Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#4451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Lincoln-Burrows wrote:
BAK-eV wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Jel to neka stranica zajedničkih institucija ili neka onako privatna ?
http://vitez.ba/ukinut-bosanski-jezik-n ... ine-vitez/
Aaaa, treba to vratiti a načelnik im se zove Bošnjak.
Što ti je spinovanje...odem na stanicu kada tamo nema opcije za nikakav jezik a ne samo za bosanski i prijatno se iznenadih....čestitka za 1.Mart. :thumbup: :bih:
Čestitka povodom Dana nezavisnosti/neovisnosti
Svim građankama/građanima općine Vitez, sretan Dan nezavisnosti/neovisnosti BiH žele Općinski načelnik Tomislav Bošnjak-Matić i predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro.
zenit dozic

#4452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zenit dozic »

BAK-eV wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Jel to neka stranica zajedničkih institucija ili neka onako privatna ?
http://vitez.ba/ukinut-bosanski-jezik-n ... ine-vitez/
Juzni srbi su se uskurcili :zzzz:
Pad ce biti bolan :zjev:
pemanapemani

#4453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Lincoln-Burrows wrote:
pemanapemani wrote: Mozda vecina Hrvata podrzava treci entitet na nivou citave BiH, a ne samo na teritoriji FBiH.

To dokazuju i rezultati izbora.
Racunica je jasna - cca. 45% BiH Hrvata ne glasa na izborima. HDZ na podrucjima gdje su Hrvati u manjini ima sve slabiju podrsku. Recimo, od 13 hiljada Hrvata u Sarajevu HDZ nije u stanju dobiti 1000 glasova za skupstinu kantona ili 500 -700 za opcinska vijeca.
Odaziv na izbore onih koji su protjerani, nikakav.

S druge strane, HDZ vergla pricu o plebiscitarnoj podrsci hrvatskog puka.

Istina, ima fratara koji drugacije misle i propagiraju ideju treceg entiteta, samo ima i onih, cak i petrovaca i isusovaca, koji podrzavaju normalnu drzavu BiH, decentraliziranu i administrativno podijeljenu na opcine i geografske regije.
Pa kad sam ja rekao da nema fratara kao ovaj Jeleč, ima ih kao što ima i onaj Dževad kako li se preziva,
a nije da ne postoje, samo što nisu mainstream što se kaže.
Ivan Sarcevic, Franjo Topic, Drago Bojic, Marko Orsolic, Ivan Sarcevic, Mile Babic, Ivo Markovic, Joso Orsolic, Mirko Majdandzic, Franjo Topic, Franjo Komarica...

Sve njih poredis sa Dzevadom Galijasevicem? Jebi ga, bas hinjski bezobrazno. Mislio sam da si ozbiljniji sugovornik.
Mirza007

#4454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Imperatore wrote:Fra Petar Jeleč se briga za Hrvate Posavine ali valjda su mu nebitni ovi srednje Bosne? Zna li Petar za Bugojno i što je bilo u Bugojnu? On bi volio da zemlju Hrvata nasele Arapi? On ne vidi kako SDA želi vlast u Stocu da naseli Arape?
Hrvati nisu željeli ništa, Bošnjaci su sami birali Komšića da sjebu Hrvate namjerno a jedino hrvatsko što je taj imao u sebi je hrvatski geler!

Gospodin Jeleč valjda misli da mi trebamo dopustiti stvaranje dzamarhije ovdje? Ne volim ni ja situaciju u Republici Srpskoj, svi znamo na šta nas asocira ta tvorevina ali ovdje se radi o biološkom opstanku..neka gospodin Jeleč ode u Zenicu i neka vidi kako tretiraju Hrvate tamo
Halo moderacija, je li ovo slucaj za vas, sudstvo ili hitnu?
spreca

#4455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
pemanapemani wrote: Mozda vecina Hrvata podrzava treci entitet na nivou citave BiH, a ne samo na teritoriji FBiH.

