Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Alfons Kauders

#4451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Sta Covic uradi za PR Zlaje to je cudo. Mislim da SDP ide na 500 000 glasova glat :D
de ba odvadi malo... optimista...

450

:D
Cyrax

#4452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cyrax »

Mi smo Zlajini, Zlaja je nas! :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Komrad wrote:
convict wrote:Ko me tjer'o da procitam pred spavanje da HDZ nece u vlast na drzavnom nivou. Necu moci zaspati sad od sekiracije, hoce li propasti BiH ako HDZ ne bude htio na vlast?
Senad hadzifejzovic kaze da se drzava tako ne pravi ... pa ti vidi
Da pitas Rajka Vasica i Lea Plockinica i oni bi ti posteno,isto u bobu rekli ko' i Senad!!! :D
A ja nocima ne spavam od straha,od IVE MIRE JOVICA!!! :lol:
Komrad

#4454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

prljavi Hare wrote:
Komrad wrote:
convict wrote:Ko me tjer'o da procitam pred spavanje da HDZ nece u vlast na drzavnom nivou. Necu moci zaspati sad od sekiracije, hoce li propasti BiH ako HDZ ne bude htio na vlast?
Senad hadzifejzovic kaze da se drzava tako ne pravi ... pa ti vidi
Da pitas Rajka Vasica i Lea Plockinica i oni bi ti posteno,isto u bobu rekli ko' i Senad!!! :D
A ja nocima ne spavam od straha,od IVE MIRE JOVICA!!! :lol:
Ne znam zasto ti je strah preuranjen... 31 marta se ukida BiH :))

Mene je vise strah Vlajkija nedo mi Bog da dodje u san.. evo kontam pempas navuci
1gorstak

#4455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:HDZ je dobio podršku svojih glasača na platformi trećeg entiteta i koalicije sa Dodikom. Zašto bi mi trebali da poštujemo takvu izbornu volju i dostojanstvo onih koji su glasali za takvu politiku ?
Upravo tako. Ovdje se radi o jednoj otvoreno neprijateljskoj ideologiji a ako se usprotivis, udaras na necije dostojanstvo ? Kad vidim Filandrino rezonovanje, prestaje me cuditi kakvi sve mediokriteti uspjesno prolaze nas sistem obrazovanja.

I opet, ovdje Hadzifejzovic i Filandra ne kritikuju SDP zato sto se pokusalo izbaciti HDZ iz vlasti (jer to nije bio cilj SDP-a) ..... nego zato sto se HDZ-u ponudilo samo jadna 4 mjesta od (za Hrvate) predvidjenih 5. I kada je HDZ odbio taj kompromisni prijedlog medjunarodne zajednice, kuku lele, preglasavanje, majorizacija. Gazenje dostojanstva. Koje su to samo nule od ljudi.
madner

#4456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Sta Covic uradi za PR Zlaje to je cudo. Mislim da SDP ide na 500 000 glasova glat :D

450

500 hladno, kako se Zlaja nije sjetio da promovise vise Bosnjacki Institut i Adila :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

1gorstak wrote:
Nezbilj wrote:HDZ je dobio podršku svojih glasača na platformi trećeg entiteta i koalicije sa Dodikom. Zašto bi mi trebali da poštujemo takvu izbornu volju i dostojanstvo onih koji su glasali za takvu politiku ?
Upravo tako. Ovdje se radi o jednoj otvoreno neprijateljskoj ideologiji a ako se usprotivis, udaras na necije dostojanstvo ? Kad vidim Filandrino rezonovanje, prestaje me cuditi kakvi sve mediokriteti uspjesno prolaze nas sistem obrazovanja.

