Poenta na mjestu.CVIKERASH wrote:GeneralBHF wrote:Stvar je u tome sto je u Alena mama Hrvatica pa ima logike da igra za Hrvatsku kao i za Bosnu!CVIKERASH wrote:Hajrovic isto kao i Alen Halilovic-odabrao zemlju u kojoj je rodjen.Ne znam cemu silni komentari sa odlaskom mame na pazar na njegov racun a za Alena svi sutili...
Poenta : ko ih jebe i jednog i drugog ...
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- therrarrius
#4451 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
-
Eborg
#4452 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne bih da ga opravdavam no ovaj frajer onda nema skoro nikakve veze sa BiH. Po ovom on vjerovatno ima pravo igrati za Švicarsku (tu je rođen), Makedoniju (vjerovatno je jedan ili su oba roditelja tamo rođeni), Crnu Goru (vjerovatno mu je djed tamo rođen) i Bosnu i Hercegovinu (vjerovatno preko majke jer mu je otac samo živio u BiH nakratko). Možda čak i za Tursku ima pravo igrati ako mu je neko od roditelja tamo rođen.Inače, Hajrovići su porijeklom iz Bijelog polja. Njihovi su preci nakoj Drugog Svjetskog rata preko Turske stigli u makedonsko selo Dresovo kod Prilepa, gdje su Safet i Zilka živjeli do 1980. godine, a potom preselili u Sarajevo. Od 1987. godine su u Švicarskoj.
-
marschall
#4453 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
razumijemo se mi. samo malo dragacije razmisljamo.Warashii wrote:Pa jbte sta bi im trebalo?marschall wrote: Sve to stoji.
Ali ja mislim da je malo neozbiljno se samo oslonit na tu strategiju. Ako hoce hoce ako nece ne mora.
cilj je jacanje repke a nacina ima raznih. dok se repka ne dovede na taj nivo. da se stvar okrene u nasu korist tako sto bi ovi klinci preko svojih menadzera sami molili za mjesto u reprezentaciji, mi moramo dobro razmislit i rukave zavrnit.
Nemamo nekih aman za aman skola fudbala, niti nekih extra rezultata, sve do sada sto je uradjeno uradjeno je voljom onih igraca koji nastupaju za reprezentaciju i pojedinih ljudi oko naseg fudbala pa tako da ako nema volje samog igraca onda nema neke pretjerane potrebe da se zali za nekim igracima, toliko ih je vec izrazilo ljubav prema drugim reprezentacijama tako da sve ovo nije ni vrijedno spomena. Ako hoces izvoli, treba poslati neki poziv i obaviti razgovor kao sto je i uradjeno ali ako on ne zeli sta se tu moze uraditi? Da se jos na****** ?
sigurno da ima u reprezentaciji ljudi koji malo vise vrjede od drugih, ne ulazim u to.
ja na repku gledam kao na firmu, kojoj trebaju musterije.
znaci ovaj hajrovic ima neke veze s bosnom pa makar samo i preko svojih roditelja. uzimam ovog hajrovica za primjer posto je tema aktualna i da se bolje razumijemo. znaci neko moje glasno razmisljanje: uoci se talenat i mogucnost da xy moze igrat na repku. posalje se covjek malo namazan (u smislu da zna pricat i nesto prodat) i nek ih filuje i prica price koje zele cuti, nek ih kuje u zvjezde dok se taj mali ne ovjeri. tako i manedzeri rade i svi ostali.
onda se ukljuce mali dzeko, spaha i miske i oni ga malo nahvale preko telefona. zovnes ga kao gosta na okupljanje repke, das mu mjesto u lozi idt.....nacina ima dosta....pa to je na kraju krajeva djete od 18 godina kojem se citav svjet vrti oko fudbala i playstation.
- Kaćunak
#4454 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Neko je ranije rekao; reprezentacija nije isto sto i klubovi, za svoju domovinu igras srcem, igras s ponosom i uvijek se rado odazivas pozivu, igras s emocijama..U klupskom nogometu je to drugacije, to ti je posao kao i bilo koji u bilo kojoj drugoj bransi.Tu si pod ugovorom, igras za platu, igras za novac..kad ti ugovor istekne tu prestaju tvoje obaveze prema tom klubu.Profesionalno odradis svoj posao i nastavljas dalje.
Nema potrebe da Izetu BiH bude u srcu...On je nama stranac isto kao i Barneta, Šapujza ili Šaćiri.
Hvala Bogu, ima dovoljno Bosanca kojima Bosna zapravo jeste u srcu i kojima ona nije prvi prioritet nego i jedini.