To dokazuju i rezultati izbora.
Racunica je jasna - cca. 45% BiH Hrvata ne glasa na izborima. HDZ na podrucjima gdje su Hrvati u manjini ima sve slabiju podrsku. Recimo, od 13 hiljada Hrvata u Sarajevu HDZ nije u stanju dobiti 1000 glasova za skupstinu kantona ili 500 -700 za opcinska vijeca.
Odaziv na izbore onih koji su protjerani, nikakav.

S druge strane, HDZ vergla pricu o plebiscitarnoj podrsci hrvatskog puka.

Istina, ima fratara koji drugacije misle i propagiraju ideju treceg entiteta, samo ima i onih, cak i petrovaca i isusovaca, koji podrzavaju normalnu drzavu BiH, decentraliziranu i administrativno podijeljenu na opcine i geografske regije.
Pa kad sam ja rekao da nema fratara kao ovaj Jeleč, ima ih kao što ima i onaj Dževad kako li se preziva,
a nije da ne postoje, samo što nisu mainstream što se kaže.
Ja bi se sramio usporedbe Fra Jeleca i Dzevada Galijasevica.......Galijasecic je cesce na RTRSu od Bosica ili Borenovica itd....Fra Jelec je cinimi se prije 2godine bio na FACE TV i evo sada na klixu na kome ti isto svaki dan ostavis po desetak postova pa te niko zbog toga ne kritikuje....i nije samo Jelec protiv treceg......i Biskup Komarica je protiv i Kardinal puljic je protiv...ima i onaj iz Kraljeve Sutjeske je protiv i ima ih jos......jedino Peric je za treci ....jel to njegov glas jaci od ostalih ...znaci i njih treba svrstati u grupu sa Dzevadom Galijasevicem....ja bi se stidio svoje izjave
Hafis

#4456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Hamolj wrote:
Hafis wrote: Daj očiju ti, gdje iskopa ovaj podatak da FBiH predstavlja regiju koja bilježi najveći ekonomski razvoj na prostoru bivše Jugoslavije. Pa ja mislim da to ne smije odvaliti najhrabriji delegat na glavnoj sjednici glavnog odbora SDA ili u predizbornoj kampanji. Mislim, što je puno, puno je :)
Jesi li nesposoban kada je u pitanju proces pronalaska podataka ? Imaš fzs, ljudi svaki mjesec izbacuju podatke. Sve lijepo možeš pratiti počevši od povećanja broja zaposlenih, industrijske proizvodnje, GDP-a i svega ostalog. Nemoj biti klasični ograničeni ADZ-ovac kojem Čović kaže govna su jestiva, a on se zaleti kao da nikad ništa nije jeo.
Nemam prečeg posla.
Znam ja i da trava na Zelengori raste, ali opet nisam siguran da najbrže raste u odnosu na ostale planine.
Pusti mi šuplje ''Sve lijepo možeš pratiti počevši od povećanja broja zaposlenih, industrijske proizvodnje, GDP-a i svega ostalog...'' ako se ne uradi komparacija s nečim.
Ja samo znam da smo na svim listama u vrhu...pod tim mislim od lošeg standarda, loših putova, nezaposlenosti,korupcije pa do iseljavanja.

Nego hajdemo na temu.Ovdje je jedini lijek nekako proturiti Lijanovića, ili možda opet Komšića ako politički preživi još godinu dana. Iskreno, ne vidim neke druge smislene taktike.
Imperatore

#4457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Imperatore »

Mirza007 wrote:
Imperatore wrote:Fra Petar Jeleč se briga za Hrvate Posavine ali valjda su mu nebitni ovi srednje Bosne? Zna li Petar za Bugojno i što je bilo u Bugojnu? On bi volio da zemlju Hrvata nasele Arapi? On ne vidi kako SDA želi vlast u Stocu da naseli Arape?
Hrvati nisu željeli ništa, Bošnjaci su sami birali Komšića da sjebu Hrvate namjerno a jedino hrvatsko što je taj imao u sebi je hrvatski geler!

