Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#4451 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Euridika »

Bloo wrote:Meni u suštini treba moralna podrška...:D neko da hoda za mnom i govori, ostavi te uštipke kravo debela :|
Drugim riječima, trebam ti ja. :babinsin: Bez ovog "kravo debela". Al' bi bilo: "Vooojskoo, u stroj!" :lol: :lol:.
Bloo
Globalna šefica

#4452 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bloo »

Euridika wrote:
Bloo wrote:Meni u suštini treba moralna podrška...:D neko da hoda za mnom i govori, ostavi te uštipke kravo debela :|
Drugim riječima, trebam ti ja. :babinsin: Bez ovog "kravo debela". Al' bi bilo: "Vooojskoo, u stroj!" :lol: :lol:.
Ne jebem ja to...

Samo uvrede :mrgreen: ovaj samo moralna podrška u vidu udaranja na ego

:lol: :lol:
Kao Full metal jacket...
skafiskafsnjak

#4453 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

A udaranja nogom u dupe ? :D
Euridika
Globalna šefica

#4454 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Euridika »

Bloo wrote:
Euridika wrote:
Ne jebem ja to...

Samo uvrede :mrgreen: ovaj samo moralna podrška u vidu udaranja na ego

:lol: :lol:
Kao Full metal jacket...
Dobro, onda ću ti tepati - tele moje debelo. :D
Bloo
Globalna šefica

#4455 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote:A udaranja nogom u dupe ? :D
Ne daji joj ideje :lol: :lol:
Euridika
Globalna šefica

#4456 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Euridika »

Bloo wrote:
skafiskafsnjak wrote:A udaranja nogom u dupe ? :D
Ne daji joj ideje :lol: :lol:
Ko se javlja... :lol: :lol: :lol:
Anestezija

#4457 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Anestezija »

samo trcite,ode i 20 kg za 5 mjeseci :izet:
Bloo
Globalna šefica

#4458 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bloo »

Anestezija wrote:samo trcite,ode i 20 kg za 5 mjeseci :izet:
Ne mogu svi trčatii :cry:
dječak sa šibicama

#4459 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dječak sa šibicama »

Preselis u savanu, u Afriku, i trcis hoces neces. Kad te lavovi zaganjaju.

Sto su oni afrikanci svi ko stiglici, i mogu trcati po 10 kilometara najbolje na svijetu. Sve ima svoje.
dobar osjecaj

#4460 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dobar osjecaj »

Bloo wrote:
Samo trcanje ti nece pomoci da izgubis suvisne kilograme. Treba trcati sat vremena nekim tempom od 8-9 km/h da bi potrosila skromniji obrok od 600 kalorija. Sve da trcis svaki dan sat vremena ne bi od samog trcanja izgubila neku znacajnu kolicinu kilograma ako nastavis jesti bez razmisljanja i kontrole.
Trcanje doduse ima jednu drugu zanimljiviju dimenziju. Osjecaj srece i ostrine koji te obuzme, posebno kad razvijes ovisnost o tom dobrom osjecaju mogu biti korisna pomoc za sredjivanje zivota, uspostavljanje discipline u raznim oblastima zivota i ja tu pored pobljsane pokretljivosti i poboljsanog zdravlja vidim najvecu vrijednost trcanja.
amko761

#4461 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by amko761 »

Runner's high. MIslim da se moraš dobro natrčati do toga.

A to je jedina korist tog maratnoskog mučenja, to i pretreniranje mišića nogu :-)
dječak sa šibicama

#4462 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by dječak sa šibicama »

Zasto trcati, kad mozes hodati - sun tzu.
Bloo
Globalna šefica

#4463 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bloo »

dječak sa šibicama wrote:Zasto trcati, kad mozes hodati - sun tzu.
:thumbup:
moonca

#4464 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

amko761 wrote:Runner's high. MIslim da se moraš dobro natrčati do toga.

A to je jedina korist tog maratnoskog mučenja, to i pretreniranje mišića nogu :-)
Kao i problemi sa koljenima. Skoro da ih svi razviju.
moonca

#4465 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

dječak sa šibicama wrote:
moonca wrote:
U principu možeš pri svakom obroku jesti što god hoćeš ako se držiš formule šake i dlana. Ta formula je centralna kod Sashine metode. Svaki obrok trebao bi otprilike sadržavati:

bjelančevinaste namirnice veličine jednog dlana,
jednu šaku namirnica s pretežnim udjelom ugljikohidrata kao što su žitarice ili krumpir,
plus još dvije šake povrća.
To je osnovno i centralno pravilo formule šake i dlana.
Ne znam, meni je vecina nutricionista koje sam konzultirao, dalo savjet da nikako ne mijesam meso/bjelancevine sa ugljikohidratima.

Preporucuju samo kombinacije meso/povrce i UH/povrce. Recimo, nikako ne jesti krompir i pecenje, ili rizu i gulas, samo rizu sa povrcem, integralne tjestenine sa povrcem ne i sa mesom, krompir sa povrcem, jesti meso i povrce u kombinaciji, nikako meso i pecivo. Pecivo (bijelo brasno) ne jesti nikako, u sustini, osim onog strogo integralnog kruha sto kosta ko pticije mlijeko ali malo se jede, kriska za dorucak sa puterom, nikako margarin i slicna fabricka otrov sranja.

Vecina, par njih sam konzultirao. I to je neko zlatno pravilo zdrave ishrane, uz ostala dodatna pravila.

Navodno kombinacija mesa i UH aktivira gusteracu, sto vodi u cijeli proces pretjeranog lucenja inzulina i stvaranja masnih naslaga.

