Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4451 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

loki loki wrote:a ismeta je inace neuroticna klimaktericna kurva koju izjeda prolaznost vremena, sto je cini neupotrebljivom i u parlamentu i u pomenutoj samoposluzi. sto se pjevanja tice... moze mami svojoj pjevat.
primiri.
nikad_vise

#4452 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

loki loki wrote:
malischa wrote:
loki loki wrote:haj ne njajkle.

u sdp-u nema niko sa visom komercijalnom (skola za kasirku u samoposluzi, doduse u drzavi sa pavim sistem vrijednosti), sve sami doktori i magistri. kod vas cak ima i metalostrugara.

vrlo vazno kakve titule imaju. joschka fischer, bivsi njemacki ministar vanjskih poslova, je imao samo srednju skolu, pa je opet posto faca u najjacoj drzavi evrope

ne fali nama ni magistara ni doktora u bilo kojoj stranci, al nam fali postenih patriota, koji ce svoje znanje koristiti za prosperitet citave zemlje, a ne samo sebe i svoje familije

to mozda tebi nije vazno. meni je vrlo vazno da u parlamentima sjede pametni i skolovani ljudi umjesto priucenog polusvijeta kakav je rilavi kreze.

(nije tesko, cak i z zapadnoj civilizaciji, pronaci negativan primjer pa ga koristiti kao alibi za nesto lose kod nas. kao, debil joska je minista, sta fali da i kod nas rile debil bude ministar. e pa nabijem ja na civiluk takvu logiku.)
i ja bi zelio da na forumima i pisu pametni i skolovani ljudi..da vode argumentovanu raspravu al et haman pa nas ima svakakvih :D

ovo za priuceni polusvijet nebi komentarisao..neg jel zastupas interes stranke il svoj licni' :D
loki loki

#4453 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

samo ti zeli... dobro je to.
Better Man

#4454 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

loki loki wrote:pregooglo sam cijeli sdp i izborne liste, ali ni alije islamovica ni kemala montena nema medju kandidatima.
Oni su bili kandidati na Općinskim izborima ispred SDP-a!
loki loki

#4455 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

Better Man wrote:
loki loki wrote:pregooglo sam cijeli sdp i izborne liste, ali ni alije islamovica ni kemala montena nema medju kandidatima.
Oni su bili kandidati na Općinskim izborima ispred SDP-a!

pa jesu li prosli?
respo

#4456 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

sansun wrote: Respo, ne s..., izbjegavaš odgovoriti jer vidiš da upadaš u kontradikcije,... Da li je Arnold Švarcineger Amerikanac? jednostavno pitanje, ili?... Ja dobro znam ko sam i šta sam, Bosanac. To što ti i dalje imaš jedno srednjovjekovno poimanje identiteta, to je tvoj problem, jer čim isti zasnivaš na mjestu rođenja i na svojim precima, podrazumijeva da kod tebe ne postoji neki sopstven doprinos u izgradnji onoga što jesi, narodno rečeni, kitiš se tuđim perijem;). I kada si već tako dosljedan, što ne pročačkaš malo dublje po svojim korijenima, možda kao i Kusturica završiš, vjeruj mi, nije sve tako crno-bijelo.

Opet ponavaljam, ti i oni poput tebe, ugledajte se na USA, Australiju ili Kanadu, vjerovatno nikada nisi izašao iz ove kasabe pa tako mahalaški razmišljaš, ali hvala bogu da se ti ne pitaš ništa više nego jedan vrabac na grani,... nadam se samo da će vam ove vize više ukinuti pa da malo svježeg vazduha udahnete.. i vi biste multietničku BiH gradili? Da si se kojim slučajem u Srbiji rodio razmišljao bi isto kao i Šešelj, isti princip, samo drugo pakovanje.
ne izbjegavam nego znam da cu 50 puta isto napisati a ti neces shvatiti
a ne pise mi se 50 puta jos pri tome se prepirati sa tobom
kad shvatis ono napisano onda mozemo pricati do tada razbijaj glavu
uglavom pomiri se da onaj koji je rodjen van bih ne moze nikad biti veci bosanac od domicilnog koji je rodjen
nemoj tu pribrajati zasluge koje uradi za vrijeme zivota bilo pozitivne ili negativne to je druga prica
arnold nije amerikanac i to je cinjenica on je austrijanac i molim te da ne uzimas sada argument ima americko drzavljanstvo
i kad vec zastupas to zasto predsjednik amerike ne moze postati onaj koji nije rodjen na teritoriji sjedinjenih americkih drzava

