Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#4451 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Ma normalno da osjećaju bol poraza, sujetni su to ljudi... teško je podnijeti da ulažeš toliko truda, a da je neko bolji od tebe. Na treneru je da im ne dozvoli da se samosažaljevaju, već da to okrene u dodatni motiv.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4452 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by odesveuhonduras »

Melodicni wrote:Ako je bas tako lagano voditi Barcelonu pored tih zvijezda sto ne otpuste onda Pepa i dovedu Agima Nikolica? I onaku su u dugovima ;-)
drž se ti muzike :D

hoću reći, snižavaš nivo diskusije nekim bezveznim postovima, ne da mi se fakat nastavljati
A favoriti su jedino iz razloga sto im bjeze 3 bobe i sto su domacini. A i cini mi se da je novinarima dojadilo slusati o Barceloni pa traze moguce pretendente za tron.
Favoriti su bili zato što su igrali najbolji fudbal ove sezone. Kad imaš 15 pobjeda u nizu sa gol razlikom od nekih 57-8 ili tako nekako, 6 pobjeda u LP, a dolazi ti tim koji je sve, osim briljirao, ove sezone u gostima, onda je očekivano da budeš favorit.

Ja gotivim real i sve ove godine nikad nisam ni pomislio da mogu dobiti Barcelonu, ali sam definitivno mislio da bi se to ovaj put moglo promijeniti. Nije, i Barcelona je zasluženo slavila. Jest da me nerviraju naslovi i priča barceloninih fanova o nekom razbijanju jer vidlo to razbijanja nije, ali Bože moj, pobjednici su pa nek uživaju u tome, štaš :run:
Ti gledaš brojke i eure...OK, to je tacno ali ne razumiješ sportski apsket....Eto je bio tempirana bomba u svlacionici (a i Zlatan kasnije), jednostavno se nije sviđao Guardioli (svakako je Samuela doveo Rajkard još u Laportinom mandatu) a dao mu je nogu jer je želio od Messija napraviti glavnu opasnost po gol protivnika i njemu dati sve ovlasti u napadu.
Kod Rajkarda u onoj debitantskoj sezoni kao malodobnik Messi je igrao desno krilo i nije bio prva meta Barsinog napada vec Eto'o....tu filozofiju je Pep razyebao i krenuo sa sasvim drugacijom postavkom napada, a vidimo kako to danas funkcioniše - petarde pucaju redovno.
Petarde su pucale i u vrijeme Zlatana Ibrahimovića koji je bio vrlo skup promašaj.

Vidi, ja čak mislim da Eto za Ibrahimovića uopće nije strogo Guardiolin posao, već više Laportin, dakle ne krivim ga za to nešto plaho, ali vala i ne pušim priču o nekom maestralnom poslu kad i ja, i ti znamo da to nije vidjelo maestralnog posla ;-)

Da je Real napravio takav posao, šprdali bi se s tim sve u 16, ali pošto je Barcelona i Guardiola, onda bi tražiti neke skrivene, duboke i moralne vrijednosti istog. Neće ići sa mnom, a ti kak' ti volja :-D
Last edited by odesveuhonduras on 12/12/2011 13:40, edited 2 times in total.
sumirprimus

#4453 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Ma normalno da osjećaju bol poraza, sujetni su to ljudi... teško je podnijeti da ulažeš toliko truda, a da je neko bolji od tebe. Na treneru je da im ne dozvoli da se samosažaljevaju, već da to okrene u dodatni motiv.
ma osjecaju trenutno,de ba ultima jesu sportasi i rezultat je izvor svega,al,ujutro ustane, i konta maserati il maldivi,izgubili od barce,pu sve im ....em,ipak i maserati i maldivi,alo miki imas kakih venezuelanki,a sta onaj dade ne mogu da vjerujem...
mislim ono ljudski,igras lopte,al slava i novci udare u glavu...ko sisa rezultat i pacenike sto se prekidaju.-..
e sad tu trener najvise trpi, i mora jebiga bit psiholog da to sve uskladi,pomiri,vrati u normalu...
Melodicni

#4454 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Melodicni »

odesveuhonduras wrote:
Melodicni wrote:Ako je bas tako lagano voditi Barcelonu pored tih zvijezda sto ne otpuste onda Pepa i dovedu Agima Nikolica? I onaku su u dugovima ;-)

hoću reći, snižavaš nivo diskusije nekim bezveznim postovima, ne da mi se fakat nastavljati
A favoriti su jedino iz razloga sto im bjeze 3 bobe i sto su domacini. A i cini mi se da je novinarima dojadilo slusati o Barceloni pa traze moguce pretendente za tron.
Favoriti su bili zato što su igrali najbolji fudbal ove sezone. Kad imaš 15 pobjeda u nizu sa gol razlikom od nekih 57-8 ili tako nekako, 6 pobjeda u LP, a dolazi ti tim koji je sve, osim briljirao, ove sezone u gostima, onda je očekivano da budeš favorit.

