![]()
Al' qurtzobolja je to kriva...![]()
Nadobudna zvijezda koja misli da je iznad zakona ili lik koji vozi svojom trakom?
-
foxlife
#44584 Re: Automobilizam - All about
gasao da se trka ili je mozda krenuo i on svojim putem jedino sto je malo brze vozio ne misleci da cu mu svjetski reli vozac sijeci trakukonektovan wrote: ↑26/04/2021 23:36 Frajer je gasao da se trka sa šampionom...u tom zecu leži grm.![]()
-
foxlife
#44585 Re: Automobilizam - All about
ne seat nego cunirana toyotatempuser wrote: ↑26/04/2021 23:39Da je neko snimio brudu u čuniranom Seatu da radi ovo što i Ogier vidio bi horskog pjevanja!foxlife wrote: ↑26/04/2021 23:26 kako mi znamo opravdavati necije pogreske to je cudo jedno
jedina greska ovog bmw je eventualno sto je brze vozio al vjerovatno ne da se trka ili da pokazuje nesto ovima nego krenuo svojim putem a ovaj mu presjece put i na kraju jos "bjezi" od policije![]()
ps. ovo je neki yaris ili sta je vec?
Last edited by foxlife on 26/04/2021 23:44, edited 1 time in total.
- konektovan
#44586 Re: Automobilizam - All about
Kriv je papak s benweom,tempuser wrote: ↑26/04/2021 23:40I ko je tu kriv?konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:36 Frajer je gasao da se trka sa šampionom...u tom zecu leži grm.![]()
Nadobudna zvijezda koja misli da je iznad zakona ili lik koji vozi svojom trakom?
-
foxlife
#44587 Re: Automobilizam - All about
evo sada da ne ulazimo sta je lik mislio i gdje je vozio i slkonektovan wrote: ↑26/04/2021 23:44Kriv je papak s benweom,tempuser wrote: ↑26/04/2021 23:40I ko je tu kriv?konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:36 Frajer je gasao da se trka sa šampionom...u tom zecu leži grm.![]()
Nadobudna zvijezda koja misli da je iznad zakona ili lik koji vozi svojom trakom?vidi da je kralj relija ispred njega, i umjesto da ga propusti, jer se iz aviona lufthanse Zagreb-Frankfurt vidjelo da covjek ima nijet da se prestroji, a to bi svaki normalan insan učinio, jok, ne dam ja svoj ponos iz bavarske...idi u pm, sad skupljaj dijelove i cekaj da ti zakrpe auto.
znas sta bih ja uradio da tako naidjem na neke reli vozace
pokusavao sto prije da izadjem iz "guzve" i da idem svojim putem jer me ne zanima to sto se odrzava tu neki reli i sve oko toga
-
avijon
#44588 Re: Automobilizam - All about
konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:44Kriv je papak s benweom,tempuser wrote: ↑26/04/2021 23:40I ko je tu kriv?konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:36 Frajer je gasao da se trka sa šampionom...u tom zecu leži grm.![]()
Nadobudna zvijezda koja misli da je iznad zakona ili lik koji vozi svojom trakom?vidi da je kralj relija ispred njega, i umjesto da ga propusti, jer se iz aviona lufthanse Zagreb-Frankfurt vidjelo da covjek ima nijet da se prestroji, a to bi svaki normalan insan učinio, jok, ne dam ja svoj ponos iz bavarske...idi u pm, sad skupljaj dijelove i cekaj da ti zakrpe auto.