Gospodin Jeleč valjda misli da mi trebamo dopustiti stvaranje dzamarhije ovdje? Ne volim ni ja situaciju u Republici Srpskoj, svi znamo na šta nas asocira ta tvorevina ali ovdje se radi o biološkom opstanku..neka gospodin Jeleč ode u Zenicu i neka vidi kako tretiraju Hrvate tamo
SDA u Bugojnu među Hrvatima naseljava Arape, ti ovdje pozivaš na biološki nestanak Hrvata a smeta ti to gore?
Komšić je sramota, naseljavanje Arapa je problem! Šta ti točno smeta?
Hafis

#4458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pemanapemani wrote:
Ivan Sarcevic, Franjo Topic, Drago Bojic, Marko Orsolic, Ivan Sarcevic, Mile Babic, Ivo Markovic, Joso Orsolic, Mirko Majdandzic, Franjo Topic, Franjo Komarica...
Šta je ovo...sat katoličkog vjeronauka :lol:
Lincoln-Burrows

#4459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

pemanapemani wrote:

Sve njih poredis sa Dzevadom Galijasevicem? Jebi ga, bas hinjski bezobrazno. Mislio sam da si ozbiljniji sugovornik.
Sve njih da ja poredim o čemu pričaš, ni ne znam sve koje si naveo,
i što spominješ samo te, mogu i ja probrat imena kod Bošnjaka i reć, e ovi su pravi.
Samo to neću napraviti jer bi to bilo neozbiljno.
Mirza007

#4460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Imperatore wrote:
Mirza007 wrote:

SDA u Bugojnu među Hrvatima naseljava Arape, ti ovdje pozivaš na biološki nestanak Hrvata a smeta ti to gore?
Komšić je sramota, naseljavanje Arapa je problem! Šta ti točno smeta?
Smeta mi sto lazes da je pozivam na bioloski nestanak Hrvata i sto ne mozes niti jedan argument za svoju tvrdjnju navesti (recimo po evidenciji MUP Bugojno je u 2016 zabiljezeno xy slucajeva trajnog preseljenja drzavljanja (onda nabrojih arapske zemlje iz kojih dolaze) u opcinu Bugojno. Pa navedes po kojem su temelju stekli pravo trajnog nastanjivanja u BiH.
Pa onda navedes sta se konkretno Hrvatima radi u Zenici radi (da mozda ne sunete nemuslimansku djecu po bibliotekama sto napisa onaj pederko-novinar sto netragom nestated sa foruma) itd.
Sreca tvoja pa ocigledno imas dijagnozu patoloskog lazova pa ti covjek ne moze previse ni zamjeriti.
Lincoln-Burrows

#4461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

spreca wrote: Ja bi se sramio usporedbe Fra Jeleca i Dzevada Galijasevica.......Galijasecic je cesce na RTRSu od Bosica ili Borenovica itd....Fra Jelec je cinimi se prije 2godine bio na FACE TV i evo sada na klixu na kome ti isto svaki dan ostavis po desetak postova pa te niko zbog toga ne kritikuje....i nije samo Jelec protiv treceg......i Biskup Komarica je protiv i Kardinal puljic je protiv...ima i onaj iz Kraljeve Sutjeske je protiv i ima ih jos......jedino Peric je za treci ....jel to njegov glas jaci od ostalih ...znaci i njih treba svrstati u grupu sa Dzevadom Galijasevicem....ja bi se stidio svoje izjave
Crvenim se od srama.
Jel to po tvojoj računici 4 protiv 1 za?
Onda bi se reklo da je stvar jasna.
spreca

#4462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
spreca wrote: Ja bi se sramio usporedbe Fra Jeleca i Dzevada Galijasevica.......Galijasecic je cesce na RTRSu od Bosica ili Borenovica itd....Fra Jelec je cinimi se prije 2godine bio na FACE TV i evo sada na klixu na kome ti isto svaki dan ostavis po desetak postova pa te niko zbog toga ne kritikuje....i nije samo Jelec protiv treceg......i Biskup Komarica je protiv i Kardinal puljic je protiv...ima i onaj iz Kraljeve Sutjeske je protiv i ima ih jos......jedino Peric je za treci ....jel to njegov glas jaci od ostalih ...znaci i njih treba svrstati u grupu sa Dzevadom Galijasevicem....ja bi se stidio svoje izjave

Crvenim se od srama.