I opet, ovdje Hadzifejzovic i Filandra ne kritikuju SDP zato sto se pokusalo izbaciti HDZ iz vlasti ..... nego zato sto se HDZ-u ponudilo samo jadna 4 mjesta od (za Hrvate) predvidjenih 5. I kada je HDZ odbio taj kompromisni prijedlog medjunarodne zajednice, kuku lele, preglasavanje, majorizacija. Gazenje dostojanstva. Koje su to samo nule od ljudi.
Preturila je ova zemlja preko ledja i vece gadove od Senada H i Sacira F! :x FUJ!!!!
Alfons Kauders

#4458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

450

500 hladno, kako se Zlaja nije sjetio da promovise vise Bosnjacki Institut i Adila :D
jooooj fakat, treba sad organizovat sjednicu vlade u bosnjackom... :D a onda u pristini... :D
Hipatija

#4459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Nezbilj wrote:Bošnjačka ideologija koju propagiraju džamijski inelektualci tipa Filandre je propast za Bošnjake. Bošnjačka ideologija je impotentna i retrogradna jer pretstavlja isključivo bosanske muslimane i to one koji u tom muslimanstvu pronalaze svoj identitet potiskujući pri tome građansko, sekularno, mješano i drugačije. Ta i takva bošnjačka ideologija štiti i njeguje ustašku i četničku tradiciju, jer upravo kao što i sam naglašavaš ne dovodi u pitanje dostojanstvo separatista, nacionalista, fašista i svih drugih govana koja su se nakotila po ovoj zemlji. Zbog te imbecilne politike, da se svačija pika i poštuje pa i najgoreg četnika i ustaše doveli smo se u situaciju da danas treba da razmišljamo hoće li ova naša domovina uopšte opstati. Suština bošnjače tolerancije je upravo u tome da treba tolerisati sve kako nam niko ne bi mogao prigovoriti zbog tolikih džamija, vehabija, ilahija, džuma, selamanja i svih ostalih sranja koje nam je donijela bošnjačko-muslimanska emancipacija. Upravo zbog toga vrhovni bošnjački ideolozi sada brane zapadnohercegovačke fašiste, separatiste i kriminalce. HDZ je dobio podršku svojih glasača na platformi trećeg entiteta i koalicije sa Dodikom. Zašto bi mi trebali da poštujemo takvu izbornu volju i dostojanstvo onih koji su glasali za takvu politiku? Ako je to ikako moguće takve političare i njihove glasače treba smjestiti u opoziciju kada već demokratija ne dozvoljava da ih smjestimo u zatvore. Ustav i zakoni ove zemlje su napravljeni tako da daju maksimalnu zastupljenost i prava konstitutivnim narodima i njihovim partijama prema tome ako je moguće u takvom pravnom sistemu istjerati iz vlasti štetočine poput HDZ-a onda je to nešto što svako ko misil dobro ovoj zemlji trebao podržati. Trule kompromise nacionalista, klerikalista, separatista i kriminalaca gledamo već 20 godina i šta je to dobroga donijelo i jednom narodu? Prema tome serem se na dostojanstvo svih onih koji su glasali za 2 škole pod jednim krovom, za nacionalnu segregaciju, konsocijaciju i treći entitet. A naročito se poserem na priču Šaćira Filandre i njegovih mentora iz SBB-a.
@"Nezbilj", tvoja reakcija me inicirala da temeljitije razmotrim moj tekst (koji citiraš) i "naknadna pamet" mi sugeriše pomisao da sam "nasjeo" tvojoj iskrivljenoj inerpretaciji riječi Š. Filandre (pogledati cijeli intervju u Avazu: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/interv ... -geto.html)
Dakle nasjeo sam i reagovao i površno i brzopleto. Mislim da Šaćir Filandra nije po volji "etno-nacionalistima" u SDA, SBB i SZBiH, te otud ciljano i osmišljeno "farbanje" riječi Š. Filandre.
Mislim da Š. Filandra nije "džamijski intelektualac", a nisam siguran ni da u potpunosti razumijem njegovo korištenje pojma "bošnjačka politika" (mislim da takva politika ne postoji).
----
ŠAĆIR FILANDRA: "Nikada ne bih nijednog člana najbliže porodice uveo u svoj kabinet; bio bih spreman živjeti kao asketa u materijalnom smislu; ne bih se nikada bojao ljudi pametnijih od sebe; ne bih nikada od prijatelja pravio neprijatelje. A šta bih uradio? Plaćao bih javni parking, išao bih javnim prevozom na posao, pretvorio bih se u uho i koristio tuđu pamet za svoje dobro i time se kitio. Sasvim dovoljno."
---
Link sam postavio više zbog ostalih sadržaja na njemu, a manje zbog samog Š. Filandre.
Edit: Nezbilj, pa nisu "avazovi novinari" iskrivili tekst iz intervjua Š. Filandre, već TI! :mrgreen:
Last edited by Hipatija on 20/03/2011 07:46, edited 1 time in total.
Hipatija