Ja gotivim real i sve ove godine nikad nisam ni pomislio da mogu dobiti Barcelonu, ali sam definitivno mislio da bi se to ovaj put moglo promijeniti. Nije, i Barcelona je zasluženo slavila. Jest da me nerviraju naslovi i priča barceloninih fanova o nekom razbijanju jer vidlo to razbijanja nije, ali Bože moj, pobjednici su pa nek uživaju u tome, štaš :run:

Ko god da misli da trener bilo koje ekipe nema udio u uspjehu iste nije normalan.Pa evo prvo sa finansijskog gledista sto bi se ekipe jagmile za Moua,Pepa i ostale velikane?Sto bi neko davao treneru platu 10M godisnje kad po tvom i ne treba trener.
ultima_palabra

#4455 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:
ultima_palabra wrote:Ma normalno da osjećaju bol poraza, sujetni su to ljudi... teško je podnijeti da ulažeš toliko truda, a da je neko bolji od tebe. Na treneru je da im ne dozvoli da se samosažaljevaju, već da to okrene u dodatni motiv.
ma osjecaju trenutno,de ba ultima jesu sportasi i rezultat je izvor svega,al,ujutro ustane, i konta maserati il maldivi,izgubili od barce,pu sve im ....em,ipak i maserati i maldivi,alo miki imas kakih venezuelanki,a sta onaj dade ne mogu da vjerujem...
mislim ono ljudski,igras lopte,al slava i novci udare u glavu...ko sisa rezultat i pacenike sto se prekidaju.-..
e sad tu trener najvise trpi, i mora jebiga bit psiholog da to sve uskladi,pomiri,vrati u normalu...
Tako razmišljaju likovi tipa Balotelli... misliš da je Cristianu svejedno kad ga Marca podere, pa lik ima ego do neba :roll:

A u manekenkama i autima oni mogu uživati nekih mjesec-dva u godini, ovo ostalo su sve treninzi, avioni, hoteli, utakmice, snimanja, intervjui... sve vezano za fudbal.
skenderija04

#4456 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Ultima, ti sigurno pratis Real jako dugo isto kao i Ligu tako da znas da je sve ovo zagrijavanje. Real je jos uvijek u boljoj poziciji od Barcelone i da od sutra vise niko nece pricati o ovoj utakmici. E sad, ovu situaciju mu mora smiriti Mendesov klan (Marcelo,Pepe,Di Maria,Coentrao i naravno CR). Ovaj drugi dio svlacionice (spanci + higuain) se ne bi bunio da se Mourinho odluci za odlazak.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4457 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Melodicni wrote:
odesveuhonduras wrote:

Ko god da misli da trener bilo koje ekipe nema udio u uspjehu iste nije normalan.Pa evo prvo sa finansijskog gledista sto bi se ekipe jagmile za Moua,Pepa i ostale velikane?Sto bi neko davao treneru platu 10M godisnje kad po tvom i ne treba trener.
Ko god misli i i z mojih postova zaključuje da ja mislim da Guardiola nema udjela u Barceloninom uspjehu, nije normalan ;-)
Dr. Octagon

#4458 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Octagon »

Bespredmetno je polemisati ovdje o liku i djelu Josepha Guardiole.Svi koji minimiziraju njegov učinak i njegov udio u priči o ovoj Barceloni nisu realni i nemaju čak ni teorijskog znanja o fudbalu kojim se ovdje razbacuju,mlateći praznu slamu o rotacijama,formacijama,taktikama.Većinom barataju praznim floskulama prožvakanim u našem dnevnopolitičkom smeću od medija.Svi pljuvači ove nevjerovatne Katalonske ekipe će s ponosom za par decenija maltretirati svoje unuke i praunuke drobeći o ekipi koja je bila najbolja svih vremena i nabrajati im sastave,vraćajući slike iz izhlapljelih zidova lobanje o genijalnim pasovima xavi-ja i Inieste i malog vanzemaljca Messi-ja.