Njemu njegovo, nama naše.
I za kraj, da se malo sjetimo čovjeka koji je pokazao kako se voli i kako se brani Bosna.Njega bar nije trebalo ubjeđivati u nesto kad je on uvijek znao ko je i gdje pripada.

Nema potrebe da Izetu BiH bude u srcu...On je nama stranac isto kao i Barneta, Šapujza ili Šaćiri.
Hvala Bogu, ima dovoljno Bosanca kojima Bosna zapravo jeste u srcu i kojima ona nije prvi prioritet nego i jedini.
I za kraj, da se malo sjetimo čovjeka koji je pokazao kako se voli i kako se brani Bosna.Njega bar nije trebalo ubjeđivati u nesto kad je on uvijek znao ko je i gdje pripada.

- and
#4455 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
imaju 2 vrste ljudi.LJUDI i sline.svako se smjesti tamo gdje pripadaGeneralBHF wrote: Uredu dobit ce i pare vremenom samo sto je sada mnogo gladan! Sta onda kada bude imao pare? Sta ce mu davati dodatno zadovoljstvo u zivotu? Zasto ce se boriti?
U Bosni ga niko jebavat nece. Bit ce levat koji se prodao ko' neka kurva!
Kada dodje na odmor ja cu organizovati hajku 100 ljudi koji ce pred njegovom kucom skinuti gace i pokazati guzicu.
Njegov obraz je ravan toj guzici!
- GeneralBHF
#4456 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovaj me covjek toliko puta ucinio ponosnim da bih za njega ruku u vatru stavio. Siguran sam da bi mnogi i ovo je reprezentacija.Kaćunak wrote:Neko je ranije rekao; reprezentacija nije isto sto i klubovi, za svoju domovinu igras srcem, igras s ponosom i uvijek se rado odazivas pozivu, igras s emocijama..U klupskom nogometu je to drugacije, to ti je posao kao i bilo koji u bilo kojoj drugoj bransi.Tu si pod ugovorom, igras za platu, igras za novac..kad ti ugovor istekne tu prestaju tvoje obaveze prema tom klubu.Profesionalno odradis svoj posao i nastavljas dalje.
-
vryzas
#4457 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kaćunak wrote:Neko je ranije rekao; reprezentacija nije isto sto i klubovi, za svoju domovinu igras srcem, igras s ponosom i uvijek se rado odazivas pozivu, igras s emocijama..U klupskom nogometu je to drugacije, to ti je posao kao i bilo koji u bilo kojoj drugoj bransi.Tu si pod ugovorom, igras za platu, igras za novac..kad ti ugovor istekne tu prestaju tvoje obaveze prema tom klubu.Profesionalno odradis svoj posao i nastavljas dalje.
Veliki igrac i jos veci covjek
-
marschall
#4458 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kaćunak wrote:Neko je ranije rekao; reprezentacija nije isto sto i klubovi, za svoju domovinu igras srcem, igras s ponosom i uvijek se rado odazivas pozivu, igras s emocijama..U klupskom nogometu je to drugacije, to ti je posao kao i bilo koji u bilo kojoj drugoj bransi.Tu si pod ugovorom, igras za platu, igras za novac..kad ti ugovor istekne tu prestaju tvoje obaveze prema tom klubu.Profesionalno odradis svoj posao i nastavljas dalje.
ama sve to stoji, samo sto fudbal nije vise fudbal od prije 30 godina.
danas imas manekene i sminkere koju trce samo za slavom i lovom.
- Warashii
#4459 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ali je to sve sto si naveo skoro pa i uradjeno kazem skoro jer fakat da ne mogu nista garantovatimarschall wrote: razumijemo se mi. samo malo dragacije razmisljamo.
sigurno da ima u reprezentaciji ljudi koji malo vise vrjede od drugih, ne ulazim u to.
ja na repku gledam kao na firmu, kojoj trebaju musterije.
znaci ovaj hajrovic ima neke veze s bosnom pa makar samo i preko svojih roditelja. uzimam ovog hajrovica za primjer posto je tema aktualna i da se bolje razumijemo. znaci neko moje glasno razmisljanje: uoci se talenat i mogucnost da xy moze igrat na repku. posalje se covjek malo namazan (u smislu da zna pricat i nesto prodat) i nek ih filuje i prica price koje zele cuti, nek ih kuje u zvjezde dok se taj mali ne ovjeri. tako i manedzeri rade i svi ostali.
onda se ukljuce mali dzeko, spaha i miske i oni ga malo nahvale preko telefona. zovnes ga kao gosta na okupljanje repke, das mu mjesto u lozi idt.....nacina ima dosta....pa to je na kraju krajeva djete od 18 godina kojem se citav svjet vrti oko fudbala i playstation.
