Kod Arme? Koliko slojeva poliranje i ima li na kraju zastita? Nije preskupo ako ce propisno odradit
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- apsidejzi
#44502 Re: Zeničani
Sta su trebali/mogli da urade? Hoces ti stati iza njega sutra kad bude morao sefu na raport? Hoces klinac i on to zna. Zato se kulturno okrene. Sto bi on rjesavao problem koji ti napravis? (Pod TI mislim na gradjane Zenice koji glasaju za pogresne ili uopste ne izlaze na izbore a ne na tebe N.N). Svi vi ste glasali tako da vam Tabaci i Saliji mogu uzimati 4-5 parking mjesta. Neka vam ih sad uzimaju. Ko vas jebe!N.N. wrote: ↑11/08/2020 01:02 Ova nova generacija policajaca je degeneracija![]()
Nije da nismo pisali.
Danas na Odmutu Tabak i onaj Saliji sa dvije X5ice parkirase kod Siptara i to poprijeko. Zauzeze jedno 4,5 parking mjesta, otvorena sva vrata i odose da piju kafu.
Kada ti idu dva drota balavca od Atlantisa i upikase ih, kaze ovaj jedan, ajmo dole preci...hahahaha
I idioti predjose kod Sejmenske dzamije i odose onom dole stranom![]()
Oni ne smiju proci pored njih a kamo li da ih privode ili im pisu nesto...ahhahaha
-
allem_77
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#44504 Re: Zeničani
Kriv je narod koji uzdiže te seljobere..tipa Tabak, ovaj onaj...
Evo ja, nemam pojma ko je Tabak...jesam li ja sad seljober, điber....? Jbt ne znam Tabaka...on ti je ko macija guza....rinaka!
Evo ja, nemam pojma ko je Tabak...jesam li ja sad seljober, điber....? Jbt ne znam Tabaka...on ti je ko macija guza....rinaka!
-
sale07
#44505 Re: Zeničani
To isto da medicinski radnik dodje i kaze zaobidji tu sobu jbg on ima koronu mozes se zaraziti.apsidejzi wrote: ↑11/08/2020 07:51Sta su trebali/mogli da urade? Hoces ti stati iza njega sutra kad bude morao sefu na raport? Hoces klinac i on to zna. Zato se kulturno okrene. Sto bi on rjesavao problem koji ti napravis? (Pod TI mislim na gradjane Zenice koji glasaju za pogresne ili uopste ne izlaze na izbore a ne na tebe N.N). Svi vi ste glasali tako da vam Tabaci i Saliji mogu uzimati 4-5 parking mjesta. Neka vam ih sad uzimaju. Ko vas jebe!N.N. wrote: ↑11/08/2020 01:02 Ova nova generacija policajaca je degeneracija![]()
Nije da nismo pisali.
Danas na Odmutu Tabak i onaj Saliji sa dvije X5ice parkirase kod Siptara i to poprijeko. Zauzeze jedno 4,5 parking mjesta, otvorena sva vrata i odose da piju kafu.
Kada ti idu dva drota balavca od Atlantisa i upikase ih, kaze ovaj jedan, ajmo dole preci...hahahaha
I idioti predjose kod Sejmenske dzamije i odose onom dole stranom![]()
Oni ne smiju proci pored njih a kamo li da ih privode ili im pisu nesto...ahhahaha
Ko mu je kriv sto je glasao za ove pa nisu ovo spriječili na neki nacin.
-
c_g
#44506 Re: Zeničani
Pa ne smije im ništa glavni u policiji a da im smije obični policajac. Ne budite smiješni. Što bi on radi jedne kazne da naj3be, da mu prijete, da ga razbiju, da mu porodicu napadnu. Neko će od vas da ga brani protiv te kompanije? Hoće malo sutra. Zato zaobiđi i ćao.
-
Nivelacija
#44507 Re: Zeničani
Sve ok, ali nemoj se za 20 minuta kurciti nad nekim jadnikom. Budi ponizan onda prema svima, ne mozes biti mis mekinjas ispred Atlantisa a onda postati opaki lav do Bosanke.