Jel to po tvojoj računici 4 protiv 1 za?
Onda bi se reklo da je stvar jasna.
Ima vremena ...crvenices se...zato uzalud vam trud sviraci...nikad necete dobiti to sto HDZ trazi
prog321

#4463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

da sve i jedan fratar traži entitet opet bi dobili cundaru.
i kad bi svi bili za HDZ opet ne može 20% odlučivati za 80%.
a nisu svi za HDZ.
znaci , gubite vrijeme sa Hafizom i njegovim transvestit ljubavnikom Kolindi :-D
Lincoln-Burrows

#4464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

prog321 wrote:da sve i jedan fratar traži entitet opet bi dobili cundaru.
a nisu svi za HDZ.
znaci , gubite vrijeme sa Hafizom i njegovim transvestit ljubavnikom Kolindi :-D
Ti bar kažeš što misliš a i ovi ostali to misle (čast izuzecima) samo
tobože brinu za Hrvate i to najviše tamo gdje ih nema.
Mirza007

#4465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

a nisu svi za HDZ.
Zaboravio si pacijenta pompeznog nick-a.
prog321

#4466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

kakva ba briga za Hrvate?
niko se ne brine za Bosnjake.
HDZ je postao produzena ruka velikosrpskog projekta i tako vas treba tretirati.
Škobo Habu

#4467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

BAK-eV wrote: Šta su to Srbi za Mostar predložili, ako možeš pojasniti ukratko?
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mo ... BiH/365988
Hafis

#4468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Pomalo napredujemo.ht
Prvo je bila ''briga'' za Posavinom i njenim raseljenim Hrvatima (inače, kada čovjek sluša rekao bi da su u Posavini u 100% - tnoj većini živjeli isključivo Hrvati i po koji kineski trgovac mješovite robe).
Sada imamo nazor strućnjake iz poznavanja Svetog Pisma, komparativne religije, župskog rada Trebinjsko-mrkanske biskupije s posebnim osvrtom na ulogu Crkve u Hrvata i svih mogućih implikacija na suvremeni ekumenizam u globalnom okružju.

Ako nekome ovdje zatreba kum za krštenje, tu sam. Imam sve potrebne crkvene čage, a i vodim ga na ručak poslije obreda :)
512MB

#4469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Eno ona dvojica prava Hrvata u Rajvosa prave koncerAt... sta je ovo hem papa hem oliver zaobilaze stoni :? :lol:
Kolinda

#4470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

512MB wrote:Eno ona dvojica prava Hrvata u Rajvosa prave koncerAt... sta je ovo hem papa hem oliver zaobilaze stoni :? :lol:
Minimalno magistrirati na tebi dok bi čovjek opisao stanje svijesti....
Kolinda

#4471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Lincoln-Burrows wrote:
a nisu svi za HDZ.
Ti bar kažeš što misliš a i ovi ostali to misle (čast izuzecima) samo
tobože brinu za Hrvate i to najviše tamo gdje ih nema.
Nažalost kad ih malo cimneš svi na kraju dođu na isto ,oteti,zatrti ,izumrijeti,nestati....
Kolinda

#4472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

zenit dozic wrote:Sta je ovo najezda skripara sa kamenarskog foruma :run:
Zasto ne idete na banja luka forum, oni su vam raja sta cete sa zlim islamistima :skoljka:
Vidi straha čim se pojavi više od 10% drugačijih ,neće vas momci ne bojte se sve će biti ok...
prog321

#4473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

mis iz HDZa govori o otimanju i zatiranju a čitava politicka ujdurma mu se zasniva na etnoreligioznim granicama i obilježjima ?

kad se kaže da su mali, glasni i nebitni onda se prekrize i nastave dalje kenjat o ugroženosti. :-)
Mirza007

#4474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Kolinda wrote:
Zasto ne idete na banja luka forum, oni su vam raja sta cete sa zlim islamistima :skoljka:
Vidi straha čim se pojavi više od 10% drugačijih ,neće vas momci ne bojte se sve će biti ok...
Predsjednice, matematicarko prosvijetli neupuceni puk u tajnu izracuna ovog "vise od 10% drugacijih".
ultima_palabra

#4475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Kolinda wrote:
Vama se tih 10% ne bi moglo desiti, ti drugaciji bi zavrsili u Dretelju i Heliodromu...
Post Reply