ZOBS

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#4451 Re: ZOBS

Post by Travnički Noćni Šetač »

Imao sam i ja tu foru sa onim malim kompresorom i Contitentalovom pjenom.... sve pobacao i ubacio normalan rezervni tocak.... radi sebe sam to uradio ovo ne moze zakrpiti svako ostecenje ....
UmaX

#4452 Re: ZOBS

Post by UmaX »

Jest al onda moras imat i dizalicu.
Travnički Noćni Šetač

#4453 Re: ZOBS

Pa imam ubacio sve komplet.... nekako sam sigurniji na starinski nacin jer sam puno na terenu....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4454 Re: ZOBS

Post by bitanga_sa_otesa »

Travnički Noćni Šetač wrote: jer sam puno na terenu....
zar nisi u peMziji?
Travnički Noćni Šetač

#4455 Re: ZOBS

A ne mogu jos... petnaestak godina cirka...
al nema to veze... privatno se ja vozam....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4456 Re: ZOBS

Post by bitanga_sa_otesa »

ti tek u 30 -toj poceo raditi :shock:
Travnički Noćni Šetač

#4457 Re: ZOBS

Nije bas u tridesetoj... al bilo mi mrsko ispocetka sto jest jest... :lol:
...
a malo su mi i ukrali staza... znas kako to ide...
славянин

#4458 Re: ZOBS

Post by славянин »

Travnički Noćni Šetač wrote:Imao sam i ja tu foru sa onim malim kompresorom i Contitentalovom pjenom.... sve pobacao i ubacio normalan rezervni tocak.... radi sebe sam to uradio ovo ne moze zakrpiti svako ostecenje ....
Kod mene imaju 3 kao kapsule sa tom pjenom,elektricna pumpa i rezervni tocak nekakav na napuhavanj prije postavljanja :D - naravno i dizalica- pretpostavljam da je pjena samo u slucaju da guma malo pusta pa da se ne zafrkavas sa mijenjanjem iste - ali za veci problem rezervni tocak.
Travnički Noćni Šetač

#4459 Re: ZOBS

Za veci problem ne pomaze pjena... ne pitaj kako znam skupo kostala ta skola...
Seawolf

#4460 Re: ZOBS

Post by Seawolf »

tempuser wrote:
Seawolf wrote:
tempuser wrote:@seawolf
Sve je to ok, ali je to i dalje znak obavjestenja!
Sama definicija koji si postavio ti to kaze “... njima se obavjestavaju vozaci...”!
Je li to ne vidiš sliku? Što ne kažeš?

Doslovno piše:

1) Strelicama na kolovozu se obilježava obavezan smjer kretanja vozila - ako su ucrtani u saobraćajnoj traci koja je oivičena punom razdjelnom linijom.

Kakav znak obavještenja, šta me zezaš?
Nadji u pravilniku oblik znaka obaveze, iskljucivo okrugli osim 2 izuzetka
Čitaj šta sam napisao, a ne izmišljaj termine koje ja nisam upotrijebio.

Nisam napisao "znak obaveze", jer se pojam "znak" odnosi samo na vertikalnu signalizaciju.

Napisao sam "oznaka obaveze", jer ucrtana strelica na kolovozu, spada u "ostale oznake na kolovozu" (Pravilnik o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama, član 64. stav (1), a u tački 1), tog stava, piše da se njome obilježava obavezan smjer kretanja vozila).
drug_profi

#4461 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

UmaX wrote:Zna li ko moze li se umjesto rezervnog tocka imat nesto ovakvo?

Član 145 t.3 Pravilnika o dimenzijama itd.

(3) Rezervni toĉak ne moraju imati motorna i prikljuĉna vozila ukupne mase do 3,5 t ako vozilo posjeduje
odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje ispuhane gume (npr. sprej ili pjena u boci pod pritiskom, itd.)
tempuser

#4462 Re: ZOBS

Post by tempuser »

Seawolf wrote: Čitaj šta sam napisao, a ne izmišljaj termine koje ja nisam upotrijebio.

Nisam napisao "znak obaveze", jer se pojam "znak" odnosi samo na vertikalnu signalizaciju.