jah opet kao sto pomenu oni koji su "donji" odmah se vade na to vi niste vidjeli nista osim avlije srednji vijek itd

ja vrlo dobro znam koje mi je porijeklo i tacno odakle unazad 700 godina i ponosan sam tim al nikad ne mogu reci da sam to jer moje 4 generacije su ovdje (za tvoj info moje porijeklo uopste nije sa balkana nego malo zapadnije sadasnja moderna drzava u eu)
malischa

#4457 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by malischa »

loki loki wrote:
malischa wrote:
loki loki wrote:haj ne njajkle.

u sdp-u nema niko sa visom komercijalnom (skola za kasirku u samoposluzi, doduse u drzavi sa pavim sistem vrijednosti), sve sami doktori i magistri. kod vas cak ima i metalostrugara.

vrlo vazno kakve titule imaju. joschka fischer, bivsi njemacki ministar vanjskih poslova, je imao samo srednju skolu, pa je opet posto faca u najjacoj drzavi evrope

ne fali nama ni magistara ni doktora u bilo kojoj stranci, al nam fali postenih patriota, koji ce svoje znanje koristiti za prosperitet citave zemlje, a ne samo sebe i svoje familije

to mozda tebi nije vazno. meni je vrlo vazno da u parlamentima sjede pametni i skolovani ljudi umjesto priucenog polusvijeta kakav je rilavi kreze.

(nije tesko, cak i z zapadnoj civilizaciji, pronaci negativan primjer pa ga koristiti kao alibi za nesto lose kod nas. kao, debil joska je minista, sta fali da i kod nas rile debil bude ministar. e pa nabijem ja na civiluk takvu logiku.)

dobro, ako su tebi svi ljudi bez fakulteta debili, razumijem te. a takodjer te jos bolje razumijem jer si balkanac
Alfa_Ze

#4458 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Alfa_Ze »

Kabil okreće leđa Radončiću
( 25-10-2010 02:00 )

Nakon što se lažno predstavljao liderom Bošnjaka, a sada se predstavlja i kao samozvani lider opozicije, vlasnik „Avaza" Fahrudin Radončić sudario se i sa raskolom u njegovoj političkoj stranci. Upućeni kažu da se SBB u Tuzli naprosto raspada, ali i da mu sve više članova otkazuje pošto su shvatili da su izmanipulisani.
U Tuzli su mu glavni oslonci ostali Alija Azapagić i Salih Šabović, potpomognuti Mirsadom Đonlagićem. Priča se da je uoči izbora Radončić podijelio 8.000 propagandnih listića na kojima su stajala imena osoba za koja treba glasati kao kandidate za državni i federalni parlament, a u svim razgovorima i intervencijama zaobilaženo je ime dr. Emira Kabila koji je bio nosilac liste za Parlament BiH. Naime, sugerisalo se da se za federalni Parlament zaokruže imena Đonlagića i velide Mulasalihović, za za Skupštinu Tuzlanskog kantona Azapagića i Šabovića koji je Radončićev zemljak.
Dan prije izbora, na jednom sastanku Radončićeva igra je razotkrivena i navodno je Kabil ljutit i razočaran napustio sjednicu.
Na izborima je on osvojio mandat poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.Šabović i Radončić su uvezani finansijskim interesima i Šabović je zainteresiran za funkciju kantonalnog ministra za prostorno uređenje kako bi, kako se može čuti u Tuzli, legalizovao neke svoje poslove. On je svojevremeno bio u SDA i ova stranka ga se jedva oslobodila. Za Azapagića Tuzlaci pričaju da je u finansijskim problemima otkako je otvorio privatnu zubarsku ordinaciju i to u prostorijama Šabovićevog preduzeća. I on i Đonlagić, za kojeg kažu da je na Univerzitetu u Tuzli zaposlio kompletnu porodicu, nudili su se SDA-u, ali su odbijeni.
Iz krugova bliskih Radončiću stižu informacije da će dr. Kabil, zbog svih manipulacija i igara u koje ga upliću, napustiti Radončićevu stranku.
Koliko ima istine u svemu ??
Doduse, vijest je iz radionice ‘’SAN-a”, konkurentskog i najljuceg ‘’utemeniteljevog’’ protivnika!!
loki loki

