SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
terra_incognita

#4451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by terra_incognita »

učtivi i kulturni su to uvijek a ne u zavisnosti od ambijenta u kojem se nađu
hladan.preminger

#4452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hladan.preminger »

terra_incognita wrote:učtivi i kulturni su to uvijek a ne u zavisnosti od ambijenta u kojem se nađu
Samo zato sto ti kazes, mora da je tako.

Seljačine (razlicito od seljak) razumiju samo kad im se obratis njima razumljiv nacin. Ukoliko mislis drugačije, život će te razuvjeriti.

Procitajte naziv teme i nastavite u duhu sa istim.
cappy_tempo

#4453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

cuh sad na RSG 1 da je nadjena mrtva osoba u kotromanicevoj ulici. zna se ko je ali se ne zna uzrok i to je mislim bila kao najava vijesti
terra_incognita

#4454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by terra_incognita »

hladan.preminger wrote:
Seljačine (razlicito od seljak) razumiju samo kad im se obratis njima razumljiv nacin. Ukoliko mislis drugačije, život će te razuvjeriti.
Ne mislim baš da se njoj obraćaš ovdje.
krtica_

#4455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by krtica_ »

Poznajem doticnog lika koji drzi prodavnicu, ja veceg ljigavca u zivoti nisam vidio. Ja mu ne bi pomogao nikad, taman da mi od tog zavisi moj zivot.
Zena je upravu sto se tice lika, medjutim ne moze ona ni niko drugi iseljavati ljude iz mahale
snaga_znanja

#4456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

krtica_ wrote:Poznajem doticnog lika koji drzi prodavnicu, ja veceg ljigavca u zivoti nisam vidio. Ja mu ne bi pomogao nikad, taman da mi od tog zavisi moj zivot.
Zena je upravu sto se tice lika, medjutim ne moze ona ni niko drugi iseljavati ljude iz mahale
Garant je ljigavac jer nezaposlenoj stoci nije pive na veresiju davao. :-)
krtica_

#4457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by krtica_ »

snaga_znanja wrote:
krtica_ wrote:Poznajem doticnog lika koji drzi prodavnicu, ja veceg ljigavca u zivoti nisam vidio. Ja mu ne bi pomogao nikad, taman da mi od tog zavisi moj zivot.
Garant je ljigavac jer nezaposlenoj stoci nije pive na veresiju davao. :-)
Ne mislim na ovaj konkretan slucaj. Nisam nikakav narkoman i klosar nit branim ova dva idiota. Samo kazem da poznajem covjeka, ne kupujem vec odavno u njegovoj pordavnici, zapakovo bit ti misomora i prodo ko cokoladu samo da zaradi jos malo, niko na bistriku nece reci za njega nista lijepo.
Bodkin

#4458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

krtica_ wrote:
Ne mislim na ovaj konkretan slucaj. Nisam nikakav narkoman i klosar nit branim ova dva idiota. Samo kazem da poznajem covjeka, ne kupujem vec odavno u njegovoj pordavnici, zapakovo bit ti misomora i prodo ko cokoladu samo da zaradi jos malo, niko na bistriku nece reci za njega nista lijepo.
sve je to ok ali nije zbog toga kriv za smrt ovog covjeka niti onaj ljudski sljam ima pravo nekome suditi i nekoga iseljavati
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

hladan.preminger wrote:
Sta to fali mom načinu obraćanja?
Trebao sam kada pricam o jednoj kokoši, ili npr. sada sa tobom, da budem kulturan i učtiv.
Kada je to potrebno i sagovornik je toga vrijedan moj način obraćanja je odličan.
Nemoj ti moju kulturu komentarisati i odj.bi u skokovima.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “pozivanje na nasilje, vrijeđanje forumaša”
» hladan.preminger

mjesec

:-)
krtica_

#4460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by krtica_ »

Bodkin wrote:
krtica_ wrote:
sve je to ok ali nije zbog toga kriv za smrt ovog covjeka niti onaj ljudski sljam ima pravo nekome suditi i nekoga iseljavati
To stoji.
simpozijum delirijum

