SDP
- ultima_palabra
#44551 Re: SDP
Slavo je gromada za sve navedene. Mada mislim da je ponovno biranje Hrvata od bosnjackog birackog tijela kontraproduktivno.
-
putokaz1
#44552 Re: SDP
Slažem seultima_palabra wrote:Slavo je gromada za sve navedene. Mada mislim da je ponovno biranje Hrvata od bosnjackog birackog tijela kontraproduktivno.
SDP ima Historijsku šansu da dobije Bošnjačkog člana Predsjedništva a Konkurencija mu je jedna Hanuma i Šepić
-
zippoo87
#44553 Re: SDP
odakle vam te price o Zlatku kao bilo kakvom kandidatu na izborima ?
jeste li vi gledali onaj intervju,covjek nije jednu rijec progovorio u tom smjeru a bio je zanimljiv gost,jer nije gostovao kod Senada 4-5 godina
drugo,covjek je fino naglasai da je vrlo trazen u nacnoj sferi i da predaje po cijelom svijetu,najvise u Kini i da putuje...ja mislim da se on ne misli vracati vise u politiku...
sto se njega kao intelektualca tice,neizmjerno je pametan ali je toliki egomanijak (sto se opet vidjelo u intervjuu) da je to nevjerovatno
ja mislim da on moze funkcionisati samo na poljima gdje se jedini nesto pita i gdje sam odlucuje...on nikada nije imao umjeren pristup i uvijek je bilo ili kako ja kazem ili nikako
e sada,necu reci da nekada povlacenje takvoih poteza nije donijelo i neceg dobrog...ali mora se uvijek pregovarati oko istog sadrzioca i neceg sto ce svi podrzati a ne odmah oko teme gdje su stavovi dijametralno suprotni
jeste li vi gledali onaj intervju,covjek nije jednu rijec progovorio u tom smjeru a bio je zanimljiv gost,jer nije gostovao kod Senada 4-5 godina
drugo,covjek je fino naglasai da je vrlo trazen u nacnoj sferi i da predaje po cijelom svijetu,najvise u Kini i da putuje...ja mislim da se on ne misli vracati vise u politiku...
sto se njega kao intelektualca tice,neizmjerno je pametan ali je toliki egomanijak (sto se opet vidjelo u intervjuu) da je to nevjerovatno
ja mislim da on moze funkcionisati samo na poljima gdje se jedini nesto pita i gdje sam odlucuje...on nikada nije imao umjeren pristup i uvijek je bilo ili kako ja kazem ili nikako
e sada,necu reci da nekada povlacenje takvoih poteza nije donijelo i neceg dobrog...ali mora se uvijek pregovarati oko istog sadrzioca i neceg sto ce svi podrzati a ne odmah oko teme gdje su stavovi dijametralno suprotni
- ultima_palabra
#44554 Re: SDP
Bacio Arzo bombu po nalogu iz Mehmeda Spahe

- opticum
#44557 Re: SDP
Koliko čujem bi će gusto 2018 na Federalnom nivou dok u nekim kantonima SDP će podjediti.
ŽIVI BILI PA VIDJELI!
ŽIVI BILI PA VIDJELI!
-
dzakailibu
#44558 Re: SDP
mislim da je jedna bomba dovoljna. ovo oko lagumdzije bilo moglo biti materijal za sljedeci par stanica. ne moze odma duga bomba. sdp ce pobijediti u nekim kantonima.izjavljeno u decembru 2017. lakse malo
-
putokaz1
#44559 Re: SDP
Tuzlanski kantonopticum wrote:Koliko čujem bi će gusto 2018 na Federalnom nivou dok u nekim kantonima SDP će podjediti.
ŽIVI BILI PA VIDJELI!
Da li SDP može ponoviti 2010 godinu?
- opticum
#44560 Re: SDP
Nisam siguran za 2010 ali bi će blizu!putokaz1 wrote:Tuzlanski kantonopticum wrote:Koliko čujem bi će gusto 2018 na Federalnom nivou dok u nekim kantonima SDP će podjediti.
ŽIVI BILI PA VIDJELI!
