Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#4451 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Chmoljo wrote:
abdulazizsarajevo wrote:a sta je sa ovim novim zgradama na sipu?

http://www.fondstan.ba/

gradi ih fond.

Moze li vasa misljenja i iskustva sa FONDom? kakve inace zgrade su to? kvalitet??
ako je sudeći po onoj zgradi koja se nalazi u Ramiza Salčina, ili ako ti je lakše kod prvog kružnog na Dobrinji (onaj što vodi prema aerodromu) -

katastrofa.

možda neko ima pozitivnije mišljenje, al otpadanje lavaboa, kuhinjskih pločica i sl mi govori da je to poprilično sfušereno.
Tu zgradu u ulici Ramiza Salčina je gradio Kantonalni stambeni fond Sarajevo u kooperaciji sa Dzekosom http://ksfs.ba

Ove zgrade na Sipu gradi Fond Kantona za izgradnju stanova, tj. ovaj http://www.fondstan.ba

To su dvije razlicite institucije.

Zasto uopste postoje ova dva fonda, nemam pojma - tacnije zasto postoji ovaj Fond KS za izgradnju stanova (jer Kantonalni stambeni fond je ustvari nasljednik fonda prijeratnog) - nije mi bas jasno. Ali oni su mislim pravili stanove vojnicima, invalidima, tj. te osobe su imale kao neke povoljnije uslove kupovine.

A ovo sto si napisao sam i ja cuo. Ali to im je bila prva zgrada koju su radili tu na petici. Ove iza sa zelenim balkonima koliko sam cuo kvalitet je ok.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4452 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Chmoljo »

Thorgerson wrote:Tu zgradu u ulici Ramiza Salčina je gradio Kantonalni stambeni fond Sarajevo u kooperaciji sa Dzekosom http://ksfs.ba

Ove zgrade na Sipu gradi Fond Kantona za izgradnju stanova, tj. ovaj http://www.fondstan.ba

To su dvije razlicite institucije.

Zasto uopste postoje ova dva fonda, nemam pojma - tacnije zasto postoji ovaj Fond KS za izgradnju stanova (jer Kantonalni stambeni fond je ustvari nasljednik fonda prijeratnog) - nije mi bas jasno. Ali oni su mislim pravili stanove vojnicima, invalidima, tj. te osobe su imale kao neke povoljnije uslove kupovine.

A ovo sto si napisao sam i ja cuo. Ali to im je bila prva zgrada koju su radili tu na petici. Ove iza sa zelenim balkonima koliko sam cuo kvalitet je ok.
e hajd da i to čujem.

stvarno nisam znao da imaju dva fonda :?
Thorgerson

#4453 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

kindlas wrote:
Cherry-Cherry wrote:Kakve su cijene otprilike u Veneto i u onim zgradama preko puta što Butmir gradi? :)
Otoka Meandar (preko puta Veneta) su 2150 + pdv, jako puno stanova je vec prodano ili rezervisano. Nesto mi je to skupo za onu lokaciju ali ocigledno ljudi kupuju :)
Pa ona lokacija je bolja od Nove Otoke.

Mislim da ondje nece biti buckuris, kao ovamo. Jer prema RP nesto se ne sjecam da je ondje predvidjena daljnja stambena izgradnja. Ovamo Nova Otoka koliko god to izgledalo uredjeno i sve, puno visokih zgrada na malom prostoru jbg, meni je opet ono kao kosnica.
Haris.ba

#4454 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Pa i nemaš nekog izbora fantastičnog. Nova otoka je zagađena. Meandar ima i miris Milje ljeti kao bonus.

Ali, nek svako za svoje pare odlučuje.
kindlas

#4455 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kindlas »

Thorgerson wrote:
kindlas wrote:
Cherry-Cherry wrote:Kakve su cijene otprilike u Veneto i u onim zgradama preko puta što Butmir gradi? :)
Otoka Meandar (preko puta Veneta) su 2150 + pdv, jako puno stanova je vec prodano ili rezervisano. Nesto mi je to skupo za onu lokaciju ali ocigledno ljudi kupuju :)
Pa ona lokacija je bolja od Nove Otoke.

