Nisu jacijethro wrote:I ne bili jaci kad su oteli Dortmundu pola igraca.animals wrote:Zao mi je Dortmunda, ali Bayern je jednostavno jaca ekipa..
Borussia Dortmund
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veella
#4451 Re: Borussia Dortmund
- sema911s
#4452 Re: Borussia Dortmund
ako izgubis koliko puta od nekoga, il je jaci il si ti slab,.,. nema drugooveella wrote:Nisu jacijethro wrote:I ne bili jaci kad su oteli Dortmundu pola igraca.animals wrote:Zao mi je Dortmunda, ali Bayern je jednostavno jaca ekipa..
- Partijaner
#4453 Re: Borussia Dortmund
Zao mi je , niste nikad bili rival Bayernu niti cete kada biti. 
- veella
#4454 Re: Borussia Dortmund
Zalite sebe, ono je bruka i sramota. RekordmeisterPartijaner wrote:Zao mi je , niste nikad bili rival Bayernu niti cete kada biti.
- Partijaner
#4455 Re: Borussia Dortmund
veella wrote:Zalite sebe, ono je bruka i sramota. RekordmeisterPartijaner wrote:Zao mi je , niste nikad bili rival Bayernu niti cete kada biti.![]()
a penale pucate na lopovski
- jethro
#4456 Re: Borussia Dortmund
Novo pojacanje Dortmunda

- vicious
#4457 Re: Borussia Dortmund
Dakle, Gündogan zvanično u Cityju.
Da ponovim šta sam već napisao na drugoj temi kao padobranac:
Dortmund izgleda lagano kreće u značajnu rekonstrukciju ekipe, već su potpisali skroz mladi momci Merino (19) i Dembele (18), navodno bi još (vjerovatno poslije EP) trebali doći Emre Mor (18), Mangala iz Anderlehta (18), Guerreiro (malo stariji - 22) iz Lorienta, a tu su već Pulisic i Passlack (obojica 17).
Zamjena za Hummelsa se još traži, u opticaju je bio Toprak ali izgleda da Leverkusen hoće previše para pa se sad pokušava dovesti Bartra iz Barcelone.
Rode bi valjda trebao potpisati, čeka se dogovor klubova (navodno između 12 i 15 miliona, što je po meni pretjerano, ali možda ga je Bayern tako zacijenio zbog Hummelsa kojeg su objektivno platili par miliona previše).
Meni je ovaj transfer ok, Rode je upravo tip igrača koji im je falio. Nije neki znalac, ali je veliki borac i bitan u defanzivnim zadacima, jer Bender kod Tuchela i nije nešto previše dobijao priliku na šestici, češće je uskakao kao stoper umjesto Hummelsa ili Sokratisa.
Za Mikija se još ništa ne zna, ako ne produži ugovor vjerovatno će ga ostaviti da odradi ovaj do kraja (sljedeće ljeto) pa će onda otići kao slobodan igrač, kao što je bilo sa Lewandowskim.
Teško je tu biti pametan, ako bi ga sad prodali ipak bi to bilo previše da odu 3 bitna igrača odjednom, i teško da bi mogli naći adekvatnu zamjenu, bez obzira koliko bi para dobili za njega.
Da ponovim šta sam već napisao na drugoj temi kao padobranac:
Dortmund izgleda lagano kreće u značajnu rekonstrukciju ekipe, već su potpisali skroz mladi momci Merino (19) i Dembele (18), navodno bi još (vjerovatno poslije EP) trebali doći Emre Mor (18), Mangala iz Anderlehta (18), Guerreiro (malo stariji - 22) iz Lorienta, a tu su već Pulisic i Passlack (obojica 17).
Zamjena za Hummelsa se još traži, u opticaju je bio Toprak ali izgleda da Leverkusen hoće previše para pa se sad pokušava dovesti Bartra iz Barcelone.
Rode bi valjda trebao potpisati, čeka se dogovor klubova (navodno između 12 i 15 miliona, što je po meni pretjerano, ali možda ga je Bayern tako zacijenio zbog Hummelsa kojeg su objektivno platili par miliona previše).
Meni je ovaj transfer ok, Rode je upravo tip igrača koji im je falio. Nije neki znalac, ali je veliki borac i bitan u defanzivnim zadacima, jer Bender kod Tuchela i nije nešto previše dobijao priliku na šestici, češće je uskakao kao stoper umjesto Hummelsa ili Sokratisa.
Za Mikija se još ništa ne zna, ako ne produži ugovor vjerovatno će ga ostaviti da odradi ovaj do kraja (sljedeće ljeto) pa će onda otići kao slobodan igrač, kao što je bilo sa Lewandowskim.
