Sirija

Locked
Challenger__

#44501 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Naravno da je tačan. Od ISIL-a, Nusri, Shamova, Fatiha i njihovih regionalnih sponzora su gore samo psihopate iz Kongresa i Administracije. Direktno su odgovorni za svaki izgubljen život u Iraku, Libiji, Siriji i Jemenu.
Fantassin

#44502 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Challenger__ wrote:Naravno da je tačan. Od ISIL-a, Nusri, Shamova, Fatiha i njihovih regionalnih sponzora su gore samo psihopate iz Kongresa i Administracije. Direktno su odgovorni za svaki izgubljen život u Iraku, Libiji, Siriji i Jemenu.
Ajd ajd propaganda 2 - Sve pomislim da ovi dole zasluzuju jedni druge :oops:
walter kurtz

#44503 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

jedva cekam da se prica u iraku zavrsi i da one siitske milicije krenu u oslobadjanje sirije :mrgreen:
insomnia78

#44504 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

walter kurtz wrote:jedva cekam da se prica u iraku zavrsi i da one siitske milicije krenu u oslobadjanje sirije :mrgreen:
Cekaj dok Peshmerge dobiju oruzje, poslali su spisak Obami, oni ce to sami odraditi
Irak, Siriju, Libiju... ima da se zaustave u Egiptu
Fantassin

#44505 Re: Sirija

Post by Fantassin »

insomnia78 wrote:
walter kurtz wrote:jedva cekam da se prica u iraku zavrsi i da one siitske milicije krenu u oslobadjanje sirije :mrgreen:
Cekaj dok Peshmerge dobiju oruzje, poslali su spisak Obami, oni ce to sami odraditi
Cuo sam da je problem oko Javelina i TOW.. za Javelin ne znaju dali da im ovu najnoviju verziju salju ili onu originalnu a za TOW sa kojim dometom i sistemom nisanjenja oce :D Takodje i koju konfiguraciju Apaca :D
walter kurtz

#44506 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

insomnia78 wrote:
rugajte se vi kikiju, ali kurdistan nikad realniji ne mislim na provinciju :wink:
insomnia78

#44507 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

walter kurtz wrote:
insomnia78 wrote:
rugajte se vi kikiju, ali kurdistan nikad realniji ne mislim na provinciju :wink:
Oni su svakako svoj dio odradili ali mislim da to ne zavisi od njih
walter kurtz

#44508 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

navodno iz raqe veliki konvoj prema palmyri :run:
Fantassin

#44509 Re: Sirija

Post by Fantassin »

To definitivno stoji i to nije upitno - To je Amerika i ovjerila kada je zavrsila sa okupacijom Iraka.
walter kurtz

#44510 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

amerika se vodi politikom mrkve i batine red je na mrkvu :wink:
Co0l

#44511 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:Pa nije Tadmur London,jebo te :-).Cuj kako su tako brzo zauzeli dobar dio grada velicine Kaknja otprilike.Pa fino,uletili na prepad kao sto su vec nekoliko puta u tom dijelu napadali,ovi dovukli 50-60 tenkova i par hiljada ljudi iz Homsa ko pojacanje,ovi prvi se povukli.Cudna mi cuda.
A Kobane i grcevita borba za svaku kucu?

U Kobaniju su izgubili boraca koliko u srazu sa SAA izgube za godinu dana! :-)

A Tadmur je strateski 10 puta vazniji od Kobanija.

Nije valjda plisani sultan naredio zauzimanje Kobanija pod svaku cijenu, pa su se zato borili do posljednjeg. :lol:

Erdo je pitao vise puta Ameriku i ostale, 'ZASTO JE KOBANE TOLIKO VAZAN'?
Pa mozda je i njemu trebalo postaviti pitanje, 'ZASTO ISIL TAKO ZARKO ZELI ZAUZETI KOBANE'!? :D

Ne postavljaj takva pitanja. Nekome će pasti da iza ublehe stoje i Brko i onaj klempavi Donmeh Davatoglu pa će se Cool osjećati pozvanim da upražnjava disciplinu poricanja i negiranja.

:lol: :lol: :lol:
Ti si Kikiju jedina ozbiljna prijetnja kad je pisanje budalastina po forumu u pitanju.
Fantassin

#44512 Re: Sirija

Post by Fantassin »

walter kurtz wrote:amerika se vodi politikom mrkve i batine red je na mrkvu :wink:
Upravo :) , Kurdi su ispostovali u obaranju Sadama i Iraka i biti ce ispostovani sada sa de facto nezavisnoscu cak i sada - de jure nakon sto se zavrsi ovaj buckuris dole.
DuckZz

#44513 Re: Sirija

Post by DuckZz »

walter kurtz wrote:navodno iz raqe veliki konvoj prema palmyri :run:
Kad skontaš, od svih strana u Siriji (Vlada, pobunjenici, Kurdi), oni su jedini koji znaju u par dana ogromnu teritoriju zauzeti.
Najbolji primjeri su grad Raqqa i okolina, Deir Ezor i okolina, Kobane i okolina, Sjever Alepa itd ... pa evo upravo su u zadnja 3 dana zauzeli površinu od najmanje 2 000km kvadratnih, u pitanju jeste pustinja ali tu je dosta uporišta, mini baza, naftnih polja itd ..
walter kurtz

