Evo npr ova tema nije za mene ... misla sam da ce i dame koju pametnu o treninzima, ali nista, one radije sjede kuci i tove se ... sretno decki s radom.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
lolol
#4451 Re: Teretana
Moze li se iskljuciti iz teme jednom kad si se ukljucio?
Evo npr ova tema nije za mene ... misla sam da ce i dame koju pametnu o treninzima, ali nista, one radije sjede kuci i tove se ... sretno decki s radom.
-
Chuckie
#4452 Re: Teretana
Svaka čast na entuzijazmu. Ove naše debelguze vole navalit po bureku i ćevapima, a kada dođe ljeto celulit kipi, a onda se fataju za glavu aj majko mila.
Ne možeš se isključiti iz teme, valjda će navratiti još koja dama da prodiskutuje s tobom.
Ne možeš se isključiti iz teme, valjda će navratiti još koja dama da prodiskutuje s tobom.
Ne furaj se mnogo na težine na šipci na klupi. Pusti bildere iz teretane. Natovari na bučice 5-6-10 kila koliko već možeš i radi potisak, razvlačenje, na kosoj/kontrakosoj/ravnoj klupi. Nađi neki program na netu. Pazi na tehniku izvođenja vježbe, može neki levat da puca 150kg na benchu, a da ti sa svojih 15 kila na bučicama ispravnije pogađaš pojedinu grupu prsnih mišića. Radi razboj, vratilo. To je osnova. Nije sve u težini, vjeruj.BAN___KAI wrote:SwatkiMawi13 wrote:Sad je napeto ... Posto je napisao da mu istice mjesec .. Da li ce produziti ili ne !?
Neam pojma hocu li nastaviti ici jer stvarno najveci je problem ishrana, jer slabo jedem vise od 3 obroka jer nemam para. 50KM mjesecno a 25km teretana pa.![]()
Ja sam mislim mislim mutant ili vanzemaljac iz druge galaksije.
Stvarno ja citavo vrijeme kontam da mi je lijeva ruka slabija od desne jer logicno sve radim desnom .
I ja fino uzeo one bucice za bicepse od mislim 9 kila i jedva podigoh to sa desnom rukom, a lijevom pravo lagano pa koji kurac ? stvarno ne kontam.
I jos onaj dan kada sam bench radio "Zadnji" i ruke su mi bile skroz umorne, mogao sam dici 40Kg ,a nisam imao nikako snage .
Nekoliko dana poslije cim sam usao kontam da cu moci puno vise dici jer sam 100% odmoran i sjeo da radim bench i jedva sam digao 30Kg.
Koji kurac, zar nebih trebao dici +50Kg ?
Last edited by Chuckie on 28/06/2013 15:17, edited 2 times in total.
-
Mustang1
#4453 Re: Teretana
Ako muski budu stavljali slike bez majice onda ce i one doci

-
T-pain
#4454 Re: Teretana
samo da odg na ovo gore "" Nekoliko dana poslije cim sam usao kontam da cu moci puno vise dici jer sam 100% odmoran i sjeo da radim bench i jedva sam digao 30Kg.Koji kurac, zar nebih trebao dici +50Kg "". sta ti mislis da se tezine dizu smo tako treba tu pure i pure pojesti da se napreduje na snagi.- Potisak bučicama na kontra-kosoj klupi 93%Chuckie wrote:Svaka čast na entuzijazmu. Ove naše debelguze vole navalit po bureku i ćevapima, a kada dođe ljeto celulit kipi, a onda se fataju za glavu aj majko mila.![]()
Ne furaj se mnogo na težine na šipci na klupi. Pusti bildere iz teretane. Natovari na bučice 5-6-10 kila koliko već možeš i radi potisak, razvlačenje, na kosoj/kontrakosoj/ravnoj klupi. Nađi neki program na netu. Pazi na tehniku izvođenja vježbe, može neki levat da puca 150kg na benchu, a da ti sa svojih 15 kila na bučicama ispravnije pogađaš pojedinu grupu prsnih mišića. Radi razboj, vratilo. To je osnova. Nije sve u težini, vjeruj.BAN___KAI wrote:SwatkiMawi13 wrote:Sad je napeto ... Posto je napisao da mu istice mjesec .. Da li ce produziti ili ne !?
