"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
amko76

#4451 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amko76 »

Hahaha ne mogu da vjerujem
bpsang

#4452 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

Ovo su ti majstori Parkiranja, u dvosmjernoj ulici jos metar od trotoara
Image
madner

#4453 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

bpsang wrote:
madner wrote:Hajmo redom, ukoliko je ulica dvosmjerna onda znak zabrane parkiranja i zaustavljanja vazi samo za tu stranu. Tj. ako na obje strane postoji taj znak onda jeste zabranjeno parkirati na obje strane. Isto tako poslje svakog krizanja ili uljevanja se isti znak mora ponoviti, tako da ne vazi za audija i dalje parkirana auta.

Medjutim, to nema veze s tim sto je ulica dvosmjerna, nego s tim da postoji znak. :roll:
Dakle mozda je zabranjeno parkirati tu sa tim Peugotom, ali to se ne vidi sa te slike.
Image
majke mi ti ko da nikad nisi sjeo za volan pogledaj sa koje strane stoje znaci pa i slijepac moze zakljuciti da je ovo dvosmjerna ulica i da je u njoj zabranjeno parkiranje,drugo ova dvojica su usli u Zabranu i tu se parkirali parkiran je suprotno od smjera kretanja .
Nes vjerovat ali smjer parkiranja nije propisan, dok si uz ivicu na desnoj strani tog smjera kretanja ok je.
Dakle jedino sto sam uspjeo zakljuciti jeste da ne znas propise pa se cudis zasto murija ne pise kazne.
--usnee--

#4454 Re: "Majstori" parkiranja

Post by --usnee-- »

madner wrote:
bpsang wrote:
madner wrote:Hajmo redom, ukoliko je ulica dvosmjerna onda znak zabrane parkiranja i zaustavljanja vazi samo za tu stranu. Tj. ako na obje strane postoji taj znak onda jeste zabranjeno parkirati na obje strane. Isto tako poslje svakog krizanja ili uljevanja se isti znak mora ponoviti, tako da ne vazi za audija i dalje parkirana auta.

Medjutim, to nema veze s tim sto je ulica dvosmjerna, nego s tim da postoji znak. :roll:
Dakle mozda je zabranjeno parkirati tu sa tim Peugotom, ali to se ne vidi sa te slike.
Image
majke mi ti ko da nikad nisi sjeo za volan pogledaj sa koje strane stoje znaci pa i slijepac moze zakljuciti da je ovo dvosmjerna ulica i da je u njoj zabranjeno parkiranje,drugo ova dvojica su usli u Zabranu i tu se parkirali parkiran je suprotno od smjera kretanja .
Nes vjerovat ali smjer parkiranja nije propisan, dok si uz ivicu na desnoj strani tog smjera kretanja ok je.
Dakle jedino sto sam uspjeo zakljuciti jeste da ne znas propise pa se cudis zasto murija ne pise kazne.
Policija u ovom slucaju moze samo mislim u ovoj situaciji da ih kazni dok se parkiraju jer ima znak zabrane tj. obavezno skretanje a ovo gdje oni parkiraju ti dodje kao "ostrvo" koje se koristi otkad je onaj član izbrisan jer ova auta svakako ne smetaju, mislim id...e bode u oci ovo ali nek mi neko slika kad je ovdje guzva eventualno bude 3 4 auta dok se neko parkira ili isparkirava.
drekalica28

#4455 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drekalica28 »

mislim da ću napraviti ovakve vizitke. :D

Image
poznanik

#4456 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

Na Grbavici I... Ne, nije džuma :D

Image

Image
Control panel

#4457 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

poznanik wrote:Na Grbavici I... Ne, nije džuma :D

Image

Image
sta radi policija sto ovo ne kaznjava. hoce vece plate a nista ne rade. ovih dana su na ovakvima mogli duplu platu zaraditi.
O'zone
Globalni moderator

#4458 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Control panel wrote:

Image

Image
sta radi policija sto ovo ne kaznjava. hoce vece plate a nista ne rade. ovih dana su na ovakvima mogli duplu platu zaraditi.
Nećeš vjerovati ali policija je ovdje barem tri puta sve popisala i zakačila za brisače i opet svaki dan se isto događa mislim :? :?
Control panel

#4459 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

O'zone wrote:
Nećeš vjerovati ali policija je ovdje barem tri puta sve popisala i zakačila za brisače i opet svaki dan se isto događa mislim :? :?
pa ne mogu vjerovati da su ovo sve novi, jer pretpostavljam da onaj koji je dobio kaznu nije vise parkirao.
bpsang