-
putokaz1
#44561 Re: SDP
Bitno je da im:SBB SBIH NEZAVISNI BPS SDU NS DF SUND LDS ne ukradu glasoveopticum wrote:Nisam siguran za 2010 ali bi će blizu!putokaz1 wrote:Tuzlanski kantonopticum wrote:Koliko čujem bi će gusto 2018 na Federalnom nivou dok u nekim kantonima SDP će podjediti.
ŽIVI BILI PA VIDJELI!
- opticum
#44562 Re: SDP
Što bi se reklo:
"Nije vazno ko glasa ,nego onaj sto broji glasove" "Staljin"
-
putokaz1
#44563 Re: SDP
Završeno glasanje ,zabršeno brojanje za stranke i:opticum wrote:Što bi se reklo:
''Predstavnik SDA inače državni službenik kaže:Oni tamo u drogoj Općini dopisuju sebi,hajmo mi dopistai ovdje...
Predstavnik SDP odgovara:Moram pitati Šefa
Nakon Poziva stiže odgovor DA Dopisujemo kandidatima glasove
Prihvata i SBIH''
I tako dopisaše i nastaviše to da rade u narednih 10 godina.
Praksa koja s eponavlja od izbora do izbora
-
El_comadante
#44564 Re: SDP
kako sam ja čuo da ih je napustio jedan ciječnik u NGS, koji neznam.
-
putokaz1
#44565 Re: SDP
Pa dobro u Sarajevu je situacija specifična
Imati ćemo
SDA
NS
SDP-DF
PBHNL
Nezavisni Blok
GS
SBB
BPS
Možda i BOSS
Tri Lijeve varijante,Nekoliko ostalih i Najjaču SDA
Imati ćemo
SDA
NS
SDP-DF
PBHNL
Nezavisni Blok
GS
SBB
BPS
Možda i BOSS
Tri Lijeve varijante,Nekoliko ostalih i Najjaču SDA
-
El_comadante
#44566 Re: SDP
vala SDP ako nastavi sa SBBomo, a nakon što su ovi glasali za akcize, neče na dobro i samo če još više pasti u očima naroda
-
The 51st State
#44567 Re: SDP
od mene ce dobiti glas, najmanje su losi, ideali su svakako spaljeni.
- drug_profi
#44568 Re: SDP
Ja se drzim toga da je u sistemu vrijednosti kakav je kreirala SDA nemoguce pronaci dobru opciju. Zato je moguce samo birati drugu, manje losu.
Pa cemo vremenom valjda i sistem vrijednosti korigovati na bolje. A tada cemo moci traziti politicarima dlaku u jajetu. Sad je to nemoguce i samo ukorist SDA jer njihovo biracko tijelo zanima samo da ih neko brani od Dodika i Covica.
Pa cemo vremenom valjda i sistem vrijednosti korigovati na bolje. A tada cemo moci traziti politicarima dlaku u jajetu. Sad je to nemoguce i samo ukorist SDA jer njihovo biracko tijelo zanima samo da ih neko brani od Dodika i Covica.
-
zbiljovski
#44569 Re: SDP
Ja uopće više nisam uvjeren u pobjedu SDA na izborima, mislim da povjerenje građana iz dana u dan raste prema SDP-u, čak mislim da je i Međunarodna zajednica istog razmišljanja, a vidimo i mediji, da su sve više naklonjeni SDP-u. Nezavisan blok će jako puno uzeti SDA-u, mislim da će ih u Zeničko - dobojskom kantonu prepolovit, a ukoliko i Mehmedović napusti SDA, past će mnogo više nego SDP 2014. godine.
Sviđa mi se stav formušama iznad, idealna opcija u BiH je nemoguća, ali treba birati manje lošu, odnosno u datom trenutku bolju, a prema svemu sudeći SDP se nameće kao lider nekakve opozicije u ovom trenutku, sa infrastrukturom jedini mogu parirati SDA-u i njihovoj mašineriji i da su izbori u ovom trenutku, moj glas bi dobili. . .
Sviđa mi se stav formušama iznad, idealna opcija u BiH je nemoguća, ali treba birati manje lošu, odnosno u datom trenutku bolju, a prema svemu sudeći SDP se nameće kao lider nekakve opozicije u ovom trenutku, sa infrastrukturom jedini mogu parirati SDA-u i njihovoj mašineriji i da su izbori u ovom trenutku, moj glas bi dobili. . .
