Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4451 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by pici »

Blatter: Prema BiH gajim posebne osjećaje, nadam se da ćete otići u Brazil
Image
čuvaj se danajaca (FIFA) i kad ti darove donose :roll:

ovaj meni šuHveli prrrraavooo...da ne lobira za grke :roll:
perfect_guy

#4452 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by perfect_guy »

AmiĐa_Idriz wrote:Može'l mi ko reći za ove Afričke repke,u koje šešire su one smještene?
za njih se vjerovatno neće znati ništa prije formiranja kompletne liste učesnika
cyprus

#4453 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ukidanje prijateljskih? Juhuuuuuuuuuuuuuuu :) :) :)
Last edited by cyprus on 10/10/2013 21:40, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#4454 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

Taj link meni ne radi.

Inace "prijateljske" utakmice se igraju od kad postoji fudbal. Raznorazna takmicenja su dosla tek poslije.

Nemoguce je ukinuti prijateljske utakmice.
cyprus

#4455 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Taj link meni ne radi.

Inace "prijateljske" utakmice se igraju od kad postoji fudbal. Raznorazna takmicenja su dosla tek poslije.

Ne znam, probaj sad... Po mom mišljenju su usrali sa ova 24 tima na EP... Pa sad smišljaju opsežne reforme kako da zajeb ublaže :mrgreen: A prijateljske možeš ukinut kao redovnu praksu i to bi po meni bilo pozitivno... Ne volim da se stvari dešavaju bez svrhe :mrgreen:

Mada ja ne znam zašto bi uopšte trebalo dirati u dosadašnje formate većine fudbalskih takmičenja... Po meni ovo kako je sad je odlično...
jeza u ledja

#4456 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:Taj link meni ne radi.

Ne znam, probaj sad... Po mom mišljenju su usrali sa ova 24 tima na EP... Pa sad smišljaju opsežne reforme kako da zajeb ublaže :mrgreen: A prijateljske možeš ukinut kao redovnu praksu i to bi po meni bilo pozitivno... Ne volim da se stvari dešavaju bez svrhe :mrgreen:

Mada ja ne znam zašto bi uopšte trebalo dirati u dosadašnje formate većine fudbalskih takmičenja... Po meni ovo kako je sad je odlično...
Evo sad procitah. Ma gomila gluposti. Jedan u nizu prijedloga za kakve slusamo vec decenijama.
Danas je fol da se samo nesto mijenja, bilo gdje, u sportu ili u biznisu. Mogao bih o tome nasiroko, a mislim da se radi o tome sto je sve vise ljudi zaduzeno upravo samo da rade inovacije. U stvari, posto je fudbal svakako big biznis, onda ovo i ne cudi. Valja prodati proizvod.

Slazem se da je broj od 24 ekipe prevelik, ali vjerovatno tako ne razimsljaju oni koji bi na taj nacin upali na EP. Uostalom i broj zemalja se povecao u zadnjih 20 godina drasticno.

Nisam shvatio iz ovog clanka da bi ukidali prijateljske?
Jack Be Nimble

#4457 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Jack Be Nimble »

SP smanjiti na 24 a EP ostaviti na 16 i bice mnogo bolje.
BHF_Manijak

#4458 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

Sama promjena formata je bezze, mislim jebo to takmicenje gdje ga igra pola kontinenta, automatski ti kvalifikacije gube na smislu i drazi!
To je slicno kao u kosarci, lafo Evropsko prvenstvo, a na njemu ne igra tek 10-tak reprezentacija. :mrgreen:

Ne znam, po meni je EP sa dosadasnjih 16 ekipa bilo taman, a kako rekoh i veci ti je gust kada se kvalifikujes. Ovako ce kvalifikacije postati sprdacina.
cyprus

#4459 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Jack Be Nimble wrote:SP smanjiti na 24 a EP ostaviti na 16 i bice mnogo bolje.
E i ti vala zajebavaš :mrgreen: SP 32 - EP 16 je idealno... Savršenstvo... Bojim se da ne sjebu ovaj sport tim nekim inovacijama na silu...

