Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
harph

#4451 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

xXBl0odXx wrote:MOze li mi neko reci koji je username i password za ovaj wireless kad odem na 192.168.1.1? Nije admin : admin

Edit: U pitanju je ZyXEL modem/ruter
username: admin
pass: Zyxel*2012*
probaj tako
xXBl0odXx

#4452 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

harph wrote:
xXBl0odXx wrote:MOze li mi neko reci koji je username i password za ovaj wireless kad odem na 192.168.1.1? Nije admin : admin

Edit: U pitanju je ZyXEL modem/ruter
username: admin
pass: Zyxel*2012*
probaj tako
Ipak je kod mene "user" i username i passwrod. Hvala u svakom slucaju.
Naslovnica

#4453 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Dok sam imao BH Telecom, ispitivali su mi liniju/paricu i rekli da je odlična.
Što se tiče LoL-a, čini mi se da je ova kutija vani koju vidim sa prozora nihova. Elem, da li postoji način da oni provjere kakvo je stanje linije od DSLAM-a, koja je udaljenost, itd? Ja sam u B-Fazi, nisam na Trebeviću, ne vjerujem da je do udaljenosti.
Ako je zbog moje udaljenosti od DSLAM-a, i ako ne mogu ništa da urade po tom pitanju, onda mi ne preostaje ništa drugo nego neka alternativa. Nerado, ali je tako, nije do mene.
harph wrote:
Naslovnica wrote:
Naslovnica wrote:Može li mi neko objasniti zašto imam ovoliki pad brzine interneta kada gledam TV?!
U pitanju je Amino 110, znači nikakvi HD kanali.

Image

Image
Zato sto je infrastruktura krš.
Trazi da te prebace na VDSL.
Sumnjam da hoce, ali probaj
Koja infrastruktura je krš?
Moja ili njihova?
Pa obzirom da oni trebaju nesto tebi da urade, da se zakljuciti da je njihova...
Ti si najvjerovatnije podaleko od DSLAM-a, pa ti je downstream los pravo bla bla
googlaj
bankok

#4454 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

moke_31 wrote:
bankok wrote:
moke_31 wrote:Nego, nije li vakat da opet malo dignu brzinu uploada. Čujem d je Telemach neki dan povećao brzinu uploada.

Ovih 512kbps je fakat mizerno. LOL ima ubjedljivo njamanji upload. :x :x :x :x
Nije vakat, vakat je da ides spavati :D ;-)
Zar radno vrijeme u LOL-u ne završava u 17 časova???

Koliko te plaćaju za prekovremeni rad i imaš li dodatni postotak za ovako nekulturan odgovor???

Ako ti se ne sviđa moj post i ako nemaš šta pametno napisati ne komentariši!!!!!
Covjece o cemu ti govoris kakvo placanje i prekovremeni rad :-) ,
procitaj malo moje komentare prije nego tako nesto zakljucis i izvalis,
samo sam se malo nasalio bez ikakve lose namijere i to ti
potvrdio jednim ;-) a ti ako ne znas dokuciti sta je sala a sta provokacija
to je tvoj problem, ocito ne znas za salu imenjace jer zbog toga sam se i malo nasalio sa tobom,
eto bogati izvini ako sam bio toliko nekulturan a ja sad odo uzeti dnevnicu od Logosofta :lol:
imeodkorisnika

#4455 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by imeodkorisnika »

imeodkorisnika wrote:Pozdrav, jel ovo samo meni puca konekcija ili? Svake 1-3 minute mi stane konekcija i moram se ponovo konektovat (nekad se ne mogu ni konektovat).. Do mene il do njih?
Evo jutros opet sve ovako :S Zna li IKO do cega bi moglo bit?
Naslovnica

#4456 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Obično je tako kada pada snijeg.
Najozbiljnije.
Ne znam zašto je to tako, ali sam skontao čim pada kiša, snijeg - konekcija slabija nego inače.
Asiklar

#4457 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

Naslovnica wrote:Obično je tako kada pada snijeg.
Najozbiljnije.
Ne znam zašto je to tako, ali sam skontao čim pada kiša, snijeg - konekcija slabija nego inače.
To se zna desavati i kod BHT-a i kod svih ostalih koji nude xDSL uslugu. Stvar je u tome da ukoliko je parica stara i ostecena, dodje u dodir s vodom i li vlagom, onda se desava da konekcija opadne.
Naslovnica

#4458 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Lud i ponosan wrote:
Najozbiljnije.
Sta ti znaci slabija konekcija?
Znači da nije stabilna. :)
Varijacije brzine, pinga, kockice na TV-u.
Naslovnica

#4459 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Asiklar wrote:
Najozbiljnije.
To se zna desavati i kod BHT-a i kod svih ostalih koji nude xDSL uslugu. Stvar je u tome da ukoliko je parica stara i ostecena, dodje u dodir s vodom i li vlagom, onda se desava da konekcija opadne.
Parica se nalazi u stambenoj zgradi.
Dok sam bio na BHT rekli su mi da je kvalitet parice odličan.
Ne vjerujem da je u roku on godinu-dvije oksidirala, korodirala, da su je "miši pojeli", ili šta već.
Naslovnica

#4460 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Vidim da se lokalni LoL-ovci ne javljaju, vjerovatno su i oni skontali da ima problema, da ovo što napisah ja i još neki nije šuplja, pa rade na tome.
:)

Moguće otežano odvijanje Internet saobraćaja na dane 27. i 28.03.2013
Poštovani korisnici.

