Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

palermo

#44526 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:
I koji je point tvoga posta osim da tvoja bude zadnja. Ako je to point, onda ok. Jesam li ja napisao, vrhunski talenat+vrhunski rad + sreća = vrhunski fudbaler.
Poenta je da kazem da se ne slazem s tvojim misljenjem - i zasto se ne slazem. Otprilike isti razlog zbog kojeg si i ti napisao post, kao i svi ostali. Jednostavno ne slazem se da je potreban vrhunski talenat za vrhunske domete.
Neki talenat jeste potreban, ali taj talenat ima mnogo vise ljudi od toga da bi se nazvao vrhunskim.

I to ne znaci da neki ljudi stvarno nemaju vrhunski talenat, isto kao sto ne znaci da ce ih to automatski u vrh svjetskog nogometa.
aha, shvatio sam sada.

Ne slažem se, za vrhunski rezultat treba i vrhunski talenat.
Za dobar rezultat je dovoljno malo talenta i mnogo rada.

I naravno, uvijek je mnogo više varijanti u kojima nećeš uspjeti nego što ćeš uspjeti
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#44527 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote:
hekaton wrote:Kad ce da zavrsi ova besmislena diskusije na ovoj temi...
kad na vrbi rodi grožđe.

zezam se. neće ni tad.

možda jedino kad neko hrasnog ubijedi u nešto suprotno od njegovog mišljenja.

:skoljka:
Jok nego cu dozvoliti tebe da me ubjedis u drukcije!!!
jeza u ledja

#44528 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

:lol:
hrasno38

#44529 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
palermo wrote:
Pa ja nisam ovdje nikoga vidio da je napisao da je Džeko mogao postati ono što jeste bez velikog rada. Ali ne može mu se odricati i veliki talenat. Prije par mjeseci na nekom košarkaškom forumu sam pročitao lijep opis upravo ovoga što pričamo. Čovjek je pomenuo Dangubića iz Crvene zvezde (koliko sam upratio onako prosječni košarkaš kluba koji igra euroligu), i kaže da je čovjek uložio enorman i rad i napor i sredstva da bude što bolji, svakog ljeta išao u ameriku i plaćao trenere da posebno rade sa njim....i opet je to što jeste, prosječan igrač jednog košarkaškog kluba. Ne može više, ima jednostavno limit.

Naravno, mi kao društvo moramo propagiratio rad kao osnovu uspjeha,. i u tom kontekstu haj razumijem ove postove, ali ako ćemo istinu govoriti, nema vrhunskog u bilokojoj kategoriji ljudskog rada, bez vrhunskog talenta.
:thumbup:
Odlicno napisano Palermo al dzaba nekad je nekima lakse metar u dupe nego milimetar u glavu! Po njihovim teorijama svi smo velikim radom mogli postati Edin dzeko iako ih pola odavde kad sutne loptu zazmiri! :-)
MOSALJOZE

#44530 Re: Edin Džeko

Post by MOSALJOZE »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44531 Re: Edin Džeko

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote:
Chmoljo wrote:
hekaton wrote:Kad ce da zavrsi ova besmislena diskusije na ovoj temi...
kad na vrbi rodi grožđe.

zezam se. neće ni tad.

možda jedino kad neko hrasnog ubijedi u nešto suprotno od njegovog mišljenja.

:skoljka:
Jok nego cu dozvoliti tebe da me ubjedis u drukcije!!!
Ti kontas da si upravo potvrdio to sto si demantovao? :D
palermo

#44532 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Na koji nacin se ovdje obezvrjedjuje Dzeko? De mi objasni.
Ako ja kazem da nije vrhunski talenat, vec da je radom postigao to sto jeste, jel to obezvrjedjivanje ili upravo suprotno?

Uostalom koga briga za talenat? To se dobija genima, rodjenjem. Cuj obezvrjedjuje se talenat... :-) Ciljanjem na talenat se obezvrjedjuje ono sto stvarno vrijedi u covjeku. Ono sto je napravio svojim radom i trudom.
Tek sad vidjeh i ovaj drugi dio posta.

Pa Džeku više ne možeš obezvrijediti. Čovjek dokazan.

Ovo drugo .....ponavljat ćemo se. Spomenuh već vječnu priču o Salijeriju i Mocartu. Lijepo je misliti da svi mi imamo jednake šanse i da samo od našeg truda i rada zavisi dokle ćemo stići. Za dobro ove države i naroda tu priču treba i propagirati.