#4459 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

malischa wrote:
loki loki wrote:
malischa wrote:

dobro, ako su tebi svi ljudi bez fakulteta debili, razumijem te. a takodjer te jos bolje razumijem jer si balkanac

bolan ne bio...

dati ljudima bez fakulteta da budu u parlamentu je isto kao i dati nekome da vozi kamion bez vozacke dozvole.
Blobi

#4460 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Blobi »

loki loki wrote:bolan ne bio...

dati ljudima bez fakulteta da budu u parlamentu je isto kao i dati nekome da vozi kamion bez vozacke dozvole.
Sta znaci imati zavrsen fakultet? Nauka se rapidno razvija, i ta diploma ti nece vrijediti za 5 godina, a da ne pricamo o uhljupskim diplomama nekih od nasih parlamentaraca koje su stecene jos u starom rezimu.

Fakultet nije mjerilo sposobnosti i inteligencije pojedinca. Raspizdi me skorz kad vidim da postoje pojedinci koji misle da jos uvijek zive u Titinom dobu gdje se mnogi pozivaju na papir. Sta vam je vise? Trazili ste govno zvano kapitalizam, dobili ste ga. Sad naucite da jedete to isto govno!

P.S.

Bill Gates nema fakultet, on je glup!
malischa

#4461 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by malischa »

loki loki wrote:
bolan ne bio...

ma daj. titulasi nas vode, evo otkako znam za sebe, pa dje su nas doveli? slijep bi nas na bolji put izveo

i opet, poznajem tonu ljudi bez fakulteta koji su sposobniji od svih tatinih sinova koje je tata na fakultet upiso, pokupovo diplome, potkupio profesore

a takodjer sposobniji i od mnogih koji su svoje diplome trudom i radom zaradili
respo

#4462 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

sansun hoce li odgovor na pitanje?
mirash

#4463 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

malischa wrote:
loki loki wrote:
bolan ne bio...

ma daj. titulasi nas vode, evo otkako znam za sebe, pa dje su nas doveli? slijep bi nas na bolji put izveo

i opet, poznajem tonu ljudi bez fakulteta koji su sposobniji od svih tatinih sinova koje je tata na fakultet upiso, pokupovo diplome, potkupio profesore

haj ti jarane nek ti stolar operise bubreg. ja licno bih da drzavu vode doktori nauka, a ne talentovani dzeparosi i sposobni pijacari.
windows11

#4464 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by windows11 »

Fahro kreno s implementacijom predizbornih obecanja i ukino svoj sedmicnik Global i otpustio radnike aferim utemeljitelju.
mirash

#4465 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

zato expres pici sve u 16, sto realno i jeste fahrin domet.
mada je kontradiktorno da zastitnik bosnjaka i bosnjackih nacionalnih interesa te iste bosnjake truje i zaglupljuje sa gaćama seke aleksic, Image, Image, Image, Image, Image i šukijem planjaninom.
nikad_vise

#4466 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

i nemojte mi na fahru :x :-D
koji vam je vrag eto vam sad SDP,SDA i ostali koji ce biti aktuelna vlast :D uzeli o nama opoziciji nesto meljat :D pa mi se nista ne pitamo ajd malo komentarisite koalicije i slicna sranja mi smo ovdje kao i vi da sad kritikujemo rad i nerad vladajucih :D
HAVANA

#4467 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by HAVANA »

