Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moze li vasa misljenja i iskustva sa FONDom? kakve inace zgrade su to? kvalitet??
ako je sudeći po onoj zgradi koja se nalazi u Ramiza Salčina, ili ako ti je lakše kod prvog kružnog na Dobrinji (onaj što vodi prema aerodromu) -
katastrofa.
možda neko ima pozitivnije mišljenje, al otpadanje lavaboa, kuhinjskih pločica i sl mi govori da je to poprilično sfušereno.
Tu zgradu u ulici Ramiza Salčina je gradio Kantonalni stambeni fond Sarajevo u kooperaciji sa Dzekosom http://ksfs.ba
Ove zgrade na Sipu gradi Fond Kantona za izgradnju stanova, tj. ovaj http://www.fondstan.ba
To su dvije razlicite institucije.
Zasto uopste postoje ova dva fonda, nemam pojma - tacnije zasto postoji ovaj Fond KS za izgradnju stanova (jer Kantonalni stambeni fond je ustvari nasljednik fonda prijeratnog) - nije mi bas jasno. Ali oni su mislim pravili stanove vojnicima, invalidima, tj. te osobe su imale kao neke povoljnije uslove kupovine.
A ovo sto si napisao sam i ja cuo. Ali to im je bila prva zgrada koju su radili tu na petici. Ove iza sa zelenim balkonima koliko sam cuo kvalitet je ok.
Thorgerson wrote:Tu zgradu u ulici Ramiza Salčina je gradio Kantonalni stambeni fond Sarajevo u kooperaciji sa Dzekosom http://ksfs.ba
Ove zgrade na Sipu gradi Fond Kantona za izgradnju stanova, tj. ovaj http://www.fondstan.ba
To su dvije razlicite institucije.
Zasto uopste postoje ova dva fonda, nemam pojma - tacnije zasto postoji ovaj Fond KS za izgradnju stanova (jer Kantonalni stambeni fond je ustvari nasljednik fonda prijeratnog) - nije mi bas jasno. Ali oni su mislim pravili stanove vojnicima, invalidima, tj. te osobe su imale kao neke povoljnije uslove kupovine.
A ovo sto si napisao sam i ja cuo. Ali to im je bila prva zgrada koju su radili tu na petici. Ove iza sa zelenim balkonima koliko sam cuo kvalitet je ok.
Cherry-Cherry wrote:Kakve su cijene otprilike u Veneto i u onim zgradama preko puta što Butmir gradi?
Otoka Meandar (preko puta Veneta) su 2150 + pdv, jako puno stanova je vec prodano ili rezervisano. Nesto mi je to skupo za onu lokaciju ali ocigledno ljudi kupuju
Pa ona lokacija je bolja od Nove Otoke.
Mislim da ondje nece biti buckuris, kao ovamo. Jer prema RP nesto se ne sjecam da je ondje predvidjena daljnja stambena izgradnja. Ovamo Nova Otoka koliko god to izgledalo uredjeno i sve, puno visokih zgrada na malom prostoru jbg, meni je opet ono kao kosnica.
Cherry-Cherry wrote:Kakve su cijene otprilike u Veneto i u onim zgradama preko puta što Butmir gradi?
Otoka Meandar (preko puta Veneta) su 2150 + pdv, jako puno stanova je vec prodano ili rezervisano. Nesto mi je to skupo za onu lokaciju ali ocigledno ljudi kupuju
Pa ona lokacija je bolja od Nove Otoke.
Mislim da ondje nece biti buckuris, kao ovamo. Jer prema RP nesto se ne sjecam da je ondje predvidjena daljnja stambena izgradnja. Ovamo Nova Otoka koliko god to izgledalo uredjeno i sve, puno visokih zgrada na malom prostoru jbg, meni je opet ono kao kosnica.
Jeste bolja od Nove Otoke upravo zbog toga sto je zgrada sama i okruzena zelenilom. Ali i dalje je to Otoka, i dalje ti je GRAS komsija, itd, zato kazem da po mom misljenju ne vrijedi 2500KM/m2 ali bih opet prije uzeo tu nego u Novoj Otoci za 2300.
kindlas wrote:[
Jeste bolja od Nove Otoke upravo zbog toga sto je zgrada sama i okruzena zelenilom. Ali i dalje je to Otoka, i dalje ti je GRAS komsija, itd, zato kazem da po mom misljenju ne vrijedi 2500KM/m2 ali bih opet prije uzeo tu nego u Novoj Otoci za 2300.
digli cijene u novoj otoci jbte, prije samo 1 godine 1900 km
naci gladne oci, vidili moze proci, deri
Cherry-Cherry wrote:A realno nije to sad neka ekstra lokacija.