Napisao sam "oznaka obaveze", jer ucrtana strelica na kolovozu, spada u "ostale oznake na kolovozu" (Pravilnik o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama, član 64. stav (1), a u tački 1), tog stava, piše da se njome obilježava obavezan smjer kretanja vozila).
Izvinjavam se na nepaznji, ali to i dalje ne mijenja stvar...
Gdje je u Pravilniku o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama definisam pojam "oznaka obaveze" na nacin na koji je u Clanu 30. definisani Znakovi izricitih naredbi - znakovi obaveze da bi imao snagu obaveze i bio "stariji" u odnosu na vertikalni znak obavjestenja?

Osim sto se istovremeno definie i strelice kojima se obavjestavaju vozaci o namjeni kolovozne trake sto prakticno znaci da su iste vaznosti i funkcije, u clanu 64. st. 1 tc. 1 pise:

1) Strelicama na kolovozu se obilježava obavezan smjer kretanja vozila - ako su ucrtani u saobraćajnoj traci koja je oivičena punom razdjelnom linijom.

Ako znak i oznaka nisu ista stvar po ovome je funkcija strelice informativna sto znaci da imamo koliziju dva znaka iste vaznosti jer snagu obaveze o smjerovima kretanja imaju znakovi izricitih naredbi - znakovi obaveze "obavezan smjer" i "dozvoljeni smjerovi" iz cl. 30 st 8. i st 9.
Last edited by tempuser on 20/11/2018 18:34, edited 5 times in total.
UmaX

#4463 Re: ZOBS

Post by UmaX »

drug_profi wrote:

(3) Rezervni toĉak ne moraju imati motorna i prikljuĉna vozila ukupne mase do 3,5 t ako vozilo posjeduje
odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje ispuhane gume (npr. sprej ili pjena u boci pod pritiskom, itd.)
Da, neko je vec prije citirao zakon. Dakle moze, al u praksi ne zelis naprskat to govno u gumu. I ako nema kompresora, nece ti ni pomoc. Ipak, dobro je za policije (osim ako se ne prave pametni), a umjesto rezervnog tocka mogu dole nagurat sve sto inace ne zelim gledat u gepeku. :mrgreen:
Seawolf

#4464 Re: ZOBS

Post by Seawolf »

tempuser wrote:
Seawolf wrote: Čitaj šta sam napisao, a ne izmišljaj termine koje ja nisam upotrijebio.

Gdje je u Pravilniku o saobraćajnim znakovima i signalizaciji na cestama definisam pojam "oznaka obaveze" na nacin na koji je u Clanu 30. definisani Znakovi izricitih naredbi - znakovi obaveze da bi imao snagu obaveze i bio "stariji" u odnosu na vertikalni znak obavjestenja?

Osim sto se istovremeno definie i strelice kojima se obavjestavaju vozaci o namjeni kolovozne trake sto prakticno znaci da su iste vaznosti i funkcije, u clanu 64. st. 1 tc. 1 pise:

Ako znak i oznaka nisu ista stvar po ovome je funkcija strelice informativna sto znaci da imamo koliziju dva znaka iste vaznosti jer snagu obaveze o smjerovima kretanja imaju znakovi izricitih naredbi - znakovi obaveze "obavezan smjer" i "dozvoljeni smjerovi" iz cl. 30 st 8. i st 9.
Eh, da mi je samo znati kojom intelektualnom akrobatikom, moj stav da se radi o oznaci na kolovozu koja obavezuje, a koji argumentujem citirajući slijedeći tekst iz pravilnika:
Seawolf wrote:... piše da se njome obilježava obavezan smjer kretanja vozila).
ti opovrgavaš citirajući potpuno isti tekst:
tempuser wrote:Strelicama na kolovozu se obilježava obavezan smjer kretanja vozila - ako su ucrtani u saobraćajnoj traci koja je oivičena punom razdjelnom linijom.
Strelica, ucrtana kao oznaka na kolovozu, koja obilježava obavezan smjer kretanja vozila, uopšte nema samo informativnu funkciju (kako si ti, ni iz čega, zaključio) i ima veći značaj za vozača koji nailazi na nju, od saobraćajnog znaka obavještenja, iz vrlo prostog razloga, što sa aspekta obaveze poštivanja onoga što je na njima (saobraćajnim znakovima obavještenja) naznačeno, ne postoji obaveza vozača da poštuje njihov sadržaj, jer su oni namjenjeni (kao što im samo ime kaže) obavještavanju, a ništa ne zabranjuju, ne naređuju i ne obavezuju.

