iPhone - All about
Moderator: Benq
- Lady Saray
#4451 Re: iPhone - All about
krenem ja restore i4 sa starim BB of course
i sve ide normala dfu, restore i dodje pred kraj u itunesu a na telefonu full ciza i sad stoji... evo vec drugi put pokusavam ista stvar.. sta da mu uradim da zavrsi restore vec jednom
- Dupli_skalp
#4452 Re: iPhone - All about
koliko komplikacija da se taj iphone dovede u red da prosto čovjeka odvrati od bilo kakve pomisli za kupovinu, a da nije fabrički otljučan.
-
Saka
#4453 Re: iPhone - All about
@Lady Saray: Sa Redsnow uđi u pwned DFU mode pa onda shift+restore custom sa iTunes.
@eyesburn: naravno da je najbolje uzeti simfree, no kad je iPhone 4 izašao bila je velika razlika u cijeni jer se simfree mogao kupiti samo u pojedinim zemljama. Sad ih već ima dosta više i mogu se svuda kupiti, pa i u USA preko Apple Store.
@eyesburn: naravno da je najbolje uzeti simfree, no kad je iPhone 4 izašao bila je velika razlika u cijeni jer se simfree mogao kupiti samo u pojedinim zemljama. Sad ih već ima dosta više i mogu se svuda kupiti, pa i u USA preko Apple Store.
- Lady Saray
#4454 Re: iPhone - All about
to i uradim ali nikako itunes da zavrsi restore.. ja mislim da stoji na 98-99% najmanje vec sat vremenaSaka wrote:@Lady Saray: Sa Redsnow uđi u pwned DFU mode pa onda shift+restore custom sa iTunes.
-
Saka
#4455 Re: iPhone - All about
Ne dobiješ nikakvu grešku u iTunes?
-
Darko13
#4456 Re: iPhone - All about
Restartuj komp, iskljuci firewall, nemoj nista drugo otvarati umjesto itunesa i roci ce instalacija
Ako radis normalni restore, bez ikakvih zafrkancija///
-
Chuckie
#4457 Re: iPhone - All about
Evo i meni problem,
Napravio custom fw preko redsnow-a, uđem u DFU sa iREB, nema šanse da ubacim u iTjunsu taj custom fw, uvijek stane ... Verifying with apple, ili preparing your iPhone for restore. bla bla
Šta mislite da napravim custom preko sn0breeza?
Napravio custom fw preko redsnow-a, uđem u DFU sa iREB, nema šanse da ubacim u iTjunsu taj custom fw, uvijek stane ... Verifying with apple, ili preparing your iPhone for restore. bla bla
Šta mislite da napravim custom preko sn0breeza?
- HRossi
#4458 Re: iPhone - All about
Digao sam i ja na 5.0.1 sa redsnowom, custom firmware gevey i fercera za deset. Mislim da je inace najbolje sve odraditi samo sa jednim programom bio to redsnow ili snowbreeze, bar je provjereno i za itunes da restora.
Nego...
Dobijate li vi automatske notificaticije sa facebook-a, neko mi posalje poruku ili neki odgovor da mi prijavi automatski na ekranu ili notf centru, Kako se to rjesava?
Nego...
Dobijate li vi automatske notificaticije sa facebook-a, neko mi posalje poruku ili neki odgovor da mi prijavi automatski na ekranu ili notf centru, Kako se to rjesava?