-
kakavdanakneiskustvu
#44508 Re: Zeničani
većina nas je i miš mekinjaš kad ode doktoru u bolnicu,sve snishodljivo prema doktorima
- kamberovica polje
#44509 Re: Zeničani
Onda možemo komotno ukinuti policiju, koji će nam kurac. Možemo i formalno uvesti divlji zapad i svetost privatnog vlasništva. Svi se naoružamo i rasprave rješavamo olovom, pa ko živ ko mrtav.
- Casual's
#44510 Re: Zeničani
Sinocnja pucnjava ima veze sa Fudom, a i LED na mostovima u kurcu.
-
clio_dci120
#44511 Re: Zeničani
Za razliku od doktora (prema kojima naravno ne treba biti snishodljiv), oni su 6 i vise godina ucili, stalno uce i usavrsavaju se (pravi doktori), dok 99% mupa je tu preko stele, bez fakulteta, sa naknadno kupljenim diplomama, upitnih kvalifikacija i znanja.
I sada trebam ja neko postovanje njemu ukazivati, seljobercicu nekom? Pa pogledajte kako oni motoristi voze, krse sve mogu propise, ljakasi na kvadrat.
Nedavno se bas u Ze zaustavio na cesti, nema zabrane parkiranja nista, moram otvoriti kapiju da udjem u dvoriste, naidje drot i krenu se kao nesto buniti, reko u cemu je problem, krenuo on pa znas ovo, ono, a ja onda nogu za nogom, dva tri puta ispustam namjerno kljuc od kapije iz ruke,a on kljuca u onoj Daciji.

I sada trebam ja neko postovanje njemu ukazivati, seljobercicu nekom? Pa pogledajte kako oni motoristi voze, krse sve mogu propise, ljakasi na kvadrat.
Nedavno se bas u Ze zaustavio na cesti, nema zabrane parkiranja nista, moram otvoriti kapiju da udjem u dvoriste, naidje drot i krenu se kao nesto buniti, reko u cemu je problem, krenuo on pa znas ovo, ono, a ja onda nogu za nogom, dva tri puta ispustam namjerno kljuc od kapije iz ruke,a on kljuca u onoj Daciji.
-
clio_dci120
#44512 Re: Zeničani
I evo znam iz prve ruke slucaj gdje je jedan motorista trazio jogurt i pavlaku da ne dira vozaca mljekare. Znaci prodaju se za jogurt i pavlaku, sta ocekujete onda da urade kad naidje taj neki Tabak?
-
allem_77
#44513 Re: Zeničani
Ako imaš dokaze, prijavi ga. Sutra će i od tebe tražiti da mu kupiš burek.clio_dci120 wrote: ↑11/08/2020 09:59 I evo znam iz prve ruke slucaj gdje je jedan motorista trazio jogurt i pavlaku da ne dira vozaca mljekare. Znaci prodaju se za jogurt i pavlaku, sta ocekujete onda da urade kad naidje taj neki Tabak?
- Casual's
#44514 Re: Zeničani
Nepropisno parkiranje je jedno (na mokama bi mogli dnevno 1500 kazni pisati), a "bahato" ponašanje drugo. Zauzeti autom tri parking mjesta nije nepropisno parkiranje već sila.
Tabaković je imao jedan manji sudar (gdje je naravno on kriv) i htio je udarati momke koje je on udario jer su mu oštetili kocku, murija je to smirila kao "nemoj pred nama, kad odemo radi šta hoš". Problem je što takvim likovima smiju samo muda gladit i čekati da ih oni pozdrave, a ovamo raji glume neke šerife. Motoristi su mi u tome najgori (Brzi izgleda više ne radi?!), kada je kod Velme neki BMW, nema stajanja, čim nešto bezveznije stane eto ti njih glumatat i derat se nešto.
- N.N.
#44515 Re: Zeničani
A ko je sinoc upucan kod bazena !?
Da nisu opet Crkvice poludile
Da nisu opet Crkvice poludile
-
allem_77
#44516 Re: Zeničani
Ne znam koji Tabak je u pitanju. Znam Amara i brata njegovog Emira.Casual's wrote: ↑11/08/2020 10:12Nepropisno parkiranje je jedno (na mokama bi mogli dnevno 1500 kazni pisati), a "bahato" ponašanje drugo. Zauzeti autom tri parking mjesta nije nepropisno parkiranje već sila.