#4460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

zemomak wrote:Čović: "Sa SDA i SDP nećemo koalirati na državnom nivou"

Čović je naveo da neće koalirati sa ovim strankama na državnom nivou jer nema smisla razgovarati sa njima nakon svega, a ako se stvari ne budu mogle riješiti na državnom nivou, onda nema izlaza osim novih izbora.

"Ova dešavanja ne shvatam kao majorizaciju Hrvata od strane Bošnjaka već politiku SDP-a i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžije, koga ne doživljavam kao predsjednika stranke, nego Bošnjačkog instituta", zaključio je Čović.
"..., a ako se stvari ne budu mogle rješavati na državnom nivou, onda nema izlaza osim novih izbora." sugeriše sljedeće razmišljanje:
Čović "neće koalirati sa ovim strankama na državnom nivou" i samim tim pokazuje da će i na državnom nivou onemogućavati implementaciju izbornih rezultata i uspostavu vlasti (nešto slično poručio je i M. Dodik). Samim tim, ukoliko uspije odugovlačiti uspostavu vlasti na državnom nivou, mnoge važne odluke koje BiH vlasti trebaju uraditi odlažu se do daljnjeg (prolongiraju se za neka buduća vremena). Taj dio razumijem, jer Čoviću odgovara "bezvlašće" ( tu se i najbolje snalazi i u takvoj situaciji je najsigurniji u zaštiti svoje imovine).
Drugi dio mi nije najjasniji (Z. L. "ne doživljavam kao predsjednika stranke, nego Bošnjačkog instituta."). Da li bi mu politika SDP-a smetala i da na čelu SDP-a nije Z. L., ili da Z. Lagumžija nije na čelu Bošnjačkog instituta?! Vjerovatno bi. Tada bi već osmislio neke druge razloge i motive svog djelovanja u pokušajima da omete funkcionisanje države u kojoj živi. Instrukcije dobijene u Beogradu i B. Luci Čović odlično odrađuje, na štetu većine Hrvata, Srba i Bošnjaka u BiH.
Čović, vjerovatno, računa da "novi izbori" (koje zagovara) nikad i ne bi bili održani ( zbog protesta naroda kojem je "pun kurac" uzaludnog glasanja), ili da samim tim odlaže rješavanje pitanja od životnog interesa za BiH građane ( prije svih - ekonomskih pitanja), a pružaju mu se nove mogućnosti za opstrukcije i manipulacije na uspostavi funkcionalne BiH.
Vitez Koja

#4461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vitez Koja »

Ljudi moji, dokle se ide sa propagandom, najbolje se vidi iz ovog teksta koje je objavio ** No links **.ba :

MILAN KUČAN: Ako bi se održao referendum u BiH, ta bi se država raspala
Subota | 19.03.2011.