On je imao, i ima, apsolutno pravo da igra za Svicarsku to je njegova odluka i meni sada ne znaci nista vise od Saqirija ( il kako se vec pise ) ili Benagli-a .
Postujem igrace koji su dosli na ovaj ili onaj nacin u nasu reprezentaciju ali su mi isto tako vazni i ostali koje nismo morali nicim siliti sem onog poziva.
Znao je on dobro da je mogao nastupiti za rep. BiH ali je druga rep. njegov izbor i ok je.
I da zaboravio sam i Mujdzu u onom prvom spisku.
- Kaćunak
#4460 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma nek on trci za lovom, to je njegov izbor.Ja samo hocu da kad ga gledam u drzavnom dresu da gine na terenu taman imo obje lijeve noge.
Hoces, neces, doviđenja momak.
Ne mogu te ja ubijediti u to da li ti volis ili ne volis reprezentaciju.Uostalom, vise volim gledati 11 momaka koji ginu na terenu makar oni svi bili iz NK Zanatlija nego neku "zvijezdicu" koja trci preko qrca.
Ne mogu te ja ubijediti u to da li ti volis ili ne volis reprezentaciju.Uostalom, vise volim gledati 11 momaka koji ginu na terenu makar oni svi bili iz NK Zanatlija nego neku "zvijezdicu" koja trci preko qrca.
-
zlajapravaraja
#4461 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hoce li jos neko kopirati ovaj kolazh sa Barbarezom da bi napisao jednu recenicu? 
- Mračajski proto
- and
#4463 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
treba samo ovaj kolaž poslati raznoraznim halilovićima,hajrovićima....zlajapravaraja wrote:Hoce li jos neko kopirati ovaj kolazh sa Barbarezom da bi napisao jednu recenicu?
- Kaćunak
#4464 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Poštenomarschall wrote:Kaćunak wrote:Ma nek on trci za lovom, to je njegov izbor.Ja samo hocu da kad ga gledam u drzavnom dresu da gine na terenu taman imo obje lijeve noge.
Ne mogu te ja ubijediti u to da li ti volis ili ne volis reprezentaciju.Uostalom, vise volim gledati 11 momaka koji ginu na terenu makar oni svi bili iz NK Zanatlija nego nekog koji hoce li nece li potrcati.
sve to stoji. svaki pravi i istinski navijac trazi samo da igraci daju sve od sebe...
ne trazim ja da se mjesto u reprezentaciji mora napravit za ove nove potencijalne reprezentativce. treba ih samo ovjerit, uvest ih ugru (makar na minut) prije ih neko drugi uvede u igru. a onda kad se ovjere sve po zasluzi.
onda se zna kako se dobija mjesto...
treba samo ovaj kolaž poslati raznoraznim halilovićima,hajrovićima....
- Point.
#4465 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovom Izetu vidis po faci da je naka seljacina. Starci se docepali raja Svice, boli njihA. Da me se pita, stavio bih sliku citave familije na svim granicnim prelazima za BiH i expresno ih ocero kad bi ovi htjeli u svoje selo za Bajram ili na ljeto da pokazu sina Svicarca rodjacima i famEliji. Za mene su ovakvi ljudi stoka, boli me briga gdje je ko rodjen, zna se ko je i odakleN je.
- Logovan
#4466 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Hajrović me razočarao, sve je bilo do njega ali džaba kad neće pa neće. Sve mu najbolje želim ali kao što gore neko reče, bude li propao pokajaće se kao i Jakupović.

zlajapravaraja wrote:Hoce li jos neko kopirati ovaj kolazh sa Barbarezom da bi napisao jednu recenicu?
- GeneralBHF
#4467 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
To je 6 mjeseci nekvalitetnog rada i gotov si...nema te nigdje!zlo87 wrote:Hajrović me razočarao, sve je bilo do njega ali džaba kad neće pa neće. Sve mu najbolje želim ali kao što gore neko reče, bude li propao pokajaće se kao i Jakupović.zlajapravaraja wrote:Hoce li jos neko kopirati ovaj kolazh sa Barbarezom da bi napisao jednu recenicu?![]()
Slucaj Medunjanina kojem ce trebati 2 godine da ponovo udje u formu.