Teško je tu biti pametan, ako bi ga sad prodali ipak bi to bilo previše da odu 3 bitna igrača odjednom, i teško da bi mogli naći adekvatnu zamjenu, bez obzira koliko bi para dobili za njega.
- Tito_i_Partija
#4458 Re: Borussia Dortmund
Pustanje igraca dzaba, pogotovo prominentnog k'o sto je Miki (za kojeg mozes dobit' jako solidnu cifru i kojeg su prilicno puno platili), je sa poslovnog aspekta cista katastrofa. Adekvatna zamjena se uvijek moze naci, i imaju jako puno vremena da to urade. Ako su stvarno naumili da ga puste dzaba, Watzke je jednom ze sva vremena dokaz'o da mu nije mjesto na celu bilo kojeg kluba, a kamoli Dortmunda.
- vicious
#4459 Re: Borussia Dortmund
Zamjena se može naći, ali pitanje je cijene. Eto ti nađi nekog igrača na toj poziciji, približnog kvaliteta, kojem ističe ugovor sljedećeg ljeta pa javi Watzkeu i Zorcu.Tito_i_Partija wrote:Pustanje igraca dzaba, pogotovo prominentnog k'o sto je Miki (za kojeg mozes dobit' jako solidnu cifru i kojeg su prilicno puno platili), je sa poslovnog aspekta cista katastrofa. Adekvatna zamjena se uvijek moze naci, i imaju jako puno vremena da to urade. Ako su stvarno naumili da ga puste dzaba, Watzke je jednom ze sva vremena dokaz'o da mu nije mjesto na celu bilo kojeg kluba, a kamoli Dortmunda.
Edit: naravno opet kažem, sve je pitanje para. Ako mogu Mikija prodati za 30-40 miliona, što da ne. Ako je neka bezveze cifra onda je pitanje procjene vrijedi li im više na terenu još tu jednu sezonu.
A to za Watzkea je šega primjedba, ako znaš gdje je klub bio i šta je zatekao kad je preuzimao funkciju, a gdje je sada.
- simonese
#4460 Re: Borussia Dortmund
sada je tik iza Bayerna(malo veci tik)
- vicious
#4461 Re: Borussia Dortmund
Ma nije ni malo veci, nego veeeliki tik 
Ali za klub koji je ne tako davno stajao na ivici bankrota, ovo sad je banja.
- simonese
#4462 Re: Borussia Dortmund
sve to stoji ali i dalje mislim da je problem u samim ugovrima igraca,tu se mogu bolje klasule napravitivicious wrote:Ma nije ni malo veci, nego veeeliki tik
- vicious
#4463 Re: Borussia Dortmund
Možda, niko od nas ne zna kako izgledaju ti ugovori. Nista ne moze jednostrano. Od slucaja Goetze u Dortmundu ne pristaju ni na kakve klauzule o prijevremenom otkupu, a da bi igrac pristao na neku klauzulu koja je povoljnija za klub (npr. otkup uz neku basnoslovnu cifru), moras mu ponuditi nesto zauzvrat (citaj veca primanja). I onda se opet vracamo na pitanje zelja i mogućnosti.simonese wrote:sve to stoji ali i dalje mislim da je problem u samim ugovrima igraca,tu se mogu bolje klasule napravitivicious wrote:Ma nije ni malo veci, nego veeeliki tik
- Tito_i_Partija
#4464 Re: Borussia Dortmund
Zasto mora da mu istice ugovor sljedeceg ljeta?vicious wrote: Zamjena se može naći, ali pitanje je cijene. Eto ti nađi nekog igrača na toj poziciji, približnog kvaliteta, kojem ističe ugovor sljedećeg ljeta pa javi Watzkeu i Zorcu.Jebi ga, imaju vjerovatno neku kalkulaciju šta mogu i koliko mogu.
Edit: naravno opet kažem, sve je pitanje para. Ako mogu Mikija prodati za 30-40 miliona, što da ne. Ako je neka bezveze cifra onda je pitanje procjene vrijedi li im više na terenu još tu jednu sezonu.
A sa dolaskom Mourinha, Ancelottija, i Pepa, koji hoce da prave cistke u svojim klubovima, imate opcija koliko hocete. Pa eto Bartra dolazi za 8 miliona, to je dzab-dzabile.