Makar i ne bila istinita. Kao ovaj put.
jeza u ledja

#44533 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: Tek sad vidjeh i ovaj drugi dio posta.

Ovo drugo .....ponavljat ćemo se. Spomenuh već vječnu priču o Salijeriju i Mocartu. Lijepo je misliti da svi mi imamo jednake šanse i da samo od našeg truda i rada zavisi dokle ćemo stići. Za dobro ove države i naroda tu priču treba i propagirati.

Nemamo svi jednake sanse i nisam to ni rekao. Al djaba prica.
palermo

#44534 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Tačno, djaba :thumbup:
supercali

#44535 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

Prica je pocela da je bilo vecih talenata od dzeke al nosu uspjeli a ne da dzeko nema nikako talenta
palermo

#44536 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

supercali wrote:Prica je pocela da je bilo vecih talenata od dzeke al nosu uspjeli a ne da dzeko nema nikako talenta
pa eto drug moj, od tih recimo deset većih talenata od Džeksona....kako bolan nijedan nije uspio nekako doklepati makar do belgijske lige......nije zar da su svih deset bili lijenčine, a samo Edin teđški trudbenik....
supercali

#44537 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

palermo wrote:
supercali wrote:Prica je pocela da je bilo vecih talenata od dzeke al nosu uspjeli a ne da dzeko nema nikako talenta
pa eto drug moj, od tih recimo deset većih talenata od Džeksona....kako bolan nijedan nije uspio nekako doklepati makar do belgijske lige......nije zar da su svih deset bili lijenčine, a samo Edin teđški trudbenik....
Pa za par njih znam da je bilo ma sta cu ja na treningu ja znam ionako ce me trener staviti u prvi sastav i sl poslije treninga kafici kladionice i sl

To je direktno vezano za rad ne rad lijenost i sl
Ostalo dal je dzeko imao protekciju i sl ne mozemo pricati jer ne znamo mozda jeste mozda nije
Zatim niz faktora zbog kojeg je dzeko uspio a ovi nisu tipa dolazak pliseka i sl
BarbaDue

#44538 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Pa izvini na početku je bilo komentara koji su tvrdili da on nije imao ni trunke talenta i da je sve postigao na mišiće, tek poslije se priča malo promjenila kao eto ima ona malo talenta ali je Edinjo Lucky Luke.
supercali

#44539 Re: Edin Džeko

Post by supercali »

BarbaDue wrote:
Pa izvini na početku je bilo komentara koji su tvrdili da on nije imao ni trunke talenta i da je sve postigao na mišiće, tek poslije se priča malo promjenila kao eto ima ona malo talenta ali je Edinjo Lucky Luke.
Pa u odnosu na drugih mozda 5-6 momaka i imao je malo talenta
Naravno da ga neces porediti sa nekim "profesorom" koji u stanu dribla matematiku i erotiku stereotipni opis za strebere
BarbaDue

#44540 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Eto, uvijek ista priča. Njegov talenat mjerite na zlatarsku vagu.

...e pa da... :idea: ...vi ste talenti upravo za Edinov talenat.
hrasno38

#44541 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote: Tek sad vidjeh i ovaj drugi dio posta.

He sanse se dobijaju proprocionalno talentu i napredku. Uzmes nasu kadetsku reprezentaciju i od 12 momaka imas jednog vanserisjkog talenta....1-2 talenta i 9 igraca koji svoj minimum talenta pokusavaju da podignu radom. Musa je na pragu NBA, Campara u realnu a ovi ostali kuda koji mili moji. Svi otprilike imali iste prilike za razvoj.
Nije ovdje uopste bitna prica o talentu, radu ili bilo cemu drugom bitno je traziti dlaku u jajetu Edinu Dzeki. Sve da je bolji i od Mesija vrlo tesko kod 50% forumasa mu mogu oprostiti fudbalsko porijeklo plave boje a kod 50% uspjeh generalni u zivotu ili u prevodu ti sto je zaradio ogromne pare, ima prelijepu zenu, divnu porodicu i posve je normalan lik opserisan od ovih novokomponovanih nacio-patriota. Koliko voli zemlju samo kretenu treba posebno dokazivati a jos manje koliko je human.
Sto se tice talenta on je osnova i temelj za vanserijske uspjehe. Niko ovdje nije tvrdio da je Edin Dzeko u zivotu napravio uspjehe iskljucivo zahvaljujuci svom talentu ali mu je uz rad, krv i znoj taj talenat zestoko pomogao da ne bude osrednji nego vrhunski igrac.
denny84

