Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pravimsefrancuz wrote:Koliko se sjecam najavljeno je otvaranje zaobilaznice ili jednog njenog dijela u junu mjesecu . Ima li ista od toga posto su masine otisle u poplavljena podrucja .
Najavili su 1.7 da ce otvoriti lot 1 i 3 (Jošanica-Vlakovo)
Po ovim orosima bi se reklo daje sve gotovo , skoro gotovo . Ovo znaci da ce se moci iz Zenice ici drektno za Konjic bez da se ulazi u Sarajevo na Stupsku petlju
pravimsefrancuz wrote:Po ovim orosima bi se reklo daje sve gotovo , skoro gotovo . Ovo znaci da ce se moci iz Zenice ici drektno za Konjic bez da se ulazi u Sarajevo na Stupsku petlju
i ova kalvarija sa poplavama i klizištima zorno je ukazala na neophodnost autoputeva. KOliko bi lakše bilo kretanje, izvlačenje, dostavljanje pomoći da se do Maglaja, Doboja, Šamca... moglo autoputem doći umjesto nekakvih kozjih staza fol regionalnih puteva i sl...
budalaštinje
ko garantuje da i sam auto-put neko klizište ne bi pogužvalo ko list papira
pogotovo na činjenicu po kakvim brdima i vukojebinama su predviđene neke trase, a s obzirom na veličine pojedinih potrebnih objekata (vijadukti, mostovi) u slučaju njihovog rušenja, sanacija bi trajala ko zna koliko, s obzirom na (ne)sposobnost domaćih "upravitelja" našim cestama
možda bi, a opet možda i ne bi. MOžda bi jedna strana ostala nedirnuta pa bi se tu moglo dvosmjerno prolaziti. MOžda... al jok, bolje je da idemo preko nekakvih Ševarlija 2h Žepče - Doboj jer je autoput budalaština koja eto nema ni ekonomske računice.
Sve stručnjaci...
niko nije reko da je budalaštinja, AC je neophodan
ali tvrdit da i auto-put ne bi mogao biti pogođen klizištem i da bi bio 100% prohodan je smiješno
možda bi bio upravo AC sjeban, pa bi postojeći magistralni bio alternativa, kao sad njemu regionalni
-statisticar- wrote:budalaštinje
ko garantuje da i sam auto-put neko klizište ne bi pogužvalo ko list papira
pogotovo na činjenicu po kakvim brdima i vukojebinama su predviđene neke trase, a s obzirom na veličine pojedinih potrebnih objekata (vijadukti, mostovi) u slučaju njihovog rušenja, sanacija bi trajala ko zna koliko, s obzirom na (ne)sposobnost domaćih "upravitelja" našim cestama
Autoput se ne bi gradio na nestabilnom zemljistu Ni ovoliko kuca ne bi bilo poruseno da su je pravilno napravili.. A autoput se pravi po svim propisima, pogotovo EU, znaci provjeren metod.
Na google earth su ažurirali stanje izgleda krajem marta pa se može vidjeti ovaj projekt. Na dionici Vlakovo - Lepenmica je došlo do smjene izvođača. Turke zamjenili Talijani
jon_jovi wrote:Na google earth su ažurirali stanje izgleda krajem marta pa se može vidjeti ovaj projekt. Na dionici Vlakovo - Lepenmica je došlo do smjene izvođača. Turke zamjenili Talijani
Mislim da uzimaš kartu u Jošanici koja vrijedi do naplatnog mjesta u Rakovici. Ako se priključiš na zaobilaznici u Butilima i ideš u pravcu - Mostar prvu putarinu plaćate u Rakovici, a ako idete pravac - Zenica prvu putarinu plaćate u Jošanici. Isto važi i u slučaju da se uključite u Vlakovu.
Naplatno mjesto Rakovica u izgradnji nekih 200 metara ispred žutog bagera. Tu se budete izuvali.
jon_jovi wrote:Mislim da uzimaš kartu u Jošanici koja vrijedi do naplatnog mjesta u Rakovici. Ako se priključiš na zaobilaznici u Butilima i ideš u pravcu - Mostar prvu putarinu plaćate u Rakovici, a ako idete pravac - Zenica prvu putarinu plaćate u Jošanici. Isto važi i u slučaju da se uključite u Vlakovu.
Naplatno mjesto Rakovica u izgradnji nekih 200 metara ispred žutog bagera. Tu se budete izuvali.
Ne.
Sistem naplate je upravo onakav kako je OldMayor opisao...zaobilaznica, tj Vlakovo-Josanica se ne placa
ovo sto ce 26. pustiti.....dokle ce ici? negde kod groblja vlakovo ce se izlaziti pa se ukljucivati na cestu za mostar? a onda ce za koji mjesec pustiti i vlakovo - tarcin?
Spominje se da putnici iz pravca Zenice ne moraju ulaziti u Sarajevo. Sta je sa putnicima iz pravca Tuzle, mozemo li i mi koristiti ovu zaobilaznicu? Gdje skrecemo kad dodjemo do Vogosce?
U čemu je problem sa LOT 3B?!
Zanemaruje se činjenica da će auta silaziti na Vlakovu na rehabilitovanu cestu koja vodi od Vlakova prema Mostarskom, i onda će tu da nastupi CIRKUS! Jedna malo veća dženaza + vozila sa zaobilaznice - OPĆI PIČVAJZ!
Na stranu činjenica kako će vozila iz pravca Mostara da koriste zaobilaznicu?!?!
Da idu kroz Blažuj, pa polukružno da se vraćaju prema Vlakovu?!
CIRKUS!
U svakom slučaju, hvala Bogu da se ovo privodi kraju, ali je ovo više u sklopu predizborne kampanje, jer puštati ovaj poluzavršeni projekat bez LOT1, 2, 3 i pogotovu LOT3B je besmisleno!
Meni i dalje nije jasno kako misle preusmjeravati saobracaj s mostarskog raskrsca na Vlakovo Spojna cesta nije ni zapoceta.
Cini mi se da ce ovo sto najavljuju 26og funkcionisati samo u jednom pravcu, tj iz Zenice prema Mostaru, ne i obrnuto
auuuu.....koristice se ona cesta sto se ide na groblje kao poveznik izmedju kraja zaobilaznice i puta za mostar? pa stvarno, onuda ni kad su dzenaze ne mozes proci brzo nego je mic po mic. ja jebote, nece se auta iz pravca mostara moci tu ukljuciti u zaobilaznicu.