Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tigar1
#4451 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
17 godina!
Od poraza protiv Danske, Hrvatske, Češke, Škotske, Litvanije, brukanja protiv Estonije i Farskih otoka, pobjeda protiv Danske na Koševu i Parkenu, neriješenog protiv te iste Danske koje se tekme sjećam svega ama baš u detalj, velikih bitki protiv Španije na Koševu i Bilinom polju, krađe onog šugavog lisca Benneta u 98 minuti protiv Španije, Marakane u Beogradu, velikih pobjeda protiv Belgije, Rumunije, nesretnih baraža protiv Portugala, prečki i stativa, penala za Francuze, velikih pobjeda u ovim kvalifikacijama... i tuge i radosti i ponosa i sreće, razočarenja i euforije...
17 godina čekam ja...
Nijedna reprezentacija nije imala tako trnovit put od svojih početaka, od vrha do ponora, od slavlja do suspenzije, dno pa vrh, mnogo puta smo dno dotakli, mnogo smo ''historijskih'' utakmica igrali pa redovno bivali razočarani. Ali nikada nismo prestali vjerovati i voljeti svoju BIH.
Hvala ti Svemogući Bože, Elhamdulillah!
17 godina vrijedilo je čekati!
Pozdrav svim iskrenim navijačima, Bosancima i Hercegovcima!
Od poraza protiv Danske, Hrvatske, Češke, Škotske, Litvanije, brukanja protiv Estonije i Farskih otoka, pobjeda protiv Danske na Koševu i Parkenu, neriješenog protiv te iste Danske koje se tekme sjećam svega ama baš u detalj, velikih bitki protiv Španije na Koševu i Bilinom polju, krađe onog šugavog lisca Benneta u 98 minuti protiv Španije, Marakane u Beogradu, velikih pobjeda protiv Belgije, Rumunije, nesretnih baraža protiv Portugala, prečki i stativa, penala za Francuze, velikih pobjeda u ovim kvalifikacijama... i tuge i radosti i ponosa i sreće, razočarenja i euforije...
17 godina čekam ja...
Nijedna reprezentacija nije imala tako trnovit put od svojih početaka, od vrha do ponora, od slavlja do suspenzije, dno pa vrh, mnogo puta smo dno dotakli, mnogo smo ''historijskih'' utakmica igrali pa redovno bivali razočarani. Ali nikada nismo prestali vjerovati i voljeti svoju BIH.
Hvala ti Svemogući Bože, Elhamdulillah!
17 godina vrijedilo je čekati!
Pozdrav svim iskrenim navijačima, Bosancima i Hercegovcima!
- nKrkan
#4452 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
KvaziExpert wrote:Ako su na index.hr tačno sračunali, trebalo bi biti 'vako:
1. Španjolska 1513
2. Njemačka 1311
3. Argentina 1266
4. Kolumbija 1178
5. Belgija 1175
6. Urugvaj 1164
7. Švicarska 1138
8. Nizozemska 1136
9. Italija 1136
10. Engleska 1080
11. Brazil 1078
12. Čile 1051
13. SAD 1040
14. Portugal 1036
15. Grčka 983
16. BiH 925![]()
17. Obala B. 917
18. Hrvatska 901
19. Rusija 874
20. Ukrajina 871
21. Francuska 870
KAKO JA VIDIM NI Italija ni Holandija nisu nosioci
- mO k3
#4453 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bas sam gledao ovo i mislio sam u sebi prvo pustis da djeca maze zeca i onda im kasnije serviras na stolu mrtvog zeca ..