Mislim da ondje nece biti buckuris, kao ovamo. Jer prema RP nesto se ne sjecam da je ondje predvidjena daljnja stambena izgradnja. Ovamo Nova Otoka koliko god to izgledalo uredjeno i sve, puno visokih zgrada na malom prostoru jbg, meni je opet ono kao kosnica.
Jeste bolja od Nove Otoke upravo zbog toga sto je zgrada sama i okruzena zelenilom. Ali i dalje je to Otoka, i dalje ti je GRAS komsija, itd, zato kazem da po mom misljenju ne vrijedi 2500KM/m2 ali bih opet prije uzeo tu nego u Novoj Otoci za 2300.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4456 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

ni tu neću imati stan :D
pepeljara

#4457 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

kindlas wrote:[
Jeste bolja od Nove Otoke upravo zbog toga sto je zgrada sama i okruzena zelenilom. Ali i dalje je to Otoka, i dalje ti je GRAS komsija, itd, zato kazem da po mom misljenju ne vrijedi 2500KM/m2 ali bih opet prije uzeo tu nego u Novoj Otoci za 2300.

digli cijene u novoj otoci jbte, prije samo 1 godine 1900 km :D
naci gladne oci, vidili moze proci, deri :D
Cherry-Cherry

#4458 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Cherry-Cherry »

A realno nije to sad neka ekstra lokacija.

Zar ima tamo još stanova za prodaju? Misle li još tamo graditi?
Tomahawk11
Globalni moderator

#4459 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

pepeljara wrote: digli cijene u novoj otoci jbte, prije samo 1 godine 1900 km :D
Zar ima još da se prodaje?
kindlas

#4460 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kindlas »

Cherry-Cherry wrote:A realno nije to sad neka ekstra lokacija.

Zar ima tamo još stanova za prodaju? Misle li još tamo graditi?
Na stranici http://meandar.butmir.ba/ imaju samo od 1-4 sprata, valjda ce uskoro staviti i ove od 5 -12 koji ce biti u onom visokom dijelu u sredini iako su i oni dobrim dijelom rasprodani.
pepeljara

#4461 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Tomahawk11 wrote:
pepeljara wrote: digli cijene u novoj otoci jbte, prije samo 1 godine 1900 km :D
Zar ima još da se prodaje?

Nisam gledao ne znam, ali eto spominje se gore 2300 cifra.
Expresna gradnja, tibra potpis :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4462 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tomahawk11 »

pepeljara wrote: Nisam gledao ne znam, ali eto spominje se gore 2300 cifra.
Expresna gradnja, tibra potpis :D
Moguće preprodaju.
Koliko sam vidio, skoro sve je prodato.
Ekspresna jeste, ali su dobro prodali.
I stanove i poslovne.
didzej1602

#4463 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by didzej1602 »

Meander rekoše cijena od 1800-2000 + pdv po kvadratu, zavisno od spratnosti i lokacije. Useljenje sept. 2018, a ne rade ni sa kakvom bankom, daju čini mi se 5% popusta ukoliko odmah platiš punu cijenu stana.
Za Veneto vidim reklamu Intesa daje kredite, do 300 hiljada na 30 godina, bez naknade za obradu kredita :)
kindlas

#4464 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kindlas »

didzej1602 wrote:Meander rekoše cijena od 1800-2000 + pdv po kvadratu, zavisno od spratnosti i lokacije. Useljenje sept. 2018, a ne rade ni sa kakvom bankom, daju čini mi se 5% popusta ukoliko odmah platiš punu cijenu stana.
Za Veneto vidim reklamu Intesa daje kredite, do 300 hiljada na 30 godina, bez naknade za obradu kredita :)
Kad su to rekli? Onda su meni slagali :D rekose 2150 + pdv (prije nekih mjesec dana).
didzej1602

#4465 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by didzej1602 »

kindlas wrote: Kad su to rekli? Onda su meni slagali :D rekose 2150 + pdv (prije nekih mjesec dana).
Čini mi se u srijedu suprug zvao i tako mu rekoše :-D
kindlas