#44514 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

DuckZz wrote:
walter kurtz wrote:navodno iz raqe veliki konvoj prema palmyri :run:
Kad skontaš, od svih strana u Siriji (Vlada, pobunjenici, Kurdi), oni su jedini koji znaju u par dana ogromnu teritoriju zauzeti.
Najbolji primjeri su grad Raqqa i okolina, Deir Ezor i okolina, Kobane i okolina, Sjever Alepa itd ... pa evo upravo su u zadnja 3 dana zauzeli površinu od najmanje 2 000km kvadratnih, u pitanju jeste pustinja ali tu je dosta uporišta, mini baza, naftnih polja itd ..
i ja mislim da su uz hezbollah najjaca sila na BI
Co0l

#44515 Re: Sirija

Post by Co0l »

dječak sa šibicama wrote:Otkud ISIS u Aleppu. Osim ako nisu u savezu sa Al Nusrom i "FSA" :oops: :D

Sto ga mogu maslati ovi sa puta bijednika, ne moze niko.
Kralj,ocam'!
Challenger__

#44516 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vidi Zehrana, rodila ga majka:

Image

_____

Sa'vox, ne bilo ti zapovjeđeno ako si tu... Nije tako davno bilo kada si ga pljuvao (hajde, kritički pisao o njemu). Kakav ti je danas stav o njemu?
walter kurtz

#44517 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

ima ih vise kojem govoris? :mrgreen:
Challenger__

#44518 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:ima ih vise kojem govoris? :mrgreen:
:mrgreen:

Ma jok, jedan je Sa'vox, ali više raspoloženja.
DuckZz

#44519 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:Vidi Zehrana, rodila ga majka:

Image
isti Medunjanin za 20 godina, naninih mi uspomena
insomnia78

#44520 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Medo je maneken za ove
Kikibombona

#44521 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Asirac.....

Image

Inace, trenutno se vode zestoke borbe u kontonu Cizre, Hasaka.... YPG napreduje iz dana u dan, najavljivao sam ovu ofanzivu u proteklim danima.... Za dva dana su zauzeli preko 40 sela i dosta veliku oblast.

Zestoke borbre se vode u mjestu Tel Hermez, u neposrednoj blizini Hasake. ISIL bi mogao biti okruzen u ovoj oblasti ako se ne povuce.

Image

Zaplijenjeno...

https://www.youtube.com/watch?t=99&v=hovNIN-E6kw
sarajevoxxxx

#44522 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Inace, trenutno se vode zestoke borbe u kontonu Cizre, Hasaka.... YPG napreduje iz dana u dan, najavljivao sam ovu ofanzivu u proteklim danima.... Za dva dana su zauzeli preko 40 sela i dosta veliku oblast.

Zestoke borbre se vode u mjestu Tel Hermez, u neposrednoj blizini Hasake. ISIL bi mogao biti okruzen u ovoj oblasti ako se ne povuce.
Po ovome do sada što smo vidjeli, i Kurdi imaju razloga da strahuju.Isil će ovim zauzimanjem Ramadija nema sumnje, dodatno ojačati, ništa dole nije gotovo, čak šta više.Događaji idu u pravcu dodatne radikalizacije cijelog regiona, niko nema razoga za slavlje, a po najmanje Kurdi.
Kikibombona

#44523 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote: Po ovome do sada što smo vidjeli, i Kurdi imaju razloga da strahuju.Isil će ovim zauzimanjem Ramadija nema sumnje, dodatno ojačati, ništa dole nije gotovo, čak šta više.Događaji idu u pravcu dodatne radikalizacije cijelog regiona, niko nema razoga za slavlje, a po najmanje Kurdi.
Ja stvarno ne znam da li iz tebe govore zelje ili zaista tako mislis....

ISIL jeste uzeo Ramadi, ali je izgubio Tikrit, Abu Graib, kompletnu provinciju Dzalavala, najebali su od Kurda sve od Kirkuka do Mosula... Dakle, silazna putanja.

Amerika ih je uzela na zub i oni ce sigurno biti unisteni. Sve ovisi od toga koliko ih Amerika zeli drzati na sceni i na koji nacin planiraju zavrsiti sa njima.

Pad Ramadija na Rojavu ne moze uticati, jer je ISIL bio jaci nego je sada, pa su ih opet slomili... Sto vise Kurdi propate u ovom sukobu, sto vise svaka porodica bude imala stradalih - to ce zelja za slobodom biti jaca i nepokolebljivija. Moguce da to Ameri zele, da iskoriste kurdsku patnju kako bi na BI dobili potpuno odlucnog saveznika.

Da ti navedem primjer.... Jezidi iz Sindzara su porucili da vise nikada nece biti pod vlascu suni Arapa, da im je jedan pomagao, a deset im zeljelo nestanak. Na BI je posijana mrznja za najmanje 50 godina.

I znaj jedno Saxxx... ISIL je pokret, bolesni pokret izopacene vjere.... Kurdi su narod! Jedan takav pokret nema nikakve sanse pobjediti jedan takav narod!

Ja sam 100% uvjeren da ce se kurdska zastava viroti u Raki i Mosulu prije nego ti mislis.... Sami vjerovatno nece ulaziti, ali ce participirati u oslobadjanju tih gradova i to na kraju politicki naplatiti,
sarajevoxxxx

#44524 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Junaci civilne zaštite Džisr Eš-Šugura spasili djevojčicu ispod ruševina, nakon Asadovog bombardovanja:
18+
https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... =2&theater
sarajevoxxxx

#44525 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ramadi tj Anbar je ogroman teritorij, Tikrit su dvije ulice.Iračka vlada je u aprilu najavljivala oslobađanje Mosula, da bi danas došli u situaciju da šalju pojačanja u provincije Babil i Kerbelu, pa čak i Bagdad je sada na udaru.
Locked