- edo_79
#44570 Re: SDP
Trenutno ne vidim nijednu opciju u BiH koja može napraviti neki radikalni zaokret u dosadašnjoj političkoj praksi, te okrenuti ove jadne i napaćene građane, koji kičmu slomiše hraneći marvu uhljebljenu, na hajr... da barem malo i taj božji radnik osjeti rahatluka i ljepote
- JThomas
#44571 Re: SDP
da je sdp bio to što je trebao biti i što je obećavao, mi danas ne bi imali ni df, ni gs, možda ni ns. ali jasno je da nije.
ja ću kao i uvijek glasati protiv sda. neću apstinirati, niti ću poništiti listić. ali žalosno da je da nemam ZA koga da glasam s bilo kakvom utemeljenom nadom ili ličnim uvjerenjem, nego samo protiv sda...
ja ću kao i uvijek glasati protiv sda. neću apstinirati, niti ću poništiti listić. ali žalosno da je da nemam ZA koga da glasam s bilo kakvom utemeljenom nadom ili ličnim uvjerenjem, nego samo protiv sda...
- edo_79
#44572 Re: SDP
To je ono što je najžalosnije prijatelju moj .... zato sam i napisao da nema takve opcije .....JThomas wrote:da je sdp bio to što je trebao biti i što je obećavao, mi danas ne bi imali ni df, ni gs, možda ni ns. ali jasno je da nije.
- JThomas
#44573 Re: SDP
čak je prilično neizvjesno, najblaže rečeno, hoće li taj moj glas protiv sda poslije izbora postati glas za sda...i čemu čovjek da se nada.
-
putokaz1
#44574 Re: SDP
Da imoj istoJThomas wrote:čak je prilično neizvjesno, najblaže rečeno, hoće li taj moj glas protiv sda poslije izbora postati glas za sda...i čemu čovjek da se nada.
-
Mohamad Sissoko
#44575 Re: SDP
KAD SDP POSREDUJE ILI ŠTA SVE NE ZNA IRFAN ČENGIĆ
Nedim HASIĆ 14.12.2017.
Nedim HASIĆ 14.12.2017.
Puno je toga što mlađahni Čengić ne zna pa je red da ga upoznamo s izjavom Mirsada Mešića, koji je zaposlio kćerku u Elektroprivredu BiH
Puno toga ne zna, a s još više stvari nije upoznat. Tako bi se nekako mogao okarakterizirati intervju koji je Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a BiH, prije nekoliko dana dao portalu Source. Tako je Čengić kazao i kako “nije upoznat sa izjavom Mirsada Mešića, koji je rekao da je zaposlio kćerku u Elektroprivredi BiH”. Mešić je, inače, dugogodišnji parlamentarac i čelnik SDP-a BiH u Zeničko‑dobojskom kantonu.
Puno je toga što mlađahni Čengić ne zna pa je red da ga upoznamo s izjavom Mirsada Mešića, koji je zaposlio kćerku u Elektroprivredu BiH. Bilo je to 9. maja 2014. godine. Tada je Mešić, u to vrijeme predsjednik Odbora SDP ZDK i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, “u kameru” magazina Mreža na Federalnoj TV kazao: “Da li je moja kćerka zaposlena mojim posredovanjem? Da, ona je zaposlena mojim posredovanjem, u trećoj godini mog mandata i nakon što sam posredovao u zapošljavanju velikog broja mladih ljudi. Dakle, moja kćerka je bila u jednom od posljednjih redova gdje sam mogao da utičem na zapošljavanje. Da, ja sam zaposlio svoju kćerku i, ako to nije u redu, ja sam spreman da odgovaram u svakom trenutku.”
Mešić nikada nije odgovarao iako je ta radnja, “posredovanje pri zapošljavanju kćerke”, u tom trenutku bila kažnjiva prema članu 382. Krivičnog zakona Federacije BiH. No članovi SDP-a su poznati po zaboravnosti. Tako su zaboravili i da je tada prvostepeno osuđena SDP-ova ministrica zdravstva ZDK Senka Balorda, koja je, prema optužnici, mimo procedure imenovala stranačkog kolegu za člana Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK. Mešić i njegovi drugovi iz Kantonalnog odbora SDP-a BiH “nisu bili upoznati” da je , u vrijeme dok je Mešić “posredovao”, počelo suđenje Senki Balordi