#4460 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

samo da odgovorim
@ --usnee--
Ne razumijem na koje ostrvo mislis, na ovom dijelu ulice, kakva god da je ona je dvosmjerna i postoje saobracajni znaci, oni koji misle da ih citaju pravilno, osjetiče vrlo uskoro po dzepu,a sto se ostrva tice ako mislis na dio trotoara gdje je asfaltirano, tu je bila zadnja stanica autobusa br:19 koji je 1979-1982 ili treče vozio do gada jer tad nije ni postojao put do Dobrinje ,niti je postojalo Vojničko Polje, e ,na tom asfaltiranom ostrvcu sad parkiraju tri cetiri vozila, i to onih zadrtih koji nece na parking, jos jedna činjenica do prije godinu dana ni na dijelu ulice na kojoj postoji znak da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje ,nije bilo parkiranih automobila ali su se ohrabrili ,jer je jedan kabadahija iz moga ulaza parirao svoju Baraku od Peugeota tamno zelene boje, da njega nije bilo nikad se niko ne bi tu parkirao .
Zbog tih kvazi Vozača koji parkiraju na tom dijelu ulice kamion KJKP -RAD nije u mogucnosti da odvozi smeče iz zgrada jer se iza njega stvori kolona koja nemilosrdno trubi čekajuči da se oslobodi put, i to samo zbog tih nesavjesnih vozača koji parkiraju na nedozvoljenom mjestu .
--usnee--

#4461 Re: "Majstori" parkiranja

Post by --usnee-- »

bpsang wrote:samo da odgovorim
@ --usnee--
Ne razumijem na koje ostrvo mislis, na ovom dijelu ulice, kakva god da je ona je dvosmjerna i postoje saobracajni znaci, oni koji misle da ih citaju pravilno, osjetiče vrlo uskoro po dzepu,a sto se ostrva tice ako mislis na dio trotoara gdje je asfaltirano, tu je bila zadnja stanica autobusa br:19 koji je 1979-1982 ili treče vozio do gada jer tad nije ni postojao put do Dobrinje ,niti je postojalo Vojničko Polje, e ,na tom asfaltiranom ostrvcu sad parkiraju tri cetiri vozila, i to onih zadrtih koji nece na parking, jos jedna činjenica do prije godinu dana ni na dijelu ulice na kojoj postoji znak da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje ,nije bilo parkiranih automobila ali su se ohrabrili ,jer je jedan kabadahija iz moga ulaza parirao svoju Baraku od Peugeota tamno zelene boje, da njega nije bilo nikad se niko ne bi tu parkirao .
Zbog tih kvazi Vozača koji parkiraju na tom dijelu ulice kamion KJKP -RAD nije u mogucnosti da odvozi smeče iz zgrada jer se iza njega stvori kolona koja nemilosrdno trubi čekajuči da se oslobodi put, i to samo zbog tih nesavjesnih vozača koji parkiraju na nedozvoljenom mjestu .
Ne mislim bukvalno na ostrvo nego kad ulazis u b fazu iz pravca vojnickog skrenes lijevo i onda bi po pravilu trebao uci u parking jer je zabrana da nastavis pravo mozda si sad skontao na koje ostrvo mislim, a to sto se tice kontejnera imam u a fazi jedan primjer gdje se moze desiti da parkiraju auta kod zgrade ali niko nece parkirati ako ce zagraditi stepenice koje idu od os Mesa Selimovic ili kuhinju crvenog kriza ili 2 smetljarnika koja se tu nalaze.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4462 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arman1 »

O'zone wrote:
Control panel wrote:

Image

Image
Ne vidi se od đamije i granja ali iz je škola i ovako je obično kad završava smjena. Znam jer sam jedno vrijeme bio tu podstanar.
chuchumbamayumbe

#4463 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

O'zone wrote:
Control panel wrote:

Image

Image
Pa treba svaki dan da prolaze tuda, makar 2 puta, i samo neka kače kazne.
poznanik

#4464 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

arman1 wrote:Ne vidi se od đamije i granja ali iz je škola i ovako je obično kad završava smjena. Znam jer sam jedno vrijeme bio tu podstanar.
Nije tačno. Ova ulica je uvijek u obje trake slobodna za saobraćaj, osim u zadnjih nekoliko dana, i to od kada se otopio snijeg i sa trotoara i sa kolovozne trake. Jednostavno, vozači na drzak način koriste javašluk i nerad policije.
chuchumbamayumbe

#4465 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

poznanik wrote:
arman1 wrote:Ne vidi se od đamije i granja ali iz je škola i ovako je obično kad završava smjena. Znam jer sam jedno vrijeme bio tu podstanar.
Nije tačno. Ova ulica je uvijek u obje trake slobodna za saobraćaj, osim u zadnjih nekoliko dana, i to od kada se otopio snijeg i sa trotoara i sa kolovozne trake. Jednostavno, vozači na drzak način koriste javašluk i nerad policije.
Sestra mi živi u blizini i znam da do ovog velikog snijega nije bilo parkiranih automobila na ovoj dionici. Ovo je počelo kada su počeli problemi sa snijegom, a očito je da će se i nastaviti.
bpsang