DEF

Pljuvači nisu navijači,oni nisu simpatizeri ni poznavaoci.To je jedna specifična odvratna subkultura posebno emancipovana i etablirana u našem društvu.Mali,mizerni i beznačajni,skretači pažnje vječnim antagonizmom i negativnim automatizmom,misleći da su u životu učinili dovoljno bacivši mrlju na sve ono pozitivno što se oko njih dešava.Naravno ne nudeći adekvatno objašnjenje zašto je to tako, ni bilo kakvo čvrsto uporište svojim stavovima.Radi se o rudimentiranim humanoidima koje imaju nevjerovatno mali fundus znanja o bilo čemu ali se u svakoj socijalnoj interakciji trude biti prvi i biti vođe.Karakteriše ih nevjerovatno lažno samopouzdanje hiper ego.Manjak opšteg znanja i osnovnih bihejvioralnih i kognitivnih sposobnosti vješto kompenziraju mahanjem rukama,podizanjem tona,urlanjem na sugovornika i udaranjem istog da bi s istim intenzitetom mogao pratiti mantru. i Živeći u Bosni upoznao sam cijelu plejadu takvih nihilističkih energetskih pijavica,nažalost su involvirani u sve sfere društva i multipliciraju se poput virusa.Jedini lijek za kolektivnu epidemiju je besplatno obrazovanje.
odesveuhonduras

#4459 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

ja bih se okupao nakon tog posta, mora se, onanisanje je isto džunupluk :D
Dr. Octagon

#4460 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Dr. Octagon »

odesveuhonduras wrote:ja bih se okupao nakon tog posta, mora se, onanisanje je isto džunupluk :D
Vjerovatno si se pronašao u ovom tekstu.Odlično,prvi korak je napravljen.Sada ide faza negacije.Hvala što brineš za moje higijenske navike pa evo da ti dam informacije iz prve ruke.Kupam se ja svaki put,ali nakon što penetriram i to isključivo u suprotan spol.Ti bi vjerovatno imao štošta napisati o onanisanju i o tehnikama koje koristiš,jer je očito da imaš potrebu,pa ti lagano otvori temu o tome i pitaj stručnjake za savjet.
ultima_palabra

#4461 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:ja bih se okupao nakon tog posta, mora se, onanisanje je isto džunupluk :D
:lol: Koji slučaj... što je najgore niko ne reče ništa ružno ni o Pepu ni o FCB :-? Bitno je da je pokazao intelektualnu "superiornost", a ne zna ni kako se piše ime trenera o kojem govori...
odesveuhonduras

#4462 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Dr. Octagon wrote:
Vjerovatno si se pronašao u ovom tekstu.Odlično,prvi korak je napravljen.Sada ide faza negacije.Hvala što brineš za moje higijenske navike pa evo da ti dam informacije iz prve ruke.Kupam se ja svaki put,ali nakon što penetriram i to isključivo u suprotan spol.Ti bi vjerovatno imao štošta napisati o onanisanju i o tehnikama koje koristiš,jer je očito da imaš potrebu,pa ti lagano otvori temu o tome i pitaj stručnjake za savjet.
ne, onanisanje, mentalno doduše, si ti započeo sa svojim, ko bajagi, pametnim postom. A kupanje ide i poslije onanisanja, pa rekoh da se ne zaboraviš oddžunupiti

Dalje neću, a tako bih ti rado rekao par stvari, da ne popijem ban bezveze :D
odesveuhonduras

#4463 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

ultima_palabra wrote:
:lol: Koji slučaj... što je najgore niko ne reče ništa ružno ni o Pepu ni o FCB :-? Bitno je da je pokazao intelektualnu "superiornost", a ne zna ni kako se piše ime trenera o kojem govori...
najvolim ove što na forum ulete direktno sa sesije Kruga 99 :lol:
shuma.ispod.pazuha

#4464 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by shuma.ispod.pazuha »

Dr. Octagon wrote:Bespredmetno je polemisati ovdje o liku i djelu Josepha Guardiole.Svi koji minimiziraju njegov učinak i njegov udio u priči o ovoj Barceloni nisu realni i nemaju čak ni teorijskog znanja o fudbalu kojim se ovdje razbacuju,mlateći praznu slamu o rotacijama,formacijama,taktikama.Većinom barataju praznim floskulama prožvakanim u našem dnevnopolitičkom smeću od medija.Svi pljuvači ove nevjerovatne Katalonske ekipe će s ponosom za par decenija maltretirati svoje unuke i praunuke drobeći o ekipi koja je bila najbolja svih vremena i nabrajati im sastave,vraćajući slike iz izhlapljelih zidova lobanje o genijalnim pasovima xavi-ja i Inieste i malog vanzemaljca Messi-ja.