Po Gallupovu istraživanju s kraja prošle godine, 88 posto građana Republike Srpske je za otcjepljenje. Većina Hrvata i Bošnjaka to ne podržava, ali 27 posto Hrvata i 13 posto Bošnjaka ne bi se protivilo da Srbi zauvijek odu iz BiH. Podjelu Federacije BiH podržava 43 posto Hrvata i 12 posto Bošnjaka

Milan KučanŽele li uopće sami građani BiH tu državu ili ne, naglas se upitao bivši slovenski predsjednik Milan Kučan, koji je u novembru imenovan specijalnim izaslanikom slovenske vlade za BiH, s namjerom da ispita spremost lidera u BiH za značajnije reforme što bi povećale djelotvornost države, piše Jutarnji list.

Nakon niza razgovora, Kučan je još u decembru izvještaj predao premijeru Borutu Pahoru, početkom februara o njemu izvjestio predsjednika Evropskog vijeća Hermana van Rompuya i američke diplomate. O Kučanovom se izvještaju raspravljalo u Bruxellesu, na Odboru za vanjsku politiku i sigurnost.

Izvještaj je tajan, a stavovi iz njega procurili su u ljubljanskom Delu. Prema onom što je objavilo Delo, Kučan smatra da odgovornost za BiH kao državu ne leži na međunarodnoj zajednici, nego na njenim građanima, koji trebaju odgovoriti koliko im uopće BiH znači kao zajednička država.

U slučaju negativnog odgovora, logično bi se otvorilo pitanje dezintegracije zemlje po linijama etničkih podjela, s upitnom mogućnošću priključenja dijelova države Srbiji i Hrvatskoj, i upitnom mogućnošću formiranja posebne bošnjačke države, prenosi Delo.

Kučanov izvještaj nisu vidjeli ni u Uredu predsjednika Josipovića, ni u Vladi Hrvatske pa ga nisu htjeli komentirati, a upućeni izvori iz Bruxellesa kažu da je realan, prilično kritičan i negativan, piše Jutarnji list.

(Jutarnji.hr/md)

I ljudi na ovo nasjedaju kao na jednu istinu.

Prvo ide ovaj bombasticni naslov, od kojeg se kosa na glavi dize:

MILAN KUČAN: Ako bi se održao referendum u BiH, ta bi se država raspala

Poslije toga, kao potvrda naslova idu podaci koje je Gallup tokom svog istrazivanja dosao na kraju prosle godine:

Po Gallupovu istraživanju s kraja prošle godine, 88 posto građana Republike Srpske je za otcjepljenje. Većina Hrvata i Bošnjaka to ne podržava, ali 27 posto Hrvata i 13 posto Bošnjaka ne bi se protivilo da Srbi zauvijek odu iz BiH. Podjelu Federacije BiH podržava 43 posto Hrvata i 12 posto Bošnjaka

