GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StupskaBitanga

#4451 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

mrtva kokoš wrote:
StupskaBitanga wrote:logika
Ako ovi ne daju sredstvo za rad(tramvaj, trolu i bus) onda će policija morati to učiniti nasilnim putem
da, ako tako odluci vlada, inace...
ovim saopštenjem to je odlučeno
Od upravljačkih strukura zatraženo je da hitno utvrde stanje materijalno – tehničkih sredstava (voznih jedinica) i eventualnih oštećenja, i u tom smislu zatraže asistenciju nadležnih organa, prevashodno Kantonalnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Naložen je angažman potrebnog broja obučenih izvršilaca radi obavljanja funkcije javnog gradskog saobraćaja.

Kako je naglašeno na današnjoj sjednici, u zavisnosti od informacija koje budu dostavljane, Vlada će u popodnevnim satima nastaviti vanrednu sjednicu te poduzeti aktivnosti i korake koji budu potrebni u svrhu djelimične ili potpune normalizacije gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Takođe je javnost upoznata da, ukoliko do ponedjeljka 14. januara ne bude uspostavljena funkcija gradskog saobraćaja, Vlada će dati odoborenje da tu funkciju mogu obavljati drugi prijevoznici na području Kantona.
mrtva kokoš

#4452 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

onda im je mrka kapa, vlada je dala odobrenje, sad je izgleda sve u rukama pecanca...
StupskaBitanga

#4453 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

mrtva kokoš wrote:onda im je mrka kapa, vlada je dala odobrenje, sad je izgleda sve u rukama pecanca...
Mislim da je ovo iscenirano i da se čeka da Pećanac to uradi da bi odmah pala Vlada
Mada SDU i Naša stranka igranjem po SDA pravililma i aminovanjem mnogih gluposti će na kraju najviše izgubiti
mrtva kokoš

#4454 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

nikako mi to nije jasno, ulaze u vladu da bi radili po ubjeđenjima onih protiv kojih smo glasali...
zar toliko vrijedi mandat od "cetiri" godine!? i haj budi opet lud i daj podrsku nasoj straci, sdu ili sl. partijama :-?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4456 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

samo da ne krenu paliti tramvaje i buseve :cry:
StupskaBitanga

#4457 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

sve je za očekivati
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4458 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

treba poslati policiju da čuva imovinu :cry:
Logovan

#4459 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Kinaski wrote:imaju mehanicari , dispeceri , cistacice za masne mrlje , cistacice za nemasne mrlje, kuhaci kafe , kuhaci caja ,metlar lisca , metlar sitnih kamencica , jedan weceista i dva barmena + jedan sanker i kuhac rakije .
Još ima samo fale čistačice za wc-ove (u autobusima, trolejbusima, itd) koji ne postoje. :D
StupskaBitanga wrote:evo haos počinje
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks-s ... /130112086
Moglo bi ovdje svega biti.
nicaze_072

#4460 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

Black swan wrote:samo da ne krenu paliti tramvaje i buseve :cry:
Nemoj bagru napominjati. Valja onda nove na tenderu nabavljat. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4461 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Sve ih treba isprebijat :)
StupskaBitanga

#4462 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Black swan wrote:treba poslati policiju da čuva imovinu :cry:
ali kako ući?
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i šta dobijamo? opšti haos
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4463 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

StupskaBitanga wrote: Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i šta dobijamo? opšti haos
Sve ih ispndrecit, jer drze grad pod opsadnim stanjem!
mrtva kokoš

#4464 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

jos bolje, neka zapale ove preostale autobuse i to je bolje od ovog sto sada imamo, onda ih lijepo pohapsiti...

jovo, nanovo...
StupskaBitanga

#4465 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

mi nemamo pendreke
palamuda

#4466 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by palamuda »

Joj da mi je još jednom vidjet kako milicija mariše pa nek sve ide u pm.
Podrška Pećancu i Vladi KS u razračunavanju sa bandom koja je dole zaposjela gradski saobraćaj cijelog grada.

Čuj štampanje kupona nadgleda interna komisija ccccc

Specijalcima dati pod hitno odriješene ruke da zauzmu krug preduzeća te tražiti naloge od suda da se privedu odgovorni za izazivanje haosa i narušavanje javnog reda i mira juče i danas.
Banksy

#4467 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i

šta dobijamo? opšti haos
S tom namjerom je SDP i inscenirao ovaj ''štrajk''. Da bi nastao haos, da bi policija izašla na ulice ...