Il' je do mene... Možda sam previše konzervativan :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#4460 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:
Jack Be Nimble wrote:SP smanjiti na 24 a EP ostaviti na 16 i bice mnogo bolje.
E i ti vala zajebavaš :mrgreen: SP 32 - EP 16 je idealno... Savršenstvo... Bojim se da ne sjebu ovaj sport tim nekim inovacijama na silu...

Il' je do mene... Možda sam previše konzervativan :mrgreen:
Ja nisam konzervativac, a i meni odgovara 32/16, tako da nije do tebe :D
jeza u ledja

#4461 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Sama promjena formata je bezze, mislim jebo to takmicenje gdje ga igra pola kontinenta, automatski ti kvalifikacije gube na smislu i drazi!
To je slicno kao u kosarci, lafo Evropsko prvenstvo, a na njemu ne igra tek 10-tak reprezentacija. :mrgreen:

Ne znam, po meni je EP sa dosadasnjih 16 ekipa bilo taman, a kako rekoh i veci ti je gust kada se kvalifikujes. Ovako ce kvalifikacije postati sprdacina.
Kvalifikacije za EP treba posmatrati kao dio EP, a ne kao dva odvojena takmicenja. Ono sto mi zovemo EP je samo zavrsnica turnira koji se igra 2 godine. Mislim da bi povecali znacaj kvalifikacija trebali uvesti nesto tipa kako se plasiras u kvalifikacionoj grupi - to mjesto dobijas u grupi na prvenstvu, a ne nanovo da sabiraju poene. Znaci ako pobjedis grupu u kvalifikacijama onda si nosioc i cao.
Po meni nije toliko lose sa 24 ekipe, ali eto nemam neko izrazito misljenje za ili protiv. Znam samo da smo sada u 2005oj ili 2000oj da bi nam bilo mnogo bitnije sto se prvenstvo povecava.
cyprus

#4462 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Evo sad procitah. Ma gomila gluposti. Jedan u nizu prijedloga za kakve slusamo vec decenijama.
Danas je fol da se samo nesto mijenja, bilo gdje, u sportu ili u biznisu. Mogao bih o tome nasiroko, a mislim da se radi o tome sto je sve vise ljudi zaduzeno upravo samo da rade inovacije. U stvari, posto je fudbal svakako big biznis, onda ovo i ne cudi. Valja prodati proizvod.

Slazem se da je broj od 24 ekipe prevelik, ali vjerovatno tako ne razimsljaju oni koji bi na taj nacin upali na EP. Uostalom i broj zemalja se povecao u zadnjih 20 godina drasticno.

Nisam shvatio iz ovog clanka da bi ukidali prijateljske?
Ma nisam ni ja najbolje shvatio, ali mislim da će se uvesti te neke jakosne lige umjesto prijateljskih utakmica, što bi valjda praktično značilo da se prijateljske nemaju kad igrat...

A što se tiče EP-a... Jest da se broj reprezentacija povećo od početka 90-tih, ali se i prvenstvo povećalo (1992. godine na EP je igralo 8 reprezentacija)... Otkad su se raspale SSSR i SFRJ, EP ima 16 učesnika, a od tad se nije desio veliki priliv reprezentacija (Kazahstan i Crna Gora samo ja mislim, potencijalno još Kosovo i Gibraltar)... Dakle, teško da to može biti argument za proširenje prvenstva... A što se tiče samog formata 24, bezveze je jer je nepraktičan, moraće se u grupama gledat ono najbolji trećeplasirani i ta sranja... Čar kvalifikacija će se sjebat, a kvalitet same završnice opast... Po meni - bezveze skroz... OK, hoće to na prvom prvenstvu bit zanimljivo nekima koji će se tek prvi put plasirat (možda i nama), ali će i oni već na drugom prvenstvu uvidjet koliko je to zapravo besmisleno...
Last edited by cyprus on 10/10/2013 22:31, edited 2 times in total.
BHF_Manijak

#4463 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

SP nekako ima svoj smek sa ove 32 ekipe, ima tu svega, egzoticnih timova, simpaticnih itd.., i nek' duze traje i neka ima vise ekipe. Iz Evrope nazalost nema toliko kvalitetnih timova, koji ce prvenstvo uciniti zanimljivim, tako da je ovh 16 ekipa taman! Ovako ces samo uciniti grupnu fazu nezanimljivom, ako uvedes 24 ekipe, jer ce biti milino kalkulacija.