#4461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by simpozijum delirijum »

kenzo wrote:http://--- NO LINKS ---/mediji/zakuhalo-se-izmedu-keljmendija-i-sanzaklija

ZBOG ATRAKTIVNE DJEVOJKE U RESTORANU 'BOSNA': Zakuhalo se između Keljmendija i Sandžaklija

Sukob je, kako piše Slobodna Bosna, izazvao kontroverzni vlasnik hotela Casa Grande Naser Keljmendi, kada se počeo udvarati mlađoj atraktivnoj djevojci, koja je u restoran došla u pratnji sestrića braće Hamde i Lutve Dacića (protiv kojih se na Sudu BiH vodi proces zbog međunarodne trgovine drogom i pranja novca).

Keljmendijevo flertovanje s atraktivnom damom, a navodno su zajedno otišli i u toalet, nije se nimalo dopalo njezinom pratiocu, pa je došlo do žestoke svađe, psovki, naguravanja i polijevanja vodom, nakon čega su obojica pozvali „pojačanje“.

Keljmendiju su u pomoć pritekli njegovi Albanci, Dacićev sestrić je pozvao prijatelje iz Rožaja, ali su na koncu i jedni i drugi restoran napustili mirno.
taj Casa Grande je leglo kriminala dugo vremena , pa ja kad sam bio jos u Sarajevu, davno jos, bilo je poznato kao sjediste teskih kriminalaca, koje normalni gradjani zaobilaze u sirokom luku , vise puta sam cuo i pucnjavu i tucnjava oko toga objekta
svasta !
u svakoj normalnoj drzavi bi odradili raciju i poravnali taj objekat bagerom
simpozijum delirijum

#4462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

samo da dodam , kada je ubijen Zoran Djindzic u Srbiji ima tome skoro deset godina
pokrenuli su operaciju 'Sablja", i vojska i policija i sve sluzbe krenule u akciju , vanredno stanje i sada mozemo raspravljati koliko je bilo uspjesno ali su bogami umlatili podosta mafijasa tada , neki red su ipak zaveli , koliko toliko ...
to treba BiH , mafija se totalno raspojasala i preuzima fakticki cijeli sistem i pravosudni i svaki drugi , pa dokle vise ?
i vojsku angazirati ako treba i policijski sat, jer izgleda nema druge opcije ?
snaga_znanja

#4463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

simpozijum delirijum wrote:samo da dodam , kada je ubijen Zoran Djindzic u Srbiji ima tome skoro deset godina
pokrenuli su operaciju 'Sablja", i vojska i policija i sve sluzbe krenule u akciju , vanredno stanje i sada mozemo raspravljati koliko je bilo uspjesno ali su bogami umlatili podosta mafijasa tada , neki red su ipak zaveli , koliko toliko ...
to treba BiH , mafija se totalno raspojasala i preuzima fakticki cijeli sistem i pravosudni i svaki drugi , pa dokle vise ?
Kod nas kad vojska i policija krenu u akciju obicno se zavrsi tako sto muskarci i zene ulaze u razlicite autobuse. :D
insomnia78

#4464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

snaga_znanja wrote:
simpozijum delirijum wrote:samo da dodam , kada je ubijen Zoran Djindzic u Srbiji ima tome skoro deset godina
Kod nas kad vojska i policija krenu u akciju obicno se zavrsi tako sto muskarci i zene ulaze u razlicite autobuse. :D
To ako si u srbiji il u pc
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by japin_mutapi »

Mafija i država i njeni razni nivoi vlasti su u simbiozi tj. potpomažu jedni druge.
Prioritetni zadatak policije je da štiti vlast od naroda, i da joj omoguči funkcionisanje bez problema ili sa što manje problema. Policija ne štiti narod od mafije, i sigurnost građana nije posao policije. To ako i kada rade, rade jer bi pogoršanje sigurnosne situacije i nedostatak reda i discipline, dovelo do anarhije i pobuna, koje bi ugrozile funkcionisanje vlasti, i njen opstanak.

