de ba odvadi malo... optimista...madner wrote:Sta Covic uradi za PR Zlaje to je cudo. Mislim da SDP ide na 500 000 glasova glat
450
de ba odvadi malo... optimista...madner wrote:Sta Covic uradi za PR Zlaje to je cudo. Mislim da SDP ide na 500 000 glasova glat
Da pitas Rajka Vasica i Lea Plockinica i oni bi ti posteno,isto u bobu rekli ko' i Senad!!!Komrad wrote:Senad hadzifejzovic kaze da se drzava tako ne pravi ... pa ti vidiconvict wrote:Ko me tjer'o da procitam pred spavanje da HDZ nece u vlast na drzavnom nivou. Necu moci zaspati sad od sekiracije, hoce li propasti BiH ako HDZ ne bude htio na vlast?
Ne znam zasto ti je strah preuranjen... 31 marta se ukida BiHprljavi Hare wrote:Da pitas Rajka Vasica i Lea Plockinica i oni bi ti posteno,isto u bobu rekli ko' i Senad!!!Komrad wrote:Senad hadzifejzovic kaze da se drzava tako ne pravi ... pa ti vidiconvict wrote:Ko me tjer'o da procitam pred spavanje da HDZ nece u vlast na drzavnom nivou. Necu moci zaspati sad od sekiracije, hoce li propasti BiH ako HDZ ne bude htio na vlast?![]()
A ja nocima ne spavam od straha,od IVE MIRE JOVICA!!!
Upravo tako. Ovdje se radi o jednoj otvoreno neprijateljskoj ideologiji a ako se usprotivis, udaras na necije dostojanstvo ? Kad vidim Filandrino rezonovanje, prestaje me cuditi kakvi sve mediokriteti uspjesno prolaze nas sistem obrazovanja.Nezbilj wrote:HDZ je dobio podršku svojih glasača na platformi trećeg entiteta i koalicije sa Dodikom. Zašto bi mi trebali da poštujemo takvu izbornu volju i dostojanstvo onih koji su glasali za takvu politiku ?
500 hladno, kako se Zlaja nije sjetio da promovise vise Bosnjacki Institut i AdilaAlfons Kauders wrote:de ba odvadi malo... optimista...madner wrote:Sta Covic uradi za PR Zlaje to je cudo. Mislim da SDP ide na 500 000 glasova glat
450
Preturila je ova zemlja preko ledja i vece gadove od Senada H i Sacira F!1gorstak wrote:Upravo tako. Ovdje se radi o jednoj otvoreno neprijateljskoj ideologiji a ako se usprotivis, udaras na necije dostojanstvo ? Kad vidim Filandrino rezonovanje, prestaje me cuditi kakvi sve mediokriteti uspjesno prolaze nas sistem obrazovanja.Nezbilj wrote:HDZ je dobio podršku svojih glasača na platformi trećeg entiteta i koalicije sa Dodikom. Zašto bi mi trebali da poštujemo takvu izbornu volju i dostojanstvo onih koji su glasali za takvu politiku ?
I opet, ovdje Hadzifejzovic i Filandra ne kritikuju SDP zato sto se pokusalo izbaciti HDZ iz vlasti ..... nego zato sto se HDZ-u ponudilo samo jadna 4 mjesta od (za Hrvate) predvidjenih 5. I kada je HDZ odbio taj kompromisni prijedlog medjunarodne zajednice, kuku lele, preglasavanje, majorizacija. Gazenje dostojanstva. Koje su to samo nule od ljudi.