- konektovan
#44589 Re: Automobilizam - All about
Ama respo, nije poenta u tome je li ispred tebe Ogier, Alonso, Hamilton...neka fešta ili peto deseto.foxlife wrote: ↑26/04/2021 23:46evo sada da ne ulazimo sta je lik mislio i gdje je vozio i slkonektovan wrote: ↑26/04/2021 23:44Kriv je papak s benweom,vidi da je kralj relija ispred njega, i umjesto da ga propusti, jer se iz aviona lufthanse Zagreb-Frankfurt vidjelo da covjek ima nijet da se prestroji, a to bi svaki normalan insan učinio, jok, ne dam ja svoj ponos iz bavarske...idi u pm, sad skupljaj dijelove i cekaj da ti zakrpe auto.
pokusavao sto prije da izadjem iz "guzve" i da idem svojim putem jer me ne zanima to sto se odrzava tu neki reli i sve oko toga
Svakodnevno imamo takve situacije u saobracaju gdje se ljudi prrstrojavaju iz desne u lijevu, ili obrnuto i sad ja trebam gledati, da sam ja iznad njega, jer ako me udari, on je kriv, ja sam bio u svojoj traci, a posljedice udara mogu biti mnogo vece od krhotine lima ili plastike.
Neki dan covjek sa passatom iz lijeve, dao zmigavac da se prestroji bas do proširenja kod parlamenta, usporio saobracaj u svojo traci, haman stao ne bi li se prebacio u srednju i desnu, ali usporio sam i ja u srednjoj i vozac u desnoj da se on ubaci.....potez malo rizican, gdje je poprilicno velika frekvencija saobracaja..ali hebiga, meni je iskreno lakše usporiti nego popunjavati obrazac za nezgodu ili dobivati infuziju u hitnoj...
- konektovan
#44590 Re: Automobilizam - All about
Sorry..avijon wrote: ↑26/04/2021 23:49konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:44Kriv je papak s benweom,vidi da je kralj relija ispred njega, i umjesto da ga propusti, jer se iz aviona lufthanse Zagreb-Frankfurt vidjelo da covjek ima nijet da se prestroji, a to bi svaki normalan insan učinio, jok, ne dam ja svoj ponos iz bavarske...idi u pm, sad skupljaj dijelove i cekaj da ti zakrpe auto.
![]()
-
foxlife
#44591 Re: Automobilizam - All about
valjda zato postoji zmigavac i svaki put pustim nekoga ko upali zmigavac ko ne upali ne pustam gakonektovan wrote: ↑26/04/2021 23:55Ama respo, nije poenta u tome je li ispred tebe Ogier, Alonso, Hamilton...neka fešta ili peto deseto.foxlife wrote: ↑26/04/2021 23:46evo sada da ne ulazimo sta je lik mislio i gdje je vozio i slkonektovan wrote: ↑26/04/2021 23:44
Kriv je papak s benweom,vidi da je kralj relija ispred njega, i umjesto da ga propusti, jer se iz aviona lufthanse Zagreb-Frankfurt vidjelo da covjek ima nijet da se prestroji, a to bi svaki normalan insan učinio, jok, ne dam ja svoj ponos iz bavarske...idi u pm, sad skupljaj dijelove i cekaj da ti zakrpe auto.
Svakodnevno imamo takve situacije u saobracaju gdje se ljudi prrstrojavaju iz desne u lijevu, ili obrnuto i sad ja trebam gledati, da sam ja iznad njega, jer ako me udari, on je kriv, ja sam bio u svojoj traci, a posljedice udara mogu biti mnogo vece od krhotine lima ili plastike.
Neki dan covjek sa passatom iz lijeve, dao zmigavac da se prestroji bas do proširenja kod parlamenta, usporio saobracaj u svojo traci, haman stao ne bi li se prebacio u srednju i desnu, ali usporio sam i ja u srednjoj i vozac u desnoj da se on ubaci.....potez malo rizican, gdje je poprilicno velika frekvencija saobracaja..ali hebiga, meni je iskreno lakše usporiti nego popunjavati obrazac za nezgodu ili dobivati infuziju u hitnoj...
-
tempuser
#44592 Re: Automobilizam - All about
Sve je to tačno, pustiti je fer potez, treba uraditi kad god možeš, ali je pitanje dobre volje, a ne obaveza da bi, ako to ne uradiš automatski bio kriv, papak, kompleksaš, 'vaki-naki, niti olakšavajuća okolnost za onoga ko je nasilu pokušao proći pa te opalio.konektovan wrote: ↑26/04/2021 23:55 Ama respo, nije poenta u tome je li ispred tebe Ogier, Alonso, Hamilton...neka fešta ili peto deseto.