#4466 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kindlas »

didzej1602 wrote:
kindlas wrote: Kad su to rekli? Onda su meni slagali :D rekose 2150 + pdv (prije nekih mjesec dana).
Čini mi se u srijedu suprug zvao i tako mu rekoše :-D
Izgleda ako posaljes mail onda smatraju da si manje ozbiljan pa je cijena 2150, a kad nazoves telefonom onda si ozbiljniji kupac pa je cijena 1800 - 2000 :D
ibizza

#4467 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ibizza »

didzej1602 wrote:Meander rekoše cijena od 1800-2000 + pdv po kvadratu, zavisno od spratnosti i lokacije. Useljenje sept. 2018, a ne rade ni sa kakvom bankom, daju čini mi se 5% popusta ukoliko odmah platiš punu cijenu stana.
Al Petljaju :-)
Ja zvao prosle sedmice, teta se neka javila i kaze mi ovako: do treceg sprata, stanovi koji gledaj unutra(u bastu) 1900 KM + PDV, stanovi do glavne saobracajnice su 2000 KM +PDV, stanovi do dzamije i miljacke 2150 KM +PDV. SVi stanovi od treceg sprata su 2300 KM + PDV.

Parking u garazi se placa 16.000 KM + PDV.
didzej1602

#4468 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by didzej1602 »

Sorry do mene je, spomenuli su mu i cijenu od 2150 + pdv, ali tvrdi da je najniža bila 1800. Te od 2300 nisu spominjali, moguće jer on obično pita samo za ili prvi ili drugi sprat. :) Ipak znaci ne petljaju :D
ottmar

#4469 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ottmar »

Može li info gdje se nalazi ova zgrada u Sarajevu, je li uopšte završena :D

https://www.olx.ba/artikal/28118330/nov ... -sarajevo/

Nemojte deskriptivno, nisam veliki poznavalac, koordinate ili screenshot sa mape :lol:
salihh

#4470 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by salihh »

ottmar wrote:Može li info gdje se nalazi ova zgrada u Sarajevu, je li uopšte završena :D

Nemojte deskriptivno, nisam veliki poznavalac, koordinate ili screenshot sa mape :lol:
Ispod slike na olx.ba linku koji si postavio imas dugme na kojem pise Map, kliknes na to i voila... eto mape s pinom na mjestu gdje ce biti zgrada :D
ottmar

#4471 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ottmar »

salihh wrote:
ottmar wrote:Može li info gdje se nalazi ova zgrada u Sarajevu, je li uopšte završena :D

Ispod slike na olx.ba linku koji si postavio imas dugme na kojem pise Map, kliknes na to i voila... eto mape s pinom na mjestu gdje ce biti zgrada :D
Ma često znaju ofrlje bubnuti lokaciju na mapama, zato pitam :D dakle, po ovom, zgrada još nije ni započeta :?
Čudi me da niko ništa više o ovom nije pisao, bar koliko sam upratio, mislim na portale, kliks, sa-c, biznis i sl.
Haris.ba

#4472 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Iza Klasa ti je ta zgrada. Pola zgrade je pri kraju.
VladaFBiH

#4473 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote:Iza Klasa ti je ta zgrada. Pola zgrade je pri kraju.
i tako stoji već dvije godine barem - sumnjam da će ova zgrada u skorije vrijeme biti završena...
Haris.ba

#4474 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

VladaFBiH wrote:
i tako stoji već dvije godine barem - sumnjam da će ova zgrada u skorije vrijeme biti završena...
Radi se. Malo kasne, ali se radi. Vjerovatno skoro napravljeni manji dio do kraja proljeća, ili ljeta.
VladaFBiH

#4475 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote:
VladaFBiH wrote:
Radi se. Malo kasne, ali se radi. Vjerovatno skoro napravljeni manji dio do kraja proljeća, ili ljeta.
tamo prolazim nekoliko puta sedmično - baš ću obratiti pažnju ali zadnje 2 godine nisam vidio nikoga na gradilištu (istina, prestao sam odavno obračati pažnju) - iskreno ne znam šta bih mislio o lokaciji... jeste malta ali usred baraka i firmi pa i nije baš neki komšiluk
Post Reply