jooooj fakat, treba sad organizovat sjednicu vlade u bosnjackom...madner wrote:500 hladno, kako se Zlaja nije sjetio da promovise vise Bosnjacki Institut i AdilaAlfons Kauders wrote:de ba odvadi malo... optimista...madner wrote:Sta Covic uradi za PR Zlaje to je cudo. Mislim da SDP ide na 500 000 glasova glat
450
@"Nezbilj", tvoja reakcija me inicirala da temeljitije razmotrim moj tekst (koji citiraš) i "naknadna pamet" mi sugeriše pomisao da sam "nasjeo" tvojoj iskrivljenoj inerpretaciji riječi Š. Filandre (pogledati cijeli intervju u Avazu: http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/interv ... -geto.html)Nezbilj wrote:Bošnjačka ideologija koju propagiraju džamijski inelektualci tipa Filandre je propast za Bošnjake. Bošnjačka ideologija je impotentna i retrogradna jer pretstavlja isključivo bosanske muslimane i to one koji u tom muslimanstvu pronalaze svoj identitet potiskujući pri tome građansko, sekularno, mješano i drugačije. Ta i takva bošnjačka ideologija štiti i njeguje ustašku i četničku tradiciju, jer upravo kao što i sam naglašavaš ne dovodi u pitanje dostojanstvo separatista, nacionalista, fašista i svih drugih govana koja su se nakotila po ovoj zemlji. Zbog te imbecilne politike, da se svačija pika i poštuje pa i najgoreg četnika i ustaše doveli smo se u situaciju da danas treba da razmišljamo hoće li ova naša domovina uopšte opstati. Suština bošnjače tolerancije je upravo u tome da treba tolerisati sve kako nam niko ne bi mogao prigovoriti zbog tolikih džamija, vehabija, ilahija, džuma, selamanja i svih ostalih sranja koje nam je donijela bošnjačko-muslimanska emancipacija. Upravo zbog toga vrhovni bošnjački ideolozi sada brane zapadnohercegovačke fašiste, separatiste i kriminalce. HDZ je dobio podršku svojih glasača na platformi trećeg entiteta i koalicije sa Dodikom. Zašto bi mi trebali da poštujemo takvu izbornu volju i dostojanstvo onih koji su glasali za takvu politiku? Ako je to ikako moguće takve političare i njihove glasače treba smjestiti u opoziciju kada već demokratija ne dozvoljava da ih smjestimo u zatvore. Ustav i zakoni ove zemlje su napravljeni tako da daju maksimalnu zastupljenost i prava konstitutivnim narodima i njihovim partijama prema tome ako je moguće u takvom pravnom sistemu istjerati iz vlasti štetočine poput HDZ-a onda je to nešto što svako ko misil dobro ovoj zemlji trebao podržati. Trule kompromise nacionalista, klerikalista, separatista i kriminalaca gledamo već 20 godina i šta je to dobroga donijelo i jednom narodu? Prema tome serem se na dostojanstvo svih onih koji su glasali za 2 škole pod jednim krovom, za nacionalnu segregaciju, konsocijaciju i treći entitet. A naročito se poserem na priču Šaćira Filandre i njegovih mentora iz SBB-a.
"..., a ako se stvari ne budu mogle rješavati na državnom nivou, onda nema izlaza osim novih izbora." sugeriše sljedeće razmišljanje:zemomak wrote:Čović: "Sa SDA i SDP nećemo koalirati na državnom nivou"
Čović je naveo da neće koalirati sa ovim strankama na državnom nivou jer nema smisla razgovarati sa njima nakon svega, a ako se stvari ne budu mogle riješiti na državnom nivou, onda nema izlaza osim novih izbora.
"Ova dešavanja ne shvatam kao majorizaciju Hrvata od strane Bošnjaka već politiku SDP-a i njegovog predsjednika Zlatka Lagumdžije, koga ne doživljavam kao predsjednika stranke, nego Bošnjačkog instituta", zaključio je Čović.

Mozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?-Premijer Nermin Nikšić (SDP)
-Zamjenik Premijera i Ministar prostornog uredjenja Desnica Radivojević (SDA)
-Zamjenik Premijera i Ministar finansija Ante Krajina (HSP)
-Ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj (SDA)
-Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović (SDA)
-Ministar razvoja, poduzetnistva i obrta Sanjin Halimović (SDA)
-Ministar unutrasnjih poslova Predrag Kurteš (SDP)
-Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata Zukan Helez (SDP)
-Ministar zdravstva Rusmir Mesihović (SDP)
-Ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić (SDP)
-Ministar kulture i sporta Samir Kaplan (SDA)
-Ministar trgovine Milorad Bahilj (NSRzB)
-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivankovic Lijanovic (NSRzB)
-Ministar okoliša i turizma Branka Djurić (SDP)
-Ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber (HSP)
-Ministar prometa i komunikacija Emir Bijedic (SDP)
-Ministar pravde Zoran Mikulic (SDP)
srklet wrote:Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...
OVO VAM JE SASTAV VLADE FBiHMozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?-Premijer Nermin Nikšić (SDP)
-Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata Zukan Helez (SDP)
-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivankovic Lijanovic (NSRzB)
Sta je gore - isti post na dvije teme, ili isti post 3 x na istoj temi ?nosara wrote:srklet wrote:Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...
OVO VAM JE SASTAV VLADE FBiHMozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?-Premijer Nermin Nikšić (SDP)
-Ministar pravde Zoran Mikulic (SDP)![]()
Isti post na SAMO dvije teme... Mozes ti i vise...