Da sam na mjestu policije koja ide dolje, ne bih potcjenjivala režisere ove predstave i dobro bih otvorila oči.
StupskaBitanga

#4468 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

ko ti garantuje da ti dole nemaju neko oružje i obzirom da su pojedini u alkoholiziranom stanju kako su mediji prenjeli nismo baš načisto šta se može desiti
JThomas

#4469 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

ja mislim da lomljenje lobanja i ekstremiteta grasovcima može samo podići popularnost onome ko to naredi policiji. žalosno, ali dotle su nas doveli...
nicaze_072

#4470 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

StupskaBitanga wrote:ko ti garantuje da ti dole nemaju neko oružje i obzirom da su pojedini u alkoholiziranom stanju kako su mediji prenjeli nismo baš načisto šta se može desiti
Hajde sta sijes paniku po forumu, prvo zena i djeca, pa sad i oruzije. :shock:
zambaklija

#4471 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zambaklija »

jbo maajku kako se vi meni znate zgaditi,nevjerovatno,aršini su vam kako vam se ćefne....ŠTRAJK(ukoliko je sve drugo iskorišteno) je apsolutno demokratsko pravo nevezano kakve su posljedice a svi koji pokušavaju taj štrajk nasilu prekinuti bilo policija ili ovi šo bi došli da zamjene štrajkače na radnom mjestu,su svugdje u naprednom svijetu zabranjeni i smatraju se kriminalcima i sada su vam krimosi dobri!!! :roll: :roll:
palamuda

#4472 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by palamuda »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:
Mislim nije uspjelo sa običnom sada s očekuju dole specijalci i mislim da je time Pećanac sebi pripisao smrtu presudu a evo već idu izjave da će ti ljudi koji su se zatvorili u tramvaje početi dovoditi ženu i djecu ako do sada ih nisu doveli i

šta dobijamo? opšti haos
S tom namjerom je SDP i inscenirao ovaj ''štrajk''. Da bi nastao haos, da bi policija izašla na ulice ...

Da sam na mjestu policije koja ide dolje, ne bih potcjenjivala režisere ove predstave i dobro bih otvorila oči.
Samo ne odustat nego dobro nalemačit Himzaniju i kompaniju, nisu to nikakvi radnici nego bagra bez imalo pameti i obraza.
O njima dovoljno govori to što će isturit žene i djecu da im muda brane, to su idioti samo takvi, ja svoju porodicu ne bi izložio takvim glupostima ni za kakav interes na ovom svijetu.-
JThomas

#4473 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

štrajk je demokratsko pravo vezano za kršenje prava iz radnog odnosa. a ne za izbor direktora firme od strane osnivača, jer ovo više nije radničko samoupravljanje...
strong69

#4474 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by strong69 »

zambaklija wrote:jbo maajku kako se vi meni znate zgaditi,nevjerovatno,aršini su vam kako vam se ćefne....ŠTRAJK(ukoliko je sve drugo iskorišteno) je apsolutno demokratsko pravo nevezano kakve su posljedice a svi koji pokušavaju taj štrajk nasilu prekinuti bilo policija ili ovi šo bi došli da zamjene štrajkače na radnom mjestu,su svugdje u naprednom svijetu zabranjeni i smatraju se kriminalcima i sada su vam krimosi dobri!!! :roll: :roll:
Jesi ti dobar?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
nicaze_072

#4475 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

zambaklija wrote:jbo maajku kako se vi meni znate zgaditi,nevjerovatno,aršini su vam kako vam se ćefne....ŠTRAJK(ukoliko je sve drugo iskorišteno) je apsolutno demokratsko pravo nevezano kakve su posljedice a svi koji pokušavaju taj štrajk nasilu prekinuti bilo policija ili ovi šo bi došli da zamjene štrajkače na radnom mjestu,su svugdje u naprednom svijetu zabranjeni i smatraju se kriminalcima i sada su vam krimosi dobri!!! :roll: :roll:
Strajk je u zakonu o strajku jasno preciziran. Taj zakon su sami sindikati predlagali! Ovo u GRAS-u nije strajk vec seoska buna! A zna se kako se sa bunama obracunava...
Post Reply