DEF

Pljuvači nisu navijači,oni nisu simpatizeri ni poznavaoci.To je jedna specifična odvratna subkultura posebno emancipovana i etablirana u našem društvu.Mali,mizerni i beznačajni,skretači pažnje vječnim antagonizmom i negativnim automatizmom,misleći da su u životu učinili dovoljno bacivši mrlju na sve ono pozitivno što se oko njih dešava.Naravno ne nudeći adekvatno objašnjenje zašto je to tako, ni bilo kakvo čvrsto uporište svojim stavovima.Radi se o rudimentiranim humanoidima koje imaju nevjerovatno mali fundus znanja o bilo čemu ali se u svakoj socijalnoj interakciji trude biti prvi i biti vođe.Karakteriše ih nevjerovatno lažno samopouzdanje hiper ego.Manjak opšteg znanja i osnovnih bihejvioralnih i kognitivnih sposobnosti vješto kompenziraju mahanjem rukama,podizanjem tona,urlanjem na sugovornika i udaranjem istog da bi s istim intenzitetom mogao pratiti mantru. i Živeći u Bosni upoznao sam cijelu plejadu takvih nihilističkih energetskih pijavica,nažalost su involvirani u sve sfere društva i multipliciraju se poput virusa.Jedini lijek za kolektivnu epidemiju je besplatno obrazovanje.
ne znam šta bi Ibra rekao na ovo :mrgreen:
East_side

#4465 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by East_side »

Gledajući iz sadašnjeg ugla, titula će vjerovatno zavisiti od toga kolika (i u čiju korist) će biti bodovna prednost uoči narednog el-classica koji se igra na Camp Nou gdje Real i nije baš neki favorit (blago rečeno)...

Ako bi u tom momentu imali jednak broj bodova, ili čak ako bi Real imao 1, 2 ili 3 boda prednosti, dajem apsolutnu prednost Barci za osvajanje naslova.

Bilo koja bodovna prednost Reala koju Barcelona ne bi mogla sustići tim međusobnim duelom (4,5,6... bodova), donekle bi umanjila rezultatski značaj el-classica i zadržala Realov epitet favorita za osvajanje titule.

A o bodovnoj prednosti Barce uoči el-classica (kolika god ona bila), nema potrebe ni govoriti...

Svega ovoga su svjesni i Pep i Mou (kao i svi mi), tako da će u nastavku sezone sigurno biti jako rijetki kiksevi i jednih i drugih protiv slabijih protivnika. U pogledu na dosadašnje kikseve, Real je u prednosti nad Barcom.

Ko će više a ko manje kiksati do kraja sezone, ostaje da se vidi. Ali sam siguran da će ti kiksevi biti jako rijetki (rjeđi nego do sada) i kao maksimalan iznos kojeg do kraja mogu prosuti i jedni i drugi (nevezano za el-classico), ne vidim veću cifru od nekih 5-6, eventualno 7 bodova. Recimo po 2 remija i 1 poraz, ili 3 remija, ili (mada sumnjam u ovo) po 2 poraza i 1 remi...
skenderija04

#4466 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Da mi ovo do proljeca zatvorimo?
5 0 5

#4467 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

odesveuhonduras wrote: Ko god misli i i z mojih postova zaključuje da ja mislim da Guardiola nema udjela u Barceloninom uspjehu, nije normalan ;-)
Mislim da si ti sam ostavio takav dojam. No, Ti ustvari zapitkujes guardioline kvalitete jer toboze ima odlicne igrace, pa bi s njima svako mogao... (nisi jedini). Zato sam ti ja i naveo onu utakmicu protiv Bate u LS na pocetku ove diskusije. Jer, ako "trener" sa timom pionira (22 godine prosjek, bez Pinta i Maxwella cini mi se 18.5) dobije jedan ozbiljan tim iskusnih fudbalera i to u ligi sampiona, igrajuci svoju igru. Posijed lopte i igranje na protivnickoj polovini. Uspjeli su drzati loptu skoro cijelu utakmicu i uspjeli zabiti 4 gola. Zar to nije dokaz trenerskog kvaliteta i upravo odgovara na tvoje pitanje o dokazivanju sa drugim timom. Ili mislis da je lakse pobjediti sa BarcelonaB timom u CL nego recimo sa ManU ili Chelsea, Interom ili sta ja znam koji tim mislis da bi trebao preuzeti da se dokaze. Osobno mislim da ce Guardiola poslije Barcelone prije otici u Bresciju nego u neki veliki klub. Ali to je sad druga prica.
shuma.ispod.pazuha