Ovim putem vas obavještavamo da će na dane 27.03.2013. i 28.03.2013.godine može doći do otežanog odvijanja Internet saobraćaja uslijed radova na rekonfiguraciji mreže. Mogući su kratkotrajni prekidi u periodu od 27.3.2013. 22:00 do 28.3.2013. 02:00.

Ovim putem molimo korisnike za strpljenje i razumijevanje.

Vaš LOL Team :)
zilog

#4461 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Naslovnica wrote:Parica se nalazi u stambenoj zgradi.
Ne vjerujem da je u roku on godinu-dvije oksidirala, korodirala, da su je "miši pojeli", ili šta već.
Pricas o sasvim drugoj usluzi. Dok si bio na BHT-u brzina ti je bila znatno niza i raspolozivi budzet je bio znatno visi. Slicna se situacija sada, nakon dizanja brzine, desava mnogima na BHT-u. Ne vjerujem da je nesto sto LOL-ovci ne mogu napraviti, zato ti je bolje da se obratis tehnici.
Naslovnica

#4462 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

zilog wrote:
Naslovnica wrote:Parica se nalazi u stambenoj zgradi.
Pricas o sasvim drugoj usluzi. Dok si bio na BHT-u brzina ti je bila znatno niza i raspolozivi budzet je bio znatno visi. Slicna se situacija sada, nakon dizanja brzine, desava mnogima na BHT-u. Ne vjerujem da je nesto sto LOL-ovci ne mogu napraviti, zato ti je bolje da se obratis tehnici.
Nisam baš siguran o kakvoj drugoj usluzi pričamo, osim ako ne misliš da sam kod BHT imao samo internet, a na LoL-u ima trio paket.
Obzirom na
Potreban Vam je stalni Internet pristup, velike brzine pristupa bez mogućnosti opterećenja, bez ograničenog downloada i uploada, koji Vam omogućava kvalitetno, brzo i ugodno surfanje?
očekujem da tako i bude, što više vremena.
Probaću iduće sedmice da opet zaganjam ovo, da uzmem taj Airties umjesto Amino110 (mada mi je rečeno da ga ne mogu dobiti ako nemam HDTV :roll: ), da vidim da li mi mogu pomoći.
Nervira me opadanje brzine interneta kada je uključen TV (mada se to ne bi trebalo dešavati, zar ne?!)
zilog

#4463 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Naslovnica wrote:Probaću iduće sedmice da opet zaganjam ovo...
U sest dana napises dvadeset postova na ovoj temi, a cekao bi iducu sedmicu. :roll:
Zovi ih odmah covjece!
Naslovnica

#4464 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

zilog wrote:
Naslovnica wrote:Probaću iduće sedmice da opet zaganjam ovo...
U sest dana napises dvadeset postova na ovoj temi, a cekao bi iducu sedmicu. :roll:
Zovi ih odmah covjece!
Biznis buraz, biznis...
Uvijek ima nešto preče.
Napuštam kuću u 0700, nikada nisam doma prije 17h.
Moram maksuz da rezervišem jedan dan da ovo sredim.
zilog

#4465 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Naslovnica wrote:
zilog wrote:U sest dana napises dvadeset postova na ovoj temi, a cekao bi iducu sedmicu. :roll:
Zovi ih odmah covjece!
Biznis buraz, biznis...
Uvijek ima nešto preče.
Napuštam kuću u 0700, nikada nisam doma prije 17h.
Moram maksuz da rezervišem jedan dan da ovo sredim.
Prijavis problem i kazes da si kuci iza 5. Oni provjere sto se moze i bez tebe, a monter ti moze doci i poslije 5.
damir.d

#4466 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

@Naslovnica

Molim Vas da se javite našoj podršci, prijavite problem i učinit ćemo sve da isti riješimo. "Prijava" problema na Forumu zaista nije ni brz ni pouzdan način da se nešto riješi.
Svakom korisniku želimo isporučiti servis jednake kvalitete, i trudimo se da sve probleme otklonimo što brže. Zato, javite nam se i riješit ćemo.
Pozdrav,

Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Naslovnica

#4467 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Otpozdrav i nadam se da ćete nastaviti biti najbolji provajder!
damir.d wrote:@Naslovnica

Molim Vas da se javite našoj podršci, prijavite problem i učinit ćemo sve da isti riješimo. "Prijava" problema na Forumu zaista nije ni brz ni pouzdan način da se nešto riješi.
Svakom korisniku želimo isporučiti servis jednake kvalitete, i trudimo se da sve probleme otklonimo što brže. Zato, javite nam se i riješit ćemo.
Pozdrav,

Damir Dizdarević
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
kakavdanakneiskustvu

