čuvaj se danajaca (FIFA) i kad ti darove donoseBlatter: Prema BiH gajim posebne osjećaje, nadam se da ćete otići u Brazil
ovaj meni šuHveli prrrraavooo...da ne lobira za grke
Moderators: Charuga, Tomahawk11
čuvaj se danajaca (FIFA) i kad ti darove donoseBlatter: Prema BiH gajim posebne osjećaje, nadam se da ćete otići u Brazil
za njih se vjerovatno neće znati ništa prije formiranja kompletne liste učesnikaAmiĐa_Idriz wrote:Može'l mi ko reći za ove Afričke repke,u koje šešire su one smještene?
Ukidanje prijateljskih? Juhuuuuuuuuuuuuuuu
Ne znam, probaj sad... Po mom mišljenju su usrali sa ova 24 tima na EP... Pa sad smišljaju opsežne reforme kako da zajeb ublažejeza u ledja wrote:Taj link meni ne radi.
Inace "prijateljske" utakmice se igraju od kad postoji fudbal. Raznorazna takmicenja su dosla tek poslije.
Nemoguce je ukinuti prijateljske utakmice.
Evo sad procitah. Ma gomila gluposti. Jedan u nizu prijedloga za kakve slusamo vec decenijama.cyprus wrote:Ne znam, probaj sad... Po mom mišljenju su usrali sa ova 24 tima na EP... Pa sad smišljaju opsežne reforme kako da zajeb ublažejeza u ledja wrote:Taj link meni ne radi.
Inace "prijateljske" utakmice se igraju od kad postoji fudbal. Raznorazna takmicenja su dosla tek poslije.
Nemoguce je ukinuti prijateljske utakmice.A prijateljske možeš ukinut kao redovnu praksu i to bi po meni bilo pozitivno... Ne volim da se stvari dešavaju bez svrhe
![]()
Mada ja ne znam zašto bi uopšte trebalo dirati u dosadašnje formate većine fudbalskih takmičenja... Po meni ovo kako je sad je odlično...
E i ti vala zajebavašJack Be Nimble wrote:SP smanjiti na 24 a EP ostaviti na 16 i bice mnogo bolje.
Ja nisam konzervativac, a i meni odgovara 32/16, tako da nije do tebecyprus wrote:E i ti vala zajebavašJack Be Nimble wrote:SP smanjiti na 24 a EP ostaviti na 16 i bice mnogo bolje.SP 32 - EP 16 je idealno... Savršenstvo... Bojim se da ne sjebu ovaj sport tim nekim inovacijama na silu...
Il' je do mene... Možda sam previše konzervativan
Kvalifikacije za EP treba posmatrati kao dio EP, a ne kao dva odvojena takmicenja. Ono sto mi zovemo EP je samo zavrsnica turnira koji se igra 2 godine. Mislim da bi povecali znacaj kvalifikacija trebali uvesti nesto tipa kako se plasiras u kvalifikacionoj grupi - to mjesto dobijas u grupi na prvenstvu, a ne nanovo da sabiraju poene. Znaci ako pobjedis grupu u kvalifikacijama onda si nosioc i cao.BHF_Manijak wrote:Sama promjena formata je bezze, mislim jebo to takmicenje gdje ga igra pola kontinenta, automatski ti kvalifikacije gube na smislu i drazi!
To je slicno kao u kosarci, lafo Evropsko prvenstvo, a na njemu ne igra tek 10-tak reprezentacija.![]()
Ne znam, po meni je EP sa dosadasnjih 16 ekipa bilo taman, a kako rekoh i veci ti je gust kada se kvalifikujes. Ovako ce kvalifikacije postati sprdacina.
Ma nisam ni ja najbolje shvatio, ali mislim da će se uvesti te neke jakosne lige umjesto prijateljskih utakmica, što bi valjda praktično značilo da se prijateljske nemaju kad igrat...jeza u ledja wrote:Evo sad procitah. Ma gomila gluposti. Jedan u nizu prijedloga za kakve slusamo vec decenijama.
Danas je fol da se samo nesto mijenja, bilo gdje, u sportu ili u biznisu. Mogao bih o tome nasiroko, a mislim da se radi o tome sto je sve vise ljudi zaduzeno upravo samo da rade inovacije. U stvari, posto je fudbal svakako big biznis, onda ovo i ne cudi. Valja prodati proizvod.
Slazem se da je broj od 24 ekipe prevelik, ali vjerovatno tako ne razimsljaju oni koji bi na taj nacin upali na EP. Uostalom i broj zemalja se povecao u zadnjih 20 godina drasticno.
Nisam shvatio iz ovog clanka da bi ukidali prijateljske?
E to je doduše ono što bi se meni moglo sviđat - prvenstvo bez službenog domaćinaBHF_Manijak wrote:Al' hajd, samo gledaju nesto da seru... Samo dosad ubjedljivo najgora solucija je ono sa razlicitim gradovima, nesto najgore sto je skontano u historiji UEFA-e!![]()
![]()
Joj koji si ti kontrašcyprus wrote:E to je doduše ono što bi se meni moglo sviđat - prvenstvo bez službenog domaćinaBHF_Manijak wrote:Al' hajd, samo gledaju nesto da seru... Samo dosad ubjedljivo najgora solucija je ono sa razlicitim gradovima, nesto najgore sto je skontano u historiji UEFA-e!![]()
![]()

Nisam ba, tako se potrefiloMuhamed Đakmić wrote:Joj koji si ti kontrašcyprus wrote:E to je doduše ono što bi se meni moglo sviđat - prvenstvo bez službenog domaćinaBHF_Manijak wrote:Al' hajd, samo gledaju nesto da seru... Samo dosad ubjedljivo najgora solucija je ono sa razlicitim gradovima, nesto najgore sto je skontano u historiji UEFA-e!![]()
![]()
![]()
Nešto me interesuje... Zašto su kosovski Albanci prilično talentovaniji za fudbal od Albanaca iz Albanije?Baltazar_khan wrote:ovi bi pojeli belgiju![]()
Mogo bi bit upravu... Ali opet, ni albansko-albanskaMuhamed Đakmić wrote:Uticaj dijaspore![]()
Možda lupam, ali pretpostavljam da je kosovska dijaspora veća od one iz Albanije. Nemam ništa da potkrijepim svoju tezu, možda sam se i provalio![]()
Pa to nije bas najtacnije. Od prvog prvenstva sa 16 ucesnika do danas UEFAi se pridruzilo 6 novih ekipa: BiH, Crna Gora, Kazahstan, Andora, Gibraltar. Tadasnja SRJ je bila pod sankcijama tako da ni Srbija nije igrala, stoga su i oni novi.cyprus wrote: A što se tiče EP-a... Jest da se broj reprezentacija povećo od početka 90-tih, ali se i prvenstvo povećalo (1992. godine na EP je igralo 8 reprezentacija)... Otkad su se raspale SSSR i SFRJ, EP ima 16 učesnika, a od tad se nije desio veliki priliv reprezentacija (Kazahstan i Crna Gora samo ja mislim, potencijalno još Kosovo i Gibraltar)... Dakle, teško da to može biti argument za proširenje prvenstva... .
Hrvati imaju baraz vec osiguran koliko ja znam. Eventualnom pobjedom bi imali neku malu sansu da budu prvi (ako Belgija zijani u zadnjem kolu, a hrvati dobiju Škotsku).udrch wrote:nadam se da će Hrvati sutra odigrati bar neriješeno i obezbjediti baraž..