-
rime80
#4468 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
da, najbolje i najlakse je sada po hajrovicu pljuvati. da ga hicfeld nije zovnuo nebi ga se niko nikad ni sjetio od nas. mozda na ljeto kad predje u lazio ili drugi klub. znamo da nama pamet nije jaca strana pa sad moramo ispastati. ljudi su ulagali i gurali momka kako kroz u21 tako i kroz klub. e mi bi lafo kad predje u "bayern" da pokupimo slag... e nece moci. svicarci su davno skonali da nema zafrkancije jer su naucili iz gresaka kod rakitica, petrica i kuzmanovica. sad na vrijeme reaguju.
ovo se takodje ne moze porediti sa pjanicem (ko bi igro za lux??) ili begovicem (kanada je kanta, to se zna!) ili sa mujdzom (hrvati i nisu bili zainteresirani tako da smo i ovdje plan b). kod misketa je ocigledno da smo bili plan b....
a kad je sergej zaigro bila su druga vremena. sada te price o patritskom naboju vise ne piju vode. mi se olako odricemo ovih "dijasporaca" i jos uvijek mislimo da je sve ko u 80-tim za vrijeme juge kad je bio ponos igrati za repku. nije nama potrebno da sabiremo igrace po ulici - imamo mi sesara, svraku, stevu, zahirovica i ostale mlade, "nadarene" narastaje
savez i skauting nam je na nivou kao i premijer liga - jedna velika 0
ovo se takodje ne moze porediti sa pjanicem (ko bi igro za lux??) ili begovicem (kanada je kanta, to se zna!) ili sa mujdzom (hrvati i nisu bili zainteresirani tako da smo i ovdje plan b). kod misketa je ocigledno da smo bili plan b....
a kad je sergej zaigro bila su druga vremena. sada te price o patritskom naboju vise ne piju vode. mi se olako odricemo ovih "dijasporaca" i jos uvijek mislimo da je sve ko u 80-tim za vrijeme juge kad je bio ponos igrati za repku. nije nama potrebno da sabiremo igrace po ulici - imamo mi sesara, svraku, stevu, zahirovica i ostale mlade, "nadarene" narastaje
savez i skauting nam je na nivou kao i premijer liga - jedna velika 0
- Artest
#4469 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
treba se sad foksuirat na seada i na vrijeme uspostavit kontakt....da se ne mognu vadit kako ih niko nije kontaktiro
ovom smrduljku zelim uspjesnu karijeru u svici, kao sto ju je imao eldin jakupovic
seljace...izgleda ko da je saidov rodjak
ovom smrduljku zelim uspjesnu karijeru u svici, kao sto ju je imao eldin jakupovic
seljace...izgleda ko da je saidov rodjak
-
Eborg
#4470 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kojeg Seada, Hajrovića ili Kolašinca? Mislim da će mlađi Hajrović tamo gdje i stariji brat. Ako se ne varam Izet je već bio na kampu naše U19 reprezentacije i nije prošao pa su obojica onda srali po medijima o tome i eto ih sad u Švicarskoj.
Mislim da su i Švicarci razmišljali tako - njih dvojica idu u paketu.
Mislim da su i Švicarci razmišljali tako - njih dvojica idu u paketu.
-
Generalbih
#4471 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Evo ako hoce neko nek malo zajebaje njegovog amaterskog agenta
http://www.ismaundpartner.ch/angelo.htm ... ngelo.html
http://www.ismaundpartner.ch/angelo.htm ... ngelo.html
- Artest
#4472 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
na hajrovica sam mislio...nek savez sebi, ako nista, osigura pravdanje. onda ih ni ja, niti bilo ko, nece moci prozivat
a vrlo je moguce da i kolasinac izvisi. odnosno, tako ce vjerovatno i biti
- bingov buraz
#4473 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovo!and wrote: momak je jedva čekao poziv švicarske,jer on samo razmišlja o parama,kao i njegov otac i naravno da nisu ni razmišljali o bih.ta priča o bih im je samo poslužila kao pritisak da ga pozovu tamo gdje on želi igrati i dočekao je taj poziv.
Svicarci ne zele da im se ponove Petric i Rakitic pa su brze bolje pozvali Hajrovica a decko je
ubrzao proces koketiranjem sa nasom reprezentacijom,hinjski ali lukavo a ja mu zelim da ponovi karijeru vec spomenutog Jakupovica.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4474 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ovo bi šteta biloArtest wrote:
- therrarrius
#4475 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Evo ja cu kopirat tebezlajapravaraja wrote:Hoce li jos neko kopirati ovaj kolazh sa Barbarezom da bi napisao jednu recenicu?