Ne znam, samo od kada je to 88% stanovnistva u RS postala vecina u BiH!? Interesantno, da je novinar koji je ovo pisao, naveo precizan podatak onih koji su za disoluciju BiH, dok za Hrvate i Bosnjake kaze, da je samo vecina protiv disolucije BiH. Sigurno, taj podatak nije naveo, jer vecina Hrvata i Bosnjaka bi, zajedno, bila vecina na nivou BiH. Znaci, sada obratite paznju na naslov i na istrazivanje Gallupa (na novode koji su izneseni u gornjem tekstu),bez malkice ozbiljnije analize, po ovom bi se BiH raspala. Ali, kada malo udjes u sustinu,po Gallupu, ako bi bio referendum, BiH bi opstala. Neko je dobro sve ovo osmislio kako bi, za one koji su za BiH, obeshrabio i zbunio.Sjajno, zar ne!?
U drugom djelu se kaze, kako je 43% Hrvata i 12% Bosnaka za razdvajanje Federacije BiH. Zbir od 43% i 12% je 55. Je li tako!? Ali, opet ovdje niko nije obrazlozio, kako to nije vecina u Federaciji.Znaci, za razdvajanje u Federaciji nije 57% Hrvata i 88% Bosnjaka.Je li tako!?Zato, ne znam, koje na osnovu istrazivanja Gallupa, mogao zakljuciti da bi se prvo BiH, a onda i Federacija BiH raspale!!! Vjesta manipulacija sa brojevima. Cijela stvar, sada je jasno, da se u svijet posalje vijest, kako bi se BiH raspala. Manipulacija na djelu i to ona matematicka. koja je prilikom formiranja vlasti najdraza onim koji i plasiraju ovu vijest.
Moj savjet, ako to vec ne cinite (mada, znam da to vecina ovdje i radi), idite na druge portale i pokusajte dati svoj doprinos,u razgolicivanju manipulacija, da se ovaj narod ne sludjuje. Razgovarajte sa ljudima oko sebe, pogotovo poslije dnevnika TV1, jer poslje tog dnevnika, ljudi svasta pitaju i zakljucuju. Naravno, treba jasno reci, da je od poznatih aktera, u vidu HDZ-ova i SNSD-a, protiv BiH, svojim djelovanjem, i nama mrske ZA BiH i SBB.Ako je neko grlat, a na strani je onih koji su protiv BiH, mi moramo biti grlatiji. Ne bori se samo puskama, zar ne!? Zato,URLANJEM DO POBJEDE!!!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Image
MILANE SRBINE, SRBIJA JE UZ TEBE!
Last edited by PipiDugaDevetka on 20/03/2011 12:00, edited 2 times in total.
Hipatija

#4463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hipatija »

Srbija je uz Mileta: Zasto je takozvana srpska istina skoro uvijek suprotna od istine koja je poznata cijelom ostalom svijetu”.
Poznati Srpski politicar i pisac Dobrica Cosic objasnio je zasto Srbi lazu o svakome i svacemu.
”Mi lazemo da bih varali sami sebe, da tjesimo druge, mi lazemo za oprost. Mi lazemo da bih se borili protiv straha, lazemo da ohrabrujemo druge , lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad. Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije. Mi lazemo na kreativan, mastovit i inventivan nacin……".
Radovan Karadžić: "Srbi su lud narod" (izjavio u toku rata, kada je želio uputiti odgovarajuću prijetnju onima koji ometaju njegove planove).
srklet

#4464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by srklet »

Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...

OVO VAM JE SASTAV VLADE FBiH
-Premijer Nermin Nikšić (SDP)
-Zamjenik Premijera i Ministar prostornog uredjenja Desnica Radivojević (SDA)
-Zamjenik Premijera i Ministar finansija Ante Krajina (HSP)
-Ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj (SDA)
-Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović (SDA)
-Ministar razvoja, poduzetnistva i obrta Sanjin Halimović (SDA)
-Ministar unutrasnjih poslova Predrag Kurteš (SDP)
-Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata Zukan Helez (SDP)
-Ministar zdravstva Rusmir Mesihović (SDP)
-Ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić (SDP)
-Ministar kulture i sporta Samir Kaplan (SDA)
-Ministar trgovine Milorad Bahilj (NSRzB)
-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivankovic Lijanovic (NSRzB)
-Ministar okoliša i turizma Branka Djurić (SDP)
-Ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber (HSP)
-Ministar prometa i komunikacija Emir Bijedic (SDP)
-Ministar pravde Zoran Mikulic (SDP)
Mozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?
nosara

#4465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

srklet wrote:Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...

-Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata Zukan Helez (SDP)
-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivankovic Lijanovic (NSRzB)
Mozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?
:lol:

Isti post na SAMO dvije teme... Mozes ti i vise...
srklet

#4466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by srklet »

nosara wrote:
srklet wrote:Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...

Isti post na SAMO dvije teme... Mozes ti i vise...
Sta je gore - isti post na dvije teme, ili isti post 3 x na istoj temi ?

Sad si ti na redu!
tulio

#4467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Katastrofa. Očekivati je još 4 godine, ili ako bude sreće još samo godinu, nerada i nesposobnosti, povećanja poreza i novih zaduživanja. Fuj!