A secere ne treba jesti nikako. Mada vecina nutricionista preporucuju po kasiku meda, neko voce u toku dana ali jednu vocku, dvije eventualno. Kivi, mandarina, limun obavezno, kruska ili jabuka ali po jednu, zbog secera. Ne treba se nicega odricati, ali mjera je bitna.
Tacno, ja vec desetak godina imam problem sa stomakom ako kombinujem bjelancevine sa ugljenimhidratima. Zbog toga sam presla na glutin free hranu i samim tim sam izgubila kilograme, mada mi nije bila namjera.
Sada ,ponekad pojedem normalni hljeba, regularnu tjesteninu, ali mi nije vise to ukusno, kao i sto mnogima nije ukusan hljeb bez glutina.

Secer koristim samo kao pomoc dizanju germe.
ovo_mi_je_nick

#4466 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ovo_mi_je_nick »

Samo krkat masnog bureka i zaljevenih pituljica i obavezno 4 krofne i 5 kifli i sve zaliti sa pola litre cole a ujutro obavezno dobar nes smutljat...i kmečat kako kile ne idu dole a izbacio hljeb. Jednostavno genetika, ne mogu smršat.

Žalit se kako će se koljena polomit od trčanja i dobiti mišićave nabildane noge.

Tegovi ne mogu jer slabe im kosti i zglobovi.

Al vilica je jaka toliko da žvače sve što stomak da provariti
bumerangss

#4467 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bumerangss »

Bloo wrote:Može li se kako šaka nabildati i povećati :D
ono da bude ko lopata :mrgreen:
Može. Uzmi onaj gumeni krug za stiskanje. Ja kupio u Intersportu u velikom Merkatoru. Mislim da sam ga platio 20 i nešta KM prije godinu dana. Isprobaj jer ima raznih jacina tj debljina gume pa uzmi gdje ti je veci otpor da možeš samo 5 6 puta stisnuti a ne da bezveze pumpaš 30 puta :D

Ja sam jace gradje ali nisam bio zadovoljan sa rukama i pomalo bildam kuci i vide se rezultati :-D jer uzeo sam i dva tega od po 5 kg i tako dok gledam TV dižem te utege i stiskam tu gumu :lol:

Sad su mi ruke prave muške sa izraženim venama na šakama i podlakticama a i biceps se lijepo nazire ispod maice :)

To ženske pali pa mi na poslu donose da im otvorim flašu ili teglu kad neko dobro stegne poklopac i kažu "haj ti imaš jake muške ruke" :izet:
Dr Kova

#4468 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Dr Kova »

Ja sam izgubio 7-8 kg za tri mjeseca, jedem sve isto, ništa nisam izbacio, samo malo manje pijem.

Trčim oko 30km sedmično, vrlo su intenzivni trenizi, tako da trčanje je zakon
Niemand

#4469 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Niemand »

To s teglom je ubleha zesca. Svaka zgoljava cura zna da je dovoljno da tupim nozem blago povuces ispod poklopca tegle.

Stvar pameti, ne snage.

:oops:
bumerangss

#4470 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by bumerangss »

Niemand wrote:To s teglom je ubleha zesca. Svaka zgoljava cura zna da je dovoljno da tupim nozem blago povuces ispod poklopca tegle.

Stvar pameti, ne snage.

:oops:
Vjeruj mi da nisu glupe ni sekunde ali teglu ne mogu otvoriti :-D a ja je otvaram bez noža što znaci da je snaga ipak bolja bez tih alternativnih pomagala :D da se ne fokusiramo na pamet nego sam pricao kako se stice dojam snažnih ruku kad imaš mašalla pozamašnu šaku sa nabreklim venama :izet:
sunceKOtepsija

#4471 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sunceKOtepsija »

Bloo wrote:
ko ne moze da trci neka leti
Bloo wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zasto trcati, kad mozes hodati - sun tzu.
:thumbup:
"When Sir Winston Churchill was asked, “Sir, to what do you attribute your success in life?” and he said without hesitating: “Economy of effort. Never stand up when you can sit down, and never sit down when you can lie down.“
ili na nasem
moonca

#4472 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by moonca »

Buckethead wrote:Ja sam izgubio 7-8 kg za tri mjeseca, jedem sve isto, ništa nisam izbacio, samo malo manje pijem.

Trčim oko 30km sedmično, vrlo su intenzivni trenizi, tako da trčanje je zakon
Pazi koljena. :-)
Zasto ne smanjis unos hrane.Nije neophodno jesti 3 puta dnevno.
Dr Kova

#4473 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Dr Kova »

moonca wrote:
zašto bih smanjio unos hrane kad kalorije trošim nevjerovatno?
emmir1

#4474 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by emmir1 »

Buckethead wrote:
moonca wrote:
zašto bih smanjio unos hrane kad kalorije trošim nevjerovatno?

Nema potrebe sve dok je potrošnja dobra.

Moje iskustvo sa mršanjem jeste da ne treba ništa previše gurati i misliti da sve znam, takođe ne treba se oslanjati na ono što čitamo po medijima o ishrani.

Umjereno sve jesti i fizička aktivnost.
zipoo

#4475 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by zipoo »

Jedem ko međed, a onda na treningu poginem i tako u krug. Kombinacija tegovi, strik i vreca jedno sat ipo do 2 h kakve sam volje 5x sedmicno. Ide sporo, ali nisma opterecen. Krupne sam gradje pa se 95 kg i ne primjeti toliko.
Post Reply