Neam pojma hocu li nastaviti ici jer stvarno najveci je problem ishrana, jer slabo jedem vise od 3 obroka jer nemam para. 50KM mjesecno a 25km teretana pa.![]()
Ja sam mislim mislim mutant ili vanzemaljac iz druge galaksije.
Stvarno ja citavo vrijeme kontam da mi je lijeva ruka slabija od desne jer logicno sve radim desnom .
I ja fino uzeo one bucice za bicepse od mislim 9 kila i jedva podigoh to sa desnom rukom, a lijevom pravo lagano pa koji kurac ? stvarno ne kontam.
I jos onaj dan kada sam bench radio "Zadnji" i ruke su mi bile skroz umorne, mogao sam dici 40Kg ,a nisam imao nikako snage .
Nekoliko dana poslije cim sam usao kontam da cu moci puno vise dici jer sam 100% odmoran i sjeo da radim bench i jedva sam digao 30Kg.
Koji kurac, zar nebih trebao dici +50Kg ?
KOJA VJEŽBA JE NAJBOLJA ZA GRUDI?
- Potisak dvoručnim tegom na kontra kosoj klupi 90%
- Sklekovi između klupa 88%
- Potisak bučicama na ravnoj klupi 87%
- Potisak dvoručnim tegom na ravnoj klupi 85%
- Letenje bučicama na ravnoj klupi 84%
- Potisak bučicama na kosoj klupi 91%
- Potisak dvoručnim tegom na kosoj klupi 85%
- Letenje bučicama na kosoj klupi 83%
vježba sa najvećim postotkom ima najbolje djelovanje za mišić
- Šveđanin
#4455 Re: Teretana
Koliko košta 2 KG whey-ja u bosni?
- MedenoSrce
#4456 Re: Teretana
Šveđanin wrote:Koliko košta 2 KG whey-ja u bosni?
ne znam ja iz sveCke narucujem
- devito
#4458 Re: Teretana
Hvala ti puno na savjetu,trbusne,ledjne,sklekove radim svaku noc kuci prije spavanja do otkaza 3 serije.GreenWay wrote:Za skok ti je vise potrebna eksplozivna snaga, a to ces tesko dobiti takvim treningom. U skoku ucestvuje cijelo tijelo, znaci ne mozes raditi samo noge. Posto vjerovatno treniras kosarku nemoj pretjerivati sa treniranjem u teretani...devito wrote: Imam jedno pitanje za vas,posto svaki dan u teretani radim noge(listove,kvadriceps,cucanj sa sipkom) vecinom zbog odraza,zanima me kada cu da osjetim napredak otprilike,koji je prosjecan period(znam da se razlikuje od covjeka do covjeka).
Posto radim svaki dan,i nogu mi uvijek poslije teretane budu umorne pa tako da sada i jedva zakucam,tj. skacem manje.
Pa eto ako je neko radio ili je vec upoznat sa ovim mogao bi mi dati upustva![]()
![]()
Ja bi ti preporucio ovakav trening:
Ponedjeljak: Noge- Polyometrijske vjezbe za skok
Utorak: Teretana- Grudi/triceps
Srijeda: Noge- Opet polyometijske vjezbe
Cetvrtak: Teretana- Ramena/biceps
Petak: Teretana (noge)- Cucanj, push jerk, mrtvo dizanje, iskorak.... i jos ubacis lat masinu ili vratilo
SUbota i nedjelja odmor
Obavezno trbusne ako moze svaki dan i trcanje mozes ubaciti kad ti odgovara.