Uostalom, sve one koji tvrde da se bez sankcionisanja od strane policije, može skrenuti iz lijeve trake ulice Kotromanićeva, desno u ulicu Hiseta, uprkos strelici na kolovozu koja obavezuje da se vozi samo pravo, molim da to skretanje urade, kada se prilikom zadržavanja na semaforu iza njih zaustavi policijski automobil, pa da provjerimo šta će se desiti.
tempuser

#4465 Re: ZOBS

Post by tempuser »

Seawolf wrote: Eh, da mi je samo znati kojom intelektualnom akrobatikom, moj stav da se radi o oznaci na kolovozu koja obavezuje, a koji argumentujem citirajući slijedeći tekst iz pravilnika:
Logika je vrlo jednostavna, ne treba nikakva akrobatika. dovoljno je samo citati Pravilnik na koji se pozivas.
Prvo pojam tj kategorija "oznaka na kolovozu koja obavezuje" u Pravilniku ne postoji. Da postoji bila bi definisana na isti nacin na koji su definisani Znakovi izricitih naredbi - i podkategorija znakovi obaveza.
Drugo, bitno je i samo znacenje onoga sto je napisano:
Znakovi izricitih naredbi stavljaju do znanja ucesnicima saobracaja na cesti o zabranama, ogranicenjima i obavezama
Strelicama na kolovozu se obiljezava obavezan smjer kretanja vozila...
Vidis li bitnu razliku?
Fokusiras se na pogresnu stvar, davati do znanja tj naredjivati ili zabranjivati i obiljezavati nisu ista stvar.
Za davanje do znanja obaveze smjerova kretanja postoje znakovi izricitih naredbi "obavezan smjer" i "dozvoljeni smjerovi".

Koliko god mozda imalo smisla pojam "oznaka obaveze", aspekti, prosti razlozi bas kao i zakljucak da oznaka ima veci znacaj od znaka obavjestenja, je cisto tvoja konstrukcija.
Last edited by tempuser on 20/11/2018 21:07, edited 2 times in total.
vješalica

#4466 Re: ZOBS

Post by vješalica »

Seawolf wrote:
vješalica wrote:...
Vertikalni znak mora biti isto što i horizontalni dakle u suglasnosti jedan sa drugim
Npr znak zabranje preticanja i puna linija
Ili prestanak preticanja =isprekidana linija
Obično tako bude
Dakle aljkavost i bolikurčenje u obavljanju posla
Znak zabrane pretjecanja svih motornih vozila osim motocikla bez prikolice i bicikla sa motorom i isprekidana uzdužna linija iscrtana između saobraćajnih traka, nisu međusobno u suprotnosti.

Niti znak zabrane pretjecanja svih motornih vozila osim motocikla bez prikolice i bicikla sa motorom zabranjuje da se prelazi u i prolazi kroz suprotnu saobraćajnu traku, niti isprekidana uzdužna linija iscrtana između saobraćajnih traka, obavještava da je dozvoljeno pretjecanje.
ti sene smijes kretati u traci koja je rezervisana za saobraćaj za vozila iz suprotnog smjera
ima to u zakonu čak
osim tamo gdje je dozvoljeno
čak ne smiješ ni da prelazis u suprotnu traku što govori jedan član o kojem sam drvila davno ali po drugom pitanju
to su finese koje je potrebno dublje sagledati i razumjeti a ne braniti teze koje su formirane na osnovu neznanja
drug_profi

#4467 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

UmaX wrote:
drug_profi wrote:

Da, neko je vec prije citirao zakon. Dakle moze, al u praksi ne zelis naprskat to govno u gumu. I ako nema kompresora, nece ti ni pomoc. Ipak, dobro je za policije (osim ako se ne prave pametni), a umjesto rezervnog tocka mogu dole nagurat sve sto inace ne zelim gledat u gepeku. :mrgreen:
Pa vidi, ja sam nabavio set koji ide uz auta fabricki bez rezervne gume. Kompresor i boca ljepila koju mopzes povezati na kompresor. U sustini ljepilo ti ne treba. Gumu ces nabiti na saraf ili ekser i ona ce lagano ispuhati na parkingu. Napumpas i odes vulkanizeru da stavi čep.
U slucaju da je razderes po gaznom sloju nece pomoci ni ljepilo, Samo drugi tocak ili BiHAMK, medjutim ja vozim evo vec 31 godinu, samo sam jednom daaaavno razderao zid gume od trotoar koja je mozda riknula i jer je bila prestara.
Uvijek su to samo ekseri ili sarafi u gaznom sloju. Tako da ti savjetujem da nadjes fin kompresor na upaljac i vozas ga u gepeku. Ja sam na proslom autu izbacio tocak jer mi je bio plinski rezervoar na njegovom mjestu, a vozanje gume ugepeku mi bilo smetnja. Isao na more, preko svitave gario, sve prezivjele kontinentalke (za koje tvrde da su lohotne)
nemezis

#4468 Re: ZOBS

Post by nemezis »

un1ted wrote:
nemezis wrote: Kako iko moze "koji se ne pridržava ograničenja, zabrana ili obaveza/obveza izraženih pomoću postavljenih saobraćajnih/prometnih znakova" shvatiti da se odnosi na oznake. Na kolovozu kada jasno pise "saobracajni znakovi".
Saobraćajni znakovi su znakovi postavljeni na ulici koji upozoravaju učesnike u saobraćaju kako se treba sigurno ponašati, odnosno koja pravila važe na određenoj deonici javne ulice. Oni stavljaju do znanja ograničenje zabrane i obaveze koje se učesnici u saobraćaju moraju pridržavati i daju potrebna obaveštenja za sigurno i bezbedno odvijanje saobraćaja.

Postavljaju se sa desne strane puta, pored kolovoza, u smeru kretanja vozila i to tako da na jednom stubu budu najviše dva znaka.

Saobraćajni znakovi su deo saobraćajne signalizacije, koji pripadaju i sledeće kategorije:

oznake na kolovozu ili trotoaru
svetlosne oznake na putu
branici ili polubranici
privremena saobraćajna signalizacija
druge oznake na putu
Ako ovo ne razumiješ, onda je do tebe.
Ja vrlo dobro razumijem ali izgleda da ti ne razumijes. Dakle, "oznake na kolovozu" i "saobracajni znakovi" su dio grupe "saobracajna signalizacija" a kazna je propisana za nepoštivanje "saobracajnih znakova" sto sam i ja rekao dok neki tvrde da to sto je propisana kazna za nepostivanje "saobracajnih znakova" istovremeno znaci da je kaznjivo i nepoštovanje "oznaka na kolovozu" iako je jasno da su to dvije razlicite grupe koje su sastavni dio vece grupe. Je li ti sada jasno?
nemezis

#4469 Re: ZOBS

Post by nemezis »

drug_profi wrote:@nemezis
ti stvarno ne razumiješ zakon i ne čitaš
Hajdi ti pročitaj pa pojasni gdje grijesim kada kazem da postoji kazna za nepostivanje "oznaka na kolovozu". Dovoljno je samo da citiras Zakon gdje propisuje KAZNU za nepostivanne "OZNAKA NA KOLOVOZU".
drug_profi

#4470 Re: ZOBS

Post by drug_profi »

nemezis wrote:
drug_profi wrote:@nemezis
ti stvarno ne razumiješ zakon i ne čitaš
Hajdi ti pročitaj pa pojasni gdje grijesim kada kazem da postoji kazna za nepostivanje "oznaka na kolovozu". Dovoljno je samo da citiras Zakon gdje propisuje KAZNU za nepostivanne "OZNAKA NA KOLOVOZU".
jesil to ti Enese Hadžiethemćumuroviću?
nemezis

#4471 Re: ZOBS

Post by nemezis »