- shake69
#4454 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Štimac: Kako da motiviram momčad kad svi žele gledati utakmicu BiH – Litva!
http://news-bar.hr/sport/stimac-kako-da ... sna-litva/
-
lajkujMe
#4455 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
shake69 wrote:Štimac: Kako da motiviram momčad kad svi žele gledati utakmicu BiH – Litva!![]()
![]()
![]()
Ovo je sarkasticno napisano jel tako? Mislim kod nas nikad ne znas
- shake69
#4456 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jasta. Mislim da taj Dejan i pise tako uvijek. U njih je veliko rasulo pa ne cudi ni ovaj napis.lajkujMe wrote:shake69 wrote:Štimac: Kako da motiviram momčad kad svi žele gledati utakmicu BiH – Litva!![]()
![]()
![]()
Ovo je sarkasticno napisano jel tako? Mislim kod nas nikad ne znas
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4457 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
vjerovatno se već i spominjalo ime Gospodina,

a ja ću se prisjetiti, dok su selektorovali Mušovići i direktorovali Pašalići, njegovo ime se spominjalo. poslije 15-ak godina, pokazalo se defitivno, sa razlogom. nije baš u onoj poziciji u kojoj smo ga očekivali, ali...
čist dokaz koliko može uraditi pravi čovjek, na pravom mjestu. i sa iskrenom namjerom.
hvala Ti za sve.

a ja ću se prisjetiti, dok su selektorovali Mušovići i direktorovali Pašalići, njegovo ime se spominjalo. poslije 15-ak godina, pokazalo se defitivno, sa razlogom. nije baš u onoj poziciji u kojoj smo ga očekivali, ali...
čist dokaz koliko može uraditi pravi čovjek, na pravom mjestu. i sa iskrenom namjerom.
hvala Ti za sve.
- Edin H.
#4458 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kazu da su raja sinoc skandirala:
"Miske, Miske, ponos drzave!"
Svaka cast
Svaka cast
-
zlajapravaraja
#4459 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Njemacki komentator nas je nazvao "Goldene Lilien"
-
am2804
#4460 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam iskreno priželjkivao da ga Miske uvali, al naravno da to i nije sada važno.
Uglavnom trokut (Miske-Džeko-Vedo) je uradio ono za šta je i zadužen.
Uglavnom trokut (Miske-Džeko-Vedo) je uradio ono za šta je i zadužen.
- burek_in_space
#4461 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koliko sam ja bio u staju sinoc razaznati shta smo skandirali, pjevalo se:Edin H. wrote:Kazu da su raja sinoc skandirala:
Svaka cast
Vi ste, vi ste ponos drzhave!
A Miske je poveo sa balkona onu: Ko ne skache, mrzi Bosnu hej hej hej!
- velikibrnjo
#4462 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
zlajapravaraja wrote:Njemacki komentator nas je nazvao "Goldene Lilien"![]()
![]()
ovi sa ZDF su nam uvijek naklonjeni
a evo i swabo kaze da je na vedi bio penal
i dobra opaska za nase komentatore
- shake69
#4463 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bit ce zanimljivo s kim ce Safet Susic, osim Argentine igrati pripremne utakmice do juna naredne godine. Najmanjje ce cetiri biti, sigurno a tu bi trebale biti , po meni jos jedna juznoamericka i africka. Iz prve smo igrali samo s Argentinom i Brazilom a iz druge samo s Alzirom i Ganom, ako se ne varam. Premalo a i sada su druga vremena te razlozi za test utakmice znacajniji.
- BegA_
#4464 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nesto se govorilo da bi mogli igrati protiv Sjedinjenih Americkih Drzava opet.shake69 wrote:Bit ce zanimljivo s kim ce Safet Susic, osim Argentine igrati pripremne utakmice do juna naredne godine. Najmanjje ce cetiri biti, sigurno a tu bi trebale biti , po meni jos jedna juznoamericka i africka. Iz prve smo igrali samo s Argentinom i Brazilom a iz druge samo s Alzirom i Ganom, ako se ne varam. Premalo a i sada su druga vremena te razlozi za test utakmice znacajniji.