Googlaj malo o polyometijskim vjezbama one ce te najbolje pogurati, i jos bi ti prporucio da ih radis napolje ako mozes naci neko dobro mjesto. Kad radis u teretani vjezbe nemoj pretjerivati sa tezinama ali probaj raditi jako i eksplozivno.
Inace ovo sto sam napisao da noge radim svaki dan u teretani,ali ujedno svaki dan radim trbuh na spravi i ledjne takodjer,kao i sa bucicama biceps,grudi radim svaki drugi dan,tako isto i ramena.
- devito
#4459 Re: Teretana
Samo mi nije jasno zasto ste toliko da radim svaki dan noge,zar ipak to nisu najjaci misici kojima treba najmanje odmora.
Mene ne zanima da li cu ja biti umoran ili da li cu trpiti upale,ili cu se premoriti,samo mi je vazan napredak.
Mene ne zanima da li cu ja biti umoran ili da li cu trpiti upale,ili cu se premoriti,samo mi je vazan napredak.
- MOSALJOZE
#4460 Re: Teretana
Kako bolan radiš svaki dan noge.Pa mišićima treba NAJMANJE 36 sati.Nikako ne bi tako trebao raditi.
-
Mustang1
#4461 Re: Teretana
Sine dragi misic raste i napreduje u kuhinji i pri odmoru .. Ne raste u teretani ! To sto ti radis mozes samo povredu sebi izazvati i unistiti tu karijeru koju hoces da izgradis
- devito
#4462 Re: Teretana
Dobro izvinite,ipak samo sam pocetnik,ja sam vam rekao meni je najvise stalo do napretka,ja radim 3 dana,jedan odmaram.
Znaci npr. radim ponedeljak,utorak,srijeda,cetvrtak je odmor.
Jel to dovoljno?
Ili ipak da radim ponedeljak,pa srijedu,pa petak?
Znaci npr. radim ponedeljak,utorak,srijeda,cetvrtak je odmor.
Jel to dovoljno?
Ili ipak da radim ponedeljak,pa srijedu,pa petak?
-
Mustang1
#4463 Re: Teretana
Ne radis dobro nikako .. Koliko godina imas ?
- devito
#4464 Re: Teretana
17-96godisteSwatkiMawi13 wrote:Ne radis dobro nikako .. Koliko godina imas ?
Imate i sve ranije sta sve tacno radim.
-
Mustang1
#4465 Re: Teretana
Dijete ne opterecuj se hoces fasovati povredu u pm .. Posto ganjas sport zbog kojeg ja i dan danas zalim sto nisam izdrzao i vise se trudio reci cu ti ovo .. Nevezano za teretanu .. Pokusaji na neko igraliste ako imas tu ili ako mozes u dvoranu jos bolje .. Otidji uzmi loptu i po sat vremena samo pucaj sa svih pozicija ..Pored treninga koji imas ..Posveti se tome ako treba nemoj ni izlaziti sve podredi treningu ( Kazem ako bas imas veliku zelju) Ovo ti govorim jer ja sada da se mogu vratiti u te godine i jos ranije ja bih ovo radio i sve ostalo bi zanemario .. Pa i skolu .. Normalno ne da ne ides u skolu ili budes los ali umjereno .. A u teretani radi minimalno samo osnovno i to na google nadji program za kosarkasa i tako radi ..