- AdNaN88
#4459 Re: iPhone - All about
Recite mi kakvu zastitnu foliju uzeti za display, cini mi se da rekose kako ima neka skroz providna koja se ne primijeti na telefonu i za 10KM dobijes te dvije folije naprijed i nazad. Uzeo neki dan nekakvu foliju od 8KM samo naprijed ali shebao je prilikom postavljanja pa moram opet uzeti neku. Sad me zanima da li uzeti ove skroz providne ili da ovu drugu opet kupim sto je 8KM ali da mi oni zalijepe
ova moja je bila deblja, nije toliko providna i hrapavija. Kazu to je kao original folija pa me zanima vase misljenje 
-
Chuckie
#4460 Re: iPhone - All about
Konačno! Sn0wbreeze + Ultrasn0w + Corona su rješili moje probleme, welcome iOS5.0.1 
-
DYD666
#4461 Re: iPhone - All about
Takve stvari uzimam sa dealextreme jer su 5x jeftinije a iste. Juce sam upravo dobio 2x foliju za 2G i napokon uspjesno iz prve nalijepio bez "baloncica i prasine". Ostala mi jedna rezervna.AdNaN88 wrote:Recite mi kakvu zastitnu foliju uzeti za display, cini mi se da rekose kako ima neka skroz providna koja se ne primijeti na telefonu i za 10KM dobijes te dvije folije naprijed i nazad. Uzeo neki dan nekakvu foliju od 8KM samo naprijed ali shebao je prilikom postavljanja pa moram opet uzeti neku. Sad me zanima da li uzeti ove skroz providne ili da ovu drugu opet kupim sto je 8KM ali da mi oni zalijepeova moja je bila deblja, nije toliko providna i hrapavija. Kazu to je kao original folija pa me zanima vase misljenje
2.5$ + free shipping je manje od 10KM ukoliko ti 15tak dana čekanja ne smeta
Što se tiče kakvoće, ne znam ralike, svaka bolje čuva display od nikakve...
- AdNaN88
#4462 Re: iPhone - All about
Ima obostranih folija i po piku za 6KM ali necu da se zezam oko toga. Zanimalo me samo koja je kvalitetnija i sta da uzmem pa nek lijepe. Ne mogu ja nosati telefon po futrolama itd. pa reko da uzmem ove naljepnice, nazad sam carbon nalijepio i zasad mi se svidaDYD666 wrote: Takve stvari uzimam sa dealextreme jer su 5x jeftinije a iste. Juce sam upravo dobio 2x foliju za 2G i napokon uspjesno iz prve nalijepio bez "baloncica i prasine". Ostala mi jedna rezervna.
2.5$ + free shipping je manje od 10KM ukoliko ti 15tak dana čekanja ne smeta![]()
A i ovu sto sam kupio neki dan, nije bila skroz providna ali izgledala je kvalitetno ali sam je shebao zbog baloncica, isti sam MONK, smeta mi onako kad vidim pa sam sranje bacio
-
Chuckie
#4463 Re: iPhone - All about
Ma zbavi neku najjeftiniju naprijed, nazad silikon ili carbon > ovo ja imam, predobro izgleda.
- mO k3
#4464 Re: iPhone - All about
imal ko odgovor na moje pitanje??Ženski Dr.Med wrote:dva identicna iphona 4s jedan crn jedan bijel moj aku drzi 2 dana,zenin 1 dan... u cemu je problem ??
-
jurgen
#4465 Re: iPhone - All about
Zna li neko kako se na iPhone-u koristi GPS, a ne AGPS? Gledam svugdje na netu i baš mi i nije jasno kako to sve fercera. Koliko znam AGPS se naplaćuje od strane operatera. Eh sada koliko i to košta? Gledao sam na potrošnji saobraćaja na BH Telecom-u ali nigdje ne mogu pronaći šta je to što mi naplaćuju kroz AGPS. Da li je to data saobraćaj ili nešto drugo?
Fala unaprijed
Fala unaprijed
- Ady88
#4466 Re: iPhone - All about
Skinuo iGO my way 2009, prikaze mi kao .rar file od 1.9GB ali .ipa je extenzija. Uglavnom imam AppSync, Hackulo, Installousm itd. na telefonu i kad hocu da aplikaciju instaliram sa kompjutera preko iFunBox ne prepoznaje ovaj .rar file iako je na kraju .ipa i moram otici SHOW ALL i rucno je ubaciti i instalacija protekne u redu.
Problem je kad pokrenem igo na mobitelu, udem npr u podesavanja zvuka i jednostavno me izbaci, i nekako sporo reaguje. Ovo je link odakle sam skinuo pa ako neko ima link gdje mu radi navigacija na ios5 nek posalje na pp bio bih mu zahvalan.
edit: Instaliran RoadMate_v1.0, zauzima oko 350MB cini mi se, ali gotovo sve je od iGO tako i mape, zadovoljan navigacijom, nade moju lokaciju za nekih 15-20 sekundi i to u sobi, nisam izlazio na balkon da testiram kao s drugim navigacijama 
Problem je kad pokrenem igo na mobitelu, udem npr u podesavanja zvuka i jednostavno me izbaci, i nekako sporo reaguje. Ovo je link odakle sam skinuo pa ako neko ima link gdje mu radi navigacija na ios5 nek posalje na pp bio bih mu zahvalan.