Tabaković je imao jedan manji sudar (gdje je naravno on kriv) i htio je udarati momke koje je on udario jer su mu oštetili kocku, murija je to smirila kao "nemoj pred nama, kad odemo radi šta hoš". Problem je što takvim likovima smiju samo muda gladit i čekati da ih oni pozdrave, a ovamo raji glume neke šerife. Motoristi su mi u tome najgori (Brzi izgleda više ne radi?!), kada je kod Velme neki BMW, nema stajanja, čim nešto bezveznije stane eto ti njih glumatat i derat se nešto.
I ne znam da li je ispred Atlanisa parking rezervisan samo za goste? Ako jeste gazda bi trebao da zove policiju.
Vi ste izgleda gledali puno filmove sa njim u glavnoj ulozi.

Varate se ako mislite da će policajci prašinari ući u otvoreni sukob sa naoružanim ljudima.
Ako je neki problem, sa tzv. opasnim facama tada nastupa specijalna policija.
-
clio_dci120
#44517 Re: Zeničani
Ma glumatuju svi ti, prosipaju silu, sve dok ih jednom neko ne otrese, na bilo koji nacin, pa ce biti price bio je fin, malo nagle naravi. Nikad ne znas ko je kakav i sta ko radi. Samo neko se eksponira, neko ne.Casual's wrote: ↑11/08/2020 10:12Nepropisno parkiranje je jedno (na mokama bi mogli dnevno 1500 kazni pisati), a "bahato" ponašanje drugo. Zauzeti autom tri parking mjesta nije nepropisno parkiranje već sila.
Svakao se slazem da je jadna nasa policija, kada je od nje jaci lokalni kabadahija.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#44519 Re: Zeničani
Ma nama treba ono auto sa kamerama na krovu sto automatski slika i shalje kazne, neki dan u Beogradu uveli jedno.
Danas su se na ulicama Beograda pojavila nova vozila Komunalne milicije koja su opremljena sistemom "Oko sokolovo".
Ima ih 18 i njihove kamere će snimati nepropisno parkirana vozila, naročito ona u žutim trakama ili na tramvajskim šinama.
Građani su mogli da vide kako to izgleda i kako funkcionište sistem, za koji nadležni kažu da nema mogućnost da nekome “progleda kroz prste”, pošto svaki snimak ostaje zapisan na serveru.
Oni koji ovih dana budu registrovani neće odmah “dobiti po džepu”, već će im na kućnu adresu stizati obaveštenja da su snimljeni u prekršaju i da to ne čine ubuduće.
eogradskim ulicama od jutros krstari "Oko sokolovo". Specijalna terenska vozila Komunalne milicije opremljena najsavremenijim video sistemom, 24 sata će nadzirati, fotografisati i automatski prijavljivati vozače koji se nesavesno parkiraju. Kazne za nepropisno parkiranje iznosiće od 5.000 do 25.000 dinara. Nadležni kažu da će se džipovi "rendž roveri" isplatiti za mesec dana kroz kazne koje će biti naplaćene.
Šta sve vidi "Oko sokolovo"? Beleži sve u opsegu od 360 stepeni. Lovi automobile parkirane u žutim trakama, na tramvajskim šinama, pešačkim prelazima.
"Obratite pažnju na ova dva vozila, ostavljena da se ne bi platila zona za parkiranje, na sred parkinga, iako dovoljno mesta ima. Pogledajte vozilo ostavljeno uz pešački, očiti primer bahatosti, bahatije teško da može", pokazuje načelnik Komunalne milicije Ivan Divac.
Komunalni milicajci narednih dana vozačima snimljenim u prekršaju slaće opomene. Od 10. avgusta, "Oko sokolovo", uveravaju, kažnjavaće pravedno, a korupciji nije podložno.
"Ono što softver zabeleži kao prekršaj, on u elektronskoj formi šalje Pošti Srbije, Pošta Srbije štampa, pakuje u kovertu i šalje na kućnu adresu. Nema u Komunalnoj miliciji niti jednog čoveka, niti bilo gde drugo u gradu koji to pakuje pa šalje pošti", objašnjava Divac.
N1: Da li može milicajac da izbriše sliku ako vidi svoju suprugu da je upalila sva četiri svetla i parkirala se?
Divac: Može samo da vidi i ne može ništa drugo da uradi, ne postoji opcija.