#4468 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

razmišljam da odjavim usluge telemacha,isplati li se preći na logosoftov net i tv?
kakavdanakneiskustvu

#4469 Re: Logosoft ALL ABOUT

Lud i ponosan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:razmišljam da odjavim usluge telemacha,isplati li se preći na logosoftov net i tv?
To ne moze da zna niko bolje od tebe. :D Ovisno kakve su ti preferencije, pregledaj obje ponude i odluci. Mada, Logosoft ne vezuje korisnike nikakvim ugovorom, tako da se uvijek mozes vratiti na status quo ako se ne ispune tvoja ocekivanja. :-D

IPTV i broj kanala su jedna od prednosti, a za moje potrebe je to i 15 km impulsa prema svim destinacijama, ali ti mozda trebas nesto drugo.

Elem, izvagaj i kvalitetnu uslugu ti zelim. ;-) :D

telefon mi ne treba,nego net i tv,vidim da imaju bolju ponudu kanala,konkretno sportklub i arenasport
kakavdanakneiskustvu

#4470 Re: Logosoft ALL ABOUT

Lud i ponosan wrote:TV ponuda je daleko najkvalitetnija, a tu je i snimalica cije sam prednosti relativno skoro skont'o, ali bez nje je zivot sada nezamisliv. :D

koja je cijena?
kakavdanakneiskustvu

#4471 Re: Logosoft ALL ABOUT

Lud i ponosan wrote:http://www.lol.ba :D

:mrgreen:
Naslovnica

#4472 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

kakavdanakneiskustvu wrote:razmišljam da odjavim usluge telemacha,isplati li se preći na logosoftov net i tv?
Ja sam odjavio BH Telecom internet i fiksni, kao i ELOB digitalnu, i sve objedinio pod LoL paket Trio.
Sa finansijskog aspekta - VELIKA UŠTEDA.
Sa stanovišta kvaliteta - vrati se nekoliko stranica unazad i pročitaj moje probleme, a nisam jedini.
Međutim, i na ostalim operaterima ćeš naći ljudi koji govore da je sve OK 100% i onih koji uslugu kude i koji se kaju.
Ja sam zlatna sredina.
Nisam pokajao ni sekunde, tako da su za moju preporuku.
Praetorious

#4473 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Kako sam jednom ranije rekao, LoL ima periode kolebanja i stabilnosti. Sada je period kada sve fercera kako treba, bez ikakvih problema - bar kod mene (da u drvo kucnem, pu pu pu, ne ureklo se). Jes' da Trio Light ima očajno spor UL, ostali paketi su brži (i skuplji), ali TV ponuda je daleko najbolja, pa se vjerovatno nećeš pokajati. Međutim, niko ne garantira da je kvalitet usluge podjednak na svim lokacijama, ali tako je kod svih operatera. Pređi, probaj, vidi kako radi - ništa te ne košta.
Cracked

#4474 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

Pa ne znam sta da ti kazem. Kod mene i jos dva prijatelja konekcija vise puta dnevno prekida. Lokacije su grbavica, hrasno i malta tako da nije samo na nekim lokacijama. Sto se samih para i ponude tice mislim da su ih sustigli pa cak i prestigli neki.
Telemach nudi za 50 km: tv (samo 70 kanala) 15mbit konekciju i telefon koji je 3feninga prema svim fiksnim mrezama
Logosoft u toj cijeni (46.80) ima duo+ tv (120 kanala) i net od 12mbit

Ja sam korisnik alpha paketa(6mbit) 23.40km i duo paketa sa telemacha (tv i tel) za 24.90km. Tako da cu sacekati da vidim sta ce biti sa logosoftom do daljnjeg pa mozda se komplet prebacim na telemach
zilog

#4475 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Cracked wrote:Pa ne znam sta da ti kazem. Kod mene i jos dva prijatelja konekcija vise puta dnevno prekida. Lokacije su grbavica, hrasno i malta tako da nije samo na nekim lokacijama. Sto se samih para i ponude tice mislim da su ih sustigli pa cak i prestigli neki.
Telemach nudi za 50 km: tv (samo 70 kanala) 15mbit konekciju i telefon koji je 3feninga prema svim fiksnim mrezama
Logosoft u toj cijeni (46.80) ima duo+ tv (120 kanala) i net od 12mbit

Ja sam korisnik alpha paketa(6mbit) 23.40km i duo paketa sa telemacha (tv i tel) za 24.90km. Tako da cu sacekati da vidim sta ce biti sa logosoftom do daljnjeg pa mozda se komplet prebacim na telemach
LOL za 50 KM + PDV ima Trio paket u kojem je 15 KM telefona (moze i prema mobilnim) + sav saobracaj unutar LOL mreze potpuno besplatan, 139 TV kanala, HD STB i HD kanali, Arene i SK ukljuceni, snimalica...

Vidi se da nisi koristio SuperTV, cim poredis to i ono sto nudi TM.

Kod TM moras potpisati na 24 mjeseca, pa se onda hvataj za glavu i skidaj gace naredne 2 godine.
Post Reply