Code: Select all
http://www.kat.ph/navigation-for-europe-igo-my-way-2009-v1-2-2-iphone-ipod-touch-i-t4274792.html-
IlijaLadin
#4467 Re: iPhone - All about
Houston, we have a problem!
Od predvečer mi se na četvorci pojavila milimetarska horizontalna linija od ivice do ivice.
Restartao sam ga, ali je linija ostala i tu je i dok je na ekranu 'jabuka' pri restartu.
Primijetio sam je nakon što sam zatvorio neku aplikaciju u kojoj sam tretirao neku forografiju. Osim toga, danas sam malo šetao livadama-i-šumama fotografišući kadšto. Da li je sve to irelevantno, ne znam.
Neko neki koristan savjet?
Od predvečer mi se na četvorci pojavila milimetarska horizontalna linija od ivice do ivice.
Restartao sam ga, ali je linija ostala i tu je i dok je na ekranu 'jabuka' pri restartu.
Primijetio sam je nakon što sam zatvorio neku aplikaciju u kojoj sam tretirao neku forografiju. Osim toga, danas sam malo šetao livadama-i-šumama fotografišući kadšto. Da li je sve to irelevantno, ne znam.
Neko neki koristan savjet?
-
Saka
#4468 Re: iPhone - All about
AGPS je skraćenica od Assisted GPS i jednostavno je obični GPS kojem pri lokaciji pomažu mrežni resursi mobilnog telefona. Znači AGPS je bolji i brži od običnog GPS-a koji nema tu pomoć i oslanja se samo na satelit. AGPS obično koristi internet konekciju (WiFi ili 3G) da bi kontaktirao server a prilikom toga mu treba vrlo malo protoka. Ako je data saobraćaj isključen onda će raditi kao obični GPS i trebaće mu malo duže da nađe lokaciju prvi put.jurgen wrote:Zna li neko kako se na iPhone-u koristi GPS, a ne AGPS? Gledam svugdje na netu i baš mi i nije jasno kako to sve fercera. Koliko znam AGPS se naplaćuje od strane operatera. Eh sada koliko i to košta? Gledao sam na potrošnji saobraćaja na BH Telecom-u ali nigdje ne mogu pronaći šta je to što mi naplaćuju kroz AGPS. Da li je to data saobraćaj ili nešto drugo?
Fala unaprijed
E sad od aplikacije koju koristiš zavisi da li će ti telefon skidati karte i trošiti saobraćaj ili ima karte sačuvane u internoj memoriji i za funkcionisanje mu ne treba internet. Ove druge obično nisu besplatni, a za našu zemlju jedan od najboljih je iGo.
-
jurgen
#4469 Re: iPhone - All about
Hvala za odgovor, a nadjoh sinoc na netu iGo sa nasim mapama pa sam to instalirao i program je super.Saka wrote:AGPS je skraćenica od Assisted GPS i jednostavno je obični GPS kojem pri lokaciji pomažu mrežni resursi mobilnog telefona. Znači AGPS je bolji i brži od običnog GPS-a koji nema tu pomoć i oslanja se samo na satelit. AGPS obično koristi internet konekciju (WiFi ili 3G) da bi kontaktirao server a prilikom toga mu treba vrlo malo protoka. Ako je data saobraćaj isključen onda će raditi kao obični GPS i trebaće mu malo duže da nađe lokaciju prvi put.jurgen wrote:Zna li neko kako se na iPhone-u koristi GPS, a ne AGPS? Gledam svugdje na netu i baš mi i nije jasno kako to sve fercera. Koliko znam AGPS se naplaćuje od strane operatera. Eh sada koliko i to košta? Gledao sam na potrošnji saobraćaja na BH Telecom-u ali nigdje ne mogu pronaći šta je to što mi naplaćuju kroz AGPS. Da li je to data saobraćaj ili nešto drugo?
Fala unaprijed
E sad od aplikacije koju koristiš zavisi da li će ti telefon skidati karte i trošiti saobraćaj ili ima karte sačuvane u internoj memoriji i za funkcionisanje mu ne treba internet. Ove druge obično nisu besplatni, a za našu zemlju jedan od najboljih je iGo.
