Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ledenko

#4451 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ledenko »

Manic Psycho wrote:kad se skorinjo raspuca, bice najbolji strijelac trece lige austrije u historiji. ima da ih odvede u prvu ligu :D
Frajer shvatio da sa Sarajevom pored Želje i Sir Osima neće osvojiti ništa do kraja karijere (mislim da nikad ništa nije ni osvojio u karijeri), pa mu je bolje osvojiti treću austrijsku ligu.
todd_smith

#4452 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

izvlacite maksimum...puni krug, drugovi, puni krug ;-)
mistek

#4453 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by mistek »

Hvala Bogu pa je potpisao za Klagenfurt. Da je došao kod nas, bila bi opšta ludnica, planiranje grupa za Ligu šampiona, a onda samo pad do pada. Ovako su makar očekivanja manja, a sad se vidi kolika je šteta što nismo kaparisali Raščića. Škoro jest dobar špic, ali pričati o njemu kao da je Henry je glupost. I pomalo mi je drago da je sve ispalo ovako, da shvatimo neke stvari. I još je stručnjak procjenio kako nema 3 najbolja igrača (eki Maksumić najbolji :lol: )
Ipak, valjda će čika Jović skockati ekipu, uz par pojačanja, Evropa ne bi trebala doći u pitanje. Najave titula nemaju osnova, bar sada, na osnovu igračkog kadra, zaostatka, rasporeda...

Usput, šta je razlog za ovako kasno počinjanje drugog dijela? Realno, oko 10. marta svake godine uslovi budu najgori. Pametnije bi bilo da su stavili da se igra jedno od 10. do 25. februara, pa prekid zbog snijega.
Dead Man Walking

#4454 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dead Man Walking »

Manic Psycho wrote:batistuta gabrijele za tebe je skoro u klagenfurtu. mi te lovimo mi te lovimo :lol: :dance:
A more i vako :D
gabrijeleee batistutaaa skoro ce put klagenfurtaaa, mi ga lovimo, mi ga lovimo
Baudelaire

#4455 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Naslađujte se. I mi bi da je obrnuta situacija. Samo, ne čudite se kad i mi vama počnemo krv piti, biće sigurno i za to momenata :D
BHF_Manijak

#4456 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Dead Man Walking wrote: gabrijeleee batistutaaa skoro ce put klagenfurtaaa, mi ga lovimo, mi ga lovimo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ledenko

#4457 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ledenko »

Stvarno se ne valja smijati komšijama, može nam se vratiti.

Kako da ne
Acheron

#4458 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Acheron »

Zalosno je sve to. Da treca liga Austrije pretegne na svoju stranu u odnosu na maticni klub koji se bori za izlazak na Euro-scenu.

Ustvari, najzalosnija je cinjenica da FK Sarajevo nije proizvelo igraca za reprezentaciju vec 15 g. Ne racunajuci epizodistu Dzemicu, Hotu i sl. igraca revijalnog karaktera.

FK sarajevo je dno dna.

Ja bi volio da nije tako, jer bi valjda imali i jacu reprezentaciju.
Dead Man Walking

#4459 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dead Man Walking »

u grudima jace steze, za kosevo srce veze
i samo je ljubav veca, austrijska liga treca...
:(
Brat

#4460 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Brat »

Pa šta je ovo? Šta se ovo dešava sa divovima? Nakon Jovića, sad ih i najbolji poslijeratni igrač Premier lige izlevatio :sad:

Kažu, Gomez dolazi na posudbu, ali sve su to priče rekla - kazala :oops:

Bez zaje.bancije, fakat mi je krivo što nije došao, samo može poboljšati ligu, ništa drugo .. Ispao je šupak, ne znam što. Opravdanja su mu nigdje veze. Ali dobro i sve to nekako prežvakati, ali 3. liga :shock:
Pa zašto Alene? :roll:
ultima_palabra

#4461 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Al najbolja mu je vadiona... lafo situacija, pritisak :-) Ko da je trener ili sportski direktor u najmanju ruku... igrač treba da daje 100%, to je sve što se traži od njega.

Mislim da ovo nije neki gubitak za Sarajevo, na kraju krajeva mislim da su samo jednom izborili Evropu sa njim u ekipi, trofejima se nisu ni primakli.
north

#4462 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Imaju pravo koše da nas prcaju, uopšte im ne zamjeram, što se mene lično tiče udrite, samo bez vrijeđanja....

Magarci ispadamo, balavci nas levate, svršavamo na njih, a u stvari su trenutno prosjek koji je na samom zalasku karijere, i onda te takav igrač odjebe...

Ja uopšte nemam problem sa tim što takav igrač nije došao, popišam se na njega, imam problem sa našim mentalnim sklopom koji od takvih igrača prave nezaslužene "legende" i onda sviju poslije puno boli kad te takav igrač ispali, a klub ispada smiješan....

Ali jebi ga, tako je trenutno, vratiće se Sarajevo aBd tamo gdje i pripada...ljuba vprema njemu ništa ne može uništiti, najmanje ovakve glupe situacije.....
JThomas

#4463 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

šime.sparina wrote:
-LIBERO- wrote:Sta je smijesno?
-LIBERO- wrote:Alen Skoro jedan od nas!!!

To je to,nema veze gdje igra,nema veze koji je to kontinent..u krajnjem slucaju ne mora ni igrati,moze i karijeru zavrsiti...ali jedno je jasno,Alen Skoro je jedan od nas.