Ove kamere, dan i noć nadziraće saobraćaj kroz 93 najprometnije beogradske ulice. Moguće je da isti vozač dobije i više kazni u istom danu, ali ne ukoliko je parkiran na istom mestu.
"Osnovno biće i element prekršaja je vreme i mesto. Ako neko parkira u Beogradskoj dobiće kaznu, ako se pomeri na Bulevar - dobiće kaznu. U situacijama kada se u vozilu nalazi vozač sistem oko sokolovo neće kažnjavati, to se ne tretira, kao parkiranje već kao zaustavljanje", dodaje Divac.
Nadležni najavljuju da će za 10 do 20 odsto poboljšati protok saobraćaja u prestonici. Ipak, padaju i prve kritike.
N1: Deo javnosti zanima zašto tako skupi džipovi.
Divac: Ljudi koji su pravili softver su projektovali kakav auto treba da bude, po zapremini, projektnom prostoru, evo ga na zadnjem sedištu softver. Evo u gepeku šta ima, ne može da stane u manje, to je osetljiv sistem, ne trpi jako drmusanje. Ovaj auto mora da bude oprezan, jer će sistem raditi 24h.
Vozila su prošle godine kupljena na javnoj nabavci. Cena je 29.000 evra po automobilu. Nadležni kažu kad "Oko sokolovo" počne da lovi bahato parkirane, samo kroz sistem kazni automobili koji nose sistem, težak oko 100 kilograma, isplatiće se za manje od mesec dana.
-
clio_dci120
#44520 Re: Zeničani
I tamo su dosta polemisali oko nabavke ovih vozila, kako sam skontao nabavljeno je vise Landrasa, a pitanja su bila zasto bas oni, zasto ne Dacia Duster i sl.?
Nego, ono kad Nivelacija pomenu da je Touareg i Touran slicno, neka zna da u Pivketovom ministarstvu Caddy kosta kao neki Porsche. Kupovali su Kedije za nekih 60-65 hiljada maraka.
Jbt, malo domiris i Teslu kupis, a ne Kedi.
Nego, ono kad Nivelacija pomenu da je Touareg i Touran slicno, neka zna da u Pivketovom ministarstvu Caddy kosta kao neki Porsche. Kupovali su Kedije za nekih 60-65 hiljada maraka.
-
sale07
#44521 Re: Zeničani
Nek ide bit onda portir.
Cuj nesmije kaznu napisati, tako i onaj na sudu kaze ne smije presuditi, sto si se onda uhvatio toga posla. Ima i drugih zanimanja.
-
Bobi
- Forum administrator
#44522 Re: Zeničani
Pa to je full oprema, znas kako VW naplacuje dodatno sve živo kao da je zlatnoclio_dci120 wrote: ↑11/08/2020 11:43 I tamo su dosta polemisali oko nabavke ovih vozila, kako sam skontao nabavljeno je vise Landrasa, a pitanja su bila zasto bas oni, zasto ne Dacia Duster i sl.?
Nego, ono kad Nivelacija pomenu da je Touareg i Touran slicno, neka zna da u Pivketovom ministarstvu Caddy kosta kao neki Porsche. Kupovali su Kedije za nekih 60-65 hiljada maraka.![]()
![]()
Jbt, malo domiris i Teslu kupis, a ne Kedi.

nema skuplji
-
clio_dci120
#44523 Re: Zeničani
I sta ce njima takav Kedi? Sta ce Pivketu neki Passat? Ma rastale se, uzmu kafu, ovaj prodavac dadne dio od provizije, koja je na ovakvom modelu sigurno i nekoliko desetina hiljada maraka.
-
clio_dci120
#44524 Re: Zeničani
A popricaj sa ljudima koji su vise u toku, tek koliko je dnevnica dobivao za putovanja, pa pravdanja hotelskih troskova...da pamet stane. A ko, covjek koji je do jucer govorio FederOOOcija. Ali sistem ih stvorio i sistem im to omogucava.
Sto smo jucer za Zubana govorili, samo sto je Pivke makar bio streber, pa faks zavrsio, a Zuban tokmak desetak godina studirao.
Sto smo jucer za Zubana govorili, samo sto je Pivke makar bio streber, pa faks zavrsio, a Zuban tokmak desetak godina studirao.
-
Bobi
- Forum administrator
#44525 Re: Zeničani
Pa kome nisu pare drage
, ja bih još skuplji uzeo
.