Posveti se radu sa loptom i preciznoscu koliko ima zgoljavih igraca jebo misic
Ja kazem da se mogu vratiti ja bih samo loptu ganjao i ne bi se odvajao od kosa .. Ali jbg
Posveti se radu sa loptom i preciznoscu koliko ima zgoljavih igraca jebo misic
Ja kazem da se mogu vratiti ja bih samo loptu ganjao i ne bi se odvajao od kosa .. Ali jbg
-
ExtremeB
- devito
#4467 Re: Teretana
Vjeruj da znam sve,ja ovo sve radim radi bas kosarke,jer to i volim.Ne bih ja isao u teretanu da ne moram,ali vjeruj da moramSwatkiMawi13 wrote:Dijete ne opterecuj se hoces fasovati povredu u pm .. Posto ganjas sport zbog kojeg ja i dan danas zalim sto nisam izdrzao i vise se trudio reci cu ti ovo .. Nevezano za teretanu .. Pokusaji na neko igraliste ako imas tu ili ako mozes u dvoranu jos bolje .. Otidji uzmi loptu i po sat vremena samo pucaj sa svih pozicija ..Pored treninga koji imas ..Posveti se tome ako treba nemoj ni izlaziti sve podredi treningu ( Kazem ako bas imas veliku zelju) Ovo ti govorim jer ja sada da se mogu vratiti u te godine i jos ranije ja bih ovo radio i sve ostalo bi zanemario .. Pa i skolu .. Normalno ne da ne ides u skolu ili budes los ali umjereno .. A u teretani radi minimalno samo osnovno i to na google nadji program za kosarkasa i tako radi ..
Posveti se radu sa loptom i preciznoscu koliko ima zgoljavih igraca jebo misic![]()
Pa sad kako sta,samo da mi je da vidim neki fin program koji je usavrsen i siguran
Izgleda cu ovako nesto,necu se sad previse opterecivat,ali eto vidjet nesto jer poslije naredne godine pridruzujem se seniorima.Ponedjeljak: Noge- Polyometrijske vjezbe za skok
Utorak: Teretana- Grudi/triceps
Srijeda: Noge- Opet polyometijske vjezbe
Cetvrtak: Teretana- Ramena/biceps
Petak: Teretana (noge)- Cucanj, push jerk, mrtvo dizanje, iskorak.... i jos ubacis lat masinu ili vratilo
SUbota i nedjelja odmor
Malo sam vise sada citao o poliometrijskim vjezbama,pa eto
Uglavnom imam vremena da dobro razmislim,program fin napravim,ako nista vidjet cu sa nekim trenerom jbg koji imaju iskustva.Bolje i platiti nego ici uzalud ili povredu navuc.
-
Mustang1
#4468 Re: Teretana
Ma za to specificno ti je najbolje naci nekoga i pitati .. A mozes na google naci .. AKo ne nadjes radi ono sto sam ti ja nasao da LeBron radi
Ako neces ni to onda radi ono obicno sto svi rade ... ramena,noge,ledja-biceps,grudi-triceps
- devito
#4469 Re: Teretana
Ma tako ce haman i bit na kraju.SwatkiMawi13 wrote:Ma za to specificno ti je najbolje naci nekoga i pitati
-
Mustang1
#4470 Re: Teretana
Ali mozes i na google naci .. Na kraju krajeva ja da sam na tvom mjestu ja bih poslao na twitteru Mirzi ili nekome poruku i pitao ga za savjet
Nemas sta izgubiti .. Moze ili odgovoriti ili ne .. Neke igrace nadji koji nisu poznati toliko koji imaju vremena ali su napravili neku karijeru .. Posalji i njima .. Jbg snadji se 
-
T-pain
#4471 Re: Teretana
Šveđanin wrote:Koliko košta 2 KG whey-ja u bosni?
2.3kg ON Gold Whey 135 km.
-
Chuckie
#4472 Re: Teretana
Ja placam vrecu ON-a 190KM. Samo me ne pitajte gdje. 
- MOSALJOZE
#4473 Re: Teretana
Vi i vaša suplementacija.pff
-
Chuckie
#4474 Re: Teretana
Sta ces, ne mogu pile za svaki PWM zveknut.
- MOSALJOZE
#4475 Re: Teretana
Ima ti i ta mjesta,ali ja imam tu mogućnost i veliki izbor ZDRAVE hrane.Chuckie wrote:Sta ces, ne mogu pile za svaki PWM zveknut.