- Logovan
#4465 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tacno je. Ovaj put mi smo gosti, idemo kod njih.BegA_ wrote:Nesto se govorilo da bi mogli igrati protiv Sjedinjenih Americkih Drzava opet.shake69 wrote:Bit ce zanimljivo s kim ce Safet Susic, osim Argentine igrati pripremne utakmice do juna naredne godine. Najmanjje ce cetiri biti, sigurno a tu bi trebale biti , po meni jos jedna juznoamericka i africka. Iz prve smo igrali samo s Argentinom i Brazilom a iz druge samo s Alzirom i Ganom, ako se ne varam. Premalo a i sada su druga vremena te razlozi za test utakmice znacajniji.
- luckylaka
#4466 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
U pregovorima Usa-BiH 15.mart St.Louis=Edward Jones domeBegA_ wrote:Nesto se govorilo da bi mogli igrati protiv Sjedinjenih Americkih Drzava opet.shake69 wrote:Bit ce zanimljivo s kim ce Safet Susic, osim Argentine igrati pripremne utakmice do juna naredne godine. Najmanjje ce cetiri biti, sigurno a tu bi trebale biti , po meni jos jedna juznoamericka i africka. Iz prve smo igrali samo s Argentinom i Brazilom a iz druge samo s Alzirom i Ganom, ako se ne varam. Premalo a i sada su druga vremena te razlozi za test utakmice znacajniji.
- shake69
#4467 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po meni bi ta bila bespotrebna, jer smo nedavno igrali, iako marketinski isplativija. Bolje bi bilo poigrati s Cileom , recimo i Senegalom, a odziv navijaca ne bi podbacio sigurno u euforiji pred SP, ma gdje igrali. Ipak, protivnike ce se lakse odrediti nakon izvlacenja grupa.BegA_ wrote:Nesto se govorilo da bi mogli igrati protiv Sjedinjenih Americkih Drzava opet.shake69 wrote:Bit ce zanimljivo s kim ce Safet Susic, osim Argentine igrati pripremne utakmice do juna naredne godine. Najmanjje ce cetiri biti, sigurno a tu bi trebale biti , po meni jos jedna juznoamericka i africka. Iz prve smo igrali samo s Argentinom i Brazilom a iz druge samo s Alzirom i Ganom, ako se ne varam. Premalo a i sada su druga vremena te razlozi za test utakmice znacajniji.
- KPNCTNJAH
#4468 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cekamo da vidimo s kim smo u grupi. Prvi put da mi trazimo protivnike koji ce glumiti nekog iz nase grupe... dosad smo mi uglavnom bili neka verzija Hrvatske, Srbije za njihove protivnike iz grupe.
- Edin H.
#4469 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Je li iko ovo odgonetnuo?shake69 wrote:i ja se to pitamgroove wrote:Sta je Misketu ono Stambuk Zec???hadzaj wrote:
SLAVLJE IZJAVE IGRAČA
a kako ovaj reporter misimovica vuce za ruku kao kakvo dijete sto ne slusa![]()
na googleu nema nista a i okrecem slova da nije satrovacki, ali nije ni to
- Muhamed Đakmić
#4470 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Našao je neko gore neku kuharicu prezimena Štambuk koja je u live emisiji zaklala zeca 
- Reglan
#4471 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo Radomira,Ismare evo Radomira
Kako ti slavis Muske?
To svi znaju,ponisti se da valja
Kako ti slavis Muske?
To svi znaju,ponisti se da valja
- Gandalf
#4472 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Savez i igrači dijele premiju od oko 9,5 miliona dolara
-
cindrlimindrli
#4473 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mashala, fine ce se love nakupiti, plus kad legne novo sponzorstvo od koje velike korporacije eto finog finansijskogGandalf wrote:Savez i igrači dijele premiju od oko 9,5 miliona dolara
temelja za buduce generacije. Valjda ce nesto od svega investirati i u klince koji tek pocinju sutati loptu.
- respo
#4474 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
i sveci navijaju za bih 

- DonVitoni
#4475 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Bodovanje po UEFI, sutra da je izvl. klf za EP (feb. ili mart 2014) bili bi nosioci.
Trenutno 7 rep. Europe.
Francuska nece igrati klf., domacin EP 2016.
http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/