#44542 Re: Edin Džeko

Post by denny84 »

vi i dalje o dzekinom talentu :shock: :lol:
jeza u ledja

#44543 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Pa jebem ga ja bas kroz Belgiju proslo milion nasih igraca - iz nase lige. I to mnogi su direkt iz BiH otisli u Belgiju. Belgija, Ceska, Turska, to su ti najcesce destinacije nasih igraca zadnjih 20 godina bile, van Balkana, i to da se nogom udaras. I prvo to moras proci da bi imao sanse u Ligama Petice.

Zasto ja bas tebi odgovaram - zato sto smo sto puta imali ovu raspravu oko nase lige. Ti neces da skontas da se i kod nas igra fudbal, da je talenta koliko hos, samo je kurac od klubova i kurac od uredjenja fudbalskog odgoja. A ako hoces da se probijes, moras krv propisati, odricati se. Dzeko je isao igrati znaci ne u Cesku top ligu, vec neki kurac u drugoj ligi na posudbu, pa tek kad se tamo probio onda u Teplice i onda u Njemacku. Svaku tu stepenicu se moras dokazivati i na svakoj mozes pasti iz milion razloga. Djaba talenat, kontas?

Al ti se prosto osipas kad neko spomene domace i ne mozes da pojmis da nesto dobro moze iznjedriti domaca liga. I nisi ti jedini.
jeza u ledja

#44544 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

BarbaDue wrote:
Mnogi fudbaleri iz BiH su imali vise talenta nego Dzeko, pa su propali ko zeton.

Nije se "nama" prica promjenila, vec "vama" koji ste generali poslije bitke - "Dzeko uspio - stoga, on je vansersijski talenat."
Da nije uspio vi bi ga prvi nazvali antitalentom.

Ne, on je uspio jer je iskoristio ono talenta sto je imao, za razliku od 99% fudbalera.
BarbaDue

#44545 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

ja ga nikada nisam blatio i ružno pričao o njemu i njegovoj porodici. i kada ga nije išlo ni sekunde ostajao sam neutralan, odnosno stidljivo priznavao da igra loše utakmice. Tako sam pisao, za razliku od pojedinaca koji su tu takve situacije koristili da iznose najgnusnije komentare i ostavljaju najprljavije postove.

Tvrdim da su za uspjeh njegove karijere zaslužne tri stvari, i to proporcionalno,

- talenat
- mukotrpan rad i odricanje
- sreća
mO k3

#44546 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

BarbaDue wrote:ja ga nikada nisam blatio i ružno pričao o njemu i njegovoj porodici. i kada ga nije išlo ni sekunde ostajao sam neutralan, odnosno stidljivo priznavao da igra loše utakmice. Tako sam pisao, za razliku od pojedinaca koji su tu takve situacije koristili da iznose najgnusnije komentare i ostavljaju najprljavije postove.

Tvrdim da su za uspjeh njegove karijere zaslužne tri stvari, i to proporcionalno,

- talenat
- mukotrpan rad i odricanje
- sreća
:lol: :mrgreen: :thumbup:
moje rijeci

@jeza u ledja
koji su to fudbaleri imali vise talenta od zeke pa su propali ko zeton?
nema me tamo

#44547 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Cuj koji pa jebote na izvoz ih imaš danas koji su na oko bolji od tadasnjeg Dzeke 10puta..

Ma nevjerovatna je stvar koliko se plisek kockao on je vidio nekoga ko je visok jak u duelu i uzeo ga za sicu..
Ovaj otišao tamo radio na igri bog zna koliko je znoja prolio i frajer uspio..

Na prste jedne ruke možeš nabrojat igrace iz BOSNE koji su otisli i uspjeli kao on..
Tacnije niko kao on.
Bazinga1234

#44548 Re: Edin Džeko

Post by Bazinga1234 »

Sretan rođendan Edine. :bih:
hrasno38

#44549 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

hekaton

#44550 Re: Edin Džeko

Post by hekaton »

Gledam mu tw profil povodom rodjendana, sta reci, kapa do poda dijamantu. Sretan rodjendan! :bih:
Post Reply