Ah, necemo sad umanjivat' zasluge Rauball-a i Tress-a, kao i Bayerna koji je u najgorem periodu posudio pare Dortmundu.vicious wrote:A to za Watzkea je šega primjedba, ako znaš gdje je klub bio i šta je zatekao kad je preuzimao funkciju, a gdje je sada.![]()
A izvlacenje kluba iz bankrota, t.j. sastanci sa bankama uz kafu i kolace, nije nimalo isto k'o i vodit' klub sa sportskog aspekta. Ne znam, mozda vam je malo sto ste Lewandowskog dali dzaba, pa daj sad jos kojeg.
- vicious
#4465 Re: Borussia Dortmund
Bartra ima takvu klauzulu. A ovo ostalo... nije vrijedno komentara.Tito_i_Partija wrote:Zasto mora da mu istice ugovor sljedeceg ljeta?vicious wrote: Zamjena se može naći, ali pitanje je cijene. Eto ti nađi nekog igrača na toj poziciji, približnog kvaliteta, kojem ističe ugovor sljedećeg ljeta pa javi Watzkeu i Zorcu.Jebi ga, imaju vjerovatno neku kalkulaciju šta mogu i koliko mogu.
Edit: naravno opet kažem, sve je pitanje para. Ako mogu Mikija prodati za 30-40 miliona, što da ne. Ako je neka bezveze cifra onda je pitanje procjene vrijedi li im više na terenu još tu jednu sezonu.![]()
A sa dolaskom Mourinha, Ancelottija, i Pepa, koji hoce da prave cistke u svojim klubovima, imate opcija koliko hocete. Pa eto Bartra dolazi za 8 miliona, to je dzab-dzabile.![]()
Ah, necemo sad umanjivat' zasluge Rauball-a i Tress-a, kao i Bayerna koji je u najgorem periodu posudio pare Dortmundu.vicious wrote:A to za Watzkea je šega primjedba, ako znaš gdje je klub bio i šta je zatekao kad je preuzimao funkciju, a gdje je sada.![]()
![]()
A izvlacenje kluba iz bankrota, t.j. sastanci sa bankama uz kafu i kolace, nije nimalo isto k'o i vodit' klub sa sportskog aspekta. Ne znam, mozda vam je malo sto ste Lewandowskog dali dzaba, pa daj sad jos kojeg.
- Tito_i_Partija
- vicious
#4467 Re: Borussia Dortmund
Opet se Goetze spominje, nakon što je Rummenigge rekao šta misli o njegovom nagovještaju ostanka u Bayernu. 
K'o da gledam, ako Miki ode vratiće Goetzea.
- BHF_Manijak
#4468 Re: Borussia Dortmund
Ne kontam sto Rummenigge jede govna i tjera momka??? Visina plate? Bas mu je ovo smetljarski.
-
missko
#4469 Re: Borussia Dortmund
U Svabiji ne smiju bas totalno zarobiti igraca. Sta je sa Götzeom u Bayernu eto i on moze dzaba ici sljedece godine i nije sve u Ulijevim rukamasimonese wrote:sve to stoji ali i dalje mislim da je problem u samim ugovrima igraca,tu se mogu bolje klasule napravitivicious wrote:Ma nije ni malo veci, nego veeeliki tik
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4470 Re: Borussia Dortmund
Tu me cijene. Tu kupujem.
- veella
#4471 Re: Borussia Dortmund
Ako se vrati ja cu navijati za Schalkevicious wrote:Opet se Goetze spominje, nakon što je Rummenigge rekao šta misli o njegovom nagovještaju ostanka u Bayernu.
- vicious
#4472 Re: Borussia Dortmund
Nemoj veella, ne srljaj u propast!veella wrote:Ako se vrati ja cu navijati za Schalkevicious wrote:Opet se Goetze spominje, nakon što je Rummenigge rekao šta misli o njegovom nagovještaju ostanka u Bayernu.
-
missko
#4473 Re: Borussia Dortmund
Ma nema sanse. Frajer ceka slobodu i ode u neki veliki klub za masnu platu da igra. BvB mu ne moze ponuditi platu ogromnu kao drugiveella wrote:Ako se vrati ja cu navijati za Schalkevicious wrote:Opet se Goetze spominje, nakon što je Rummenigge rekao šta misli o njegovom nagovještaju ostanka u Bayernu.
- skenderija04
#4474 Re: Borussia Dortmund
Mundo Depotrivo upravo objavljuje da je Bartra na ljekarskom pregledu. Potpis za Dortmund,, pitanje sati.
- BHF_Manijak
#4475 Re: Borussia Dortmund
S obzirom da je Leverkusen trazio bezobrazno visoku cifru za Topraka, sumnjam da toliko vrijedi, onda je ovo logican razvoj. Cudi me da oni nisu protegli pipke prema Sueleu iz Hoffenheima.