- Nikšić: Bezidejni birokrat bez ikakvog radnog iskustva.
- Radivojević: Čovjek za sve pozicije, nešto kao Božo Ljubić. Rezultate dosadašnjeg rada ovog ministra vidimo.
- Krajina: Financije date čovjeku koji je bankrotirao zapadnohercegovački kanton.
- Kurteš: Alkoholičar i bahati murjak.
- Lijanović: Uništio sa Krajinom i Jurišićem jedan kanton primajući ogromne poticije za obiteljski biznis, potkupljivao ljude sa 100 KM da glasuju, vođeni postupci protiv njega zajedno sa Čovićem zbog carinskih i poreznih prevara. Radnike plaća u bonovima, zagađuje okoliš lešinama koje baca na otvoreno u Širokom Brijegu.
- Mašić: Glas partije, loš TV voditelj bez ikakvog iskustva u obrazovanju i znanosti. Partijski vojnik, poltron.
- Čamber: Doveo prosvjetu kantona na niske grane, koliko znam podignuta krivična prijava protiv dotičnog zbog zlouporabe ovlasti i položaja.

Ma neću dalje. :x
Last edited by tulio on 20/03/2011 10:18, edited 3 times in total.
madner

#4468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Nego majorizirani, kako se osjecas? :D
Prpa.ba

#4469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Nego majorizirani, kako se osjecas? :D
Podsjetimo ove majorizirane da je alternativa zlim Lijanovicima i HSP-u, andjeoski HDZ koji u svojoj "kasici-prasici" ima stotine hiljada (za majorizirane: tisuca) eura za potkupljivanje zastupnika u kantonalnim skupstinama. :)
tulio

#4470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Prpa.ba wrote:
madner wrote:Nego majorizirani, kako se osjecas? :D
Podsjetimo ove majorizirane da je alternativa zlim Lijanovicima i HSP-u, andjeoski HDZ koji u svojoj "kasici-prasici" ima stotine hiljada (za majorizirane: tisuca) eura za potkupljivanje zastupnika u kantonalnim skupstinama. :)
HSP vam uopće nije potreban. Valjda je SDP imao sposobnije ljude, Hrvate, staviti na ove pozicije. O Lijanovićima ne treba trošiti riječi, i sami znate tko su i što su oni, ali eto došlo vrijeme i da se njih brani. Strašno. I pored hrvatskih pozicija, za kojih kažete da nema alternative (a ima barem za pola njih) jadno je i na bošnjačkim i srpskim pozicijama. Mašić ministar znanosti i obrazovanja, Desnica energetike, onaj malac kulture, lolčina. :lol:
Prpa.ba

#4471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

tulio wrote:HSP vam uopće nije potreban. Valjda je SDP imao sposobnije ljude, Hrvate, staviti na ove pozicije. O Lijanovićima ne treba trošiti riječi, i sami znate tko su i što su oni, ali eto došlo vrijeme i da se njih brani. Strašno. I pored hrvatskih pozicija, za kojih kažete da nema alternative (a ima barem za pola njih) jadno je i na bošnjačkim i srpskim pozicijama. Mašić ministar znanosti i obrazovanja, Desnica energetike, onaj malac kulture, lolčina. :lol:

Ma vidi, ova vlada je losa kao i sve ostale i nece postici puno toga. To se podrazumijeva po defaultu za svaku Vladu u ovoj drzavi, ovi ce samo nesto manje pokrasti (jer nemaju vise sta pljackati). Ono sto je meni bitno je da se uspije u nametanju nase volje srbohrvatskoj manjini u FBiH. Jednom kad probijemo led, dalje ce ici lakse. :thumbup: :D
tulio

#4472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tulio »