Al' hajd, samo gledaju nesto da seru... Samo dosad ubjedljivo najgora solucija je ono sa razlicitim gradovima, nesto najgore sto je skontano u historiji UEFA-e! :roll: :roll: :roll:
cyprus

#4464 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Al' hajd, samo gledaju nesto da seru... Samo dosad ubjedljivo najgora solucija je ono sa razlicitim gradovima, nesto najgore sto je skontano u historiji UEFA-e! :roll: :roll: :roll:
E to je doduše ono što bi se meni moglo sviđat - prvenstvo bez službenog domaćina :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#4465 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:
BHF_Manijak wrote:Al' hajd, samo gledaju nesto da seru... Samo dosad ubjedljivo najgora solucija je ono sa razlicitim gradovima, nesto najgore sto je skontano u historiji UEFA-e! :roll: :roll: :roll:
E to je doduše ono što bi se meni moglo sviđat - prvenstvo bez službenog domaćina :mrgreen:
Joj koji si ti kontraš :lol:
Baltazar_khan

#4466 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baltazar_khan »

ovi bi pojeli belgiju :oops:

Image
cyprus

#4467 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:
cyprus wrote:
Joj koji si ti kontraš :lol:
Nisam ba, tako se potrefilo :mrgreen:
ultima_palabra

#4468 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Pa Kosovo već ima reprezentaciju... zovu je Švicarska :mrgreen:
cyprus

#4469 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Baltazar_khan wrote:ovi bi pojeli belgiju :oops:

Image
Nešto me interesuje... Zašto su kosovski Albanci prilično talentovaniji za fudbal od Albanaca iz Albanije? :mrgreen: Uticaj jugoslavenske škole?
Muhamed Đakmić

#4470 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Uticaj dijaspore :D

Možda lupam, ali pretpostavljam da je kosovska dijaspora veća od one iz Albanije. Nemam ništa da potkrijepim svoju tezu, možda sam se i provalio :D :D
cyprus

#4471 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Uticaj dijaspore :D

Možda lupam, ali pretpostavljam da je kosovska dijaspora veća od one iz Albanije. Nemam ništa da potkrijepim svoju tezu, možda sam se i provalio :D :D
Mogo bi bit upravu... Ali opet, ni albansko-albanska :mrgreen: dijaspora nije mala... Posebno recimo u Italiji... Pa opet slabo šta...
p206

#4472 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by p206 »

sutra Albanija - Švica... od 22 igrača na terenu 16 Albanaca :mrgreen:
jeza u ledja

#4473 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote: A što se tiče EP-a... Jest da se broj reprezentacija povećo od početka 90-tih, ali se i prvenstvo povećalo (1992. godine na EP je igralo 8 reprezentacija)... Otkad su se raspale SSSR i SFRJ, EP ima 16 učesnika, a od tad se nije desio veliki priliv reprezentacija (Kazahstan i Crna Gora samo ja mislim, potencijalno još Kosovo i Gibraltar)... Dakle, teško da to može biti argument za proširenje prvenstva... .
Pa to nije bas najtacnije. Od prvog prvenstva sa 16 ucesnika do danas UEFAi se pridruzilo 6 novih ekipa: BiH, Crna Gora, Kazahstan, Andora, Gibraltar. Tadasnja SRJ je bila pod sankcijama tako da ni Srbija nije igrala, stoga su i oni novi.
Znaci 6 novih ekipa plus mozda jos sedmo Kosovo.
EP bi se povecao za 8 novih ekipa.
udrch

#4474 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by udrch »

nadam se da će Hrvati sutra odigrati bar neriješeno i obezbjediti baraž..
Idemedosumom

#4475 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Idemedosumom »

udrch wrote:nadam se da će Hrvati sutra odigrati bar neriješeno i obezbjediti baraž..
Hrvati imaju baraz vec osiguran koliko ja znam. Eventualnom pobjedom bi imali neku malu sansu da budu prvi (ako Belgija zijani u zadnjem kolu, a hrvati dobiju Škotsku).
Locked