Katastrofa. Očekivati je još 4 godine, ili ako bude sreće još samo godinu, nerada i nesposobnosti, povećanja poreza i novih zaduživanja. Fuj!srklet wrote:Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...
Podsjetimo ove majorizirane da je alternativa zlim Lijanovicima i HSP-u, andjeoski HDZ koji u svojoj "kasici-prasici" ima stotine hiljada (za majorizirane: tisuca) eura za potkupljivanje zastupnika u kantonalnim skupstinama.madner wrote:Nego majorizirani, kako se osjecas?
HSP vam uopće nije potreban. Valjda je SDP imao sposobnije ljude, Hrvate, staviti na ove pozicije. O Lijanovićima ne treba trošiti riječi, i sami znate tko su i što su oni, ali eto došlo vrijeme i da se njih brani. Strašno. I pored hrvatskih pozicija, za kojih kažete da nema alternative (a ima barem za pola njih) jadno je i na bošnjačkim i srpskim pozicijama. Mašić ministar znanosti i obrazovanja, Desnica energetike, onaj malac kulture, lolčina.Prpa.ba wrote:Podsjetimo ove majorizirane da je alternativa zlim Lijanovicima i HSP-u, andjeoski HDZ koji u svojoj "kasici-prasici" ima stotine hiljada (za majorizirane: tisuca) eura za potkupljivanje zastupnika u kantonalnim skupstinama.madner wrote:Nego majorizirani, kako se osjecas?
tulio wrote:HSP vam uopće nije potreban. Valjda je SDP imao sposobnije ljude, Hrvate, staviti na ove pozicije. O Lijanovićima ne treba trošiti riječi, i sami znate tko su i što su oni, ali eto došlo vrijeme i da se njih brani. Strašno. I pored hrvatskih pozicija, za kojih kažete da nema alternative (a ima barem za pola njih) jadno je i na bošnjačkim i srpskim pozicijama. Mašić ministar znanosti i obrazovanja, Desnica energetike, onaj malac kulture, lolčina.
SDA ministri će manje krasti nego prije, a ostali isti? Lijanovići i HSP-ovci će manje krasti, a opljačkali čitav jedan katon? Daj bolan ne lupaj. Ova vlada nema šanse vladati dulje od godinu dana, ako je uopće uspiju legalizirati. Meni se čini da je vama u SDP-u važnije gonjati neki inat, pa makar država potpuno bankrotirala.Prpa.ba wrote:Ma vidi, ova vlada je losa kao i sve ostale i nece postici puno toga. To se podrazumijeva po defaultu za svaku Vladu u ovoj drzavi, ovi ce samo nesto manje pokrasti (jer nemaju vise sta pljackati). Ono sto je meni bitno je da se uspije u nametanju nase volje srbohrvatskoj manjini u FBiH. Jednom kad probijemo led, dalje ce ici lakse.![]()
tulio wrote:SDA ministri će manje krasti nego prije, a ostali isti? Lijanovići i HSP-ovci će manje krasti, a opljačkali čitav jedan katon? Daj bolan ne lupaj. Ova vlada nema šanse vladati dulje od godinu dana, ako je uopće uspiju legalizirati.
Hajde da se vise ne foliramo.tulio wrote:
Katastrofa. Očekivati je još 4 godine, ili ako bude sreće još samo godinu, nerada i nesposobnosti, povećanja poreza i novih zaduživanja. Fuj!
- Nikšić: Bezidejni birokrat bez ikakvog radnog iskustva.
- Radivojević: Čovjek za sve pozicije, nešto kao Božo Ljubić. Rezultate dosadašnjeg rada ovog ministra vidimo.
- Krajina: Financije date čovjeku koji je bankrotirao zapadnohercegovački kanton.
- Kurteš: Alkoholičar i bahati murjak.
- Lijanović: Uništio sa Krajinom i Jurišićem jedan kanton primajući ogromne poticije za obiteljski biznis, potkupljivao ljude sa 100 KM da glasuju, vođeni postupci protiv njega zajedno sa Čovićem zbog carinskih i poreznih prevara. Radnike plaća u bonovima, zagađuje okoliš lešinama koje baca na otvoreno u Širokom Brijegu.
- Mašić: Glas partije, loš TV voditelj bez ikakvog iskustva u obrazovanju i znanosti. Partijski vojnik, poltron.
- Čamber: Doveo prosvjetu kantona na niske grane, koliko znam podignuta krivična prijava protiv dotičnog zbog zlouporabe ovlasti i položaja.
Ma neću dalje.