Po tom rezonu svako onaj ko te ne pusti da se uključiš sa sporedne ceste je papak i kompleksaš!
-
citroen xm
#44593 Re: Automobilizam - All about
Šteta što ovo francuz ne čita, da bar plati piće ovim advokatima. Jbt, pojedinci se uvukli u dupe čovjeku samo jer je poznat.
Čovjem kriv 100%0iz aviona se vidi. Ali dobro, svako može pogriješiti, samo što svaki njegov naredni potez govori da je nadobudan i da krši pravila saobraćaja.
Da je bilo ko od vas advokata bio u ovoj situaciji u BMW-u gledao bi da ga odere i kukao mjesec dana kako ga je budala udarila.
Čovjem kriv 100%0iz aviona se vidi. Ali dobro, svako može pogriješiti, samo što svaki njegov naredni potez govori da je nadobudan i da krši pravila saobraćaja.
Da je bilo ko od vas advokata bio u ovoj situaciji u BMW-u gledao bi da ga odere i kukao mjesec dana kako ga je budala udarila.
- CikCikCikPogodi
#44594 Re: Automobilizam - All about
Kako je ovo uspio?

-
tempuser
#44595 Re: Automobilizam - All about
Ma samo da je umjesto Ogiera bio neki trkač ćuner vidio bi komentara!citroen xm wrote: ↑27/04/2021 12:23 Šteta što ovo francuz ne čita, da bar plati piće ovim advokatima. Jbt, pojedinci se uvukli u dupe čovjeku samo jer je poznat.
-
tempuser
#44596 Re: Automobilizam - All about
"Zbog prekršaja sportskog kodeksa ponašanja, Sebastien Ogier kažnjen je s 5000 eura i suspenzijom jedne WRC utrke - stoji između ostalog u odluci"
Toliko o bezgrešnom šampionu i kompleksašima... Gdje su sad filozofi i branitelji?!
Na ovo u RH kazna 8k KN i 6 mjeseci MVD za prolazak kroz crveno. U RH treba još da mu obračunaju guranje drota.
https://www.vecernji.hr/sport/imamo-slu ... OTsPx0Wncw
Toliko o bezgrešnom šampionu i kompleksašima... Gdje su sad filozofi i branitelji?!
Na ovo u RH kazna 8k KN i 6 mjeseci MVD za prolazak kroz crveno. U RH treba još da mu obračunaju guranje drota.
Last edited by tempuser on 27/04/2021 16:31, edited 1 time in total.
-
BiBi911
#44597 Re: Automobilizam - All about
Nedo bog da je bio kakav svabo il svabsko auto...tempuser wrote: ↑27/04/2021 16:03Ma samo da je umjesto Ogiera bio neki trkač ćuner vidio bi komentara!citroen xm wrote: ↑27/04/2021 12:23 Šteta što ovo francuz ne čita, da bar plati piće ovim advokatima. Jbt, pojedinci se uvukli u dupe čovjeku samo jer je poznat.
Barikade, kapuljace, kontrole, rat tenkovi na svabiju, za dan bi ih pregazili
- konektovan
#44598 Re: Automobilizam - All about
Niko ovdje nije pisao o bezgrješnom šampionu, vec o situaciji koja se vrlo lahko mogla izbjeci, da vozac bmw-a nije bio kompleksash.
-
BiBi911
#44599 Re: Automobilizam - All about
-
tempuser
#44600 Re: Automobilizam - All about
FIA se slaže sa klixovim palamudolozima!konektovan wrote: ↑27/04/2021 16:34 Niko ovdje nije pisao o bezgrješnom šampionu, vec o situaciji koja se vrlo lahko mogla izbjeci, da vozac bmw-a nije bio kompleksash.
Zbog prekršaja sportskog kodeksa ponašanja, Sebastien Ogier kažnjen je s 5000 eura i suspenzijom jedne WRC utrke - stoji između ostalog u odluci