Travnički Noćni Šetač wrote:Samo radi napomene.... nisam ja nikad kaznjen za preticanje na punoj liniji ali jeste prijatelj pa sam u tom smislu potvrdio da imam primjer kazne....
...
Pitaj prijatelja da ti pokaze kaznu pa vidi za sta je tačno kaznjen i po kom clanu. Kažnjen je zato sto je preticao tamo gdje preticanja bilo zabranjeno saobracajnim znakom. Budi sad posten pa dodji do te informacije i napisi ovdje. Znaci, ti u stvari nisi nikada vidio kaznu ili procitao presudu gdje je neko kaznjen za nepoštivanje "oznaka na kolovozu" nego pricas onako otprilike?
nemezis

#4472 Re: ZOBS

Post by nemezis »

tempuser wrote:
nemezis wrote:
tempuser wrote:Auuu Seade Palaveic sto izvlaci zakljucke:

Primjer 1:
Clanovi 39/3 i 39/4 ZOBS-a propisuju kad vozac i koje kategorije vozila mogu koristiti traku koja nije u desnu ivicu kolovoza, ali nema propisane sankcije ako se ne pridrzavaju tog clana.

Primjer 2:
U proslom ZOBS-u je greskom bila ispustena sankcija za nepropisno parkiranje ukoliko nema znak zabrane.

Primjer 3:
U proslom ZOBS-u nije postojala sankcija za voznju dok traje zabrana upravljanja.
I sta ovime želiš reci a vezano za moju tvrdnju? Slazes se ili ne?
Da itekako moze postojati prekrsaj bez sankcije, a onih 10 kmh preko ogranicenja jesu prekrsaj koji se tolerose zbog nepreciznosti uredjedjaja za mjerenje brzine.
Kad te uhvate na 61 gdje je ogranicenje 50, da li te sankcionisu za prekoacenje od 1 ili 11 kmh? Ne moras odgovarati, pitanje je retoricko da razmislis o apsurdima koje tvrdis.
Jesi li ikada citao Zakon o prekrsajima gdje je prekrsaj definisan? Procitaj pa senopet javi. Za ostalo ocito nisi shvatio poentu a to je da napisana zabrana u Zakonu ne oznacava automatski da je to i kaznjivo nego mora biti propisana kazna za svako djelo tako da to sto u Zakonu stoji da se oznake na kolovozu moraju poštovati ne znaci automatski i da je propisana kazna za to bas kao sto kazna nije propisana za voznju do 10 preko ogranicenja iako je citajuci propise, zabranjeno.
tempuser

#4473 Re: ZOBS

Post by tempuser »

vješalica wrote: ti sene smijes kretati u traci koja je rezervisana za saobraćaj za vozila iz suprotnog smjera
ima to u zakonu čak
osim tamo gdje je dozvoljeno
čak ne smiješ ni da prelazis u suprotnu traku što govori jedan član o kojem sam drvila davno ali po drugom pitanju
to su finese koje je potrebno dublje sagledati i razumjeti a ne braniti teze koje su formirane na osnovu neznanja
Ovo je ispravan pristup...
Evo primjer pjesackog prelaza;
Obiljezeni pjesacki prelaz je dio povrsine kolovoza namjenjen za prelazenje pjesaka preko kolovoza oznacen oznakama na kolovozu i odgovarajucim saobracajnim znakom.

Oznaka na kolovozu je oznaka VI-18 tzv "zebra" koja obiljezava dio povrsine, a saobracajni znak obavijesti III-6 "obiljezeni pjesacki prelaz" obavjestava vozaca da se u neposrednoj blizini nalazi pjesacki prelaz.
Medjutim ni zebra ni znak n stvaraju obavezu vozacu da propusti pjesaka, njihova funkacija je obiljezavanje i obavjestavanje. Obaveza vozaca proistice iz Clana 111. st 3.
nemezis

#4474 Re: ZOBS

Post by nemezis »

Seawolf wrote:
tempuser wrote:

Eh, da mi je samo znati kojom intelektualnom akrobatikom, moj stav da se radi o oznaci na kolovozu koja obavezuje, a koji argumentujem citirajući slijedeći tekst iz pravilnika:
Seawolf wrote:... piše da se njome obilježava obavezan smjer kretanja vozila).
ti opovrgavaš citirajući potpuno isti tekst:
tempuser wrote:Strelicama na kolovozu se obilježava obavezan smjer kretanja vozila - ako su ucrtani u saobraćajnoj traci koja je oivičena punom razdjelnom linijom.
Strelica, ucrtana kao oznaka na kolovozu, koja obilježava obavezan smjer kretanja vozila, uopšte nema samo informativnu funkciju (kako si ti, ni iz čega, zaključio) i ima veći značaj za vozača koji nailazi na nju, od saobraćajnog znaka obavještenja, iz vrlo prostog razloga, što sa aspekta obaveze poštivanja onoga što je na njima (saobraćajnim znakovima obavještenja) naznačeno, ne postoji obaveza vozača da poštuje njihov sadržaj, jer su oni namjenjeni (kao što im samo ime kaže) obavještavanju, a ništa ne zabranjuju, ne naređuju i ne obavezuju.

Uostalom, sve one koji tvrde da se bez sankcionisanja od strane policije, može skrenuti iz lijeve trake ulice Kotromanićeva, desno u ulicu Hiseta, uprkos strelici na kolovozu koja obavezuje da se vozi samo pravo, molim da to skretanje urade, kada se prilikom zadržavanja na semaforu iza njih zaustavi policijski automobil, pa da provjerimo šta će se desiti.
Platit ce 30 KM jer krse clan 48 koji kaze sljedece:
(1) Vozač vozila koje skreće udesno dužan je obaviti skretanje krećući se krajnjom saobraćajnom/prometnom trakom koja se proteže uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika, osim ako saobraćajnim/prometnim znakom ili oznakom na kolovozu/kolniku nije drugačije određeno. (2) Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je obaviti skretanje krećući se krajnjom lijevom saobraćajnom/prometnom trakom koja se proteže uz središnju liniju/crtu i uz zamišljeni ili obilježeni luk koji spaja dvije središnje linije/crte bočnih kolovoza/kolnika, odnosno saobraćajnom/prometnom trakom koja se proteže uz lijevu ivicu/rub puta/ceste s jednosmjernim saobraćajem/prometom, saobraćajnim/prometnim znakom na putu/cesti nije drugačije određeno.
Usput, pogledaj razlicitu ulogu oznaka na kolovozu kod skretanja ulijevo i skretanja udesno.
Travnički Noćni Šetač

#4475 Re: ZOBS

nemezis wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Samo radi napomene.... nisam ja nikad kaznjen za preticanje na punoj liniji ali jeste prijatelj pa sam u tom smislu potvrdio da imam primjer kazne....
...
Pitaj prijatelja da ti pokaze kaznu pa vidi za sta je tačno kaznjen i po kom clanu. Kažnjen je zato sto je preticao tamo gdje preticanja bilo zabranjeno saobracajnim znakom. Budi sad posten pa dodji do te informacije i napisi ovdje. Znaci, ti u stvari nisi nikada vidio kaznu ili procitao presudu gdje je neko kaznjen za nepoštivanje "oznaka na kolovozu" nego pricas onako otprilike?
Neces da procitas niti zelis da shvatis bilo ciju pricu vec kreiras svoju suplju usput postavljajuci svoje nebulozne teze u formi pitanja koje treba nesto i da dokaze... ili jednostavno imas problem sa shvatanjem napisanog teksta.... procitaj ponovo sta sam napisao i protumaci dobro sta znace rijeci: " imam primjer kazne" ... jednostavno je znacenje toga.... naravno da je imam u rukama i postoji razlog za to ali neces dobiti fotografiju iste jer to nije moje a ja postujem stvari koje mi prijatelji povjere....
...
Ustvari si ti navikao si da pricas manipulativno i otprilike i da trpas drugim ljudima rijeci koje nisu rekli na taj nacin... ja nisam igrac za tebe u toj igri, i ocigledno si veci advokat nego poznavalac saobracajnih propisa mada dobar advokat ne bi gubio vrijeme na forumima.... zao mi je ali ne odusevljavas me sa poznavanjem saobracajnih propisa koje je dosta pravolinijsko i rekao bih dosta očajno i brzo si mi prestao biti zabavan.... posto slabo citas sta drugi pisu ponovicu ti da sam rekao vec u proslom postu da smatram nasu diskusiju zavrsenom...
Post Reply