Između mafije i vlasti postoje razni paktovi, prečutni dogovori i pravila ponašanja jednih prema drugima. Vlast i policija če krenuti na mafiju, tek onda kada mafija pređe crvenu liniju, kada počne da preuzima ovlasti i ingerencije države i time ugrozi funkcionisanje i postojanje vlasti.

Mafija uvijek teži da preraste okvire u kojima joj vlasti dozvoljavaju djelovanje, a vlast budno pazi da se to ne desi i reaguje kada ocijeni da je potrebno, tako da građanstvo i javnost imaju utisak da se vlasti bore protiv kriminala i brinu o njihovoj sigurnosti.Putem medija i propagande vlasti stvaraju privid sigurnosti i borbe protiv kriminala, a institucije vlasti, policija i sudstvo se bave posljedicama a ne uzrocima problema.

Imajuči sve ovo u vidu, ne treba da čudi što se vlast ponaša prema narodu kao prema neprijatelju, a prema mafiji blagonaklono. Oni su potrebni jedni drugima zbog lakše kontrole i manipulacije onima od kojih žive.
Oni su ujedinjeni i nastupaju zajedno, u jedinstvenom frontu protiv svojih neprijatelja, protiv građana i javnosti, protiv ljudi poštenih i radnih, protiv ČOVJEKA.
simpozijum delirijum

#4466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

mislim da se moze 'provuci" i kroz ovu temu ;
sta bi u Tuzli ? prebise omladinu na koncertu Eda Maajke ? ima povrijedjenih cak i djevojaka ?
ja hajvana boze sacuvaj :x
naopako , umjesto da biju krimose i mafijase , oni salju 'specijalce" na omladinu koja se zeza na koncertu ?
e svasta !
ima li forumasa iz Tuzle koji su svjedoci sta se desilo ?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/frenkie- ... /120514094
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

neko je pisao o društvenom ugovoru koji više ne važi... da se ne ponavljam

ja se sakrivam iza statistike :D neće grom u koprive
dok mnogi stradavaju... :cry:

kako se vi spašavate?
Bodkin

#4468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

nisam znao gdje cu postati pa da ovdje pitam. citam na naslovnom da su napravili neki centar za maloljetnike i da je kostao 1.3 mil maraka a da je za 24 osobe :shock: je li do mene ili je ovo stvarno puno?
holowey

#4469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by holowey »

Bodkin wrote:nisam znao gdje cu postati pa da ovdje pitam. citam na naslovnom da su napravili neki centar za maloljetnike i da je kostao 1.3 mil maraka a da je za 24 osobe :shock: je li do mene ili je ovo stvarno puno?
moras racunati da to nije 24 osobe x 2 kvadrata nego da objekat ima i druge sadrzaje

zemljiste + dozvole&saglasnosti + izgradnja + opremanje i ne zvuci toliko mnogo
kriba

#4470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kriba »

maloprije na Otoci kod Merkura autobus udario u djecija kolica koje je zena gurala pri prelasku ulice ...

http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... a0986.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 0987l.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... a0988.jpg/
Salah ad-Din

#4471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Salah ad-Din »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... -foto.html

Belaj, a ovaj klix kasni ko` penzija!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

kriba wrote:maloprije na Otoci kod Merkura autobus udario u djecija kolica koje je zena gurala pri prelasku ulice ...

http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... a0986.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 0987l.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... a0988.jpg/
pa jel kome sta bilo? :-)
hopi

#4473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hopi »

koliko vidim žena nije prelazila na pješačkom.
Don Zivconi

#4474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

Salah ad-Din wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... -foto.html

uh sto se sasulo auto ovome u kombiju nije nista bilo ?
juzna_strana

#4475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by juzna_strana »

Don Zivconi wrote:
Salah ad-Din wrote:http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... -foto.html

uh sto se sasulo auto ovome u kombiju nije nista bilo ?
Zestoko su se pukli. Pretpostavljam da je kombi skretao lijevo prema firmi a bmw 'doletio' iz pravca gras-a.
Kad vidim ovakvu obijest u gradu,30 ak metara od semafora,tacno mi bude lose.
Na raskrsnici u blizini vazda ima pjesaka,djece,pijaca je tu,sreca da jos neko nije nastradao..
Locked