Jel uNišo?
Diogen_iz_Sinope

#4468 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Diogen_iz_Sinope »

mirash wrote:
malischa wrote:
loki loki wrote:
bolan ne bio...

haj ti jarane nek ti stolar operise bubreg. ja licno bih da drzavu vode doktori nauka, a ne talentovani dzeparosi i sposobni pijacari.
...hehe, nek tebi operise bubreg student koji je tek dobio doktorsku diplomu...ja bih radije onoga koji ima iskustvo iza sebe i ko to znanje stalno obnavlja :wink:

..diploma jest vrijedan papir (legalno stecena) koji dokazuje da pojedinac ima uportnosti i odredjeni stepen afiniteta, ali svakako nije, bar po meni, osnovni i jedini uslov i mjerilo sposobnosti...
mirash

#4469 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

Diogen_iz_Sinope wrote: nije, bar po meni, osnovni i jedini uslov i mjerilo sposobnosti...

haj ne jedi govana.
Diogen_iz_Sinope

#4470 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

mirash wrote:
Diogen_iz_Sinope wrote: nije, bar po meni, osnovni i jedini uslov i mjerilo sposobnosti...

haj ne jedi govana.
kao sto se vidi iz pomenutog
mirash

#4471 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

pricas gluposti. da si ti u pravu sa tim seoskim pristupom, fakulteti bi davno bili ukinuti. u svim zemljama na svijetu drzave vode doktrori ekonomskih i drustvenih nauka, a ti predlazes da neko neobrazovan, a sposoban vodi nasu drzavu?!

mozda onaj nastavnik likovnog?
nikad_vise

#4472 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

mirash wrote:pricas gluposti. da si ti u pravu sa tim seoskim pristupom, fakulteti bi davno bili ukinuti. u svim zemljama na svijetu drzave vode doktrori ekonomskih i drustvenih nauka, a ti predlazes da neko neobrazovan, a sposoban vodi nasu drzavu?!

mozda onaj nastavnik likovnog?
niko ne kaze da drzavu treba da vodi neko neobrazovan..svakako da je pozeljno da bude edukovan i tak..al recimo konkretno sta jedan nastavnik hemije,biologije,tjelesnog il recimo profesori istih oblasti imaju zajednicko sa vodjenjem drzave..koju to kvalifikaciju imaju neki od ovih za razliku od jednog likovnog umjetnika il dramskog glumca il cega vec?
nikad_vise

#4473 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

i neko je govorio o zahladnjelim odnosima SBB tuzla i SBB sarajevo..iz prve ruke mogu potvrditi da ima istine u tome..neznam tacno dali je na relaciji Kabil-fahrudin al evidentno da je do nekog sukoba doslo..osim toga premije posmatracima SBB na kantonu Tz jos nisu isplacene..imam podatke za opstinu gracanicu gdje je bilo 102 SBB posmatraca i nikom nije isplaceno jos..premije su inace trebale biti 40 maraka..predsjednistvo stranke u gracanici je nekoliko puta slalo ultimatum za isplatu..u tuzli kazu da je problem jer sarajevo nije prebacilo pare,u sarajevu kazu da je tuzla dobila pare al nije poslala dalje..u svakom slucaju belaj pa hajd :D mene je drzava isplatila i ja sam rahat al ovi ostali jos uvijek cekaju..
iako sam simpatizer ove stranke mislim da se ne treba skrivati prljav ves..sve sto nevalja u njoj rado cu podijeliti s ostalim..al rado cu kritikovati i stvari u ostalim strankama ako nesto nije ok..
mirash

#4474 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by mirash »

e moj simpatizer.... zelen si ko perućica.
Diogen_iz_Sinope

#4475 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

mirash wrote:pricas gluposti. da si ti u pravu sa tim seoskim pristupom, fakulteti bi davno bili ukinuti. u svim zemljama na svijetu drzave vode doktrori ekonomskih i drustvenih nauka, a ti predlazes da neko neobrazovan, a sposoban vodi nasu drzavu?!?
sto ne mogu jednobitnih umova....

mirash wrote:mozda onaj nastavnik likovnog?
i onda covjek sam sebi skace usta...
Post Reply