Respekt brate

Ovo izgleda se ipak malo zakuhava,sve vise se raje interesuje ..pitaju sta kako gdje i oni koji nisu na utakmicu otisli 4-5 godina,dolazi i dosta raje iz drugih gradova...cak i neka ekipa iz evrope

Interesantno ce da bude,interesantnoooooo :D :dance:
meni ovo, halali :D :lol:
e ja ga jebem kome nije smiješno :D :lol:

al' sve je već viđeno, toplo-hladno-vrelo-hladno...
JThomas

#4464 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

realno, smiješno je od alena škore praviti nekakvu legendu. al' kad sam ja to govorio prije dva mjeseca, bilo je da je prpa guzi.

jes', fino je igrao derbije protiv želje, i šta još? igrao je i senad žerić protiv sarajeva, pa nije legenda, čak ni poslijeratna.
LSD

#4465 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

JThomas wrote:realno, smiješno je od alena škore praviti nekakvu legendu. al' kad sam ja to govorio prije dva mjeseca, bilo je da je prpa guzi.

jes', fino je igrao derbije protiv želje, i šta još? igrao je i senad žerić protiv sarajeva, pa nije legenda, čak ni poslijeratna.
Ma svaki iole realan div od njega ne bi trebao praviti neku legendu...to ova nezrela djeca ,koji su zaklinju u njega, pišu....oni mu pjesme pjevaju, zaklinju se u njega, smatraju ga legendom, najavljuju neki njegov comeback u velikom stilu - a frajer izabere nekakav austrijski treceligaš ispred njih :lol: :lol: klasicno pišanje...i što je najsmiješnije ,eto njega opet nazad za godinu-dvije :-)
veljaca

#4466 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

JThomas wrote:realno, smiješno je od alena škore praviti nekakvu legendu. al' kad sam ja to govorio prije dva mjeseca, bilo je da je prpa guzi.

Kolega JThomas - ne diraj nam Senada ..... :D
Charuga
Globalni moderator

#4467 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Sead Bučan nije vise igrac Borca!
MyCore

#4468 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by MyCore »

Kad kreće liga ?
ultima_palabra

#4469 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Sead Bučan nije vise igrac Borca!
Ne bi mi bilo mrsko vidjeti ga opet u plavom dresu. Kad je raspoložen može donijeti prevagu, ako ništa da ulazi zadnjih pola sata.
ganjeta

#4470 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

I ako je na njegovoj poziciji konkurencija jaka, i ja bi ga volio vidjeti. Sead Bučan igrač je klučan :D . Eh sad njegova primanja vjerovatno nisu baš mala, dal' se isplati držati na klupi radi pola sata?
Last edited by ganjeta on 10/01/2012 12:40, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#4471 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Negdje procitah da je dogovorio sa Olimpicom.
veljaca

#4472 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

“Postoji kontakt sa Amarom Osimom, ali nisam siguran da li cu doci. U Zelji je jaka konkurencija, a ja bih volio igrati. Znam da su na Grbavici pozicije na koje ja preferiram odlicno pokrivene, tako da nisam jos siguran sta da uradim“, priznaje nam Zadro, koji je svjesno zrtvovao polusezonu u Zrinjskom kako bi u zimskom prelaznom roku dobio sporazumni raskid ugovora.

--------------------------

Ovo treba biti putokaz za sve Premijerligase ....

Samo kvalitetan rad ....
Ajatolah_

#4473 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Transferi

Željezničar - dolasci: --; odlasci: --
Široki Brijeg - dolasci: Mladen Jurčević (Šibenik); odlasci: --
Sarajevo - dolasci: --; odlasci: --
Borac - dolasci: Ognjen Radulović (Omladinac Mionica), Mladen Žižović (Zrinjski), Leonid Ćorić, Cimerot (Leotar); odlasci: Nemanja Vidaković, Sead Bučan
Zrinjski - dolasci: Kristijan Ivešić (Travnik); odlasci: Mladen Žižović (Borac), Vlado Zadro, Samir Duro
Olimpic - dolasci: Miloš Đorđević (Partizan), Dino Hamzić, Irhan Smajić (Iskra), Fernando Arriera (Villareal B); odlasci: Admir Raščić (Novi Pazar)
Čelik - dolasci: Jasmin Smriko (Vitez - vraćen sa posudbe), Bernad Imamović (Rudar Zenica), Armin Mrguda (TOŠK); odlasci: Emir Hadžić, Damir Tosunović, Darko Mitrović, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Kenan Nemeljaković, Aldin Šišić
Velež - dolasci: --; odlasci: --
Zvijezda: dolasci: --; odlasci: --
Rudar - dolasci: Dino Toromanović (Jedinstvo); odlasci: Zlatko Đorić, Dalibor Dragić, Vedran Kantar, Bojan Tripić, Stevan Jovanović, Aleksandar Pantić, Miodrag Bursać
Sloboda - puno toga, nisam pohvatao :-)
GOŠK - dolasci: ?; odlasci: Feđa Dudić (Novi Pazar)
Kozara - ?
Leotar - dolasci: --; odlasci: --
Travnik - dolasci: --; odlasci: Kristijan Ivešić (Široki Brijeg)
Slavija - ?

Nova imena na klupama: Dragan Jović (Sarajevo), Borče Sredojević (Leotar), Zvonko Živković (Zvijezda)

Teško je ovo bilo sve pokupiti kako treba jer ima jako puno kojekakvih špekulacija, ali eto, gledat ću da editujem post kako šta novo dođe.
Last edited by Ajatolah_ on 10/01/2012 14:38, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#4474 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Dodaj kod Borca odlazak Seada Bučana i dolazak Cimerota iz Leotara.
Za Olimpic, koliko znam, jos nije potpisao Đorđević a ni onaj spanac. Sve je to jos na cekanju.

A sto se tice trenera imas jos jedno novo ime na klupi a to je Zvonko Živković.
Lakat Jebić

#4475 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

rascic je otisao iz olimpica, koliko ja znam
Locked