-
iSwagga
#4470 Re: iPhone - All about
Kako si uspio bez baloncica, ja nikako.. sjebem svaku naprijed dok pozadi bez problema..DYD666 wrote:Takve stvari uzimam sa dealextreme jer su 5x jeftinije a iste. Juce sam upravo dobio 2x foliju za 2G i napokon uspjesno iz prve nalijepio bez "baloncica i prasine". Ostala mi jedna rezervna.AdNaN88 wrote:Recite mi kakvu zastitnu foliju uzeti za display, cini mi se da rekose kako ima neka skroz providna koja se ne primijeti na telefonu i za 10KM dobijes te dvije folije naprijed i nazad. Uzeo neki dan nekakvu foliju od 8KM samo naprijed ali shebao je prilikom postavljanja pa moram opet uzeti neku. Sad me zanima da li uzeti ove skroz providne ili da ovu drugu opet kupim sto je 8KM ali da mi oni zalijepeova moja je bila deblja, nije toliko providna i hrapavija. Kazu to je kao original folija pa me zanima vase misljenje
2.5$ + free shipping je manje od 10KM ukoliko ti 15tak dana čekanja ne smeta![]()
- shalla
#4471 Re: iPhone - All about
Ja sam dosad raznim putevima kupio/dobio cca 15 tih folija i NIJEDNU nisam uspio zalijepiti bez yebenih balončićaiSwagga wrote:Kako si uspio bez baloncica, ja nikako.. sjebem svaku naprijed dok pozadi bez problema..DYD666 wrote:Takve stvari uzimam sa dealextreme jer su 5x jeftinije a iste. Juce sam upravo dobio 2x foliju za 2G i napokon uspjesno iz prve nalijepio bez "baloncica i prasine". Ostala mi jedna rezervna.AdNaN88 wrote:Recite mi kakvu zastitnu foliju uzeti za display, cini mi se da rekose kako ima neka skroz providna koja se ne primijeti na telefonu i za 10KM dobijes te dvije folije naprijed i nazad. Uzeo neki dan nekakvu foliju od 8KM samo naprijed ali shebao je prilikom postavljanja pa moram opet uzeti neku. Sad me zanima da li uzeti ove skroz providne ili da ovu drugu opet kupim sto je 8KM ali da mi oni zalijepeova moja je bila deblja, nije toliko providna i hrapavija. Kazu to je kao original folija pa me zanima vase misljenje
Jedini lik koji mi je to uradio kako treba je momak koji mi je otključavao telefon kad sam ga dobio i tad mi je kao gratis poklonio foliju koja je stvarno bila zaljepljena vrhunski, bez ijednog jedinog balončića al jbg, nakon nekih 8-9 mjeseci se ona krenula skidati i ja je skinem bez razmišljanja, kontam kupiću novu i zalijepiti bez problema, e hoćeš qratz
- Qler
#4472 Re: iPhone - All about
ebay pun tih folija, za nokiu N8 sam par puta uzima, cca 2-3 funte oko 10 komada dodje.. plus krpica
neki dan sam za svastiku narucio za X7 nokiau neke mat, dobre pravo, ljepo pod prstom, ne ostaju toliko otisci, 6 komada oko 2 funte...
- AdNaN88
#4473 Re: iPhone - All about
Pa nemojte onda uzimati jeftine folije, vec sam napisao da nema teorije da bih mogao gledati te baloncice, radije bi ga nosao bez zastite
. Ova folija od 8KM sto sam uzeo na carsiji mi je stvarno bila extra nego ja levat malo ukrivo nalijepio i lijevi cosak me zezao tj. bumper je malo podigne i stvorali se baloncici. Kazu da je original folija, cini mi se da je malo deblja i malo tamnija, bolje stiti sigurno. Ovo sto vi uzimate obicne folije oni to nabavljaju po 2-3KM i gdje nece biti baloncici
Juce opet otisao i uzeo tu foliju, momak mi zalijepio bez ijednog baloncica, zadovoljan pravo, jest malo skuplje tj. samo jedna za 8KM, mada je mene izasla 16KM ali vrijedi

Juce opet otisao i uzeo tu foliju, momak mi zalijepio bez ijednog baloncica, zadovoljan pravo, jest malo skuplje tj. samo jedna za 8KM, mada je mene izasla 16KM ali vrijedi
-
shin
#4474 Re: iPhone - All about
iGo My Way Balkan se rusi stalno, plus UI je katastrofalni spor, da li jos neko ima slicnih problema.