#4466 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

--usnee-- wrote:
bpsang wrote:samo da odgovorim
@ --usnee--
Ne mislim bukvalno na ostrvo nego kad ulazis u b fazu iz pravca vojnickog skrenes lijevo i onda bi po pravilu trebao uci u parking jer je zabrana da nastavis pravo mozda si sad skontao na koje ostrvo mislim, a to sto se tice kontejnera imam u a fazi jedan primjer gdje se moze desiti da parkiraju auta kod zgrade ali niko nece parkirati ako ce zagraditi stepenice koje idu od os Mesa Selimovic ili kuhinju crvenog kriza ili 2 smetljarnika koja se tu nalaze.
Shvatam , jer je desetak metara dalje skretanje kroz parking pa do kraja a kad hočes ponovo na ulicu ne mozeš gore prema školi jer je jednosmjerna,isti slucaj je i na drugom kraju kad iz C-Faze skrečes prema Toplanama dio je preko parkinga do izlaska na ulicu koja je prema Dzamiji Kralj Fahd jednosmjerna iz pravca Dzamije,
od ulaza iz Vojničkog do Dzmije je dvosmjerna, a ta iscrtana ostrvca su upravo namjenski postavljena zato sto je ulica jednosmjerna,Sve to ima u priručniku za polaganje vozačkih ispita...
O'zone
Globalni moderator

#4467 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Evo danas

Image

Image

Image

Samo da se zna na parkinzima pored odnosno ispred nebodera ima slobodnih mjesta ne za sva ova vozila ali bi dobar dio njih imao gdje stati
amko76

#4468 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amko76 »

Hehe do prije mjesec dana tu su bile dvije trake. Sada je samo jedna ubuduće :-)
bpsang

#4469 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

Valjda,Nadležni prate i čitaju,bit če garant reakcije, ne moze ovo ovako, gdje su svi bili parkirani prije snijega ???
goran16v

#4470 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

bpsang wrote:Valjda,Nadležni prate i čitaju,bit če garant reakcije, ne moze ovo ovako, gdje su svi bili parkirani prije snijega ???
Ovo je pitanje svih pitanja. Nazalost oni koji podrzavaju da vanredno stanje potraje do jula nemaju bas odgovor na njega. Izgleda da je doslo onih 5 min kolektivne naplate frustracija nastalih zato sto moramo postivati propise i zakon i da u nepostivanju zakona nalazimo veliki izvor zadovoljstva i srece.
mayab

#4471 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

O'zone wrote:Evo danas

Image

Image

Image

Samo da se zna na parkinzima pored odnosno ispred nebodera ima slobodnih mjesta ne za sva ova vozila ali bi dobar dio njih imao gdje stati
Radim tu u blizini i dobro znam sta se dogadja, kao prvo u nezimskim uvjetima nema parkiranih po ulici jer svi uspiju da se nekako smjeste oko zgrada, jeste pretrpano, ali se svi smjeste.
Drugo, glavnu guzvu u tom bloku prave uposlenici Raifeisen banke s druge strane Miljacke, koji su izgleda primorani da se snalaze za parking, iako zgrada banke ima viseetaznu garazu ispod zgrade :x
I trece, trenutno su parking prostori oko tih zgrada jos uvijek prepuni hrpi snijega koje uzimaju parking mjesta, i tu prije svega osudjujem stoku koja zivi po tim zgradama, da ne zele da ociste prostor oko svojih zgrada, da makar razbacaju snijeg i nestao bi za dan dva!Neki ce reci, sto da ciste kad ce im se uvaliti bagra iz banke i americke ambasade, ali ne mozemo na taj način baš razmisljati, ipak je to tu javni parking prostor!Ovako, mora se cekati dok jugo dobro ne zapuše! :x
goran16v

#4472 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

mayab wrote: Radim tu u blizini i dobro znam sta se dogadja, kao prvo u nezimskim uvjetima nema parkiranih po ulici jer svi uspiju da se nekako smjeste oko zgrada, jeste pretrpano, ali se svi smjeste.
Drugo, glavnu guzvu u tom bloku prave uposlenici Raifeisen banke s druge strane Miljacke, koji su izgleda primorani da se snalaze za parking, iako zgrada banke ima viseetaznu garazu ispod zgrade :x
I trece, trenutno su parking prostori oko tih zgrada jos uvijek prepuni hrpi snijega koje uzimaju parking mjesta, i tu prije svega osudjujem stoku koja zivi po tim zgradama, da ne zele da ociste prostor oko svojih zgrada, da makar razbacaju snijeg i nestao bi za dan dva!Neki ce reci, sto da ciste kad ce im se uvaliti bagra iz banke i americke ambasade, ali ne mozemo na taj način baš razmisljati, ipak je to tu javni parking prostor!Ovako, mora se cekati dok jugo dobro ne zapuše! :x
Ma jedva smo mi docekali da ne moramo po zakonu i propisu pa smo k'o pusteni s lanca. Snijeg je pao prije mjesec dana a u H. Cemerlica je po trotoarima jednako auta kao i odmah poslije padavina. Nema to vise veze sa cistim parking mjestima.
O'zone
Globalni moderator

#4473 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Grand centar Ilidža, prazan parking

Image
bpsang

#4474 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

Samo Kritika i slikanje te postavljanje registarskih oznaka na vidljivo mjesto na automobilu,jer se pojedini prepoznaju na najčitanijem portalu u BiH.
Radi *uza ko meduza :D
Čitaju ovo i nadležni , nebojte se !!!
Wind

#4475 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Wind »

ahhhhhh.....

Image
Locked