Ma dobar market u Marrakesh...kao sto ti rece onaj sa zmijama zove ajd dodji..neka.fala al se moze.covjek nasmijat sta se sve.prodaje...meni je najbolje bilo kad sam vidio kako djed prodaje.zubala...I ovaj jedan dolazi.da probaimmuno wrote: ↑22/03/2022 16:42Mene je Marokko malo razocaro ustvari ljudi su uzas, nigdje se nisam tako nesigurna osjecala kao u Maroku. Na Jamaal El Fna trgu u Mrakeschu neznas gdje da gledas dole zbog zmija, gore da ti nestavi majmuna na ramedetroit-mercy wrote: ↑22/03/2022 12:39
Ja sam bio u Maroku i mogu ti reci da sam ostao iznenadjen sta sve imaju, Oman, nekako nisam nikada razmisaljao o toj destinacili, znaci vrijedi posjetiti?ziva se isprepadala
al zato tu u predvecerje mozes super jesti za male pare.
Meni 2 najdraze I najljepse destinacije su Muscat I Lisabon. Muscat stvarno vrijedi vidjeti jos ako imas vremena malo dublje u unutrasnjost, izlet do Nizwe . Imaju svoju vodu I jako du ponosni na to, nijedan zgrada nesmije biti visocija od 6 spratova nezele da budu kopija Dubai, gdje god ides sve mirise od miris a iz "lampi" ma jednostavno carobno
. Vrlo su otvoreni prema drugim ljudima, religijama I najnormalnije je vidjeti crkvu, templ, sinagogu... Otidji vidi neces se pokajat sigurno
![]()
Fino je bilo otic.prema atlas planini...stali smo bili u zadrugu gdje udovice prave one poznate sapune.. cak su I.mene natjerale da okrecem onaj tocak kameni.. .rekoh selam alejkum ...zakikotale se kao da su curice od 16 godina
Oman mi je na listi definitivno...cim stignem odoh tamo