#4468 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by shuma.ispod.pazuha »

505sCrtom wrote:Osobno mislim da ce Guardiola poslije Barcelone prije otici u Bresciju nego u neki veliki klub
kakav gaf :-) :lol: :lol: :lol:
5 0 5

#4469 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@East_side:

Ima jos 20 utakmica da se odigra (60 bodova). Ne mogu da vjerujem da ce ih Barcelona (ili Madrid) sve osvojiti. A ako dodje do toga onda ce Clasico odluciti. Tesko bi mi bilo zamisliti Madrid koji uzima Barcelonu 3:0 na CN, koliko im je potrebno za prednost u uzajamnim susretima (pola boda, to zovu u Spaniji).

Jos jedna stvar iz "statistike". Tim koji je pobjedio u zimskom clasicu je na kraju i osvajao titulu (2004-10).

@skenderija04: Ma jok. Samo treba ocistiti par zadnjih stranica.
5 0 5

#4470 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

shuma.ispod.pazuha wrote:
505sCrtom wrote:Osobno mislim da ce Guardiola poslije Barcelone prije otici u Bresciju nego u neki veliki klub
kakav gaf :-) :lol: :lol: :lol:
Ne znas ti puno o Guardioli, vidim.
Stihy

#4471 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Stihy »

Zadnja dva el clasica su bila zaista dobre tekme gdje su finese odlucivale.
Po meni najslabija tacka Reala su Ramos i Pepe jer su igraci koji naprave najvise kikseva u svakoj utakmici.
Nemaju onu dozu smirenosti koju je imala zadnja linija Intera npr.
Tu donekle pokriju Xavi Alonso i Carvalho sto fercera protiv slabijih timova ali protiv Barce ne, treba se tu poraditi, pojacanja ili druga formacija...
Pitarrr82

#4472 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Image
Charuga
Globalni moderator

#4473 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Charuga »

Ispucajte se jos malo, ako imate postrebu, pa da metnemo/turimo/stavimo kljuc u bravu. Naravno, ako moze, bez vrijedjanja .. ;-)
palermo

#4474 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by palermo »

505sCrtom wrote:@East_side:

Ima jos 20 utakmica da se odigra (60 bodova). Ne mogu da vjerujem da ce ih Barcelona (ili Madrid) sve osvojiti. A ako dodje do toga onda ce Clasico odluciti. Tesko bi mi bilo zamisliti Madrid koji uzima Barcelonu 3:0 na CN, koliko im je potrebno za prednost u uzajamnim susretima (pola boda, to zovu u Spaniji).

.
Pretpostavljam samo lapsus.

Ako svi osvoje sve bodove u tih 20 utakmica , Realu je dovoljno i 0.0 na Nou campu. Al mislim da su to ipak nemoguće varijante tako da ih uopšte ne treba ni nešto razmatrati.
5 0 5

#4475 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

palermo wrote:
505sCrtom wrote:@East_side:

.
Pretpostavljam samo lapsus.

Ako svi osvoje sve bodove u tih 20 utakmica , Realu je dovoljno i 0.0 na Nou campu. Al mislim da su to ipak nemoguće varijante tako da ih uopšte ne treba ni nešto razmatrati.

Ne vjerujem da je moguce pobjediti sve utakmice. Pa i za Bcn i RM. Madrid je imao jako dobar period dok je Barcelona nekoliko puta zakazala. S druge strane Barcelona ima puno vise igraca koji igraju za prvi tim. Sto je mozda malo olaksavajuca okolnost jer je ostalo puno utakmica i bice jako tesko ostati u velikoj formi do kraja sezone. Tih virtualnih +3 ili +1 bod koji Madrid ima i nije tako velika prednost. +9 bi bila sasvim druga prica.

0:0 nije dovoljno Madridu u Clasicu (ako na kraju budu imali isti broj bodova). Barcelona je pobjedila u Madridu. Znaci, pobjeda i nerijeseno za Barcelonu. Bolji rezultat od Madrida. Madrid mora pobjediti najmanje 3:0 (ili 3:1 ali onda se gleda gol razlika, cini mi se ili broj pobjeda, nisam siguran). Sjeca li se iko zadnje utakmice u kojoj je Barcelona primila 3 gola na CN?
Locked