Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
StupskaBitanga wrote:logika
Ako ovi ne daju sredstvo za rad(tramvaj, trolu i bus) onda će policija morati to učiniti nasilnim putem
da, ako tako odluci vlada, inace...
ovim saopštenjem to je odlučeno
Od upravljačkih strukura zatraženo je da hitno utvrde stanje materijalno – tehničkih sredstava (voznih jedinica) i eventualnih oštećenja, i u tom smislu zatraže asistenciju nadležnih organa, prevashodno Kantonalnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Naložen je angažman potrebnog broja obučenih izvršilaca radi obavljanja funkcije javnog gradskog saobraćaja.
Kako je naglašeno na današnjoj sjednici, u zavisnosti od informacija koje budu dostavljane, Vlada će u popodnevnim satima nastaviti vanrednu sjednicu te poduzeti aktivnosti i korake koji budu potrebni u svrhu djelimične ili potpune normalizacije gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Takođe je javnost upoznata da, ukoliko do ponedjeljka 14. januara ne bude uspostavljena funkcija gradskog saobraćaja, Vlada će dati odoborenje da tu funkciju mogu obavljati drugi prijevoznici na području Kantona.
mrtva kokoš wrote:onda im je mrka kapa, vlada je dala odobrenje, sad je izgleda sve u rukama pecanca...
Mislim da je ovo iscenirano i da se čeka da Pećanac to uradi da bi odmah pala Vlada
Mada SDU i Naša stranka igranjem po SDA pravililma i aminovanjem mnogih gluposti će na kraju najviše izgubiti
nikako mi to nije jasno, ulaze u vladu da bi radili po ubjeđenjima onih protiv kojih smo glasali...
zar toliko vrijedi mandat od "cetiri" godine!? i haj budi opet lud i daj podrsku nasoj straci, sdu ili sl. partijama
Black swan wrote:treba poslati policiju da čuva imovinu
ali kako ući?
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i šta dobijamo? opšti haos
StupskaBitanga wrote:
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i šta dobijamo? opšti haos
Sve ih ispndrecit, jer drze grad pod opsadnim stanjem!
Joj da mi je još jednom vidjet kako milicija mariše pa nek sve ide u pm.
Podrška Pećancu i Vladi KS u razračunavanju sa bandom koja je dole zaposjela gradski saobraćaj cijelog grada.
Čuj štampanje kupona nadgleda interna komisija ccccc
Specijalcima dati pod hitno odriješene ruke da zauzmu krug preduzeća te tražiti naloge od suda da se privedu odgovorni za izazivanje haosa i narušavanje javnog reda i mira juče i danas.
StupskaBitanga wrote:
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i
šta dobijamo? opšti haos
S tom namjerom je SDP i inscenirao ovaj ''štrajk''. Da bi nastao haos, da bi policija izašla na ulice ...
Da sam na mjestu policije koja ide dolje, ne bih potcjenjivala režisere ove predstave i dobro bih otvorila oči.
ko ti garantuje da ti dole nemaju neko oružje i obzirom da su pojedini u alkoholiziranom stanju kako su mediji prenjeli nismo baš načisto šta se može desiti
StupskaBitanga wrote:ko ti garantuje da ti dole nemaju neko oružje i obzirom da su pojedini u alkoholiziranom stanju kako su mediji prenjeli nismo baš načisto šta se može desiti
Hajde sta sijes paniku po forumu, prvo zena i djeca, pa sad i oruzije.
jbo maajku kako se vi meni znate zgaditi,nevjerovatno,aršini su vam kako vam se ćefne....ŠTRAJK(ukoliko je sve drugo iskorišteno) je apsolutno demokratsko pravo nevezano kakve su posljedice a svi koji pokušavaju taj štrajk nasilu prekinuti bilo policija ili ovi šo bi došli da zamjene štrajkače na radnom mjestu,su svugdje u naprednom svijetu zabranjeni i smatraju se kriminalcima i sada su vam krimosi dobri!!!
StupskaBitanga wrote:
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i
šta dobijamo? opšti haos
S tom namjerom je SDP i inscenirao ovaj ''štrajk''. Da bi nastao haos, da bi policija izašla na ulice ...
Da sam na mjestu policije koja ide dolje, ne bih potcjenjivala režisere ove predstave i dobro bih otvorila oči.
Samo ne odustat nego dobro nalemačit Himzaniju i kompaniju, nisu to nikakvi radnici nego bagra bez imalo pameti i obraza.
O njima dovoljno govori to što će isturit žene i djecu da im muda brane, to su idioti samo takvi, ja svoju porodicu ne bi izložio takvim glupostima ni za kakav interes na ovom svijetu.-
štrajk je demokratsko pravo vezano za kršenje prava iz radnog odnosa. a ne za izbor direktora firme od strane osnivača, jer ovo više nije radničko samoupravljanje...
zambaklija wrote:jbo maajku kako se vi meni znate zgaditi,nevjerovatno,aršini su vam kako vam se ćefne....ŠTRAJK(ukoliko je sve drugo iskorišteno) je apsolutno demokratsko pravo nevezano kakve su posljedice a svi koji pokušavaju taj štrajk nasilu prekinuti bilo policija ili ovi šo bi došli da zamjene štrajkače na radnom mjestu,su svugdje u naprednom svijetu zabranjeni i smatraju se kriminalcima i sada su vam krimosi dobri!!!
zambaklija wrote:jbo maajku kako se vi meni znate zgaditi,nevjerovatno,aršini su vam kako vam se ćefne....ŠTRAJK(ukoliko je sve drugo iskorišteno) je apsolutno demokratsko pravo nevezano kakve su posljedice a svi koji pokušavaju taj štrajk nasilu prekinuti bilo policija ili ovi šo bi došli da zamjene štrajkače na radnom mjestu,su svugdje u naprednom svijetu zabranjeni i smatraju se kriminalcima i sada su vam krimosi dobri!!!
Strajk je u zakonu o strajku jasno preciziran. Taj zakon su sami sindikati predlagali! Ovo u GRAS-u nije strajk vec seoska buna! A zna se kako se sa bunama obracunava...