Prpa.ba wrote:Ma vidi, ova vlada je losa kao i sve ostale i nece postici puno toga. To se podrazumijeva po defaultu za svaku Vladu u ovoj drzavi, ovi ce samo nesto manje pokrasti (jer nemaju vise sta pljackati). Ono sto je meni bitno je da se uspije u nametanju nase volje srbohrvatskoj manjini u FBiH. Jednom kad probijemo led, dalje ce ici lakse. :thumbup: :D
SDA ministri će manje krasti nego prije, a ostali isti? Lijanovići i HSP-ovci će manje krasti, a opljačkali čitav jedan katon? Daj bolan ne lupaj. Ova vlada nema šanse vladati dulje od godinu dana, ako je uopće uspiju legalizirati. Meni se čini da je vama u SDP-u važnije gonjati neki inat, pa makar država potpuno bankrotirala.
Prpa.ba

#4473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

tulio wrote:SDA ministri će manje krasti nego prije, a ostali isti? Lijanovići i HSP-ovci će manje krasti, a opljačkali čitav jedan katon? Daj bolan ne lupaj. Ova vlada nema šanse vladati dulje od godinu dana, ako je uopće uspiju legalizirati.

Rekoh ti, ne moze se vise pljackati koliko se pljackalo u proslosti. Drustvena imovina je vec "odradjena", lazne penzije i invalidnine su vec podijeljene, nema vise tu puno prostora za manevar. Eventualno dici neku masnu proviziju pri prodaji zlatnih koka i to je to. Nije sto oni ne bi, vec sto nemaju cime. Za legalizaciju cemo jos vidjeti, mada mislim da bi i ovaj put HDZ-ova "kasica-prasica" mogla biti presudna, tebi na srecu. :D
Gandalf

#4474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

HDZ je prošlost i pomirite se s time.
Boom71

#4475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Boom71 »

tulio wrote:

Katastrofa. Očekivati je još 4 godine, ili ako bude sreće još samo godinu, nerada i nesposobnosti, povećanja poreza i novih zaduživanja. Fuj!

- Nikšić: Bezidejni birokrat bez ikakvog radnog iskustva.
- Radivojević: Čovjek za sve pozicije, nešto kao Božo Ljubić. Rezultate dosadašnjeg rada ovog ministra vidimo.
- Krajina: Financije date čovjeku koji je bankrotirao zapadnohercegovački kanton.
- Kurteš: Alkoholičar i bahati murjak.
- Lijanović: Uništio sa Krajinom i Jurišićem jedan kanton primajući ogromne poticije za obiteljski biznis, potkupljivao ljude sa 100 KM da glasuju, vođeni postupci protiv njega zajedno sa Čovićem zbog carinskih i poreznih prevara. Radnike plaća u bonovima, zagađuje okoliš lešinama koje baca na otvoreno u Širokom Brijegu.
- Mašić: Glas partije, loš TV voditelj bez ikakvog iskustva u obrazovanju i znanosti. Partijski vojnik, poltron.
- Čamber: Doveo prosvjetu kantona na niske grane, koliko znam podignuta krivična prijava protiv dotičnog zbog zlouporabe ovlasti i položaja.

Ma neću dalje. :x
Hajde da se vise ne foliramo.

Svi ovi pobrojani su mozda i nesposobnjkaovici,ali samo mozda jer se jos nisu "pokazali" i dokazali na konkretnim stvarima.
Jedini dokaz koji su pokazali je spremnost da ocuvaju drzavu i pokusaju od nje napraviti zdravo i multietnicko drustvo.Za sada dovoljno.
Koliko su strucni i hoce li napraviti neke uspjehe pokazace vrijeme.

Ovi drugi,na HDZoeve mislim,su isli iskljucivo na sahranjivanja svega sto ima prefix MULTI,a nakon toga se Zna!
A sto se tice SDP-a i "smjesnih" koalicija situacija je jasna.Udruzili sve snage i varijante da sprijece grobare BiH kao normalne i zajednicke drzave svih koji u njoj zive.
Locked