Zar ima tamo još stanova za prodaju? Misle li još tamo graditi?
Na stranici http://meandar.butmir.ba/ imaju samo od 1-4 sprata, valjda ce uskoro staviti i ove od 5 -12 koji ce biti u onom visokom dijelu u sredini iako su i oni dobrim dijelom rasprodani.
Meander rekoše cijena od 1800-2000 + pdv po kvadratu, zavisno od spratnosti i lokacije. Useljenje sept. 2018, a ne rade ni sa kakvom bankom, daju čini mi se 5% popusta ukoliko odmah platiš punu cijenu stana.
Za Veneto vidim reklamu Intesa daje kredite, do 300 hiljada na 30 godina, bez naknade za obradu kredita
didzej1602 wrote:Meander rekoše cijena od 1800-2000 + pdv po kvadratu, zavisno od spratnosti i lokacije. Useljenje sept. 2018, a ne rade ni sa kakvom bankom, daju čini mi se 5% popusta ukoliko odmah platiš punu cijenu stana.
Za Veneto vidim reklamu Intesa daje kredite, do 300 hiljada na 30 godina, bez naknade za obradu kredita
Kad su to rekli? Onda su meni slagali rekose 2150 + pdv (prije nekih mjesec dana).
kindlas wrote:
Kad su to rekli? Onda su meni slagali rekose 2150 + pdv (prije nekih mjesec dana).
Čini mi se u srijedu suprug zvao i tako mu rekoše
Izgleda ako posaljes mail onda smatraju da si manje ozbiljan pa je cijena 2150, a kad nazoves telefonom onda si ozbiljniji kupac pa je cijena 1800 - 2000
didzej1602 wrote:Meander rekoše cijena od 1800-2000 + pdv po kvadratu, zavisno od spratnosti i lokacije. Useljenje sept. 2018, a ne rade ni sa kakvom bankom, daju čini mi se 5% popusta ukoliko odmah platiš punu cijenu stana.
Al Petljaju
Ja zvao prosle sedmice, teta se neka javila i kaze mi ovako: do treceg sprata, stanovi koji gledaj unutra(u bastu) 1900 KM + PDV, stanovi do glavne saobracajnice su 2000 KM +PDV, stanovi do dzamije i miljacke 2150 KM +PDV. SVi stanovi od treceg sprata su 2300 KM + PDV.
Sorry do mene je, spomenuli su mu i cijenu od 2150 + pdv, ali tvrdi da je najniža bila 1800. Te od 2300 nisu spominjali, moguće jer on obično pita samo za ili prvi ili drugi sprat. Ipak znaci ne petljaju
Nemojte deskriptivno, nisam veliki poznavalac, koordinate ili screenshot sa mape
Ispod slike na olx.ba linku koji si postavio imas dugme na kojem pise Map, kliknes na to i voila... eto mape s pinom na mjestu gdje ce biti zgrada
Ma često znaju ofrlje bubnuti lokaciju na mapama, zato pitam dakle, po ovom, zgrada još nije ni započeta
Čudi me da niko ništa više o ovom nije pisao, bar koliko sam upratio, mislim na portale, kliks, sa-c, biznis i sl.
Haris.ba wrote:Iza Klasa ti je ta zgrada. Pola zgrade je pri kraju.
i tako stoji već dvije godine barem - sumnjam da će ova zgrada u skorije vrijeme biti završena...
Radi se. Malo kasne, ali se radi. Vjerovatno skoro napravljeni manji dio do kraja proljeća, ili ljeta.
tamo prolazim nekoliko puta sedmično - baš ću obratiti pažnju ali zadnje 2 godine nisam vidio nikoga na gradilištu (istina, prestao sam odavno obračati pažnju) - iskreno ne znam šta bih mislio o lokaciji... jeste malta ali usred baraka i firmi pa i nije baš neki komšiluk